Şimdi Ara

Ve burun ameliyatı oldum (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
443
Cevap
14
Favori
386.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Memko35

Tamponlar çıktıktan sonra bir gün falan rahat nefes alabilmistim sonraki bir ay civarı süreci tıkalı burunla geçirdim. Burun içinde ameliyata bağlı oluşan ödemlerden dolayı ve alerjik rinitten dolayı bu sıkıntılar olmuştu benden önce ameliyat olan arkadaşlar bu tarz şeyler olabilîr düzelir sıkıntı yapma dese de içimde bir kuşku hep vardi ancak gerçekten de dedikleri gibiymiş bir süre sonra sıkıntılar geçti sinüzit ameliyatı olduysanız zaten burun içinden sürekli kanlı parçalar çıkacak onlar burunu oldukça çok tıkıyor fark edeceksiniz. Sinüzitli bölgenin iyileşmesi biraz zaman alıyor. Bende hala zaman zaman alerjik rinitten ve sinüzit tekrarlamasindan tıkanıklık oluyor alerji hapi veya antibiyotik ile kısa sürede kayboluyor. Durum bu şekilde :)

bende burundan ameliyat olali 8 ay gecti septum deviasyonu vardi kemik egriligi iste... ama burnum tikaniyor sag taraf... haziranda olmustum ve yazin hicbir sorun yoktu ameliyattan 3 hafta sonra gayet iyi nefes aliyordum burnumda tikanmiyordu 2 ay gectikten sonra bi baktim burnum tikaniyor cok canimi skmisti... doktor alerjik olabilir diyor benim gibi olan var mi? sadece sag tikaniyor nerdeyse her yattigimda... sol taraf hep acik

unide okudugum icinde doktorun yaninada gidemedim

acaba yatmadan once sag tarafa sprey sksam (tikali brnu acmak icin spreyler var) sorunu duzeltir miyiz? hergun hergunde kullanmak istemem acikcasi boyle spreyleri

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

Ben de 11 Şubat'ta burnumdan ameliyat oldum. Yani ameliyatımın 4. günündeyim. Burnundan ameliyat olacak arkadaşlara bilgi vermek amacıyla şu ana kadar yaşadığım süreci yazacağım.

Ameliyat Öncesi: Burnumdaki ciddi sorunların kendisini göstermeye başlaması bundan 1 sene öncesine dayanmakta. Ciddi anlamda nefes alma güçlükleri ile başladı bu sorunlar. Daha sonra baş ağrıları, uyuduktan sonra dinlenme sorunları gibi bir çok sorun yaşadım. Hatta 4-5 ay boyunca iki burun deliğin hiç açılmadı diyebilirim. Askerlik dönemine denk geldi bir kısmı. Ciddi sorunlar yaşadım nefes alamamayla ilgili. Bir de üzerine alerji denk gelince uzun süreli nefes alma sorunları yaşadım.

Neyse ki askerlik bitti ve doktor doktor gezmeye başladım. Eski tanıdık ve çok iyi bir doktora göründüm en son. Burun tomografisi çekildi, iyice incelendi ve sonunda ameliyata karar verildi. Doktorun söylediğine göre burnum epey sorunluymuş. Burnumda epey büyük et bulunmakta, aynı zamanda burnumda kist de varmış, kemik eğriliği, sinüslerin tamamen dolması gibi 4 ayrı sorunla karşı karşıyaymış burun. Bunların yanında bir de alerji eklenince burun içinde şişmelere bağlı olarak nefes almam da sıfıra inmişti. Kesin ameliyat olmalıydım ve 1-2 hafta öncesinde gittim doktora, tekrar bir muayene etti ve randevu verdi bana ameliyat için. Bir takım kan tahlillerinden sonra bütün işlemler bitti.

Ameliyat Günü: Ameliyat için hastaneye gittim, daha önce ameliyat olmuştum ama yine de içimde bir gerginlik vardı. Zor geçeceğini düşünüyordum. Kendimi oyalamaya çalışıyordum beklerken. Sonuçta yüzünüzün bir yerini kesip biçecekler. Çok da kolay olacak bir şey değildi.

Odama aldılar beni, daha sonra bir hemşire geldi ve ameliyat kıyafetlerimi giymemi söyledi. Onları giydim, çok rahatsız edici ve komik görünümlü bir kıyafet. Aynı zamanda sadece baksır kalınca altımda, ister istemez bir huzursuzluk oluyor. Neyse bir süre sonra hemşire tekrar geldi ve damar yolunu açmak için koluma hem iğne hem de serum takılabilmesi için ucu esnek plastikten olan bir iğne taktı. Takmaz olaydı. O taktığı şey beni çok sıkıntılara soktu. Alışır bir süre sonra, geçer acısı dedim ama çıkarılana kadar geçmedi. Neyse ondan daha önce de takılmıştı ve acımamıştı. Hemşirenin acemiliği deyip geçiyorum.

