Şimdi Ara

Ve burun ameliyatı oldum (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
443
Cevap
14
Favori
386.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nxplay

Merhaba arkadaşlar,

ben çok uzun zamandır burundan nefes alamıyodum. otrivine burun damlası kullanıodum hep. doktora gittim.
    burnumda hem et büyümesi, hem kemik eğriliği, hem de sinüsler çok doluymuş göz altlarına kadar. yani 3 ayrı sorun ve ameliyat olmam gerektiği söylendi.
    birde alerji testi yaptırdık. kedi, köpek, çiçek hepsine yüksek alerjim olduğu çıktı ama toza (ev tozuna) çok yüksek alerjim olduğu çıktı.
    ev tozu alerjisi için yapmam gerekenleri yapıcam baya bilgi sahibi oldum.
    fakat bu burun ameliyatı beni çok korkutuyo. daha önce hiç ameliyat olmamıştım. bilmiyorum bir tehlikesi varmıdır? burnumun şeklinde değişiklik olurmu?
    birde bazı kişiler 2,3 kere de ameliyat olsa burnu yine eski haline dönüyormuş. böyle bir şey nasıl olur. böyle bir ihtimal varsa neden ameliyat olimki boşuna
    ne yapmam lazım arkadaşlar? kendimi teslimmi edim doktora? 2 saat sürecekmiş.

yoksa sigarayı bırakıp, otrivine burun damlasını bırakıp, alerji önlemlerimi alıp, hayatıma devammı edim? ameliyat olmadan.
    ama şuan tomografi çektirdiğimizde 3 sorun var. et büyümesi, kemik eğriliği ve sinüsler göz altlarına kadar doluluğu. ve şuan nefes alamıorm burundan.
    ameliyat olursam da bidaha sigara içmicem zaten.

bilgi sahibi arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi acaba

slm. ben gecen yıl ameliyat oldum. burun da eğrilik varsa et, konka büyümesi buna bağlı olarak oluyor zaten. açık olan taraf gelen havayı dengelemek için et büyütüyor. sonuc olarak her ıkı taraf da tıkanıyor.

ameliyat oncesınden tedırgındım ama olduktan sonra baya rahatladım. tavsıye ederım. etlere radyofrekans uygulandı benım. kıkırdak duzeltıldı.
    spor yapan bırısıyım. amelıyat oncesı ve sonrası performansım baya bır farklı. farklı bır ınsan oldum yaşamım degıstı.

ıllıadın kullanıyorudum ben de. eger amlıyat olmıcaksan burun spreyini bırak bır sure sonra burun kendine gelır. sprey gecıcı acar nefesı daha sonra ıyıce tıkar tekrar sıkman gerekır.

gecmıs olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: bhtbhtbht

quote:

Orijinalden alıntı: nxplay

Merhaba arkadaşlar,

ben çok uzun zamandır burundan nefes alamıyodum. otrivine burun damlası kullanıodum hep. doktora gittim.
    burnumda hem et büyümesi, hem kemik eğriliği, hem de sinüsler çok doluymuş göz altlarına kadar. yani 3 ayrı sorun ve ameliyat olmam gerektiği söylendi.
    birde alerji testi yaptırdık. kedi, köpek, çiçek hepsine yüksek alerjim olduğu çıktı ama toza (ev tozuna) çok yüksek alerjim olduğu çıktı.
    ev tozu alerjisi için yapmam gerekenleri yapıcam baya bilgi sahibi oldum.
    fakat bu burun ameliyatı beni çok korkutuyo. daha önce hiç ameliyat olmamıştım. bilmiyorum bir tehlikesi varmıdır? burnumun şeklinde değişiklik olurmu?
    birde bazı kişiler 2,3 kere de ameliyat olsa burnu yine eski haline dönüyormuş. böyle bir şey nasıl olur. böyle bir ihtimal varsa neden ameliyat olimki boşuna
    ne yapmam lazım arkadaşlar? kendimi teslimmi edim doktora? 2 saat sürecekmiş.

