Şimdi Ara

OPEL CORSA YAĞ SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar benim arabam 2013 model 1.4(74kw) atmosferik motorlu corsadır. Yağ değişimi zamanı yaklaştı öncekinde dexos 2 yağ almıştım. Kitapçığında öyle yazıyordu o yüzden aldım. Ama dexos 1 gen2 ve gen3 de varmış. Bunlarin Çıkış nedeni turbolu ve benzinli opellerin motorunda sıkıntı çıktığı için geliştirilmiş. Ama benimki atmosferik benzinli o yüzden hangisini alcağımı şaşırdım. Liqui moly yağ seçim testinde dexos 2 ve gen2 olanı alabilirsin diyordu. Şimdi ben dexos1, dexos 2 ve dexos 1 gen2 ve gen3 bunlardan hangisini alsam arabam için en iyisi olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OPEL CORSA YAĞ SEÇİMİ

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba aynı araç bende de var ve yıllardır bunu kullanıyorum ve çok memnunum daha önce motul bile kullandım ama bu daha iyi geldi bana terleme olayını bile bitirdi tavsiye ederim bir araştır istersen

• Aracınızın kitapçığı dexos 2 yağ öneriyorsa dexos 2 yağdan devam edin derim.

Ancak her yağ dexos 2 onaylı değil, meets ya da performansı karşılar tarzı ibare varsa o yağın dexos 2 onayı yok demektir. buna dikkat edip 5w30 dexos 2 yağ alıp kullanabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

dexos 2 standartı 2025 itibariyle dexos d ve dexos r olarak ikiye ayrılacak. dizel motorlar dexos d, benzinliler dexos r olacakmış. benzinliler için direkt dexos 1 gen 2 ya da 3 şartnamesini kullanabilirler yazmamışlar. dexos r olarak ayırmışlar. bu yüzden ben riske atmazdım açıkçası.

yağ olarak castrol edge 5w30 C3 modelini satın alabilirsiniz. aracınızın yağ kapasitesi 4 litre.

shell yağlarda dexos 2 onayı göremedim. eskiden pro ag versiyonu onaylıydı ancak onayı düşmüş. shell kullanabilirsiniz demiş ancak ben üretici onayına bakarım.

bir de motul specific dexos 2 5w30 var onu da alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 5 Temmuz 2024; 8:45:56 >
  • Merhaba.Shell ultra pro ag 5/30 u alın uygundur.Yada motul 5/30 efe yi alın buda uygundur.İkiside dexos 2 ye sahip.Katkı paketleri farklıdır.Yalnızca birinin baz yağı tr de üretilmişken diğeri yurt dışıdır.Motulda sürtünme önleyici olarak Mo molibden ilaveten vardır.İkiside gurup 3 yağlar her ne kadar shell doğalgazdan sentezlenmiş deyip ara kategori oluşturmaya çalışsada.

Gen 1 -2 ler LSPi ı önlemek için geliştirilmiştir.Yani zamanından önce yanmayı.ca ve farklı bileşen katkı paketi artı daha yüksek seviyedeki baz yağ ile bu sağlanmaya çalışılmaktadır.Gen 2 de extra triger zincir koruyucu için ilave bir çalışma bulunmaktadır.

• OPEL CORSA YAĞ SEÇİMİ

• Siz söyleyince fark ettim yanlış resim atmışım doğrusu bu olacak dexos2 onaylı olan ben bundan çok memnunum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Liqui Moly Top Tec 4600 öneririm,başka yağ bakmayın bile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.