Ameliyat Saati: Odamda bir kaç saat ailemle takıldıktan sonra ameliyat zamanı geldi çattı. Sedyeyle odaya iki personel girdi ve sedyeye yatmamı söyledi. Beni aldılar yavaş yavaş koridorlardan ve asansörlerden geçirdiler. Ameliyat gerginliği azalmıştı nedense. Artık olup bitecekti. Yapacak bir şey yoktu. O an çok kolay kabullendim. Beklemesi zormuş meğerse. Uzunca koridorlardan, kapılardan geçtikten sonra ameliyat odasına girdim ve ameliyat masasına geçmemi söylediler. Daha sonra tansiyonumu ölçtü hemşirenin biri. Doktorumu gördüm, "Nasılsın?" diye sordu. "İyi yapacaksınız beni inşallah." diye cevap verdim. Gülümsedi ve gitti. Daha sonra anestezi uzmanı geldi ve kolumu uzatmamı söyledi ve koluma serum bağladı. Bir süre sonra hemşire ağzıma oksijen maskesini taktı ve güçlü bir şekilde bastırdı. O sırada anestezi uzmanı seruma narkozu enjekte etti. 5 saniye falan hiçbir değişiklik olmadı. Daha sonradan hafif kafamın güzel olmaya başladığını hissettim. Çok güzel bir his gerçekten. Anestezi uzmanı "Nasılsın?" diye sordu. O esnada ben iyice kendimden geçmeye başladım. Şöyle bir cevap verdim; "Gidiyorum..."

Ameliyat Esnası: ???

Ameliyat Sonrası: Birden bire sağda solda insanların konuşmasını duymaya başladım. Hala ameliyat odasındaydım ve odama çıkarılmak için sıramı bekliyordum. Bilincim bir anda kendime geldi. Gözlerimi açtığımda o kadar yanıyordu ki bir türlü açamıyordum. Zar zor etrafıma bakıyordum. O esnada boğazıma kanlar, ilaçlar akıyordu. Sürekli olarak yutkunmam gerekiyordu. Herhangi bir acı hissetmiyordum o an. Yine de boğazıma akan kanların ve ilaçların kötü bir his yarattığını söyleyebilirim. Ama asıl kötü olan üşümek... O kadar üşüyordum ki, deli gibi titriyordum resmen. Çok soğuk, çok soğuk diyordum. Hemşire "Vücut sıcaklığın iyi, ilacın etkisi bu." dedi. Odama alınmam 20 dakikayı buldu ve o 20 dakika boyunca o kadar çok titredim ki. Çok kötü bir histi. Burnumda bir ton dolu şeyle uyanmışım, sırtüstü yatıyorum, boğazıma bir sürü bir şeyler akıyor ve deli gibi üşüyorum. Üşümek en kötüsüydü.

Neyse ki sonunda odama aldılar beni ve bolca üzerimi örterek beni ısıtmaya çalıştılar. O esnada oda sıcaklığı bir insanı terletecek kadar sıcakmış aslında. Ama ben üşüyordum. Bir süre sonra üşüme etkisi geçti ve rahatlamaya başladım. 3 saat boyunca hiçbir şey yiyip içmeyecektim ve 1-2 saat kadar kıpırdamadan sırtüstü yatmam gerekecekti. Rahatlığım bir süre sonra bir başka işkenceye döndü. Sırtüstü yatmak o kadar zor gelmeye başladı ki, içimden bir şeyler kopuyor sanki. O kadar rahatsız ve can sıkıcı hissetmeye başladım ki anlatamam. Etrafımdakilere beni kaldırın diye yalvarmaya başladım resmen. Bir süre daha dayandıktan sonra bir hemşire geldi ve sonunda beni kaldırmaya karar verdiler. Önce yatakta oturttular, ayağa kalkmak istediğimi söyledim. Biraz sonra ayağa kaldırdılar koluma girip. İlk doğruluşta burnumdan kanlar gelmeye başladı. Doktorum geldi o esnada. Bunun normal olduğunu, bir iki gün daha devam edeceğini söyledi. Burnumun önündeki bandajı çıkartıp yenisi ile değiştirdiler. Bir süre gezdikten sonra tekrar yatağa yattım. Doktor o gece orada kalmam gerektiğini söyledi. O kadar kötü hissettim ki. Kalmak istemiyordum ve rahat değildim. Ama razı olmak zorundaydım. Kolumdaki damar yolu iğnesi canımı o kadar yakıyordu ki. Bütün gece boyunca ömrümden ömür gitti. Sürekli burnum kanıyor, sürekli bandaj değiştiriliyor, sürekli yatmam gerekiyor. İşkenceydi resmen.

