Şimdi Ara

OPEL VECTRA B KASA 1.6 LARIN MOTORUN YAĞ EKSİLTMESİ (YAĞ YAKMASI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1997 model opel vectra 1.6 gl aracım var,atiker lpg sıralı sistem var bununla beraber ecotech sıcak çalışan motor.

aracı aldığımda ilk 251.000 km'de idi 1500 km'lerde 1 litre yağ eksiltiyordu, tabi sessiz çalışıyor hale daha sessiz çalışıyor 272.000 km'de şuan araç

255.000 motora

takım piston sekman iss

takım kol yatağı 0.25

üst conta takımı

kartel contası

sibap kayıtları listeye öyle yazmış subap mı bilemiyorum

4 litre motor yağı

filtreler

triger steti

bu işlemi yaptırdım 4000 tl'ye

ondan sonra 5000 km'lerde yağ eksiltmeye başladı 1 litre falan şöyle bi olay var 251.000 km'den 272.000 'ye kadar termostat bozuktu bende farkında değilim değiştirdim 90'larda artık hararet (ecotech motor olmasından dolayı ) 2000 km'de 0.400 ml yağ eksiltmiş

benim sorum şu bu araçlarda bu yağ eksiltme devam eder mi ? lpg sıcak çalışıyor motorda sıcak çalışmayı seviyor bu durumda yağ yakmaya devam edecek bu arabaya çözüm yok heralde seramik katkı attım yine fayda etmiyor viskotesi düşürsem fayda olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aryas54 -- 7 Mart 2021; 8:55:19 >

• Merhaba, isterseniz 0 motor koyun yine yağ yakacaktır :)

• Bu kadar dertli he bu opel ecotechmotor.

• Her LPG'li araç yağ yakar diye bişey yok ama sakin kullansanız daha iyi olur ve mobil yağ kullanın diğer yağlara göre biraz kalindir 10 40 2000 serisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşiöinda 2000 yada 2001 astra var vectra hatirliyamadim halen kullaniyor kece patlati motoru kendisi açti kendisi rektefeciye götürdü pistonlari 0,25 yada 0.50 takti gram eksiltme yaşamiyor kusıra bakma ama sekman attirmakla sorunu cözemen piston sekman yaptirman gerekirdi,sekman atarak kesin cözüm bulamazsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.