Şimdi Ara

Venezuela vatandaşları birbirine girdi, misilleme geldi. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
11.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tarihselmaddeci

quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

Yiyor ama çalışıyor kafası mı seninki birader ya

Chavez in kızı en zenginiymis al bak belki bir şey hatırlatır
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3192933/Hugo-Chavez-s-ambassador-daughter-Venezuela-s-richest-woman-according-new-report.html

Aynı raporu yayınlayanlar Fidel Castro için de zengin diyordu.
    www.therealcuba.com/?page_id=74

Fidel bu namussuzlara benim maaşım sadece 14 dolar ve devlet herşeyi bana sağlıyor, nerede yemişim o parayı kanıtlasınlar diyerek cevapladı.

Her gördüğün şeye inanıyor musun sen? Yiyor ama çalışıyor kafası bende olsa AKP'lilerle her gün bu derece kanlı bıçaklı olmazdım.

Zaten chavez yemiş demedim kızı milyarder olmuş dedim, Castro yemiş diyen yok zaten oğlu yemiş diyor haberde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

Yiyor ama çalışıyor kafası mı seninki birader ya

Chavez in kızı en zenginiymis al bak belki bir şey hatırlatır
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3192933/Hugo-Chavez-s-ambassador-daughter-Venezuela-s-richest-woman-according-new-report.html

Aynı raporu yayınlayanlar Fidel Castro için de zengin diyordu.
    www.therealcuba.com/?page_id=74

Fidel bu namussuzlara benim maaşım sadece 14 dolar ve devlet herşeyi bana sağlıyor, nerede yemişim o parayı kanıtlasınlar diyerek cevapladı.

Her gördüğün şeye inanıyor musun sen? Yiyor ama çalışıyor kafası bende olsa AKP'lilerle her gün bu derece kanlı bıçaklı olmazdım.

En azından Castronun oğlu zengindi mesela. 2015 yılında Bodruma özel yatla geldi, ortalığı karıştırdı . Kübalıların hayatlarında görmedikleri 1000 doları gecelik harcıyordu

Castro'nun ilk eşinden olan oğlu ABD kaçkınlarından, git bu hikayeleri başkalarına anlat. Raul'un son yediği haltlardan sonra iş adamı sıfatı ile arabulucu olarak çalışma yapıyor. Castro'nun ikinci eşinden olan oğlu ise babası gibi devrimci. Bilmediğin olayları birbirine sokup konuşursun anca.

• quote:

Ben Venezuela'lılarla yüz yüze konuştum, internetten görmekle yüz yüze yapılanları raporlara dayalı konuşmak arasında fark var. Venezuela'da eğitimden sağlığa, altyapıdan sanayi üretimine kadar değişen herşey halk yararına yapıldı. Zengin namussuzlar ise bunu kaldıramadı ve fon desteği ile isyan etti. Hadi bu dediğimi çürüt, de ki Venezuela muhalefeti emperyalizmden fon almayan, bağımsız, vatansever(!) bir muhalefet.

Amaç halk yararına yapmak olabilirdi, retorik buydu, Chavez bu yüzden seçildi zaten. Ama yaptıkları halk yararına olmadı, bu kadar basit. Sonuç sefalet. En azından Kübadaki gibi belli bir refah seviyesi bile yok.

İnsanlar 2000'lerin ortasında söylüyordu, özel işletmeleri millileştirirsen üretim düşer, yabancı yatırımı kaçırırsan üretim düşer. Venezuelada da böyle oldu. "Dutch crisis" yaşadılar, petrol üretimine ağırlık vereceğiz derken diğer tüm endüstrileri çökerttiler. Chavez başa geldiğinde petrol ihracatı toplam ihracatın %85'ini oluştururken 2008 yılında %96'sını oluşturuyordu, dediğim sebeplerden petrol üretimi düşmesine rağmen.

Venezuelada yaşanan olayların Maduro ile pek alakası yok. Chavez kalsa da olacaktı.

Venezuela vatandaşları birbirine girdi, misilleme geldi.

Chavezden en çok zarar gören sanayiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 12 Nisan 2017; 15:1:32 >

• 30 milyonun yaşadığı bir ülkede 1 vatandaşın görüşünü koca bir ülkeye mâl etmek. Pes doğrusu.

Bugün git bir CHP'liye ülke yangın yeri gibi gösterir aynı şekilde bir AK Parti'li de güllük gülistanlık gibi.

