Şimdi Ara

Vectra C Yağ Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar 2004 model Vectra C 1.6 Lpgli aracım var.
    İki yağ arasında kaldım. Çok kişiyle konuştum 5w30 ve 10w40 kullanan sayısı neredeyse eşit ve herkes memnun gibi duruyor.
    Castrol 10w40 ve GM dexos2 5w30.
    İkisini de kullanan çok ama sanırım opelin tavsiye ettigi 5w30 yağ.
    Herhangi birini koymam çok fark yaratır mı?
    Seçimi neye göre yapmalıyım?
    Not: araç 189 binde

Vectra C Yağ Seçimi
    Vectra C Yağ Seçimi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Vectra C Kasa Motor Yağı Seçimi

Opel Vectra C kasa araç sahipleri için motor yağı seçimi önemli bir konudur. Doğru yağ seçimi, aracın performansını, yakıt verimliliğini ve motor ömrünü etkiler.

Opel Vectra C kasa araçlar için önerilen motor yağı, 10W-40 veya 5W-30 viskozitesine sahip sentetik veya yarı sentetik bir yağdır. Bu yağlar, aracın çalışma koşullarına uygun olarak koruma ve yağlama sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Araçtaki motor hacmine bağlı olarak yağ miktarı değişebilir. Opel Vectra C 1.6 motorlar için yaklaşık 4,5 litre yağ gerekir.

Opel Vectra C kasa için hangi yağ kullanılmalı?

• Opel Vectra C 1.6 motorlar için 10W-40 veya 5W-30 viskoziteli sentetik veya yarı sentetik yağlar önerilir.
    • Aracın kullanım kılavuzunda belirtilen yağ viskozitesi ve spesifikasyonlarını takip etmek önemlidir.

Motor yağı seçerken dikkat edilmesi gerekenler:

• Viskozite: Yağın akışkanlık derecesidir. Daha düşük viskoziteli yağlar, daha kolay akar ve soğuk havalarda daha iyi koruma sağlar.
    • Sentetik vs. Yarı Sentetik: Sentetik yağlar, yarı sentetik yağlardan daha pahalıdır ancak daha iyi koruma ve daha uzun değişim aralıkları sunar.
    • Spesifikasyonlar: Araç üreticisi tarafından önerilen yağ spesifikasyonlarını karşılayan yağları seçin. Bu spesifikasyonlar, yağın motorun ihtiyaçlarını karşıladığını garanti eder.

Doğru motor yağını seçerek aracınızın performansını en üst düzeye çıkarabilir, yakıt verimliliğini artırabilir ve motor ömrünü uzatabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • https://forum.donanimhaber.com/motor-yagi-ile-ilgili-tum-paylasimlar--6792166-663
    Burdaki arkadaşlar yardimci olucaklardir..ayrica yağ eksiltme gibi problemin yoksa 5w40 ilaçin olabilir.!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

https://forum.donanimhaber.com/motor-yagi-ile-ilgili-tum-paylasimlar--6792166-663
    Burdaki arkadaşlar yardimci olucaklardir..ayrica yağ eksiltme gibi problemin yoksa 5w40 ilaçin olabilir.!!
    Bir tık eksiltme yapıyor ben yine yazdım konuya. Yardım için teşekkür ediyorum.

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Paylaştigim konuda araci modeli yaz yardimci olucaklardir..eksiltme yapan araçlarda 5w40 idealdir.bulundugun yer cok soguk dogu kesimi ise 0w40 olabilir..

• quote:

Paylaştigim konuda araci modeli yaz yardimci olucaklardir..eksiltme yapan araçlarda 5w40 idealdir.bulundugun yer cok soguk dogu kesimi ise 0w40 olabilir..
    Hocam önceki mesajda yağ eksiltme sorunu yoksa 5w40 demişsiniz simdi tam aksini yazmışsınız. Bi yanlıslık var sanırım hangisi doğru?

Yanliş yazmişim hocam 5w30 kiş şartlarinda iyi ama eksiltme sorunu yaşiyosaniz 5w40 ideal eger ki soguk iklimde yaşiyosaniz yani karli -10-20 havalarda 0w40 en dogru secim olabilir diyecektim..