Ameliyat gecesi toplasanız 2 ya da 3 saat uyuyabilmişimdir. Sürekli rahatsızlık var ve sık sık kalkma isteği vardı. Gece bir ara tansiyonum bir anda düştü ve terlemeye başladım, sıcak bastı, midem bulandı ve gözlerim kararmaya başladı. 1 dakika kadar sürdü ve geçti. Çok kötüydü. Hemşire geldi ve sonrasında tansiyonumu ölçtü, normale dönmüş dedi. Neyse ki o hayatımdaki en zor geceden sonra sabah oldu ve taburcu işlemleri başladı. Doktorum şöyle bir baktı ve gidebilirsin dedi. Kolumdaki damar yolu iğnesini çıkardıklarında çocuklar gibi sevinmiştim.

Eve geçtiğimizde bir rahatlama hissettim. Burnum devamlı kanıyor ama alışmaya çalışıyordum. Ciddi bir ağrım yoktu. Sadece sık sık bandajı değiştirmem gerekiyordu. Bir önceki gece hastanede uyuyamadığım için oturduğum yerde uyuya kalıyordum ama kısa süreli oluyordu. Burundaki rahatsızlık can sıkıyordu. Yemek yemek zordu. Doktor istediğini yiyebilirsin çok sıcak olmamak şartıyla dedi ama yine de sadece çorba içebiliyordum. Onu da pipetle! Neyse ki bu işkence günleri çok uzun sürmüyor. İlk geceyi atlattıktan sonra gerisi çekilmeyecek dert değil. Gün geçtikçe biraz daha rahat hissediyorsunuz. Burnunuzdaki tampona da alışıyorsunuz.

Tamponun Çıkarılması: Ameliyattan sonraki 3. gün tamponu çıkarması için doktoruma gittim. Doktor elinde bir iki basit aletle önce tamponun dikişlerini kesti ve sonrasında tamponları teker teker çıkardı. İnanır mısınız en ufak bir acı hissetmedim. O kadar kolay çıktı ki. Tampon çıktıktan sonra rahatladım epey. Bugün tamponu çıkardıktan sonraki ilk günüm. Gece diğer günlere göre daha rahat yattım ve sadece bir kere kalktım. İlk iki gün burnum bayağı kanadı. Sonrasında azaldı epey. Tamponun çıkarıldığı gün çok az kanadı. Bugün ise kalktığımdan beridir burnumda hiçbir kanama olmadı.

4. gündeyim ve şuan sadece iyileşmesini bekliyorum. Biraz dikkat ediyorum ancak sıkıntım neredeyse yok gibi. Bu kadar çabuk toparlayacağımı düşünmüyordum.

Özet: 4 ayrı sorundan dolayı burnumdan ameliyat oldum. Ameliyat ağır bir ameliyat değil. Yani öyle aylarca işkence çekmiyorsun. Eğer bu ameliyatı olacaksanız ilk günün sıkıntılarına kendinizi hazırlamalısınız. O günü atlattıktan sonra gerisi çok daha kolay geçiyor. Tampondan hiç korkmayın benimki çıkartılırken hiç acımadı. Rahat rahat doktorun karşısında oturabilirsiniz yani. Hızla iyileşiyorum. İlk günün sıkıntısı dışında gayet iyiyim.

Bilgi almak isterseniz cevaplamaya hazırım.

Merhaba,
    19 Şubat'ta oldum ameliyat kemik kırıkları, kemik eğriliği varmış, öyle dedi doktor.Tampon dün çıktı ( 2 gün sonra ) fakat hala nefes alamıyorum doğru düzgün çıkmasına rağmen tampon ağırlığının olmaması iyi birşey fakat hala ağızdan nefes almaya çalışıyorum bu zorluyor. ( Deniz suyu burun spreyi kullanıyorum bayağı ama pek etki etmiyor.)

