Şimdi Ara

VECTRA C LPG ( ama hangisi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 aydan beri aracıma LPG taktırma arefesinde olduğum için araştırma yapıyorum..daha önce açılmşı topiclere merak ettiğim bir kaç şeyi yazdım ama netice alamadım.. Şimdi ben 2004 vectra elegance 1,6 benzinli araç kullanıyorum, malüm günümüz Türkiye koşullarında benzine zor para dayanıyor, rahat rahat da binemiyorum. Şimdiye kadar da hep benzinli araç kullandım..en son 1 hafta önçe çıktğım tatilde 570 TL benzin parası verdim Aracım OPEL olyduğu için benim bildiğimce Opel ile Landi Renzo' nun anlaşması var, Landi Renzo Opel için özel kit üretiyormuş, 8000 devre kadar kayıp söz konusu değilmiş, ayrıca valfi mi enjektörü mü ne o da BOSCH yada Landi Renzo olması gerekir miş.Ben Landi Renzo taktırayım yoksa hep okudğumuz bildiğimiz şekilde önemli olan marka değil iyi bir usta mantığı ile mi bharaket edeyim... Ben şimdi ne yapayım, iyi bir ustaya ( ustanın kullandığı, tavsiye ettiği, yada anlaşması olan LPG kiti mi) yoksa sırf 0 km OPEL lere Landirenzo takıbyorlar diye Landirenzo mu takayım..

eğer ki iyi bir ustaya LPG taktır derseniz, Samsun veya ordu ili içerisinde bir yer tavsiye eder misiniz..Opel kullanıcı ( özellkile vectra C) sı iseniz tecrübelirinizi paylaşmanızı büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum..

• 2008 vectra landi renzo memnunum opelle anlaşması olduğu için takılmış landi renzo onun dışında brc olabilir ucuz bişiler olsun diyosan atikerde düşünebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

2008 vectra landi renzo memnunum opelle anlaşması olduğu için takılmış landi renzo onun dışında brc olabilir ucuz bişiler olsun diyosan atikerde düşünebilirsin

BENVECTRANINN HER LPG YE UYUMLU OLDUĞUNU DUYMUŞTUM AMA ŞİMDİ OPEL SERVİSLERİ İLLA Kİ LANDİRENZO FALAN DİYOR ANLAŞMALARINDN DOLAYI MI ACABA, SİZ LANDİ Yİ NE KADARA TAKTIR MIŞTINIZ..GERÇİ SERVİ BİRAZ TUZLU OLUR AMA...
  • aracı yazın aldık aldığımızda lpg li idi servis tabiki kendi malını övecek ama teknik bir bilgi varmıdır yokmudur bilemem servis olduğu için bir miktar pahalıda olacaktır ama normal bakımlar için servise gidiyorsanız büyük avantaj araçta bir sorun olduğunda servis ile lpg takılan yer arasında mekik dokumassınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

aracı yazın aldık aldığımızda lpg li idi servis tabiki kendi malını övecek ama teknik bir bilgi varmıdır yokmudur bilemem servis olduğu için bir miktar pahalıda olacaktır ama normal bakımlar için servise gidiyorsanız büyük avantaj araçta bir sorun olduğunda servis ile lpg takılan yer arasında mekik dokumassınız

haklısınız çünkü 0 km araçlarda kendi taktıkları LPG garantiyi bozmuyor..
  • hocam ben 2004 model vectrama tanıdık tavsiyesiyle ekogaz diye bir marka taktırdım.arabama yaptığım en büyük kötülük bu oldu.180den sonra araba tekliyor kasıp bırakıyor.ve arabayı kenara çekip gaz verince 70 model arabalar gidi tekliyordu.arkadaş atiker taktırdı.yakıt olarak çok az daha iyiydi.ama çekiş olarak dağlar kadar fark var.benim tavsiyem şöyle bilindik bir ustadan brc veya zavoli taktırın.sanırım atikerle aralarında en fazla 500 lira fark var ama kafanız kulağınız rahat etsin.arabada fazla yorulmasın.ayrıca satışta da baya faydası olur
  • 2006 model 1.6 Lovato sıralı otogaz sistemi taktırdık şuana kadar en ufak bir sorun yaşatmadı. Gaz ile 210 ibreyi gördük. Belki daha da çıkardı ama yol müsait olmadı :)

