Şimdi Ara

Venice ile overclock olamama REKORU!!!(çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazıları okudum bazıları hemen anakarta çamur atmaya kalkmış

1 ) Epox 9npa+ultra fiyatına göre çok çok iyi bir anakarttır ve o/c konusunda da dedikleri gibi DFİ den sonra gelen bir anakart (işin aslı DFİ kullanmadım belkide EPOX daha iyi)... Kesinlikle anakartla ilgili bir sorun olamaz...

2 ) Bende de aynı işlemci ve aynı anakart var. ben ilk denememde direk 2500 mhz de çalıştırmıştım işlemciyi sorunsuz 1.45V ile. yani burda sorunu anakart yada işlemcide aramamak gerekir bence arkadaşların dediği gibi en kötü Venice bile 2500mhz yi çok rahat bulur.

3 ) Sisteminin özelliklerini yazmamışsın benim düşüncem Güç Kaynağın yetersiz kalabilir. mesela benim işlemcide 2550 mhz olmuyor 2500 mhz de 1.475 de full stabil ancak 2550mhzde 1.6V ile dahi 32M alamıyor. Niçin mi çünkü güç kaynağım 300W ve yetersiz kalıyor. Hatta 2500 mhz yi bile kaliteli bir PSU olması görmesi mucize olurdu çünkü imzama bakarsan sistem gerçekten çok güç çekiyor. LC-Power 420W yeterli gibi ancak bu PSU lar gerçekten kaç WATT verebiliyor.

KISACA işlemci ve ankartta sorun aramadan önce diğer bileşenlerinde ne kadar yeterli bunu bilmek gerek ÇÜNKÜ bilgisayar bir bütün birinin tökezlemesi diğerlerinin de tökezlemesi demektir.

Öncelikle şu sistemi yaz derim.

FSB : 250
    HT : 4
    DDR Ratio : DDR183
    CPU Voltaj : 1.5V
    Zamanlamaları :
    Tcl 2.5
    Trc 8T
    Trfc 12T
    Trcd 3T
    Tras 5T
    Trp 3T

Bide bunları yapıp dene. Bu arada işlemci çarpanı ile hiç oynama Disable kalsın. Cool'n Quite de Auto (yada Enable hangisi vardı hatırlamıyorum) yap.

Bunları yapmadan ilk olarak anakartı default ayarlarına tekrar döndür. yanılmıyorsam sağ taraftaki seçeneklerde Load default.... diye bir yer olmalı onu seç ve yes de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHHarezmi -- 30 Mayıs 2006; 23:58:40 >

• sistemimiz hemen hemen aynı gordugun gibi
    ben söyle yaptım
    bios un default ayarından baslıcak olursak
    ramları 333mhz ye indirdim,cpu frequency i 260mhz yaptım,ramlar 1t/1t de..
    baya da açıldı yane bi problem yasamadım...HT yide autoda bıraktım ellemedim onun ayarını
    bende pek usta deilim bu iste ama o kadar yapabildim :)
  • ya ne diosun boş boş konuşma cool'n quite in nerde açık oldugu gorulmuş sistemi overclocklarken
    quote:

Orjinalden alıntı: teenwolfx

Yazıları okudum bazıları hemen anakarta çamur atmaya kalkmış

1 ) Epox 9npa+ultra fiyatına göre çok çok iyi bir anakarttır ve o/c konusunda da dedikleri gibi DFİ den sonra gelen bir anakart (işin aslı DFİ kullanmadım belkide EPOX daha iyi)... Kesinlikle anakartla ilgili bir sorun olamaz...

2 ) Bende de aynı işlemci ve aynı anakart var. ben ilk denememde direk 2500 mhz de çalıştırmıştım işlemciyi sorunsuz 1.45V ile. yani burda sorunu anakart yada işlemcide aramamak gerekir bence arkadaşların dediği gibi en kötü Venice bile 2500mhz yi çok rahat bulur.