Sendede tampon çıkarılma sonrası tıkanıklar devam ediyormuydu cevaplıyabilirsen çok sevinirim

Kullanılan tampon : Slikon estetik tamponu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawhiet -- 23 Şubat 2014; 15:23:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

quote:

Tamponlar çıktıktan sonra bir gün falan rahat nefes alabilmistim sonraki bir ay civarı süreci tıkalı burunla geçirdim. Burun içinde ameliyata bağlı oluşan ödemlerden dolayı ve alerjik rinitten dolayı bu sıkıntılar olmuştu benden önce ameliyat olan arkadaşlar bu tarz şeyler olabilîr düzelir sıkıntı yapma dese de içimde bir kuşku hep vardi ancak gerçekten de dedikleri gibiymiş bir süre sonra sıkıntılar geçti sinüzit ameliyatı olduysanız zaten burun içinden sürekli kanlı parçalar çıkacak onlar burunu oldukça çok tıkıyor fark edeceksiniz. Sinüzitli bölgenin iyileşmesi biraz zaman alıyor. Bende hala zaman zaman alerjik rinitten ve sinüzit tekrarlamasindan tıkanıklık oluyor alerji hapi veya antibiyotik ile kısa sürede kayboluyor. Durum bu şekilde :)

bende burundan ameliyat olali 8 ay gecti septum deviasyonu vardi kemik egriligi iste... ama burnum tikaniyor sag taraf... haziranda olmustum ve yazin hicbir sorun yoktu ameliyattan 3 hafta sonra gayet iyi nefes aliyordum burnumda tikanmiyordu 2 ay gectikten sonra bi baktim burnum tikaniyor cok canimi skmisti... doktor alerjik olabilir diyor benim gibi olan var mi? sadece sag tikaniyor nerdeyse her yattigimda... sol taraf hep acik

acaba yatmadan once sag tarafa sprey sksam (tikali brnu acmak icin spreyler var) sorunu duzeltir miyiz? hergun hergunde kullanmak istemem acikcasi boyle spreyleri

Hocam burun tıkanıklığını giderici spreyleri kullanmayı tavsiye etmem. Zaten o spreylerin reçetelerine bakarsan 3-7 gün arası kullanıma uygundur diyor. Daha fazla kullanırsanız burnunuz zarar görebilir ve daha fazla nefes alma sorunları yaşarsınız. Sorununuz muhtemelen benimki gibi alerjiktir. Bunun için kullandığım ilaç var ancak ismini vermeyeceğim. Doktorunuza danışarak kullanmanız daha faydalı olacaktır. Burun tıkanıklığı eğer herhangi bir deviasyon sorununuz yoksa büyük ihtimalle alerjik oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawhiet

Merhaba,
    19 Şubat'ta oldum ameliyat kemik kırıkları, kemik eğriliği varmış, öyle dedi doktor.Tampon dün çıktı ( 2 gün sonra ) fakat hala nefes alamıyorum doğru düzgün çıkmasına rağmen tampon ağırlığının olmaması iyi birşey fakat hala ağızdan nefes almaya çalışıyorum bu zorluyor. ( Deniz suyu burun spreyi kullanıyorum bayağı ama pek etki etmiyor.)

Sendede tampon çıkarılma sonrası tıkanıklar devam ediyormuydu cevaplıyabilirsen çok sevinirim

Kullanılan tampon : Slikon estetik tamponu

Geçmiş olsun. Ben de 11 Şubat'ta ameliyat oldum. Tampon çıkarılmasının ardından hemen nefes alamazsınız. Bu normal bir süreçtir. Burnun içindeki yaralara bağlı olarak şişlikler hala mevcut ve iyileşmesi biraz zaman alacak. O yüzden acele etmeyin.

Burun tıkanıklığı için kullanılan spreyleri ortalama 5 günden uzun süre kullanmayın. Burnunuzda yaralar olduğundan dolayı burnunuz nemlenme işlevini henüz tam olarak yerine getiremiyor. Muhtemelen doktorunuz size nemlendirmesi için ilaç vermiştir. Düzenli kullanmaya gayret edin ki yaralarınız daha çabuk iyileşsin. Burnunuzun içinde kan pıhtıları ve iplikler olduğundan dolayı bir süre daha nefes alamayabilirsiniz.

Daha fazla ayrıntıyı doktorunuza kontrole gittiğinizde sorarsınız. Benim bildiklerim bu kadar. Tekrar geçmiş olsun.

• Benim de ara ara tıkanıklıklar devam ediyor. Bazen süreklî ve can sıkıcı hale gelebiliyor. Bunun için deri testi ve aşı tedavisi olacağım galiba. Siz de doktorunuzla görüşün ve size süreklî rahatsızlık verdiğini söyleyin ki alerji hapı ve spreylerle yollamasin sizi. Otrivine ve Burazin gibi burun spreyleri oldukça tehlikeli hocam hiç kullanılmasa daha iyi olur çünkü süreklî kullanımda burun içini tahrip edip burun etlerinden tekrar ameliyat olmak zoruna bırakabilir o spreyler doktorum kesinlikle ömermiyor sadece zorlu geçen grip veya nezle durumlarında rahat nefes almak için birkaç gün kullanılan ilaçlar onlar ancak bazı doktorlar sanki bir tedavi aracıymış gibi yazıyorlar hiçbir kalıcı etkileri olmadıkları halde. Ama Rinoclenil gibi tehlikesı bulunmayan alerji spreyleri işinize yarıyorsa onlari kulanmanızı öneririm. Deri testi yaptırıp alerjinin nedenlerini bulduracağız galiba mecburen çünkü benimki yıl boyu sürüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

quote:

