Şimdi Ara

Venice ile overclock olamama REKORU!!!(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistemim Venice 3200+, Epox 9npa+ultra, 2*512 twinmos ddr400 cl2.5. Tam finallerim bitti ağız tadıyla overclock keyfi yaşıycam ki herhalde tarihin en kısa overclock denemelerinden birine imza attım. Olay şöyle önce hiçbir şeye dokunmadan cpu clock'u 205 yaptım, tamam. sonra 210 yaptım açılmadı, haydaa dedim ramlari ddr333 e ayarladım, yine açılmadı, ht çarpanını 4 sonra da 3 yaptım yine açılmadı.(bu arada açılmadı derken boot etmiyo bi süre bekleyince safe modda yazıyo biosa girebiliyorum). rami ddr300 yaptım yine olmadı, şu an piyasada bulunan 3 değişik biosu kurdum(12.21.2005,01.03.2006,04.18.2006) yine olmadı. Bir arkadaş cpu spectrumu disable yap dedi baktım spectrum olaylarının hepsi disable zaten. sonra cpu ya +0.025 voltaj verdim olmadı sonra +0.05 verdim yine olmadı(bu arada default voltaj da 1.5 v du zaten, güç kaynağım lc 420watt) clock ratio u 9.5 yaptım yine açılmadı!!! Tükendim bittim yardım edin lütfen, yoksa piyasadaki en takoz venice benim mi???!!! Bişey atlıyo muyum, bi ayarı var mı bunun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_atak -- 7 Haziran 2006; 17:52:15 >

• Dostum bende 3200+Winchester var O/C hakkında cok değil ama kendi çapımda biraz bilgim var...
    Şuan sistem 2000@2200MHZ de calışıyor defult voltage Remlerde Kingston 2T 3-3-3-8 default voltage(remlerde değişiklik yapmadım auto ayarda).....
    İlk O/C denemesinde fsb 250 HT çarpanı 4 voltage 1.400W remler ise 1T 3-3-3-7 2.80W sistem gayet stabil bir şekilde acıldı ve 3D Mark Vs. testler yaptım ve de oyun felan hiçbir sorun cıkarmadı ama soğutucularım stock olduğu için sadece 3 gün kullandım.....
    Bu arada anakartım DFI SLI-DR....
    Bence senin sorunun anakartla alakalı gibi.Düşünsene venice winchestere göre daha iyi ve stabilize kalabilen bir O/C kapasitesine sahip.
    Bu arada 3200'lerin adı çıkmış ama ben inanmıyorum O/C olamadığına
  • Ramleri auto'da bırakıp açmaya bi çalış..
  • Aynı anakart bende de var ve aynı sorunlar bende de oluyor. Eski yanan dandik MSI anakartımda bile bu kadar çok sorun yaşamadım ben
  • Anakartı alırken overclock konusunda çok iddalı olmayan ama yeterince overclock olabilen makul fiyatlı bir anakart arıyodum en uygunu epox gibi gelmişti. bu forumda bi çok insan da aynı anakart ve işlemciyle çok iyi overclock yapabilmiş. bu arada ramlari auto da açtım önce o da olmamıştı sonra ramden kaynaklanabilir sorun diye hızını düşürmüştüm. iyi ya da kötü overclock diye bişey vardır da benimki hiç olmuyor.normalde 2000 mhz da çalışan inteller bile nerdeyse 2100 e çıkar ya. acaba bişeyi yanlış mı yapıyorum bios tan bi ayar falan mı var? bilen varsa yardımcı olursa sevinirim....
  • 9npa ultra ile millet coşuyor . ilginç bu sorunları yaşamanız . ayırca hiçbir işlemci o kdr az oc olmaz .
  • Benim işlemci de naparsam yapayım, 2500 ve ötesinde çalışmıyor. 2400de de bazı oyunlarda takılmalar oluyor, downclock yapınca (orijinal 2200 hızına donunce) takılmalar gidiyor. Enteresan yani, bi yerlerde hata yapiyoruz ama nerde?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ram bölenini falan düşürmüyosundur, htt yi düşürmeyi dene, oc nasıl yapılır konusunu iyice okudunuzmu??
  • htt dediğiniz hyper transport frequency denilen 1000 mhz cıvarı kalması gereken, 3x,4x,5x çarpanı olan değil midir? ki onu düşürmeyi denedim, ramleri de ram hızını ayarladığımız yerden ddr300 hızına kadar düşürdüm, başka yapılması gereken varsa açıklar mısın? ram böleni ayarı bu bahsettiğim değil mi ayrıca var mı?
  • İşlemci uygun,anakart O.C için ideal anakartlardan biri,ramler en az ddr 450 çalışır.......vallaha ilginç bir sorun?Hemen biosdan diyecektim fakat onu da denemişsin???
    Sana şu anda aklıma gelen tek tavsiye ramini tek takıp dene...bir ihtimal ramlerinden biri sıkıntı veriyor olabilir....veya ramlerin yerini değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawyerzzz -- 29 Mayıs 2006; 22:29:03 >
  • Ramleri Memtest86 ile bir kontrol etsene. Bende de o Ramlerden vardı ve kesinlikle OC'a izin vermiyordu.
    Denemende fayda var
  • hiçbir venice o kadar dandik olamaz ayrıca epox gayet güzel bir kart amd için dfidan sonra gelir diye biliyorum
  • dün akşam 1.5 saat memtest 86 yaptım test 5 kere denendi ve 0 hata verdi. ramlerin yuvasını değiştirdim, sonra tek tek de denedim yine bişey değişmedi. bence ramlerden değil. cpu clock 208 oluyor, 209 oluyor 210 olmuyor. Aynı anakart ve işlemciden kız arkadaşımda da var sadece onun ramleri veritech marka. aynı şekilde denedim overclock, 220 ye kadar hiçbirşey değiştirmeden( ramler auto, ht çarpanı auto) oldu. 225 de ramlarden sorun çıktı ddr333 yaptım,sonra cpu clock 225 de oldu. daha da zorlamadım zaten amacım düzgün yapıyormuyum diye bakmaktı. biosdaki ayarlarımızın hepsi aynıydı. bugün en son olarak onun ramlerini alıp kendi makinamda deniycem, yine olmazsa zaten yapcak bişey de kalmıyo. tabi hala aranızda bişey önerecek yoksa...

