Şimdi Ara

Ver tabanı mı? Web Masterlık mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben meslek lisesi öğrencisiyim ve şimdi ben bu alanlardan birini seçmem gerekiyo sizce hangisini secmeliyim veri tabanı programcılığı mı yoksa web programcılığımı bunların olanakları nedir hangisin de daha rahat iş bulunabilir ???

• webmaster daha kolay iş bulur ama sevdigin isi yapman daha iyi olur :)
  • sen kendinde hangisine yönelik bi yetenek görüyosan ona yönel . senin için en iyisi bu olur.
  • derslerin içeriği ne ? Eğer sağlam bir veritabanı programcısı olursan iş bulman web masterdan daha kolay olur.

Önüne gelen web master zaten. Veritabanı işi biraz daha sor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 11 Temmuz 2008; 15:33:04 >
  • veri tabanına yönelmek istiyorum ama sanırım okuduğum meslek lisesinde bu alan acılmayacak mecbur okul değişikliği yapıp bir veri tabanı alanı acan okul bulmam gerekecek
    bide bu veri tabanı bölümünde staj problemi warmıs staj yapıcak yer bulamıyomuşsun
  • e tabi kimse deneyimsiz birine veritabanını emanet etmek istemeyebilir. Ama projelerini emanet edeceklerinin de garantisi yok. Ben olsam etmem. Bırak onu veri girişi bile yaptırmıyorum. Savsaklıyorlar. Sonra düzeltecem diye uğraş dur...

ancak bir çok projede webin arkasında veritabanı bulunuyor ve bunların da bakım ihtiyacı var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anacoda

veri tabanına yönelmek istiyorum ama sanırım okuduğum meslek lisesinde bu alan acılmayacak mecbur okul değişikliği yapıp bir veri tabanı alanı acan okul bulmam gerekecek
    bide bu veri tabanı bölümünde staj problemi warmıs staj yapıcak yer bulamıyomuşsun

Veritabanı daha sağlam ama yapamayan çok oluyor.Webmasterlık daha kolaydır.Biraz hevesle bu iş yapılabilir.Ama eğer dönem içerisinde veritabanında gördüğün derslerden nefret edersen işin kötü o zaman Veritabanı bölümünde son sınıfım sınıfta veritabanını adam gibi bilen benle beraber 2 kişi var.Diğerleri yazılılardan geçebilmek için yazılı gününden önce ezberleyenler.Ertesi günüde unutuyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum sitesi Nasıl yapıcam
    2 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşın da dediği gibi destek bulmak da zor öğrenmek için. İyi derecede bilen az, onların da işi başlarından aşkın zaten...
  • peki hangisinin iş olanağı daha fazla :S

benim anladığım kadarıyla her ikisindede iş olanağı war ama bu iş olanakllarını değerlendirmek kişiye kalıyor yani iş arayana
  • O sana kalmış. HEm yeteneğine, hem çevrene. Hatta çevre iki çeşit. Yapabileceğin iş için seçilmeni sağlayacak olan çevre ve yapamasan da seçilmeni sağlayacak çevre (gerçek dünyada işler bu şekilde yürüyor, amcası/dayısı olan kolay işbuluyor)

Ha dersen ki ben çok yetenekliyim canavarım. İkisinde (hatta her işte) de ekmek yersin. Ama web master çok, iyi veritabanı uzmanı çok çok az. Onun için az olan değerlidir diyebiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 11 Temmuz 2008; 17:26:55 >
  • peki neler yapıyo suan iyi bir veritabanı uzmanı görevi neler oluyo?nerelerde görev alıyo
  • aslında benim gözümde iyi bri veritabanı oracle ve iyi veritabanı yöneticisi de oracle dba'dir.

sql (ansi), plsql bilir. veritabanını kurar, karakter sorunu yaşatmaz, job, trigger, tablespace vs. dediğinde höö demez. performans ve güvenlik sorunlarını bulur , çözer. java, linux konularında bilgilidir. Linux dediğinde suratına bön bön bakmaz, mssql kursak daha kolay kullanırsınız demez. Programlama mantığını, shell scriptingi bilir.

Deli olur biraz, o kadar çok uğraşmıştır ki abidik gubidik işlerle, senin söylediklerin veya yaptırdıkların çocuk oyuncağı gibi gelir. Artık kafayı yemiş, domates teriştirmek için şehri terk etmek ister.

Ben adamlardan bi tane tanımış şanslı biriyim. Kafamdaki DBA imajı da o zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 12 Temmuz 2008; 15:08:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gergozen

aslında benim gözümde iyi bri veritabanı oracle ve iyi veritabanı yöneticisi de oracle dba'dir.

sql (ansi), plsql bilir. veritabanını kurar, karakter sorunu yaşatmaz, job, trigger, tablespace vs. dediğinde höö demez. performans ve güvenlik sorunlarını bulur , çözer. java, linux konularında bilgilidir. Linux dediğinde suratına bön bön bakmaz, mssql kursak daha kolay kullanırsınız demez. Programlama mantığını, shell scriptingi bilir.

Deli olur biraz, o kadar çok uğraşmıştır ki abidik gubidik işlerle, senin söylediklerin veya yaptırdıkların çocuk oyuncağı gibi gelir. Artık kafayı yemiş, domates teriştirmek için şehri terk etmek ister.

Ben adamlardan bi tane tanımış şanslı biriyim. Kafamdaki DBA imajı da o zaten.

30Terrabyte boyutunda bir hastane veritabanının (1 yılda biriken veri miktarı) (PACS sistemi) Ms-SQL ile 3 yıldır performans sorunu çıkarmadan çalıştırıldığına tanık oldum ve o günden beri iyi veritabanı yoktur, iyi veritabanı programcısı vardır diyorum

• yazın 3 aylığına gidilebilecek ve bişiler öğrenilecek kurslar warmı acaba :S
  • Eğitimleri hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba

kac saatlik eğitimler veriliyor??
    Ücreti ne kadar??
    Sertifika bilgileri falan...
  • ne seçersen seç lisede işine yarar bi halt öğrenemezsin o iki seçenek arasındada :) o yüzden notlarını yüksek tutabileceğine inandığın bir dersi seç kurtul üni.de bakarsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.