Hocam burun tıkanıklığını giderici spreyleri kullanmayı tavsiye etmem. Zaten o spreylerin reçetelerine bakarsan 3-7 gün arası kullanıma uygundur diyor. Daha fazla kullanırsanız burnunuz zarar görebilir ve daha fazla nefes alma sorunları yaşarsınız. Sorununuz muhtemelen benimki gibi alerjiktir. Bunun için kullandığım ilaç var ancak ismini vermeyeceğim. Doktorunuza danışarak kullanmanız daha faydalı olacaktır. Burun tıkanıklığı eğer herhangi bir deviasyon sorununuz yoksa büyük ihtimalle alerjik oluyor.

İste deviasyon vardi ameliyattan once suan yok demekki sizdeki gibi alerjik. Cok can skci bir durum cidden bu kis aylarinda mi oluyor peki? Ve neye alerjimiz var toza mi cicege mi bocege mi?

• horlamaktan dolayı burun ameliyatı olacak olan arkadaşlara bir yazı tavsiyesinde bulunacağım. bitkisel çözüm olarak, değerlendirebilirsiniz.

Horlama, burun ve boğazdan ciğerlere hava taşıyan yolları açık tutan kas, uyku sırasında gevşediğinde oluşur. Bu durum hava yollarının açılıp kapanmasına, nefes almanın zorlanmasına yol açar. Böylece horlama oluşur.

Yetişkinler genellikle otuzlu yaşların sonunda, kırklı yaşlarda horlamaya başlar ve elli yaşını geçtiklerinde bu durum daha da artar. Horlama ağırlıklı olarak yetişkinlerde görülür fakat üç ila 13 yaş arası çocuklar da bademcikleri ve lenf bezleri şiştiğinde veya ağır soğuk algınlığına yakalandıklarında horlarlar.

Eğer horlamanız eşinizi ve çevrenizdekileri rahatsız ediyorsa, aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

- Yatmadan üç saat öncesine kadar ağır yemek ve alkolden kaçının. Yatmadan önce ağır yemek yemek boğaz kaslarının normalden daha da gevşemesine yol açar ve bu durum horlamayan bir insanın dahi horlamasına yol açabilir.

- Yatmadan önce sakinleştirici ve antihistamin almaktan kaçının. Bu ilaçlar da boyun kaslarına baskı yapar ve horlamaya neden olabilir.

- Eğer kiloluysanız kilo verin. Fazla kilonun neden horlamaya yol açtığı bilinmiyor. Boğaz etrafındaki yapılarda yağ artışına bağlanabilir ki bu da nefes aldığınız hava geçitlerinin boyutunu küçültür.

- Sırt üstü yatmaktan kaçının. Dil geri düştüğü ve hava yollarının üzerine baskı yaptığı için pozisyon horlamaya yol açabilir. Yüzüstü veya yan yatarak uyumak tercih edilebilir. Ancak ağır horlayanlar için yatış pozisyonunun bir etkisi yoktur, horlama her pozisyonda devam edebilir.

- Tenis topu tedavisini deneyin. Yatağa girmeden önce içinde tenis topu olan bir bel çantası takın ve sırtınızın boşluğuna getirin. Alternatif olarak pijamalarınızın arkasına bir tenis topu da yapıştırabilirsiniz. Katlanmış bir çift çorap da işinizi görebilir. Her sırtüstü döndüğünüzde rahatsız olup yan yatarsınız.

- Yatağınızın baş kısmını yukarı doğru eğimli hale getirin. Yatağın baş kısmındaki ayaklarının altına kitap ya da tuğla koyabilirsiniz. Bu kronik horlamayı düzeltmeye yardımcı olabilir.

- Geniz tıkanmasına yol açan üst solunum sorunları ve allerjiler için bir hekime başvurun. Allerjiler ve soğuk algınlıklarından doğan tıkanmalar, hava geçitlerinin daralmasına yol açar. Hava dar bir yoldan geçtiğinde daha türbülanslıdır ve gırtlak dokularının titreşmesine yol açar. Eğer soğuk algınlığından dolayı burnunuz tıkanıksa, bu durumu gideren ilaç kullanın.

