< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ventus Prime 3 lastik tanitilmis(en iyi f/p) A sinifi (8. sayfa)
-
-
gayet güzel şimdilik. bayramdan sonra daha objektif görüşlerimi yazarım. -
Hangi falken hocam ? -
Ebat 185-60-15quote:
Orijinalden alıntı: Emre9110
Hangi falken hocam ?
Falken sn832 ecorun -
Falken ZE310 ıslak zeminde ventus prime 3 e göre iyi midir ? -
Bakın şöyle anlatayım.
Bazı lastiklerin maksimum performans çalışma sıcaklıkları aralıkları vardır.Bu lastiğin çok sıcak ve çok soğuk havada performansı çok düşüyor.Islakta düşük süratte su tahliyesi çok iyi ancak belli bir hızdan sonra bu performansı bir anda sıfırlanıyor( tehlikeli bir durum)
Ventus prime3 subjektif olarak
+ Kuru frenleme ve konforu artıları
- Geniş sıcaklık aralıklarında düşük performans, su tahliyesi ,ıslakta yetersiz
Falken sn832 yola iyi yapışan bir lastik yol tutuşu güzel su tahliyesi iyi , değişken sıcaklıklarda lastiğin performansı çok düşmüyor.Yüksek hızlı virajlarda yumuşak yanak bir miktar yatma eğilimi gösteriyor.
Falken zx914 kuru ve ıslakta tatmin edici genel anlamda şiddetle önerebileceğim bir lastik.
Falken 310 modelini kullanmadım, ancak yabancı forumlarda 914 modelini kullananlar zx914 modelinin zx310 modelinden daha iyi olduğunu belirtmişler.
Şu anda kendim lastik alacak olsam yeni bir tecrübe olarak Nokian wetproof lastiğini tercih etmeyi düşünürdüm.
-
914 bulmak artık çok zor mecburen ze310 olmak durumunda falken alacaksa. Neden wetproof ze310'dan daha iyi midir ? Ventus prime 3 mü falken ze310 mu derken bir de wetproof mu çıkartcan başımıza hocam :) -
-
Yalnız burada ıslak zeminde frenleme de falken daha düşük puan almış. Yanlız diğer ıslak testlerde daha iyi görünüyor ventus prime 3'e göre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre9110 -- 20 Temmuz 2019; 20:54:50 > -
Ventus prime 3 ile falken ze310 arasında kararsız kaldım. Lastiği taktıran herkes yorum yapmış fakat 2-3 yıllık kullanıcıları da dinlemek lazım lastikler özelliğini kaybediyor mu ? Ventus prime 3 ertesi sene kızaklıyor yorumları var kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iki senedir ventus prime 3 215/60/17 kullanıyorum. kuruda kızaklama diye bir şey yok. yol tutuşu ve frenlemesi başarılı. ıslakta biraz zayıf sayılır. tabi limitler dahilinde kullanılınca sıkıntı yok.quote:
Orijinalden alıntı: 3yuq
Ventus prime 3 ile falken ze310 arasında kararsız kaldım. Lastiği taktıran herkes yorum yapmış fakat 2-3 yıllık kullanıcıları da dinlemek lazım lastikler özelliğini kaybediyor mu ? Ventus prime 3 ertesi sene kızaklıyor yorumları var kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi ? -
Islakta kızaklama yapıyor mu peki ?
Hocam 2 yıl olmuş, lastiği hâlâ kullanıyorsanız memnun musunuz? Ben de almayı düşünüyorum da.
Hocam 2 yıldır kullanıyorum. Aarabanın önceki lastiği continental idi. Onun kadar kaliteli değil.
Artıları:
+Yol tutuşu gayet iyi
+sağlam ve dayanıklı bir lastik.
+ıslak zeminlerde kayma kızaklama yapmıyor, asr hiç devreye girmedi.
Eksileri:
-Bence ham yollarda yol sesi alıyor.
-Dayanıklı olduğundan ötürü sanırım biraz sert bir lastik.
10 üzerinden 7 veririm.
Continental ise 9 puanı hakeder.
-
Lastiğin 205/55 r16 olanlarını 1 yıl 2 aydır kullanıyorum 20 bin km yol yaptım.
Araç aldığımda 49 bin km idi, şuan 70 binde. Lastikler bitti.
Aracın benden önceki sahibi lastiği 02/2020 de almış, faturaları belgeleri hala duruyor.
6 ay kadar kullanılmış görece gayet temiz ve yeni bir lastikti yani aldığımda.
Özet olarak lastikler 1 yıl 10 aydır aynı araçta.
Bilmiyorum benim kullanımımdan mı kaynaklı, yollarımızdan mı kaynaklı, yoksa lastikte mi bir şey var ama lastikler şuan aşınma çizgisine dayandı.
Lastikler ile çok fazla şehir içi km yaptığım söylenemez küçük bir ilçede yaşamaktayım. Yaptığım km'ler uzun yolda yapılmıştır.
Benden önceki sahibi 5-10 bin arası yaptı diyelim. Şuan lastiklerin maksimum kullanımı 30 bin olur, ki ben o kadar olmadığını düşünüyorum.
Lastiklerin bu kadar erken bitmesi normal mi?
Performansa gelirsek, ben Batı Karadeniz yol ve hava koşullarına lastiğin performansından oldukça memnun kaldım.
-Kuru performansı çok iyi.
-Gerçekten dayanıklı.
-Islakta frenleme ve sürüş tabi ki kuru gibi değil ama bence yeterli.
Islak zeminde seyahat sizi korkutmaz ama bir kaç durum söz konusu:
-Eğer mıcırlı yolda(zift üzeri çakıl taşı olan) gidiyorsanız; bazı noktalarda mıcırlar yoldan ayrılmış, dibe gömülmüş ve zeminde sadece zift yüzeyi kalmışsa; bir de yağmur yağıyorsa ve zift yüzeyi ıslaksa, araç oralarda hafif kaydığını hissettiriyor ama ESP falan devreye girme olmuyor.
-Su birikintileri de araç kontrolünü zorlaştırıyor.
Ayrıca mıcırlı yollarda ve cinsini bilmediğim Ankara çevre yolu gibi olan bazı otoyollarda içeri çok ses alıyor.
Esas soruna gelirsek bu lastiklerin erken bitmesi çok şaşırtıcı geldi bana, yorumlarınızı bekliyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X