arkadaslar 10-12000 tl civarı otomatik vites arac alıcam düşündüğüm modeller opel vectra 2.0 96-98 model arası, veya yine 96-98 model arası ve yine 2.0 otomatik nissan primera . fiyat model ve donnım olarak birbirine yakın bu iki modelden tercihiniz hangisi olurdu artıları eksileri neler , tavsiyelerinize ihtiyacım var. (yakıt, sorunszluk, konfor ve 2.el piyasası önemli)
P11 kasa olarak bilinen 2000 oncesi primeralar sorunsuzlugu ile un yapmis araclar. Bakim yapildikca yuksek kmlere rahatlikla dayanan motorlari, cok sorun cikarmayan suspansiyonlari ile bence bu tur butceler icin cok iyi secenek.
2.0 140 bg motoru modifiye dunyasinin cok sevdigi saglam ve gelismaya acik bir motor. Basmadiginizda yakit tuketimi dusuk olan yuksek devir cevirdiginizde sizi memnun eden performansi olan bir arac.
Otomatik sanzimani tork konvertorlu 4 ileri yanilmiyorsam o yuzden manuel versiyona gore performans kaybi ve ekstra yakit tuketimi olacaktir. opel icinde durum ayni olsa gerek ama vectra kac vites bilmiyorum Vectraya gore eksileri bence - yol sesini daha fazla iceri alir - dis gorunumu vectradan cirkindir
Surus komforu acisindan primeralar viraj ustasi olmaktan cok duz yol yuksek surat konforu sunarlar. Vectrada virajlar konusunda daha iyi olabilir hic kullanmadim.
Primeranin en masrafli parcasi hava akis debimetresi denilen parcasidir. eger onda sorun varsa frene bastiginizde arac durmaya yakin devir duser ve arac stop eder yada edecek gibi olur. bosch marka debimetre 250 tl civarindayken servis 700 tl civarinda satiyor diye biliyorum
Ben 10-12000 tl ya sorunsuzlugu ve dusuk kullanim masraflari ile primera tavsiye ederim. birde yuksek km li primeralardan korkmayin. ben 2000 model 166000 km de olan bir tane kullaniyorum ve mekanik acisdan hic bir problemi yok.