yoksa sigarayı bırakıp, otrivine burun damlasını bırakıp, alerji önlemlerimi alıp, hayatıma devammı edim? ameliyat olmadan.
    ama şuan tomografi çektirdiğimizde 3 sorun var. et büyümesi, kemik eğriliği ve sinüsler göz altlarına kadar doluluğu. ve şuan nefes alamıorm burundan.
    ameliyat olursam da bidaha sigara içmicem zaten.

bilgi sahibi arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi acaba

slm. ben gecen yıl ameliyat oldum. burun da eğrilik varsa et, konka büyümesi buna bağlı olarak oluyor zaten. açık olan taraf gelen havayı dengelemek için et büyütüyor. sonuc olarak her ıkı taraf da tıkanıyor.

ameliyat oncesınden tedırgındım ama olduktan sonra baya rahatladım. tavsıye ederım. etlere radyofrekans uygulandı benım. kıkırdak duzeltıldı.
    spor yapan bırısıyım. amelıyat oncesı ve sonrası performansım baya bır farklı. farklı bır ınsan oldum yaşamım degıstı.

ıllıadın kullanıyorudum ben de. eger amlıyat olmıcaksan burun spreyini bırak bır sure sonra burun kendine gelır. sprey gecıcı acar nefesı daha sonra ıyıce tıkar tekrar sıkman gerekır.

gecmıs olsun

Geçmiş olsun. Ben de radyofrekans dalgası ile oldum (tamponsuz), sorunlu kısım güzel açıldı bugün 13. gün ancak diğer tarafı zorluyorum iyice ama açamadım( tuzlu ılık su kullanarak ve tek deliği kapatarak zorlama vs.), siz aşamalarda tecrübeli olduğunuz için soruyorum sizce bir tarafta ödem mi vardır yoksa duvara yapışan kan vs bir türlü çözemiyormuyum, ılık su uygularken şu an sorun yaşamadığım burun deliğinde pıhtı kalmış onu da tuzlu su çözünce anladım ama diğer taraf her türlü işkenceme cevap vermiyor :) ödem ise sıkıştırmiim son kontrole 5 -6 gün var daha.

• Google'da yazınca bu sayfa çıkıyor ben oldum ameliyat ve çok rahattı, bence tampon kullanılmayan ameliyat yöntemlerini tercih edin, ameliyat öncesi 12'den sonra birşey yiyip içmemeniz gerekiyor ve ameliyata girmeden video ve resimlere bakmayın burun ameliyatları ile alakalı, siz aracınızı servise verdiğinizde yağın ve parçaların han gi işlemnlerden geçtiğini izliyormusunuz, aynı şey. Ameliyata kadar çevrenizde sizi oyalayacak ve güldürecek kişiler olsun, bu şekilde sanki yatakla muayeneye gidiyor gibi oluyorsunuz, iğne korkunuz varsa serum için iğne takılırken başka şey düşünün ve bakmayın sonradan yapışkan bant ile sabitlediğinden iğnede sorun olmuyor, çok huylanıyorsanız kolunuzu da oynatmayın, tamponsuz ise baş ve boğaz ağrısı dışında başka ağrı yok o da yoğurt yiyince geçiyor, anestezi ilacını zaten serum iğnesinden veriyorlar, o zamana kadar normal muhabbet ediyorsunuz ve veriyorum ilacı diyor, o ara yok sonra uyandırıyorlar, ben bilincim yerinde uyandım ama belki bi 5 dakika çakır keyif uyanabilirsiniz, bende bu 10 saniye sürdü, anestezi etkisi ile başınız ağrıyor ve burdan öğrendiğim kadarıyla boğazınızdaki hortumun boğazı tahriş etmesi nedeniyle boğaz gıcıklanması oluyor, bu sebepten ki 2 gün sıvı ılık gıda ile besleniyorsunuz (süt, çorba, muhallebi) ve 2 gün zorunlu ihtiyaç dışında yatar vaziyette duruyorsunuz ki göz yaşı burun içinden akıp pıhtıları alıp da hafif sızıntı yapmasın, bir de 2-3 gün sırt üstü yatıyorsunuz, hareket kabiliyetiniz sınırlandığından kendinize birkaç gün ayırın, ilaçlar nedeniyle 12 gün hapşurmadım ki benim gibi bu mevsimde alerjisi olan bir kişi hapşurmadıysa sıkıntı yok, hapşursam da ağızdan çıkartacağım için yine sıkıntı olmazmış, bu aşamaya kadar ağrı sızı yok, sadece huylandığınız için burnunuza dokunmuyorsunuz 10 gün, dokunan var mı bilmiyorum, 5 günden sonra günde 8-9 kere ılık su çekip yavaş yavaş hınkırma denildi ama su çekme işini sevmiyorum, bakım konusunda çok bilgi sahibi değilim bilen arkadaşlar akıl verebilir, tek bildiğim tampon olmadığından şişme morarma ağrı sızı vs. yok.