Güney Amerika coğrafyasıyla uyuşan zerre dokumuz yok.
  • quote:

quote:

Ben Venezuela'lılarla yüz yüze konuştum, internetten görmekle yüz yüze yapılanları raporlara dayalı konuşmak arasında fark var. Venezuela'da eğitimden sağlığa, altyapıdan sanayi üretimine kadar değişen herşey halk yararına yapıldı. Zengin namussuzlar ise bunu kaldıramadı ve fon desteği ile isyan etti. Hadi bu dediğimi çürüt, de ki Venezuela muhalefeti emperyalizmden fon almayan, bağımsız, vatansever(!) bir muhalefet.

Amaç halk yararına yapmak olabilirdi, retorik buydu, Chavez bu yüzden seçildi zaten. Ama yaptıkları halk yararına olmadı, bu kadar basit. Sonuç sefalet. En azından Kübadaki gibi belli bir refah seviyesi bile yok.

İnsanlar 2000'lerin ortasında söylüyordu, özel işletmeleri millileştirirsen üretim düşer, yabancı yatırımı kaçırırsan üretim düşer. Venezuelada da böyle oldu. "Dutch crisis" yaşadılar, petrol üretimine ağırlık vereceğiz derken diğer tüm endüstrileri çökerttiler. Chavez başa geldiğinde petrol ihracatı toplam ihracatın %85'ini oluştururken 2008 yılında %96'sını oluşturuyordu, dediğim sebeplerden petrol üretimi düşmesine rağmen.

Venezuelada yaşanan olayların Maduro ile pek alakası yok. Chavez kalsa da olacaktı.

Sana çok basit bir soru, daha üç gün önce ABD Suriye'de katliam yapınca sevinen AKP ile Venezuela'da emperyalizmden açıkça, netçe destek alan bir "muhalefet" aynı cephede değil midir? Hangi yüzle beni AKP'li olmakla suçluyorsunuz o zaman?

İkincisi, Venezuela'da krizin sebebi "tekelci" şirketlere el konulması değil, tam zıttı geri kalanına el konulmamasıdır. Buna da 21. yüzyıl sosyalizmi diyorlar. Finans-kapitali ikna edebileceklerini, ideolojik olarak düşürebildiklerini düşündüler. Halbuki ellerinde ne var ne yoksa, daha yasayı çiğnemeye fırsat bulmadan almalılardı. İşinize gelince "özel mülk", işinize gelince tekel... Yok öyle ya ma... O şirketlerin çoğu bir avuç kartelin elindeki işletmelerdi. Şimdi de krizin sebebi, yine o şirketlerin sabotajlarıdır. Gerçekleri saptırmayın, namussuzluk yapmayın!

• Konuyu uplamak lazım..
  • quote:

quote:

quote:

Sana çok basit bir soru, daha üç gün önce ABD Suriye'de katliam yapınca sevinen AKP ile Venezuela'da emperyalizmden açıkça, netçe destek alan bir "muhalefet" aynı cephede değil midir? Hangi yüzle beni AKP'li olmakla suçluyorsunuz o zaman?

İkincisi, Venezuela'da krizin sebebi "tekelci" şirketlere el konulması değil, tam zıttı geri kalanına el konulmamasıdır. Buna da 21. yüzyıl sosyalizmi diyorlar. Finans-kapitali ikna edebileceklerini, ideolojik olarak düşürebildiklerini düşündüler. Halbuki ellerinde ne var ne yoksa, daha yasayı çiğnemeye fırsat bulmadan almalılardı. İşinize gelince "özel mülk", işinize gelince tekel... Yok öyle ya ma... O şirketlerin çoğu bir avuç kartelin elindeki işletmelerdi. Şimdi de krizin sebebi, yine o şirketlerin sabotajlarıdır. Gerçekleri saptırmayın, namussuzluk yapmayın!

Sana AKP'li diyen yok. Sosyalistler olarak AKP'liler ile aynı kafa yapısındasınız diyen var. Aynı dilin eğitimli olanını, aynı mazeretlerin süslenmişini kullanıyorsunuz. İdeolojiniz de İslamcı ideolojisi gibi dogmatik, kendini yenileyemiyor, aynı şeyleri tekrar tekrar yaptırıp farklı sonuç bekliyor. O yüzden ara ara yeşil sosyalistler diyorum AKP'lilere.