3 ) Sisteminin özelliklerini yazmamışsın benim düşüncem Güç Kaynağın yetersiz kalabilir. mesela benim işlemcide 2550 mhz olmuyor 2500 mhz de 1.475 de full stabil ancak 2550mhzde 1.6V ile dahi 32M alamıyor. Niçin mi çünkü güç kaynağım 300W ve yetersiz kalıyor. Hatta 2500 mhz yi bile kaliteli bir PSU olması görmesi mucize olurdu çünkü imzama bakarsan sistem gerçekten çok güç çekiyor. LC-Power 420W yeterli gibi ancak bu PSU lar gerçekten kaç WATT verebiliyor.

KISACA işlemci ve ankartta sorun aramadan önce diğer bileşenlerinde ne kadar yeterli bunu bilmek gerek ÇÜNKÜ bilgisayar bir bütün birinin tökezlemesi diğerlerinin de tökezlemesi demektir.

Zamanlamaları :
    Tcl 2.5
    Trc 8T
    Trfc 12T
    Trcd 3T
    Tras 5T
    Trp 3T

Bide bunları yapıp dene. Bu arada işlemci çarpanı ile hiç oynama Disable kalsın. Cool'n Quite de Auto (yada Enable hangisi vardı hatırlamıyorum) yap.

Bunları yapmadan ilk olarak anakartı default ayarlarına tekrar döndür. yanılmıyorsam sağ taraftaki seçeneklerde Load default.... diye bir yer olmalı onu seç ve yes de.

• NEOSİS e --söylediklerini aynen denedim, ram zamanlamalarını en düşüke aldım autoda bırakmadım, ram bölenini de çektim aşağı, gittiği yer yine de 210 mhz en fazla, yine açılmıyo yine de teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_atak -- 2 Haziran 2006; 3:04:18 >
  • quote:

Zamanlamaları :
    Tcl 2.5
    Trc 8T
    Trfc 12T
    Trcd 3T
    Tras 5T
    Trp 3T

ilk denenmende 2500 mhz de çalıştırmışsın ne güzel, kız arkadaşımın bilgisayarında (aynı anakart ve işlemci) ben de çalıştırdım fakat benimkinde 210 mhz i geçmiyor ne yapsam.Yani çoğu kişi yapıyo diye her işlemci ve anakartda olcak diye bişey yok, sonuçta üretimden hatalı çıkmadıysa da ucu ucuna geçmiştir kalite kontrol testini ne biliim ya da onun gibi bişeydir. FSB ye 250 dene demişsin ama 210 da bile açılmayanı 250 denemek çok iddalı olmaz mı? bence tavsiye verirken daha dikkatli ol, güç kaynağı olayına gelince yine kız arkadaşımın bilgisayarında fason 350 wattla olurken bendeki 420 watt(gerçek) bu işler için oldukça uygun diye düşünüyorum. en azından başka kullanan arkadaşım da var overclock çok rahat yapıyo zaten fiyatına da bakarsan fason olmadığını anlarsın. Yine de teşekkürler tavsiyen için....

• quote:

Orjinalden alıntı: zero_tr

sistemimiz hemen hemen aynı gordugun gibi
    ben söyle yaptım
    bios un default ayarından baslıcak olursak
    ramları 333mhz ye indirdim,cpu frequency i 260mhz yaptım,ramlar 1t/1t de..
    baya da açıldı yane bi problem yasamadım...HT yide autoda bıraktım ellemedim onun ayarını
    bende pek usta deilim bu iste ama o kadar yapabildim :)

dediklerini zaten denemiştim
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur_atak

dün akşam 1.5 saat memtest 86 yaptım test 5 kere denendi ve 0 hata verdi. ramlerin yuvasını değiştirdim, sonra tek tek de denedim yine bişey değişmedi. bence ramlerden değil. cpu clock 208 oluyor, 209 oluyor 210 olmuyor. Aynı anakart ve işlemciden kız arkadaşımda da var sadece onun ramleri veritech marka. aynı şekilde denedim overclock, 220 ye kadar hiçbirşey değiştirmeden( ramler auto, ht çarpanı auto) oldu. 225 de ramlarden sorun çıktı ddr333 yaptım,sonra cpu clock 225 de oldu. daha da zorlamadım zaten amacım düzgün yapıyormuyum diye bakmaktı. biosdaki ayarlarımızın hepsi aynıydı. bugün en son olarak onun ramlerini alıp kendi makinamda deniycem, yine olmazsa zaten yapcak bişey de kalmıyo. tabi hala aranızda bişey önerecek yoksa...