• Kac. Sene olmus ameliyat olalı arada bakarım konuya yaptırmayı dusunenler mutlaka yaptırsın bir omur boyu rahat edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

Kac. Sene olmus ameliyat olalı arada bakarım konuya yaptırmayı dusunenler mutlaka yaptırsın bir omur boyu rahat edersiniz

Ağızdan nefes alma alışkanlığını nasıl yok ediyorsunuz, ben geçenlerde uyurken koli bandını yuvarlayıp dudaklarımın arasında iki dudağımı yapıştırdım, gün aydınlanırken halen dudaklarım kapalıydı ama sabah uyandığımda hiçbiryerde bulamadım, yemiş de olabilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Kac. Sene olmus ameliyat olalı arada bakarım konuya yaptırmayı dusunenler mutlaka yaptırsın bir omur boyu rahat edersiniz

Ağızdan nefes alma alışkanlığını nasıl yok ediyorsunuz, ben geçenlerde uyurken koli bandını yuvarlayıp dudaklarımın arasında iki dudağımı yapıştırdım, gün aydınlanırken halen dudaklarım kapalıydı ama sabah uyandığımda hiçbiryerde bulamadım, yemiş de olabilirim :)

belli bir süreden sonra kendiliğinden düzeldi heralde
  • quote:

quote:

quote:

30 senelik alışkanlık zor gider bence ya :) ama en azından ağzı da kullansam boğaz kuruluğu olmuyor hava kanalı açıkken (Henüz 2 hafta oldu ameliyattan sonra)

• quote:

quote:

quote:

quote:

30 senelik alışkanlık zor gider bence ya :) ama en azından ağzı da kullansam boğaz kuruluğu olmuyor hava kanalı açıkken (Henüz 2 hafta oldu ameliyattan sonra)

Valla hocam sabah ağız kuruluğu hala var bende %100 tıkanıklık var ise simdi % 30 u yine tıkanık tam açılmadı gece yine sıkıntı ama napalım bidaha o kabusu yasamak istemiyorum. Ameliyatım felaketti kırık eğrilik hepsi bi aradaydı demekki tek ameliyatla duzelmedi..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Valla hocam sabah ağız kuruluğu hala var bende %100 tıkanıklık var ise simdi % 30 u yine tıkanık tam açılmadı gece yine sıkıntı ama napalım bidaha o kabusu yasamak istemiyorum. Ameliyatım felaketti kırık eğrilik hepsi bi aradaydı demekki tek ameliyatla duzelmedi..