Yol yaptı köprü yaptı her ile üniversite açtı hastane açtı. Bunlar sosyalist rejimlerde, özellikle Doğu Avrupa'da gördüğümüz şeyler. %1 parayı yerken %99 eşit koşullarda fakirliğe mahkum. Sosyalist ideoloji ütopya vaadediyor; herkes eşit olacak, özgürlük olacak, fakir olmayacak, herkes eğitim görecek, herkes sağlık hizmeti alacak, işsiz kalmayacak. İslamcı ideoloji de ütopya vaadediyor, herkes dinini yaşayacak, zekat olacak fakir kalmayacak, herkes eşittir üstünlük takvadadır, Peygamber ilim Çin'de de olsa alın dedi, hırsızlık bitecek ahlaksızlık kalmayacak, dindar kişi yolsuzluk yapmaz.

Rusya dahil hiçbir Doğu Avrupa ülkesi adam olmadı. Türkiye dahil hiçbir İslamcı ülke de adam olmadı. Vaatlerin tersi oldu, yolsuzluk aldı başını gitti, herkesi üniversiteli yapmak için harcanan para hiçbir işe yaramadı, aynı Doğu Avrupa ülkeleri gibi kasiyerlik yapan tarih mezunları var.

Tayyip de halka refah getirecekti. Vesayeti yok edecekti, emperyalizme karşı duracaktı, altyapı, sanayi hepsi halkın yararına olacaktı, herkesin lideri olacaktı. Başkanlığa ABD dayatması diyordu mesela...

Ee sonuç ne? Yolsuzluk, batan bir ülke, her zamankinden fazla kutuplaşma.

Suçlu kim? Zinhar ülkeyi yönetenler değil. Dış mihraklar, para babaları, emperyalistler, dinsizler/karşı devrimciler. Ekonomiden anlamayan yöneticiler suçlu olamaz, ekonominin batmasının sebebi kılıştar/ABD destekli muhalefet.

Faşizm de teoride mükemmel bir ideoloji. Hayır sosyalist kardeşim, sağa sola kötü gördüğün her şeye dediğin "faşist" değil. "La dottrina del faschismo" kitabındaki faşizmden bahsediyorum. Herkes devlet için çalışacak, bütün vatandaşlar eşit olacak, ülkemizi büyüteceğiz, devlet şirketler kurup işçilerin haklarını koruyacak, sosyalizm ve liberalizme üçüncü yoluz...

Sonuç öyle olmadı. Önemli olan da sonuçtur. Mazeret üretmek dünyanın en kolay işidir. Faşistler de birilerini suçluyordu, Nazistler Yahudileri, sosyalistleri suçladı. Faşistler kapitalistlerle sosyalistleri suçladı.

Chavez ekonomiden anlamıyordu, ülkesini batırdı. Sovyetler Birliğine 50'lerde 30 yıl ömür biçiliyordu, 10 yıl yanıldılar. Çünkü Sovyetleri yönetenler de ekonomiden anlamıyorlardı. Ellerinde bir kitap vardı, Marx da bunu uygularsanız her şey mükemmel olacak demişti. Marksizmle uyuşmuyor diye evrimci biyologları Gulaglara atmaya kadar gitti iş. İslamcıların elinde bir kitap var, Muhammed bunu uygularsanız her şey mükemmel olacak demişti, onlar da evrimci biyologları öldürmek istiyor çünkü kitapla uyuşmuyor.

Bunları İslamcıların yüzüne vurduğumuz zaman mükemmel olan İslam, insanlar değil diyorlar. Sosyalistlerin yüzüne vurduğumuz zaman onlar sosyalizmi uygulamadı, gerçek sosyalizm/İslam bu değil diyorlar.

Sizin sorununuz bu. Kapitalizmin bir kitabı yok. Üzerinde tartışılıyor, değiştiriliyor ve sürekli çağa uyum sağlıyor. Kapitalizm bir ideoloji değil, gerçeklik. İnsanlığın motoru demokrasi ve ona bağlı kapitalizmdir. Özgürlük her zaman eşitliğin önünde olmalıdır. Eşitliği özgürlüğün önüne koyan toplumlar batar. Venezuelada olan bu, SSCB'de olan bu. Sosyalizmin hiçbir zaman başarılı olmamasının sebebi bu. Venezueladaki insanlar Chavezden önce daha iyi durumdalardı. Mao olmasaydı Çinliler daha iyi durumda olurlardı, neyse ki Çin'de Deng'den başlayarak akıllı kişiler geldiler de ülkelerini doğru yola yönelttiler. Sosyalistler başa gelmeselerdi Ruslar en azından yaşarlardı, toplu katliamlara kurban gitmezlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 12 Nisan 2017; 16:9:21 >

• Venezuela vatandaşları birbirine girdi, misilleme geldi.