Başka bir tanıdığımm ise 2005 model'e taktırdığını ancak performans alamadığını söylemişti. Yanılmıyorsam Atiker kullanıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emil.halilov

2006 model 1.6 Lovato sıralı otogaz sistemi taktırdık şuana kadar en ufak bir sorun yaşatmadı. Gaz ile 210 ibreyi gördük. Belki daha da çıkardı ama yol müsait olmadı :)

Başka bir tanıdığımm ise 2005 model'e taktırdığını ancak performans alamadığını söylemişti. Yanılmıyorsam Atiker kullanıyordu.

aynı araçta aynı marka LPG nin uyum sağlamaması hususu, sadece ustarnın işçiliğiniden kaynaklanan bir durum olsa gerek, o yüzden şu kanaate vardım ki iyi usta markanın da önüne geçiyor..
  • landi renzo taktır keyfine bak
  • merhaba benim araç 2004 comfort...2 ay evel aldım...4000 km yol yaptım...140 dan yukarı cıkmadım...14o da sabit hız saaatlerce gittim otobanda..brc var ...tüp olup olmadıgı belli bile değil....brc yi öneririm...
  • Marka olarak BRC veya Landi Renzo taktırın.Yetkili serviste taktırırsanız başınız ağrımaz(Opan,Opis,Opal,Odak,Balkan vs.)
  • bende 2004 vectra comfort var 37510 km de yaklaşık 10.000 km kadar önce brc marka lpg kiti taktırdım şu ana kadar herhangi bir problem olmadı. tek sorunum stepne yarine taktırdığım için lastiğin bağajda yer kaplaması.
  •  VECTRA C LPG ( ama hangisi)

Merhaba arkadaşlar, bugün sabah işe aracımla gittim her zamanki gibi, hava biraz soğuktu ama 0 derecenin altında değildi. Yaklaşık 2,5 km ötedeki iş yerime vardıktan sonra garaja aracımı park edip çıkarken kullanmış olduğum 2004 Opel Vectra Elegenace (benzinli, lpg yok) aracın devir göstergesinin altında bulunan bilgi ekranı kapı açılınca her zamanki gibi aracın kapısının açık olduğunu gösterir şematik araç resmi vardı ama daha önce olmayan bir şekil, simge yada her ne ise bir şey vardı. Araç simgesel resminin sağ ön kısmında, ne olduğunu tam olarak anlayamadım, tarif edemeyeceğim içinde resmini çektim. Kullanma kılavuzunuokudum, böyle bir şeye denk gelemedim mmaelesf, aklıa geldiği şekli ile farları, lastikleri vs kontrol ettim, araçta her hangi bir şey görünmüyor, çalışmayan bir aksamı yok, ayrıca kapıyı kapattığımızda araç simgesi normal bir şekilde kayboluyor, araç simgesi ile birlikte o tuhaf simetrik olmayan şekil yada simge de kayboluyor..Bu şimdi nedir, arıza işareti mi? yoka aracın bilgi ekranında hata mı? hani piksel arızası gibi bir şey mi? bilen yada başına gelen varsa yardımcı olabilir mi?

• vectra c nin kronik sorunlarından biri korkmanıza gerek yok tek çözüm o ekranın değişmesi galiba serviste muhtemelen fahiş fiyat çekerler çıkma bulursanız değiştirilerbilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intikam91 -- 8 Mart 2011; 21:11:14 >
  • 2004 Vectra Comfort a BRC MY10 Lpg kitini taktırdım ve çok memnunum. 1400 TL - 13 Taksit

Küçük bir not: Lpg firması Ankaranın en iyi BRC servislerinden biri olan Mocan Otogaz.
    Genel müdüründe 2004 Vectra Comfort 1,6 , Koordinatöründe 2004 Vectra Comfort 2,2 var.
  • Atiker de performans nasıl sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.