Bizim gibi alerji, konka şişmesi vs vs durumları olanlar için çare ya sürekli ilaç kullanmak ya nemli bölgede yaşamak ya da lazerle yeni kanal açtırmak, lazerle açılan kanalda rüzgar esse burnunun içinde fırtına çıkıyormuş :) bana göre pek iyi birşey değil, şu an ki duruma şükür en azından tıkanana kadar nefes rahat, gerekirse burna zarar vermeyecek deniz suyu vs. araştırıp yanımızda taşırız. Tıkalı olan tarafı da tuzlu ılık-sıcak su ile açabildim, birazda koyu renk pıhtı geldi ama muhtemelen sinüslerden gelmiştir şu anda biraz daha rahatladım.

• Merhabayın konuşmalarınızın hepsini okudum neredeyse senelerdir ertelediğim amelyatımı sayenizde olmaya karar verdim burun kemiğimde hafif bir eğrilik var vede nefes problemi tabiki ben istanbul avcılarda oturuyorum bana yakın önerebileceğiniz güvenebileceğim doktor hastane var mı çünkü bazı kişilerin olumlu olmamış teşekkür ederim şimdiden
     Ve burun ameliyatı oldum

• Benim de burnum kemerli ve bazen sol taraf açıkken sağ taraf, sağ taraf açıkken de sol taraf tıkalı oluyor, vucudsal olarak zayıfım 55 kilo civarlarındayım.

Hastane ortamlarından korkarım, gerilirim bayılacak gibi olurum. Bunun sebebi üniversite sınavı dönemlerine dayanıyor. 2. senemde kazandığım için mezuna kaldığım sene üzerimde çok büyük stres vardı, dershaneye gidemez olmuştum her an mide bulantısı nöbetleri geçiriyordum.. anksiyete bozukluğu ve panikatak var.

DemirKipi ve diğer arkadaşların yazdıklarını okurken bile içim sıkıldı kalbim hızlı atmaya başlayıp tansiyonum düşer gibi olup hafiften gözlerim karardı, midem bulanır gibi oldu. Yani ben daha yazılanları okumaya dayanamazken ameliyat olmam imkansız gözüküyor ve bu şekilde yaşamaya karar verdim. Deneme sınavlarına giderken içim sıkılıp ufak çaplı atak geçirip yoldan dönen insanım, aynı şekilde bir çok kez sınavları terketmişliğimde vardır. Üniversiteye başladığında da kurtulamadım. Derslerde krizler geçirip salonu terkediyordum.

Hatta bakın konum zamanında açtığım konum =http://forum.donanimhaber.com/m_72605087/tm.htm

Bırakın hastahaneye ulaşmayı ameliyat olmaya giderken sanırım yolda bayılıp kalırım, ayrıca bünye olarak çok ama çok zayıfım masada kalma ihtimalim de yüksektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

Benim de burnum kemerli ve bazen sol taraf açıkken sağ taraf, sağ taraf açıkken de sol taraf tıkalı oluyor, vucudsal olarak zayıfım 55 kilo civarlarındayım.

Hastane ortamlarından korkarım, gerilirim bayılacak gibi olurum. Bunun sebebi üniversite sınavı dönemlerine dayanıyor. 2. senemde kazandığım için mezuna kaldığım sene üzerimde çok büyük stres vardı, dershaneye gidemez olmuştum her an mide bulantısı nöbetleri geçiriyordum.. anksiyete bozukluğu ve panikatak var.

DemirKipi ve diğer arkadaşların yazdıklarını okurken bile içim sıkıldı kalbim hızlı atmaya başlayıp tansiyonum düşer gibi olup hafiften gözlerim karardı, midem bulanır gibi oldu. Yani ben daha yazılanları okumaya dayanamazken ameliyat olmam imkansız gözüküyor ve bu şekilde yaşamaya karar verdim. Deneme sınavlarına giderken içim sıkılıp ufak çaplı atak geçirip yoldan dönen insanım, aynı şekilde bir çok kez sınavları terketmişliğimde vardır. Üniversiteye başladığında da kurtulamadım. Derslerde krizler geçirip salonu terkediyordum.

