Şimdi Ara

Venice ile overclock olamama REKORU!!!(çözüldü) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

son sözüm sana değildir. Cool'n Quite ile Overclock arasında ilişki kuramayanlara....
  • quote:

Orjinalden alıntı: teenwolfx
     Venice ile overclock olamama REKORU!!!(çözüldü)

Düşük çarpan ile 12 trfc yapması gayet normal. Önemli olan 9-10 çarpanı ile yapabilmesi.
  • Cool'n Quite den dolayı çarpan düşük görünüyor sistem tam yükde x10 yani 2500mhz de çalışıyor.

Beni rahatsız eden nokta sanki söylediklerim imkansız olduğu ve benim de yalan söylediğim durumuna düşürülmem.... Ne yazdıysam sistemimde şu an kullandığım ayarları yazdım sistemimi de bu ayarlarda yaklaşık 2-3 aydır kullanıyorum bu uzun süre zarfında sistemi zorlayacak birçok şey yaptım 3D Mark testleri , oyunlar , CPU Burn ile soğutucuyu test ettim vs vs....

Cool'n Quite kapalı iken ekran görüntüsü ;

Venice ile overclock olamama REKORU!!!(çözüldü)

• yok neymiş hiç bi ram voltajsız 429 u görmezmiş alsana ddr500 default voltaj hemde normal kingston

bu arada işlemci voltajı 1.52

Chipset
    ------------------------------------------------------------------------------

Northbridge nVidia nForce4 rev. A3
    Southbridge nVidia nForce4 MCP rev. A3
    Graphic Interface PCI-Express
    PCI-E Link Width x16
    PCI-E Max Link Width x16
    Memory Type DDR
    Memory Size 1024 MBytes
    Memory Frequency 250.0 MHz (CPU/10)
    CAS# 3.0
    RAS# to CAS# 3
    RAS# Precharge 3
    Cycle Time (tRAS) 8
    Bank Cycle Time (tRC) 11
    DRAM Idle Timer 16
    Command Rate 2T

Number of CPUs 1
    APIC ID 0
    Name AMD Athlon 64 3200+
    Code name Venice
    Specification AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
    Family/Model/Stepping FF2
    Extended Family/Model F/2F
    Brand ID 4
    Package Socket 939
    Core Stepping DH-E6
    Technology 90nm
    Instructions Sets MMX, Extended MMX, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, x86-64
    Features NX
    Clock Speed 2500.1 MHz
    Clock multiplier x10.0
    HTT Bus Frequency 250.0 MHz
    P-Rating 3200+
    L1 Data Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
    L1 Instruction Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
    L2 Cache 512 KBytes, 16-way set associative, 64 Bytes line size
    L2 Speed 2500.1 MHz (Full)
    L2 Location On Chip
    L2 Data Prefetch Logic yes
    L2 Bus Width 128 bits

DIMM #1

General
    Memory type DDR
    Manufacturer (ID) Kingston (7F98000000000000)
    Size 512 MBytes
    Max bandwidth PC3200 (200 MHz)
    Part number K
    Serial number 6C155328
    Manufacturing date Week 36/Year 05

Attributes
    Number of banks 2
    Data width 64 bits
    Correction None
    Registered no
    Buffered no
    EPP no

Timings table
    Frequency (MHz) 133 166 200
    CAS# 2.0 2.5 3.0
    RAS# to CAS# delay 2 3 3
    RAS# Precharge 2 3 3
    TRAS 6 7 8

DIMM #2

General
    Memory type DDR
    Manufacturer (ID) Kingston (7F98000000000000)
    Size 512 MBytes
    Max bandwidth PC3200 (200 MHz)
    Part number K
    Serial number 6D152F28
    Manufacturing date Week 36/Year 05

Attributes
    Number of banks 2
    Data width 64 bits
    Correction None
    Registered no
    Buffered no
    EPP no

Timings table
    Frequency (MHz) 133 166 200
    CAS# 2.0 2.5 3.0
    RAS# to CAS# delay 2 3 3
    RAS# Precharge 2 3 3
    TRAS 6 7 8

• Buraya dikkat et

yazılan cevapları hiç okumadım sorunu çözmüş olabilirsin direk cevabı yazıyorum.
    aynı şey benimde başıma gelmişti. 205 i aşamıyordum
    ana kartlarımız farklı ama sanırım yinede sorun aynı benim anakart abit kn8
    bios update yaptım ve şuanda o/c rekorları kırmama çok az kaldı tek lazım olan kaliteli ram ler :)
  • Evet beyler bugün arkadaşın ramlarini aldım veritech ddr400 ve overclock denemesinde en sonunda başarılı oldum. aslında şaşırdım ramlerden beklemiyodum hatayı. benim ramlar twinmos ddr400 dual pack di. kodlarını yazacam bi ara da şu an ramlerim arkadaşta. neyse stock fan ve default voltajda cpu clock 2500 mhz hiç zorlanmadan gördüm bu arada ramler 208 mhz di çarpanını ddr333 yapmıştım. bu haliyle super pi 1m 35 sn oldu eskiden 42 sn idi. sandra 2005 testleri de yaptım sonra da oblivion oynadım cpu sıcaklığı 39 sistem sıcaklığı 41 dereceyi geçmedi. daha fazla uğraşmadım overclock la ama biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü frapsla oblivion daki fps lere baktım hiç bi değişiklik olmadı, ekran kartım 7600gt bu arada. oyunlarda en azından biraz fark etmesini beklerdim ama belki bu oblivionla ilgilidir darboğazı ekran kartı oluşturuyodur. neyse şimdilik bu kadar yardımını esirgemeyen herkese teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_atak -- 7 Haziran 2006; 18:03:43 >
  • Gözün aydın.... İşlemci nin 2500 mhz yi çok rahat yapacağını söylemiştim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur_atak

Evet beyler bugün arkadaşın ramlarini aldım veritech ddr400 ve overclock denemesinde en sonunda başarılı oldum. aslında şaşırdım ramlerden beklemiyodum hatayı. benim ramlar twinmos ddr400 dual pack di. kodlarını yazacam bi ara da şu an ramlerim arkadaşta. neyse stock fan ve default voltajda cpu clock 2500 mhz hiç zorlanmadan gördüm bu arada ramler 208 mhz di çarpanını ddr333 yapmıştım. bu haliyle super pi 1m 35 sn oldu eskiden 42 sn idi. sandra 2005 testleri de yaptım sonra da oblivion oynadım cpu sıcaklığı 39 sistem sıcaklığı 41 dereceyi geçmedi. daha fazla uğraşmadım overclock la ama biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü frapsla oblivion daki fps lere baktım hiç bi değişiklik olmadı, ekran kartım 7600gt bu arada. oyunlarda en azından biraz fark etmesini beklerdim ama belki bu oblivionla ilgilidir darboğazı ekran kartı oluşturuyodur. neyse şimdilik bu kadar yardımını esirgemeyen herkese teşekkürler....

hoca ben sana boşuna, "işlemciden kıs, ekran kartına yatır" dimedim.
    İşlemciler artık bi hayli iyi, günümüz sistemlerinin en zayıf bileşenleri ekran kartları.
    Daha iyi bi ekran kartı ile bi sempron 2800 filan daha yüksek fps'ler alabilir... Hiç şaşırmam hani.
    Neyse, ben de hiç ram kaynaklı olmasını beklemezdim sorunun, halletmişsin o da güsel bu saatten sonra diycek bişey de yok hani!
    Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.