Onur kusura bakma o gün aradığında kızılayda bi hayli yoğun bi durumdaydım, şimdi de kontörüm yok arayamıyorum.
    Yazdıklarının ve yazılanların hepsini okudum ve aklıma gelebilecek herşeyin tavsiye edildiğini/denendiğini gördüm. Şimdi aklıma gelen tek şey ise anakart ve işlemciyi farklı farklı test etmek.
    Bişeyler söküp takmak pek hoş bir fikir gibi gelmez ilk bakışta insana ama diğer fikirlerin hepsini denemiş gibi gözüküyorsun!.
    İşlemcini benim boardda yada benim işlemciyi senin boarda deneyebiliriz istersen?
    Ben bi 10-15 kez işlemci söküp taktığımdan, artık o kadar da çekinmez oldum bu tip olaylara...

• quote:

quote:

Zamanlamaları :
    Tcl 2.5
    Trc 8T
    Trfc 12T
    Trcd 3T
    Tras 5T
    Trp 3T

ilk denenmende 2500 mhz de çalıştırmışsın ne güzel, kız arkadaşımın bilgisayarında (aynı anakart ve işlemci) ben de çalıştırdım fakat benimkinde 210 mhz i geçmiyor ne yapsam.Yani çoğu kişi yapıyo diye her işlemci ve anakartda olcak diye bişey yok, sonuçta üretimden hatalı çıkmadıysa da ucu ucuna geçmiştir kalite kontrol testini ne biliim ya da onun gibi bişeydir. FSB ye 250 dene demişsin ama 210 da bile açılmayanı 250 denemek çok iddalı olmaz mı? bence tavsiye verirken daha dikkatli ol, güç kaynağı olayına gelince yine kız arkadaşımın bilgisayarında fason 350 wattla olurken bendeki 420 watt(gerçek) bu işler için oldukça uygun diye düşünüyorum. en azından başka kullanan arkadaşım da var overclock çok rahat yapıyo zaten fiyatına da bakarsan fason olmadığını anlarsın. Yine de teşekkürler tavsiyen için....

Yukarıda dikkat edersen sadece FSB yi 250 yap ve PC yi aç dememişim.

quote:

bence tavsiye verirken daha dikkatli ol

KUSURA BAKMA BUNDAN SONRA DİKKATLİ OLMAYA ÇALIŞIRIM. Konuyu tavsiyeleri dinlemek için açtığını düşünmüştüm madem bu kadar anlıyorsun sorun yok mesajı yazmamış kabul et

• quote:

Sistemim Venice 3200+, Epox 9npa+ultra, 2*512 twinmos ddr400 cl2.5. Tam finallerim bitti ağız tadıyla overclock keyfi yaşıycam ki herhalde tarihin en kısa overclock denemelerinden birine imza attım. Olay şöyle önce hiçbir şeye dokunmadan cpu clock'u 205 yaptım, tamam. sonra 210 yaptım açılmadı, haydaa dedim ramlari ddr333 e ayarladım, yine açılmadı, ht çarpanını 4 sonra da 3 yaptım yine açılmadı.(bu arada açılmadı derken boot etmiyo bi süre bekleyince safe modda yazıyo biosa girebiliyorum). rami ddr300 yaptım yine olmadı, şu an piyasada bulunan 3 değişik biosu kurdum(12.21.2005,01.03.2006,04.18.2006) yine olmadı. Bir arkadaş cpu spectrumu disable yap dedi baktım spectrum olaylarının hepsi disable zaten. sonra cpu ya +0.025 voltaj verdim olmadı sonra +0.05 verdim yine olmadı(bu arada default voltaj da 1.5 v du zaten, güç kaynağım lc 420watt) clock ratio u 9.5 yaptım yine açılmadı!!! Tükendim bittim yardım edin lütfen, yoksa piyasadaki en takoz venice benim mi???!!! Bişey atlıyo muyum, bi ayarı var mı bunun?