• arkadsım ole bırsey ımkansız.mutlaka bırsey vardır.cpudan değildir bnce.deneme imkanıın varsa baska bır boardda dene.mesela dfı varsa tanıdıklarında onlarla deneme yap.bn dfi la 300*9 kullanıorum.1.6 v de sorun yok.
  • remleri 1T yapıyorsun değil mi?
  • pci 33mhz e sabitle
  • amd iyi overclock olmasına oluyor tabi de karmaşıkmış durum yaw , uğraş allah uğraş,şimdi baktım da kendiminkine göre epey yabancı geldi
  • ramleri 1t de yaptım, 2t de yaptım, auto da yaptım yine olmadı. bu arada pci hızıyla ile ilgili bi menü göremedim, pcie hızları var onlar da 100 mhz den 145 mhz e kadar değişiyor. biraz daha açarsan konuyu nereyi 33mhz yapcam sevinirim....
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur_atak

Sistemim Venice 3200+, Epox 9npa+ultra, 2*512 twinmos ddr400 cl2.5. Tam finallerim bitti ağız tadıyla overclock keyfi yaşıycam ki herhalde tarihin en kısa overclock denemelerinden birine imza attım. Olay şöyle önce hiçbir şeye dokunmadan cpu clock'u 205 yaptım, tamam. sonra 210 yaptım açılmadı, haydaa dedim ramlari ddr333 e ayarladım, yine açılmadı, ht çarpanını 4 sonra da 3 yaptım yine açılmadı.(bu arada açılmadı derken boot etmiyo bi süre bekleyince safe modda yazıyo biosa girebiliyorum). rami ddr300 yaptım yine olmadı, şu an piyasada bulunan 3 değişik biosu kurdum(12.21.2005,01.03.2006,04.18.2006) yine olmadı. Bir arkadaş cpu spectrumu disable yap dedi baktım spectrum olaylarının hepsi disable zaten. sonra cpu ya +0.025 voltaj verdim olmadı sonra +0.05 verdim yine olmadı(bu arada default voltaj da 1.5 v du zaten, güç kaynağım lc 420watt) clock ratio u 9.5 yaptım yine açılmadı!!! Tükendim bittim yardım edin lütfen, yoksa piyasadaki en takoz venice benim mi???!!! Bişey atlıyo muyum, bi ayarı var mı bunun?

Bellek zamanlamalarını Auto yapma. Auto yaptığında SPD'den gelen bilgiyi uygular. Ancak hız aşırtma sonucu bu hızlar değişeceğinden bellekler kararsız olabilirler. Zamanlamaları en kötüye alıp böleni 133:200 (Ddr 266) yapıp. İşlemcinin kaça kadar gideceğini öğren. 250Mhz'den sonra voltaj vermeye başla. HT frekansı için 290Mhz'den voltaj vermeye başla (4x çarpanı için)

Aşağıya örnek zamanlamaları gösteren bir resim koyuyorum.

Cas3 açmazsa 2.5 dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neosis -- 30 Mayıs 2006; 23:06:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

amd iyi overclock olmasına oluyor tabi de karmaşıkmış durum yaw , uğraş allah uğraş,şimdi baktım da kendiminkine göre epey yabancı geldi

nassı yani . işi bileceksin . sen oc edemiyorsan bilmediğindendir

bn daha geçen sempron64 2500 epox 8npa7ı sistem oc ettim . hemde bir kerede

direk 300fsb

işlemciye 1.55v

ramler 133mhz 2.8v

tmmdır ... alet direk açıldı .. hiç deneme fln yapmadım . şak diye oturdu . huyunu bildiğimden tabi hangi amd cpu gelse aynı şekil yaparım artık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.