Venezüela nerede görebildin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegendByTheWay

quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

Harika bir sistemimiz var demedim ama daha kotusunu isteyemem.Ayrica bu sistemin neyi kotuymus ?

2002 seçimlerinde %34 oy ile 363 vekil çıkarabilip, 1 Kasım seçimlerinde %49,5 oy ile 317 vekil çıkaran garabet bir sistemi iyi olarak görebiliyorsan senin tercihindir, bir şey diyemem tabi..

kaldır seçim barajını kalıyor mu garabet bir durum. ama yer mi? yemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tazemeta- -- 12 Nisan 2017; 15:57:28 >

• Bakan Işık: Yeni baraj yüzde 50 demişti.http://www.milliyet.com.tr/bakan-isik-yeni-baraj-yuzde-50-siyaset-2427660/

Sittin sene kaldırmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmettr06 -- 12 Nisan 2017; 15:58:57 >
  • Videoyu izledim canım sıkıldı yeminle, Venezuela gibi bir ülke ne hale geldi...
    Görüp ders almamak anca Türk halkına yakışır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet Kuvvetleri

quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Kılavuzu karga olanın burnu yoktan kurtulmazmış.
    "Bütün güç başkanda toplanmıştı." yalanından hareket ederseniz anlatılanlar doğru.Hatta venezuelladaki sistemin dezavantajı zaten başkanın kendi koltukta otururken, meclisi kapatabilmesi.

Ama bizde öyle değil. O zaman bu video da yeni çöp demektir.

Kılavuzu Karga olanlar :)

Böyle bir kapak yesem bir daha yazmam foruma.Ama yüzsüz işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Thierry Fidjeu-Tazemeta

quote:

quote:

Harika bir sistemimiz var demedim ama daha kotusunu isteyemem.Ayrica bu sistemin neyi kotuymus ?

2002 seçimlerinde %34 oy ile 363 vekil çıkarabilip, 1 Kasım seçimlerinde %49,5 oy ile 317 vekil çıkaran garabet bir sistemi iyi olarak görebiliyorsan senin tercihindir, bir şey diyemem tabi..

lol. bu seçim barajı goygoyu, tamamen hdp'nin barajı geçememe ihtimali sebebiyle gündeme getirdiğiniz bir konu, fazlası değil. :)
    seçim barajını kaldırma meselesine de AKParti'den ziyade muhalefet partileri karşı çıkar zira bölük pörçük olurlar. Zibilyon tane sol partisi varken, seçim barajı sebebiyle CHP'ye oy vermek zorunda kalan solcular baraj kalktığında başka partilere yöneleceğine göre acaba kim daha çok istemez bu barajın kalkmasını?
    dünyanın hiçbir yerinde 50 milyon seçmenin olduğu ülkede seçim barajı kaldırılmaz, ha %5'e çekilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendByTheWay -- 12 Nisan 2017; 16:41:56 >

• Venezuela vatandaşları birbirine girdi, misilleme geldi.

quote:

tahtakuslar Retweetledi
    Res Publica‏ @naptintriqopis 5 sa.5 saat önce

Terörist ülke ABD'nin Venezuela düşmanlığının sebebi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 12 Nisan 2017; 16:50:7 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

lol. bu seçim barajı goygoyu, tamamen hdp'nin barajı geçememe ihtimali sebebiyle gündeme getirdiğiniz bir konu, fazlası değil. :)
    seçim barajını kaldırma meselesine de AKParti'den ziyade muhalefet partileri karşı çıkar zira bölük pörçük olurlar. Zibilyon tane sol partisi varken, seçim barajı sebebiyle CHP'ye oy vermek zorunda kalan solcular baraj kalktığında başka partilere yöneleceğine göre acaba kim daha çok istemez bu barajın kalkmasını?
    dünyanın hiçbir yerinde 50 milyon seçmenin olduğu ülkede seçim barajı kaldırılmaz, ha %5'e çekilebilir.

sisteme garabet diyorsun. seçim barajını kaldırınca sorun ortadan kalkar diyorum, olayı akp ve chp eksenine çekiyorsun. seçim barajı chp'ye yararmış...
    http://www.gercekgundem.com/siyaset/83521/mecliste-yuzde-10-secim-baraji-oylamasi
    http://www.radikal.com.tr/politika/yuzde-3-secim-barajina-gerekcesiz-ret-1135394/
    http://www.haberturk.com/gundem/haber/1027805-chpden-secim-baraji-yuzde-3-olsun-teklifi
    http://www.hurriyet.com.tr/chp-li-hamzacebi-secim-barajinin-yuzde-5-e-dusurulmesini-teklif-etti-29497598