Hatta bakın konum zamanında açtığım konum =http://forum.donanimhaber.com/m_72605087/tm.htm

Bırakın hastahaneye ulaşmayı ameliyat olmaya giderken sanırım yolda bayılıp kalırım, ayrıca bünye olarak çok ama çok zayıfım masada kalma ihtimalim de yüksektir.

Masada kalmıyorsunuz rahat olun, eski lokal aneztezi yöntemlerine vücudum tepki veriyordu, ameliyata girmeden ortalığı ayaklandırdım benim alerjim var diye, hem genel anestezi olduğundan ilaçlar farklıymış hem de internetten araştırdığım kadarıyla mümkün olduğunca az zararlı ilaçlar kullanılmış, hastane işleri zaten pis iştir, yanınızda sizi sürekli meşgul edecek kişiler olsun, farklı konulara daldıracak, bana ilaç verilene kadar iş hakkında konuşuyorduk yani ameliyat olacağınızı unutuyorsunuz, sadece uyutacaklar psikolojisi ile girin uyandığınızda tek hissettiğniiz nefes aldığınız ve birazcık öksürme, yalnız tamponsuz yöntem çok rahat, ağrı sızı yok, geri kalan kısmı hiç düşünmeyin, halen nasıl bir ameliyat olduğuna dair videoları izleyemiyorum uzun bir süre de izleyemem, yalnız yime full burun kullanmıyorsunuz ama hem burun hem ağız kullanıyorsunuz uyurken, bir nebze rahatlatıyor, baca gibi oldu diyenleri merak ediyorum ben :)

• Yıllardır erteleyenlerden olarak mükemmel bir ameliyat geçirdiğimi söylebilirim kendi olumsuzluğuma ragmen. Şu anda eskisinden rahat nefes aldığım doğrudur fakat 1 yıl olmasına ragmen burnumun içinin çok kuruduğunu farkettim onun da zamanla geçeceğinden eminim. Korkan arkadaşlar için ameliyattan sonra duyduğunuz rahatlık büyük bir pişmanlık yaşatacaktır. Kendi tecrübelerime gelince kesinlikle buz tedavisi ve burunun iç bakımı en önemli rolü oynuyor ameliyattan sonrası için sürekli buz tedavisi uyguladım ve kulak çöpüyle burnumun çok derinine inmeden sürekli içini temizledim. kanları bastırmadan kibarca o şekilde çektim içinde çok fazla kan kurumadığı içinde rahat nefes aldım şimdiler de kitlere yönelmeyi düşünüyorum ama biraz daha araştırma yaptıktan sonra. Erteleyen arkadaşlar umarım biran önce harekete geçerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jenk -- 26 Ağustos 2014; 16:14:22 >
  • Cuma günü ameliyat oldum iki tarafta burun eti ve kıkırdak eğriliği, bugün tamponlar alındı

Ne yalan söyliyeyim burundan nefes alınamadığı için ağzınız kup kuru oluyor çamur yemiş gibi oluyorsunuz biraz burun yanması ve ağrısı oluyor, kanamalar oluyor sızıntı şeklinde,

Burnum hafifden açık şuan nefes az bişey alabiliyorum ama zarar gelir diye almakda istemiyorum zaten kapalı sayılır