Yapacağın şey basit.Herşeyden önce clockgen in anakartına uyumlu versiyonunu indirip yükle.Sonra biosa gir.HT yi 3X e al.Ram leri 100 mhz e ayarla.Ram zamanlamaları auto da kalabilir sadece cas latency 2.5 olsun.Ram voltajını yükselt (anakart en yüksek ne veriyorsa ona ayarla twinmos olduğu için sorun olmaz).İşlemci voltajını auto da bırakmayıp ilk etapta manuel 1.5 yap.ldt ve chipset voltajlarını bir iki kademe yükselt DFI de bunları yükseltmek gerekmiyor ama epoxta gerekebilir.Eğer biosta ramler için fast agressive vs gibi bir ayar bulunuyorsa en düşüğe ayarla sonra save le ve windowsa gir.Clockgeni çalıştır.10 ar 10 ar artır ve her seferinde superpi 1M dene.İşlemci bu şekilde gidebildiği yere kadar ramler sorun olmadan gider.Reset durumlarında başka hiçbir şeye dokunmadan sadece işlemci ve chipset voltajını yükseltebilirsin.Clockgenle işlemci sınırını bulduktan sonra da yavaş yavaş ramleri 133-166-200 deneyebilirsin.İşlemci yapmadığı değerleri yavaş yavaş yapmaya başlar.
    Bu arada bütün bunları yaparken işlemci üzerinde iyi bir soğutucun olması gerekiyor aksi halde bu sıcak havalarda fazla ısı yüzünden zaten işlemcinin yüksek voltajlarda stabil olması zor olur.Biostan maximum ısı korumasını 65 derece gibi ayarlamayı unutma.Tabii cool'n quite de disable olsun.

Edit:Yazmayı unutmuşum biostan işlemci çarpanını bir kademe düşürüp denemeleri 9X olarak da yapabilirsin stabilite için çarpan küçültmek herzaman işe yarar.Clockgenle gene direkt 2000 den başlayıp devam edersin fsb artırmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 2 Haziran 2006; 18:16:42 >

• kardeş senin sorun halen çözülmedimi

eğer clockgen ile 250 fsb yapıyorsan , sorun kesinlikle anakartta

sen board unuda değiştir son çare . başka boardda sorun olmazsa anakartta olduğu anlaşılır sorunun . @semih kelleci yardımcı olabilirim demiş ztn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybera -- 2 Haziran 2006; 18:06:29 >
  • quote:

NEOSİS e --söylediklerini aynen denedim, ram zamanlamalarını en düşüke aldım autoda bırakmadım, ram bölenini de çektim aşağı, gittiği yer yine de 210 mhz en fazla, yine açılmıyo yine de teşekkürler...

Gerçekten çok ilginç. 210Mhz'de takılmaması gerekli. Sorun bellekte değilse anakartta gibi gözüküyor. İlk mesajında bir çok BIOS denediğini yazmışsın. Bilmiyorum ancak bildiğim bir şey varsa o da o venice'in 210Mhz'de çökmemesi gerektiği.

Güç kaynağın nasıldı? Dalgalanma var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neosis -- 2 Haziran 2006; 23:18:46 >
  • güç kaynağım LC 420 watt, dalgalanma olayı 1,495 ile 1,520 arası en fazla cpuz dan baktığım kadarıyla, ki bu da epoxlar için normal sanırım. bu işi çözecem illa ki, işlemciyi arkadaşın boarda takacam da şu aralar yoğunum, 3-4 gün sonra uğraşabilirim heralde. ben de çok merak ediyorum çünkü board mu işlemci mi ram mi diye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: @yKuN

ya ne diosun boş boş konuşma cool'n quite in nerde açık oldugu gorulmuş sistemi overclocklarken
    quote:

Zamanlamaları :
    Tcl 2.5
    Trc 8T
    Trfc 12T
    Trcd 3T
    Tras 5T
    Trp 3T

Sana karşılık veren bir mesaj yazmıştım ancak şu anda görünmüyor sözlerimi tekrarlıyayım....