al bak adamlar düzenli olarak teklif sunuyor :))

akp'den konuşacaksak 2002 seçimlerinde barajın %5 olduğu senaryoyu konuşalım:
    AKP 266, CHP 117, DEHAP 53, DYP 44, MHP 34, GP 28, ANAP 8

kime yarıyormuş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tazemeta- -- 12 Nisan 2017; 17:14:3 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sisteme garabet diyorsun. seçim barajını kaldırınca sorun ortadan kalkar diyorum, olayı akp ve chp eksenine çekiyorsun. seçim barajı chp'ye yararmış...
    http://www.gercekgundem.com/siyaset/83521/mecliste-yuzde-10-secim-baraji-oylamasi
    http://www.radikal.com.tr/politika/yuzde-3-secim-barajina-gerekcesiz-ret-1135394/
    http://www.haberturk.com/gundem/haber/1027805-chpden-secim-baraji-yuzde-3-olsun-teklifi
    http://www.hurriyet.com.tr/chp-li-hamzacebi-secim-barajinin-yuzde-5-e-dusurulmesini-teklif-etti-29497598

al bak adamlar düzenli olarak teklif sunuyor :))

akp'den konuşacaksak 2002 seçimlerinde barajın %5 olduğu senaryoyu konuşalım:
    AKP 266, CHP 117, DEHAP 53, DYP 44, MHP 34, GP 28, ANAP 8

kime yarıyormuş?

Yahu anlamıyor musun, seçim barajının düşmesine yönelik verilen önergeler tamamen HDP'nin meclise girebilmesinin garantilenmesine yönelik hamleler. Biraz ilke olmalı. Daha beş sene öncesine kadar kimsenin %10 seçim barajı umrunda değldi. Çünkü neden? 12 Eylül cuntasının talimatı ile mütedeyyin kitlenin tercih ettiği parti ile Kürt milliyetçiliği iddiasıyla siyaset yapan partilerin önünü kesmek için dizayn edilmiş bir perde idi. Ak Parti 2002 yılında bu barajı tarumar edene kadar da işe yaramış bir cuntacı tedbiri idi.

Ne zaman ki mütedeyyin kitlenin artık barajla durdurulamadığı, aksine bu barajın mütedeyyin kitlenin partisine destek olacak şekilde çalıştığı görülünce kıvranmalar başladı..

Diyelim ki baraj %5'e düştü, neyi çözecek anlatsana biraz. Koalisyonu mu ortadan kaldıracak, yoksa koalisyon kurulmasını mı kesinleştirecek? Ayrıca unuttuğun da bir şey var, barajı ortadan kaldırırsan mecliste güvenoyu krizleriyle baş başa kalırsın. Yani çözüm önerin makul bir öneri değil. baraj düşse; chp %15 alır bir başka sol parti %9 alır
    mhp %8 alır bbp %6 alır
    akp %40 alır saadet %5 alır.
    bu mu çözecek sorunları?

2002 örneğini vermen de tuhaf olmuş. Şu anki konjonktürde öyle bir oy dağılımının yaşanması mümkün mü? 2002'de seçim barajı %5 olsaydı partilerin aynı oyu alacağından nasıl bu kadar emin olabildin?

• böyle KÖKLÜ değişiklikler; oldu bittiye getirilemez..getirilmemeli ...

enine boyuna konuşulup;toplumsal uzlaşı ile kabul edilmelidir...en az %70 civarı mutabakat sağlanabilmelidir..

aksi halde en büyük zararı yine sen ben hepimiz çekeceğiz..çatışma ve kutuplaştırıcı ortam yada seçim ortamından bir türlü ülkenin gerçek sorunlarına sıra gelmeyecek...

bu ülkede istihdamı nasıl arttırırız;sanayileşmeyi nasıl geliştiririz;gelişmiş ülkelerle nasıl daha fazla işbirliğine gider-yatırım çekeriz ; eğitimin kalitesini; hukukun kalitesini nasıl arttırırız;sağlık hizmetlerini nasıl iyileştiririz; nasıl daha refah ve mutlu ve özgür bireyler oluruz BUNLARI KONUŞMALIYIZ...

bu meseleler ele alınmalı artık...lütfen ya...

yeter bu kaçıncı seçim-sandık mevzusu...
  • ee venezuella'da başkanlık var da amerika'da parlamenter sistem mi var onu niye örnek almıyorsunuz?
  • Bu videonun youtube linki yok mudur?

• kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Adamlar kolombiyalıymış zaten. Bu da sahte çıktı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.