- Yatak odanızda temiz hava akışı olduğundan emin olun. Oda sıcak ve kuruysa burun geçitleri uyku sırasında tıkanır ve bu genellikle horlamaya yol açar. Pencerelerinizi açık tutun ve gerekirse genzinizi nemli tutmak için nemlendirici kullanın.

- Eğer sigara içiyorsanız, bırakın. Sigara içmek birçok ölümcül sağlık sorunlarıyla birlikte iltihaplanma, gırtlak tümörü, bronş tıkanması ve mukus birikmesine yol açan tahriş edici bir etkiye sahiptir ve tüm bunlar horlamayı arttırır.

Horlamaya Bitkisel Çözüm Önerileri
    * Soğuk algınlığı nedeniyle horlama sorunu yaşıyorsanız buna çay ve bal karışımı ile tedavi yolu bulabilirsiniz. Çay yerine limon su karışımı da kullanılabilir. Günde 2-3 kez balgam çıkartmalı ve balgam söktürücü bitkiler den kullanmalısınız. Bol çorba içerek boğazı yumuşatmak ta horlamaya iyi gelen bir beslenme yöntemidir. Et, balık gibi yiyeceklerden uzak durmalısınız. Horlamayı yok etmek için alçak yastık kullanmalı ve kafanızı vücut seviyesine getirerek uyumalısınız.

* Isırganotu da horlamayı bitkisel tedavi eden bir şifalı ottur. Isırgan otu çayı veya ısırganotu bitkisel takviye ürünleri kullanarak horlama tedavisi mümkündür.

* C vitamini içeren turunçgiller vücudun histamin düzeyini düşürdükleri için horlamayı azaltan etkiye sahiptir. Yatmadan 1 saat önce bir bardak taze sıkılmış portakal suyu içmeniz horlama nasıl geçer sorusuna bitkisel bir yanıt olarak aklınızda kalmalıdır.

* Yemeklerinizde sebzelere daha fazla yer ayırın Meyve ve sebzeler bioflavonoid adı verilen ve horlamayı tedavi eden önemli bir maddeye ev sahipliği yaparlar. Ayrıca C vitamini açısından zengin sebzeler ve meyveler de, histamin salgılamasına engel olan için doğal kimyasallar barındırırlar.

Alıntı:http://www.uzuncahayat.com/2013/01/horlamaya-bitkisel-cozum.html

• Olmayın beyler psikolijim bozuldu ya stresi yetiyo 19 yasindayim 4 ay önce oldum tansiyonum ameliyatta fırladı yeni yeni düzene girdi tansiyon sorunu yaratabiliyor stresten sırf ünv sınavi icin oldum cok fark ediyor 150 puan fazla aliyorum zorluklar tansiyonun düsmesi cikmasi olabiliyor ameliyat sonrasi vurduklari igne acıyor bide icine tampon sokuyolar beynine giriyo bide tak tak vuruyo sivri bi demirle duvari cizdiginizi düsünün zor arkadaslar ama gercekten nefes almak cok güzel

• Geçmiş olsun.
  • Oncelikle ameliyat olan arkadaslara geçmiş olsun.Bugün bende doktora gittim.Gittiğim doktor büyük amcamin Hac dan bi arkadaşı hastahane ismi Özel Nisa Hastanesi Yenibosna da.burunda et ve eğrilik varmis ayrıca etler sinüzleri de tetikleyip bas ve göz arkasında agriya sebep olur dedi gerçekten de öyle dedikleri oluyordu. Ameliyat olmalisin dedi bakalim sanirim olucam gerçekten çok sikinti veriyor çünkü. Merak ettiğim su bu ameliyat estetik mi sayiliyor yani buruna yeniden bir sekil verme durumu mu söz konusu ?Burnum kemerli değildir ama birazcik uzundur onu kaldirtmak istersem hazir bicak altına yatmisken bu ekstra bir is veya maliyet mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorthol

Bende yaklasık 1.5 ay önce oldum deviasyon ameliyatını.Teşhisler sinüzit,burun eti büyümesi,alerjik rinit ve malum kemik eğriliği olmayan yokmuş nerdeyse .Neyse özel kbb de 900 tl ameliyat +100 tl tomografi ve muayene ücreti olmak üzere toplamda 1000 tl gibi bir maliyeti çıktı.İlk hafta geçtikten sonra kontrole gittim ve hala nefes alamıyordum gündüzleri gene alabiliyordum nefes tek taraftan değişken olarak ama gece gene tıkanıyordu.Doktora sorduğumda ilk 1 ay civarı için normal bir süreç dedi tamam dedim bekledim bu zamana kadar.Ama şimdi 1,5 ay geçti ve geceleri yatarken hala nefes alamıyorum.Kalktığımda ki boğaz kuruluğu aynen olduğu gibi duruyor.Gündüz nefes alıyorum çok mükemmel olmasada.Sorum tecrübeli arkadaşlara,sizce bu normal bir süreç mi yoksa bir sorun falan var?Ameliyat kısmı işin en kolay tarafı bu arada hastaneye gir 3 saat sonra çık ama 2-3 gün tampon çıkana kadar rahat uyuyamıyorsunuz.