Arkadaş boş konuşan bir varsa o da sensin konun çözümüne yönelik bir mesaj atmaman bir yana bir de saçmalamışsın....

FSB ÇARPANI ile oynamaz isen Cool'n Quite i kullanabilirsin ancak çarpanı kurcalar isen (Disable dı yanılmıyorsam ) Cool'n Quite i seçemezsin zaten....

Umarım bundan sonra pek anlamadığın konularda millete laf atmada düşünürsün

DOLU DOLU konuşan Kardeşim.

• arkadasim en iyisi cpu nu baska bir board da dene.Buyuk ihtimal boardinda sorun.Hicbir venice bu kadar kutuk olamaz cunku.
    Birde epox dfi'den daha iyi olabilir gibi laflar edilmisHurafe bunlar inanma
    Bilip bilmeden timingler verilmis Carpan auto birakin denmis Cool'n Quite acik birakin denmis ,Yahu Cool'n Quite acacaksaniz ne o.c yapiyorsunuzki?
    timingler verilmis :
    Trc 8T
    Trfc 12T bu timingleri hangi ram yapacak? safkan bh5 herhalde
    En iyisi bir cmos clear yap birdaha dene , ramleri aoutoda birak veya en kotu 133 mhz yap fsb'ye yuklen cpu'nun limitini bil.

• @teenwolfx arkadaşım

oncelikle epoxun dfiden üstun olabileceğini yazmışsın ama YOK ÖYLE BİŞEY!! burdan şunu anlıyoruz dfi kullanmamışsın (zaten yazmışsın)

kafana göre ram timingi vermişsin ama ramin cinsi nedir ne deildir hiç bir fikrin yok... her ram trfc 12 çalışmaz hatta stabil bi sistemin stabilitesini dahi bozarsın

quote:

FSB ÇARPANI ile oynamaz isen Cool'n Quite i kullanabilirsin ancak çarpanı kurcalar isen (Disable dı yanılmıyorsam ) Cool'n Quite i seçemezsin zaten....

demissin gene yok oyle bişey fsb carpanı ile alakası yoktur c&q nun sadece cpu çarpanınını outo yapmalısın ki sistem o modda iken çarpan deiştirebilsin otomatik olarak. ayrıca c&q ile oc kesinlikle önerilmemesi gereken birşey burda sadece diyorum. ver her halukarda bağımsız olarak c&q yu açıp kapatabilirsin sadece bazen işlevsiz kalır ayarları elle verdiğinde

• @dardo

quote:

) Epox 9npa+ultra fiyatına göre çok çok iyi bir anakarttır ve o/c konusunda da dedikleri gibi DFİ den sonra gelen bir anakart (işin aslı DFİ kullanmadım belkide EPOX daha iyi)... Kesinlikle anakartla ilgili bir sorun olamaz...

Bunu oku derim EPOX DFİ den daha iyi dememişim değil mi size burada okuma dersi veremeyeceğim..... (DjiNN bu not senin içinde geçerli)

quote:

@dardo
    Trc 8T

BH5 falan yapmıyor Bnim Kingston yapıyor chip i ne bilmiyorum.

Al bu resimden de bak kardeş hatta TRC:7 olarak çalışıyo şu anda ve sistem full stabil ;

Venice ile overclock olamama REKORU!!!(çözüldü)

quote:

@dardo
    Cool'n Quite acik birakin denmis ,Yahu Cool'n Quite acacaksaniz ne o.c yapiyorsunuzki?

Cool'n Quite in ne işe yaradığını bilmiyorsan yorum yapma.... sistem işlemciye gerek duymaz iken nette gezinmek müzik dinlemek film izlemek gibi durumlarda işlemci çarpanı yarıya düşürülerek daha düşük güç tüketimi ve düşük sıcaklık sağlanıyor aslında bu özellik OVERCLOCK için biçilmiş kaftan.

