Şimdi Ara

Vega bir kaç ay sonra çıkacakmış. Beklenmeli mi? Güncelleme: GTX 1070 e karar verildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: woundedknee

Bende 'Black Friday' gününde alınma 2k 144 hz 1ms 27'' Freesync monitör,Gtx 680 ile 120 hz Freesync olmadan kullanımda.
    Hedef olarak Vega belirledim,bekliyorum başka kart alıp satmayla uğraşmam.
    120 hz kullanımda 'Mavi ışık filtresi' en yüksek ayarda inanılmaz rahat ettiyor beni,Parlaklık %90 olmasına rağmen.
    60 Hz HP X2301 ekran sonrası 120 hz olsada kullanım Asus MG278Q ile çağ atladım resmen.
    Bir daha 60 hz monitöre yan gözle bile bakmam,Mavi ışık filtresi 120 hz çalışıyor.
    144 hz Freesync ile birlikte Mavi ışık filtresi aynı anda çalışmıyor.
    Düşük ışıklarda titreşimsiz olması zaten çok iyi.(Flecker Free)

Şimdilik 75hz üzeri monitör görünce gözlerimi kapatıyorum. Alışkanlıklarım değişmesin diye

• quote:

Orijinalden alıntı: nev20.06

Tam da konuyu açınca gördüm burayı. Aynı durumdayız hocam.

Bende bir hafta içinde

Asus rog m8h - İ7 7700k - arctic 240 liquid freezer - 16 gb 3000 mhz ram - 512 gb 960 evo pci SSD ve Raid olarak kullanılacak 2 tane 1 tb wd blue hdd - 750w evga gold psu siparişlerini geçtim.

Niyetim computex'i beklemek. O sürede nvidia mi amd mi kararını vereceğim. Monitör ve ekran kartı duruyor. Tahminen 1080p'de gsync ile 1070 veya 1080i kombine edeceğim. Bu konuyu da takip edeceğim.

Eğer eğer 2k 144hz istiyorsanız 1080 falan düşünün.

Konuyu yeni haber oldukça güncelliyorum. Takipte kalın kendi kararımı da computex ten sonra açıklayacağım.
  • Nvidia düşünürken Monitör arkasına takılan Gsync mödülü için 500-600 Tl daha fazla para ödeyeceğinizi ve bu yonganın ışık sızması gibi sorunlara yol açacağınıda hesap edin.
  • Vega gelince sanki daha performanslı ve ucuz mu olacak. Nvidia al gitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000-2500 tl fiyat araligindaki bir gpu ultra ayarlarda gunumuzdeki her oyunu 4k 60fps calistiramaz. Ayarlar medium veya high araligina cekilerek calistirilabilir ancak. 1080 ti bile wildlands isimli oyunu ultra ayarlarda 4k 60 calistiramiyor. İleride cikacak oyunlarin grafik duzeyleri de kendini belli etmeye basladi. Far cry bes mesela. Bu oyunlar sistemleri ciddi manada zorlayacaktir. Su an ben de beklemedeyim. Eger ihtiyaciniz yoksa idarelim bir kart kulla in derim ben. Amd vega ciksin sonra volta ciksin piyasa o zaman senlenecek iste. Su an illa alacagim diyorsaniz 1080 ti den asagisina bakmayin derim. Evga ftw 3 u oneririm cok muthis kart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nette okuduğum LG 27UD68-P nin 40-60hz arası freesync desteği var. 60 fps bir şarttan öte animasyonun akıcı gerçekçi gelmesi için bir ihtiyaçtır. Örneğin vsync açıkken monitörü 50hz ayarlıyorum ve max fpx 50 oluyor. 60fps ile arasında ciddi hiçbir akıcılık farkı hissetmiyorum. Zaten animasyon kuralı insan gözünün atlamayı farketmemesi için 1 saniyede 24 resim olması gerekir. Yani kabaca bu değer 24 fpsdir. Filmlerde bu bağlamda 24'e çok yakın bir fps dedir. 50fps bunun iki katından fazlası. monitörü 40hz'e alıp 40fps yi denemedim ama onunda berbat sonuç vermeyeceğini düşünüyorum.

Ek olarak şunu belirteyim monitör 60hz deyken 50 fps bir sahne görürseniz akıcılık hoşunuza gitmeyebilir çünkü fps ve tazeleme frekansı senkron değildir. Ancak monitör 50hz de iken 50 fps senkron oluyor 60hz deki 50 fps den görünüm daha akıcı hale geliyor. Şimdi freesync'inde güzelliği burda. Freesync aralığı 40 ve 60 arasında olduğunda kart bu aralıkta kaç fps çalışıyorsa monitörün frekansını dinamik olarak ona göre ayarlıyor. 40 fps ise 40hz, 45 fps ise 45hz gibi. Sonuç senkron sağlandığı için animasyon daha sağlıklı görünüyor.