Geçmiş olsun.Estetik de yaptirdiniz mi ? Estetik için ekstra bir ücret isteniyor mu ?

• eakarvardar E kullanıcısına yanıt
    Estetiğin artı bir maliyeti olur hatta baya fark edebilir ücret. Operasyonda ekstra işlemler yapılması gerekir deviasyon ameliyatı burnun içindeki yamukluk bulunan kemiğe müdahale ile yapılır estetikte burnun yapısına bir müdahale olacaği için yüzünüzde morluklar oluşacaktır iyileşmesi de daha uzun sürecektir.

• quote:

Estetiğin artı bir maliyeti olur hatta baya fark edebilir ücret. Operasyonda ekstra işlemler yapılması gerekir deviasyon ameliyatı burnun içindeki yamukluk bulunan kemiğe müdahale ile yapılır estetikte burnun yapısına bir müdahale olacaği için yüzünüzde morluklar oluşacaktır iyileşmesi de daha uzun sürecektir.

Burun kemiğin de eğrilik ve et olduğu için kemiğin kirilip tamamen bastan sekil verileceğini

• quote:

Orijinalden alıntı: eakarvardar

quote:

Bende yaklasık 1.5 ay önce oldum deviasyon ameliyatını.Teşhisler sinüzit,burun eti büyümesi,alerjik rinit ve malum kemik eğriliği olmayan yokmuş nerdeyse .Neyse özel kbb de 900 tl ameliyat +100 tl tomografi ve muayene ücreti olmak üzere toplamda 1000 tl gibi bir maliyeti çıktı.İlk hafta geçtikten sonra kontrole gittim ve hala nefes alamıyordum gündüzleri gene alabiliyordum nefes tek taraftan değişken olarak ama gece gene tıkanıyordu.Doktora sorduğumda ilk 1 ay civarı için normal bir süreç dedi tamam dedim bekledim bu zamana kadar.Ama şimdi 1,5 ay geçti ve geceleri yatarken hala nefes alamıyorum.Kalktığımda ki boğaz kuruluğu aynen olduğu gibi duruyor.Gündüz nefes alıyorum çok mükemmel olmasada.Sorum tecrübeli arkadaşlara,sizce bu normal bir süreç mi yoksa bir sorun falan var?Ameliyat kısmı işin en kolay tarafı bu arada hastaneye gir 3 saat sonra çık ama 2-3 gün tampon çıkana kadar rahat uyuyamıyorsunuz.

Geçmiş olsun.Estetik de yaptirdiniz mi ? Estetik için ekstra bir ücret isteniyor mu ?

Hayır hocam yaptırmadım.Estetikli ücreti 3000 tl demişti ama.

• quote:

quote:

Burun kemiğin de eğrilik ve et olduğu için kemiğin kirilip tamamen bastan sekil verileceğini

Hocam kemiğe şekil verme olayı çok küçük alanlarda oluyor belki de kemikten 1cm lik parça kırılıp düzeltiliyor. Estetik olursanız göz altlarınız ve yanaklarınız şişip moraracak ve burnunuzun üstünde alçı ve içinde tamponlar olacak estetik olmazsaniz tamponlar ve sargı bezi olacak burunuzda onu da çıkarabileceksiniz zaten. Karar sizin. Ancak ameliyat bir kere yapılıyor bu yazdıklarım gözünüzu korkutmarsın ağrı acı falan pek olacağını sanmıyorum sadece farklılıkları anlatmak istedim. Isterseniz mail verirsiniz ameliyat olduktan sonraki fotomu atarım bir de estetik olan arkadaşımin ameliyat sonrasi fotosunu atarım. Ancak şeklinden memnun değilseniz estetikten çekinmeyin bence

• quote:

quote:

quote:

