Şimdi Ara

Veraset ile ilgili yardım eder misiniz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar annemlerin babadan kalma bir arsası var , anneannem ve beş kardeşe bölünmüştü bu arsa ama daha tapular alınmadı. Anneannem bir süre önce vefat etti , benim bildiğim bu anne payı bütün kardeşlere eşit olarak tekrardan dağıtılır. Benim sorum şu dayımlar kendi çocuklarının üstüne almaya çalışıyorlar bu payı böyle bir şey yapabilirler mi yoksa devlet otomatik olarak bunu pay mı ediyor ? Araya adam falan soksalar yapabilirler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suhakopan -- 23 Ocak 2018; 15:53:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dayın mirası reddederse kendi çocuklarına geçmesi mümkün

• Mirasta elbirliği ile mülkiyet olur, yani hakkı olan herkesin rızası ile tasarrufta bulunulabilir. Devlet otomatik olarak paylaştırma yapmıyor. Siz mirasın taksimi (paylaştırılması) davası açarak isteyebilirsiniz hakim paylaştırmayı usulune göre yapar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Otomatik dediğim daha önce mesela amcam vefat ettiğinde, mirasın şu kadar payı anneye şu kadar payı çocuklara diye bir kağıt çıkarmıştık. Zaten dedemden kalan arsanın paylaştırılmış olarak mahkeme sonucu vardı. Misal 5 metrekare anneye kalan beş kardeşe 1 er metrekare gibi. Şimdi annaeannem vefat ettiği için onun bu beş metrekaresi direk olarak çocuklara birer metrekare olarak dağıtılmıyor mu ? Yoruyorum sizi hocam ama nasıl bir yol izlemeliyiz herhangi bir alavere yapmasınlar diye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suhakopan -- 24 Ocak 2018; 19:48:10 >
  • +++++++

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.