Asıl sorunum 4 gündür büyük tuvalete çıkamadım anestezi bazı hastalarda böyle durumlar yapabiliyormuş bütün karnım dolu ne yapacağım bilmiyorum :)
  • selam arkadaşlar bende 15 gün önce burun ameliyatı oldum ,burnun kemerini doktor düzeltti birde nefes alma problemi vardı onusa düzelttiğini söyledi fakat hala rahat nefes alamıyorum doktora sorduğumda zamanla daha kaliteli nefes alacaksın dedi ,hergün burunun bir tarafı tıkanıyor vede hırıltılı nefes alıyorumm inşallah bunlarda düzelecek burnum hala şiş ucunu falan hissetmiyorum kaya gibi sert yalnız burdaki ameliyat olan arkadaşlara bir sorum olacak kemerin alındığı bölgede sağ göz tarafımda kemikte hafif şişlikmi çıkıntımı ödemmi anlamadım birşey var elle muayne ettiğimde yamukluk hissi veriyor ameliyat olan arkadaşlar varsa bu normalmi yada ödemmi cevaplarlasalar içim rahatlıyacak yoksa 3 muayneme 2 ay var otarihe kadar sıkıntı cevaplarınız için şimden teşekkürler
  • Merhaba benimde uzun zamandır araştırdığım ama korkularımdan dolayı cesaret edemediğim bir konuydu bu. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine nişantaşındaki estetik cerrah t.gökhan haytoğluna başvurdum. tereddüt ettiğim ve korktuğum bütün sorularıma çok güzel cevaplar aldım. Şuan ameliyatımı oldum birkaç gün geçmiş olmasına rağmen şişlerim indi ve iyi hissediyorum çokta memnumum. Düşünlere tavsiye ederim çokta memnun kalacağınıza eminim. Ulaşmak isterseniz 0532 175 31 34 bu numaradan arayabilirler.
  • Selamlar.

Bu ameliyatı olanlara bir sorum olacak. Geçirdiğim bir kazadan dolayı burnumda deviasyon var. Aynı zamanda bir de dirsek oluştu ki çok kötü bir görüntü yok ama açtırmışken onu da düzelttirmek istiyorum.

ENT Hastanesine gittim, doktorların tavrını beğendim. İlgililer, tüm sorulara dürüstçe cevap veriyorlar.

KBB doktoruyla anlaştık, 1 gün sonra estetisyenle görüşmeye gittim. Estetik kısmı için burnumun altında bir kesik açacaklarını ve ameliyatın o şekilde olacağını söyledi. Ben de ameliyatı iptal ettim.

Neyse, diyeceğim o ki bu ameliyatı kesiksiz yaptıran var mı? Bana verilen bilgi deviasyonun kesiksiz halledileceği ama estetik kısmı için kesik açılması gerektiği. Estetik kısmından vazgeçebilirim çünkü görüntüden çok rahatsız değilim.

Ameliyat için Acıbadem Hastanesi'ni kullanacaklardı, fiyat 6000. Bu tip faydalı bilgileri de paylaşırsak güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 13 Kasım 2014; 11:52:57 >

• Geçmiş olsun arkadaşlar, bende önümüzdeki hafta olmayı düşünüyorum Ege Üniversitesi KBB'de ücretli ameliyat estetik+doğuştan gelen burun etlerinin şişmesi hastalığı dr %10 nefes alabiliyorsun şuan da demişti muayenede, aslında estetik olarak rahatsız değilim ama dışarıdan da belli olacağı kadar hafif kayma var halı saha maçında burnuma darbe almıştım, o günden beri top oynamam zaten.. Ameliyat için ücretsiz demişlerdi ama ameliyata girecek dr lar Doç vs değil, hem tatmin etmediler beni, hemde eksik teşhis koydular. Bakalım 4-5 gün hastane de yatarsın dedi, 25-30 güne yüzündeki şişlikler iner dedi, amelyatı olduktan sonra size bilgi veririm tekrardan, umarım herkesin ameliyatı başarılı geçer..
  • rici08 R kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir yer 5-10 bin, iyi bir doktor 20 bin. Imkan varsa olsun, bayanlarda burun önemlidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende burun ameliyatı olmayı düşünüyorum. Sorunum şu ;

Burnumun görüntüsü hiç hoşuma gitmiyor ortasında bel var yani kemik cıkıklığı bi nevi lazlar gibiyim çok rahatsız ediyor görüntüsü beni.
    böyle bi operasyon estetik ameliyatamı girer, girerse ücreti hangi aralıkta olur ?
    Bünyem zayıtır narkoz korkutuyor beni dayanabilirmiyim ? Ankarada bu konuda hastane önerebilecekler varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.