Hocam kemiğe şekil verme olayı çok küçük alanlarda oluyor belki de kemikten 1cm lik parça kırılıp düzeltiliyor. Estetik olursanız göz altlarınız ve yanaklarınız şişip moraracak ve burnunuzun üstünde alçı ve içinde tamponlar olacak estetik olmazsaniz tamponlar ve sargı bezi olacak burunuzda onu da çıkarabileceksiniz zaten. Karar sizin. Ancak ameliyat bir kere yapılıyor bu yazdıklarım gözünüzu korkutmarsın ağrı acı falan pek olacağını sanmıyorum sadece farklılıkları anlatmak istedim. Isterseniz mail verirsiniz ameliyat olduktan sonraki fotomu atarım bir de estetik olan arkadaşımin ameliyat sonrasi fotosunu atarım. Ancak şeklinden memnun değilseniz estetikten çekinmeyin bence

Eyvallah resimlerine internetten bakmistim.Aslında rahatsız eden bir görüntüsü yok burnumun normal... Ama onu soylememin diğer sebebi de su ki; YouTube da doktor tavsiyelerini dinledim.Kemik eğriliği ve et alma operasyonunu yaparken estetikte yaptirmaniz şart aksi takdir de durum nukseder diyorlardı. bu ameliyati estetikli ve estetiksiz olan arkadaşlarım var estetiksiz olanlar da nuksetmis durumda. Tekrar nuksetmesinden dolayi bir korkum var bir kere ameliyat olicaz o da doğru olsun istiyorum size doktorunuz böyle bir şey dedi mi ?

• quote:

quote:

quote:

Hayır hocam yaptırmadım.Estetikli ücreti 3000 tl demişti ama.

3 katina cikiyor demek... Teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eyvallah resimlerine internetten bakmistim.Aslında rahatsız eden bir görüntüsü yok burnumun normal... Ama onu soylememin diğer sebebi de su ki; YouTube da doktor tavsiyelerini dinledim.Kemik eğriliği ve et alma operasyonunu yaparken estetikte yaptirmaniz şart aksi takdir de durum nukseder diyorlardı. bu ameliyati estetikli ve estetiksiz olan arkadaşlarım var estetiksiz olanlar da nuksetmis durumda. Tekrar nuksetmesinden dolayi bir korkum var bir kere ameliyat olicaz o da doğru olsun istiyorum size doktorunuz böyle bir şey dedi mi ?

Yok hocam böyle bir şey demedi doktorum. Burnumda da sıkıntı yok bir çok doktora gittim daha sonra çok iyi olduğunu söylediler. Sadece alerji var ve alerji ara ara burnumun tıkanmasına sebep oluyor bundan muzdaripim. Siz doktorunuza sorun bence bu konuyu daha net bilgi almak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memko35 -- 5 Nisan 2014; 0:36:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam böyle bir şey demedi doktorum. Burnumda da sıkıntı yok bir çok doktora gittim daha sonra çok iyi olduğunu söylediler. Sadece alerji var ve alerji ara ara burnumun tıkanmasına sebep oluyor bundan muzdaripim. Siz doktorunuza sorun bence bu konuyu daha net bilgi almak için.

Yardiminiz için çok tesekkur ederim bende de alerji var. ameliyat tarihinin netlesmesiyle beraber öncesini ve sonra sini yazicam

• Merhaba arkadaşlar,

ben çok uzun zamandır burundan nefes alamıyodum. otrivine burun damlası kullanıodum hep. doktora gittim.
    burnumda hem et büyümesi, hem kemik eğriliği, hem de sinüsler çok doluymuş göz altlarına kadar. yani 3 ayrı sorun ve ameliyat olmam gerektiği söylendi.
    birde alerji testi yaptırdık. kedi, köpek, çiçek hepsine yüksek alerjim olduğu çıktı ama toza (ev tozuna) çok yüksek alerjim olduğu çıktı.
    ev tozu alerjisi için yapmam gerekenleri yapıcam baya bilgi sahibi oldum.
    fakat bu burun ameliyatı beni çok korkutuyo. daha önce hiç ameliyat olmamıştım. bilmiyorum bir tehlikesi varmıdır? burnumun şeklinde değişiklik olurmu?
    birde bazı kişiler 2,3 kere de ameliyat olsa burnu yine eski haline dönüyormuş. böyle bir şey nasıl olur. böyle bir ihtimal varsa neden ameliyat olimki boşuna
    ne yapmam lazım arkadaşlar? kendimi teslimmi edim doktora? 2 saat sürecekmiş.

yoksa sigarayı bırakıp, otrivine burun damlasını bırakıp, alerji önlemlerimi alıp, hayatıma devammı edim? ameliyat olmadan.
    ama şuan tomografi çektirdiğimizde 3 sorun var. et büyümesi, kemik eğriliği ve sinüsler göz altlarına kadar doluluğu. ve şuan nefes alamıorm burundan.
    ameliyat olursam da bidaha sigara içmicem zaten.

bilgi sahibi arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi acaba

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.