• quote:

Yanliş yazmişim hocam 5w30 kiş şartlarinda iyi ama eksiltme sorunu yaşiyosaniz 5w40 ideal eger ki soguk iklimde yaşiyosaniz yani karli -10-20 havalarda 0w40 en dogru secim olabilir diyecektim..
    Anladım hocam. Facebook vectra c gruplarında 10w40 koy, eğer 5w30 koyarsan çok yağ eksiltir diyorlar bu konu hakkında yorumunuz nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C kasa Opel vectra yağ Eksiltme
    15 yıl önce açıldı
    OPEL CORSA YAĞ SEÇİMİ
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Havalar soguk 10w40 yağlamayi biraz gec yapicaktir. ayrica 5w40 ile 10w40 arasinda fark yok 10w kiş mevsimi için gecerli akişkanlik demek ne kadar ince olursa akiişkanliği yüksek olur yağlama süresi uzar 40 ise dayaniklilik demek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 2 Şubat 2020; 3:56:51 >
  • quote:

Havalar soguk 10w40 yağlamayi biraz gec yapicaktir. ayrica 5w40 ile 10w40 arasinda fark yok 10w kiş mevsimi için gecerli akişkanlik demek ne kadar ince olursa akiişkanliği yüksek olur yağlama süresi uzar 40 ise dayaniklilik demek..
    Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Castrol 5w30 alıp geçiyorum o zaman. Zaten araç için opelin önerdigi yağ da 5w30

Sorun olmaz her 1000km kontrol sağla 100-200 ml eksilirse sorun olmaz ama baya bi eksiltme görürsen yağ eklemen gerekicek bidahakine 5w40 kullanirsin. Bulundugun yer neresi.?

• quote:

Sorun olmaz her 1000km kontrol sağla 100-200 ml eksilirse sorun olmaz ama baya bi eksiltme görürsen yağ eklemen gerekicek bidahakine 5w40 kullanirsin. Bulundugun yer neresi.?
    İzmir. Uzun yol yapacak olursam da akdeniz, marmara tarafına gidiyorum araba başka yere gitmiyor istisnai bir durum olmazsa

• www.hepsiburada.com
    Mobil Süper 3000 XE 5W-30 4lt DPF Araçlara Uygun Benzinli Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/mobil-super-3000-xe-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-pm-otyagmbl0007

Bu çıkıyor senin araca

kaç litre alıyor.

Ben 5.5litre gördüm ama bu kadar alıyor mu?

Dedigim şekil kullanir arada kontrol edersen sorun yaşamazsin.!

• yağ eksiltsin derseniz 5w30, motoru bitirsin diyorsanız 10w40

• mobıl 1 Shell pıyasadakı en ıyı yaglardandır artı Motul 10w40 cok verımlı bır yagdır ama Opel mobıl 1 i sever motoru bu sektörun ıcınde bırı olarak mobıl1 10w 40 yada alternatıf Motul 10w 40 dan şaşma derım ben ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lag3

mobıl 1 Shell pıyasadakı en ıyı yaglardandır artı Motul 10w40 cok verımlı bır yagdır ama Opel mobıl 1 i sever motoru bu sektörun ıcınde bırı olarak mobıl1 10w 40 yada alternatıf Motul 10w 40 dan şaşma derım ben ...
    5w30 öneriliyor denemek istiyorum açıkcası. Dexos2 onaylı castrol edge 5w30 düşünüyordum ama mobil1 in 5w30 uyla aynı para hangisi daha iyi olur sizce?

castrol tamamen isim satıyor, motul veya mobil 1 esp tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

castrol tamamen isim satıyor, motul veya mobil 1 esp tavsiye ederim
    Mobil1 siteden seçince bunu öneriyor. Esp ile farkı nedir?

Vectra C Yağ Seçimi

esp, dpf (dizel partikul filitresi) için uygun, dexos 2 için onu önermiştim ancak mobil 3000de dexos 2 onayı almış

aralarında fazla fiyat farkı yok ise esp daha kaliteli olduğu için esp tercih edebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • opel vectra c kasa için en ideal yağ Shell HX7 10/40 dır.ben çok memnunum.deneyin pişman olmayacaksınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.