• sen yanın da birerde cpuz versene bunların ramlerin kac mhz de yada kaça kadar bu timinglerle stabil hadi onuda gec hala cool and quiet in nasıl işlediğini bilmiyosun ustun koru şeylerle üste çıkmaya çalışıyosun...

şimdi şirketten çıkmam lazım devamını evden yazarım artık
  • quote:

@dardo

quote:

) Epox 9npa+ultra fiyatına göre çok çok iyi bir anakarttır ve o/c konusunda da dedikleri gibi DFİ den sonra gelen bir anakart (işin aslı DFİ kullanmadım belkide EPOX daha iyi)... Kesinlikle anakartla ilgili bir sorun olamaz...

Bunu oku derim EPOX DFİ den daha iyi dememişim değil mi size burada okuma dersi veremeyeceğim..... (DjiNN bu not senin içinde geçerli)

quote:

@dardo
    Trc 8T

BH5 falan yapmıyor Bnim Kingston yapıyor chip i ne bilmiyorum.

Al bu resimden de bak kardeş hatta TRC:7 olarak çalışıyo şu anda ve sistem full stabil ;

Venice ile overclock olamama REKORU!!!(çözüldü)

quote:

@dardo
    Cool'n Quite acik birakin denmis ,Yahu Cool'n Quite acacaksaniz ne o.c yapiyorsunuzki?

Cool'n Quite in ne işe yaradığını bilmiyorsan yorum yapma.... sistem işlemciye gerek duymaz iken nette gezinmek müzik dinlemek film izlemek gibi durumlarda işlemci çarpanı yarıya düşürülerek daha düşük güç tüketimi ve düşük sıcaklık sağlanıyor aslında bu özellik OVERCLOCK için biçilmiş kaftan.

yorum yaparken sana mi sorucam Daha Cool'n Quite 'in sen ne oldugunu bilmezken kullaniyordum ben.Forumda 2-3 topic okuyorsunuz sonra profesor kesiliyornuz.Hakkinda yorum yaptigin adami tani oyle yap.Bide a64 tweaker koymussun hayatimizda hic mi ram kullanmadik voltaj vermeden 229 yapacak birde trfc 12 olacak

• quote:

Orjinalden alıntı: DjiNN

@teenwolfx arkadaşım

oncelikle epoxun dfiden üstun olabileceğini yazmışsın ama YOK ÖYLE BİŞEY!! burdan şunu anlıyoruz dfi kullanmamışsın (zaten yazmışsın)

kafana göre ram timingi vermişsin ama ramin cinsi nedir ne deildir hiç bir fikrin yok... her ram trfc 12 çalışmaz hatta stabil bi sistemin stabilitesini dahi bozarsın

quote:

demissin gene yok oyle bişey fsb carpanı ile alakası yoktur c&q nun sadece cpu çarpanınını outo yapmalısın ki sistem o modda iken çarpan deiştirebilsin otomatik olarak. ayrıca c&q ile oc kesinlikle önerilmemesi gereken birşey burda sadece diyorum. ver her halukarda bağımsız olarak c&q yu açıp kapatabilirsin sadece bazen işlevsiz kalır ayarları elle verdiğinde

quote:

Burada da belirttiğim gibi belki demişim.... Tamam DFİ daha iyi olsun.

Fsb çarpanı olmayacak yanlış yazmışım.... CPU CLOCK RATİO (işlemci hız oranı yada bizim dediğimiz şekli ile işlemci çarpanı) olarak anakartlarda bulunan ifade disable da kalırsa Cool'n Quite i kullanabilirsin bunun o/c yapmak ile bir ilgisi yok bu çarpanı değiştirirsen cool'n quite çalışmaz ben bunu diyorum

@yKuN isimli arkadaş da bilmeden kesin bir dille konuşmasın.

@DjiNN

Sistemler benzer olduğu için kendi kullandığım timing leri verdim belki olur diye denemesinde nasıl bir sakınca olabilir ki YOKSA SİSTEMİMİ HAVAYA UCABİLİRDİ.

•  Venice ile overclock olamama REKORU!!!(çözüldü)

BUNU UZATMAYA NİYETİM YOK Cahile birşey anlatmak kadar zor birşey yoktur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.