Freesync ile bahsettiğim şartlar sağlandığında 60 fps yi okadarda aramayabilir kullanıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Mayıs 2017; 2:46:51 >

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Denemek aklına geldiği için sana yanıt vereyim: çalışmaz. Çoğu LCD monitör 40-45Hz altında çalışamıyor. Çok yavaş tazeleme olduğu zaman kristaller bulutlanmaya başlıyor. 60Hz'ten 50Hz'e düşürerek elde ettiğiniz şey, renk zıtlanmasının önlenmesi. Ne kadar hızlanırsa o kadar ton değişiminde aydınlık değişimi oluyor. Yavaş kullanmak o sebeple sanıldığının aksine, söylediğiniz gibi, LCD'lere çok yarıyor.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Kontrol ettim 30, 29 ve 25hz interlaced(titremeli) modları var. Bu modlarda gördüğüm fark görüntünün titremesi. O nedenle kullanılabilir değil dediğin doğru. Freesync monitörde 40-60hz aralığı varsa 40 lara inmek sorun olmayacaktır. Bende 60hz den 50ye inince renk veya ışıkta bir değişim olmadı ancak monitör amva+ panelli ayrıca pixel overclocku diye tabir edilebilecek AMA diye bir özelliği var. İstisna olabilir.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    80Hz'e hız aşırtabiliyorsun ama 48 Hz daha iyi görüntü veriyor dediğim nedenle. Tercih edilebilir. AMVA+ paneller daha farklı davranıyor ama netice aynı. Onlardaki bulutlanmaya başka bir ad veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canskru

2000-2500 tl fiyat araligindaki bir gpu ultra ayarlarda gunumuzdeki her oyunu 4k 60fps calistiramaz. Ayarlar medium veya high araligina cekilerek calistirilabilir ancak. 1080 ti bile wildlands isimli oyunu ultra ayarlarda 4k 60 calistiramiyor. İleride cikacak oyunlarin grafik duzeyleri de kendini belli etmeye basladi. Far cry bes mesela. Bu oyunlar sistemleri ciddi manada zorlayacaktir. Su an ben de beklemedeyim. Eger ihtiyaciniz yoksa idarelim bir kart kulla in derim ben. Amd vega ciksin sonra volta ciksin piyasa o zaman senlenecek iste. Su an illa alacagim diyorsaniz 1080 ti den asagisina bakmayin derim. Evga ftw 3 u oneririm cok muthis kart.

Vegayı beklememin sebebi bu ve eğer vega gerçekten 4k 60 fps veremeyecekse GTX 1070 ya da denk bir kart alıp yoluma devam edeceğim. Aynı Vega çıkınca piyasa da ucuzlayacak diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Nette okuduğum LG 27UD68-P nin 40-60hz arası freesync desteği var. 60 fps bir şarttan öte animasyonun akıcı gerçekçi gelmesi için bir ihtiyaçtır. Örneğin vsync açıkken monitörü 50hz ayarlıyorum ve max fpx 50 oluyor. 60fps ile arasında ciddi hiçbir akıcılık farkı hissetmiyorum. Zaten animasyon kuralı insan gözünün atlamayı farketmemesi için 1 saniyede 24 resim olması gerekir. Yani kabaca bu değer 24 fpsdir. Filmlerde bu bağlamda 24'e çok yakın bir fps dedir. 50fps bunun iki katından fazlası. monitörü 40hz'e alıp 40fps yi denemedim ama onunda berbat sonuç vermeyeceğini düşünüyorum.

Ek olarak şunu belirteyim monitör 60hz deyken 50 fps bir sahne görürseniz akıcılık hoşunuza gitmeyebilir çünkü fps ve tazeleme frekansı senkron değildir. Ancak monitör 50hz de iken 50 fps senkron oluyor 60hz deki 50 fps den görünüm daha akıcı hale geliyor. Şimdi freesync'inde güzelliği burda. Freesync aralığı 40 ve 60 arasında olduğunda kart bu aralıkta kaç fps çalışıyorsa monitörün frekansını dinamik olarak ona göre ayarlıyor. 40 fps ise 40hz, 45 fps ise 45hz gibi. Sonuç senkron sağlandığı için animasyon daha sağlıklı görünüyor.

Freesync ile bahsettiğim şartlar sağlandığında 60 fps yi okadarda aramayabilir kullanıcı.

Bu aydınlatma güzel oldu. Fakat şu an 60 fps yakalayamayan bir kart gelecekte daha kötü duruma düşücektir. Bu yüzden de o fps aralığını görebilmek için grafik kalitesini düşürmek gerekecek. 1080ti alıp 1 yıl sonra 60 fps yakalayamamak açıkçası bana koyar.

• Vega bir kaç ay sonra çıkacakmış. Beklenmeli mi? Güncelleme: GTX 1070 e karar verildi
  • maqnum M kullanıcısına yanıt
    Yerinde olsam bende vega'yı beklerim.

https://hothardware.com/news/amd-radeon-rx-vega-specs-leak-256-tmus-and-shader-engines

Özellik olarak rx480 den sonra büyük sıçrama var. rx470 2048 stream processor'a rx480 2,304 stream processora sahipti. rx470 ve rx480 arasındada büyük fark yoktu. Ancak bu sefer stream processor 4096 ya fırlıyor. Bide diğer özelliklerde yüksek. 2048bit hbm2 bellek mesela....

Vega çıktığı zaman minimum fps değerlerini(senin işin ortalama fps den çok minimum fps ile) gtx 1080 ve gtx 1080ti ile kıyaslarsın. Vega Problem yaratacak düzeyde düşük değilse freesync için vega alınır. Ona göre bir yol çizersin.

• GTX 1070 almaya karar verdim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.