Şimdi Ara

VERGİ İNDİRİMİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar yakın zamanda civic alacak arkadaşlar varsa, bu vergi indirimlerini beklemek lazım mı?

sizce vergilerde bi indirim olursa fiyatlara nasıl ve ne zaman yansır?

• almayı düşünüyorsan şayet bu kadar zaman beklemişsen vergi indirimini de bekle bari... % 5'den fazla olacağını sanmam ama yine de ne kadar ucuz alırsan o kadar kardasın demektir ;)
    bu arada vergi indirimini 1600 cc ve aşağısı için düşünüyorlarmış...
  • kesinlikle beklemelisin yarın açıklanıyor civic premiumda en az 5bin tl indirim olması söz konusu azbuz bişey değil
  • yarın 2006 model bi araba alacaktım.

3000 tl civarında 0 km lerde indirim olduğunu duyunca 2006 yı almaktan vazgeçtim
  • indirim kesinleşti arkadaşlar artık 3 ay süreyle ötv %18 alacağınız aracın fiyatını hesaplarken vergisiz fiyatına önce %18 ötv yi çıkan tutarında üstüne %18 kdv yi ekleyip gerçek fiyatı buluyorsunuz aman dikkat bayilerin oyununa gelmeyin
  • adkadaşlar dediğim gibi fiyatlar kriz öncesine dönmüş şimdi aradım bayiyi civic premium için fiyat
    37bin lira 5bin liralık bi indirim söz konusu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: goyildirim

adkadaşlar dediğim gibi fiyatlar kriz öncesine dönmüş şimdi aradım bayiyi civic premium için fiyat
    37bin lira 5bin liralık bi indirim söz konusu.

Civic premium 41.900 fiyatı var. bunun % 13 ünü düşersek 36.453 ytl ediyor size niye 37000 dediler acaba?Liste fiyatı üzerinden % 13 düşerek elde edilmiyormu yeni fiyat.Bu formül yanlış mı oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gümrük vergisi nasıl ödenir?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gerçekten de güzel indirim yapmışlar ben o kadarını tahmin etmiyordum... %14 ötv indirimi gelmiş arabalara ama bu indirim nasıl yapılacak onu bilmiyorum toplam tutardan mı vergi öncesi tutardan mı bilen var mı?
  • araçların brüt fiyatı üzerinden %37 olarak alınan ÖTV için ŞU ANDA BRÜT FİYAT ÜZERİNDEN %18 FİYAT ALINACAK

ÖR: CİVİC PREMİUM OTM için

43900 x 0,37 = 16243
    43900 x 0,18 = 7902
    aradaki fark=16243 - 7902 = 8341

olması gereken yeni fiyat 43900 - 8341 = 35559 (PAZARLIĞA BAŞLANMASI GEREKEN FİYAT)
  • Hala Hondada fiyatlar güncelleniyor.
    L
  • YERİ BURASI DEĞİL AMA BAŞLIK AÇAMIYORUM NE YAPİİM

Aracınızı uzaktan kumanda ile anında ya da belirli bir zamanda çalıştırılabilme/durdurabilme + alarm + kapı kilidi

VERGİ İNDİRİMİ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: shanexkr

araçların brüt fiyatı üzerinden %37 olarak alınan ÖTV için ŞU ANDA BRÜT FİYAT ÜZERİNDEN %18 FİYAT ALINACAK

ÖR: CİVİC PREMİUM OTM için

43900 x 0,37 = 16243
    43900 x 0,18 = 7902
    aradaki fark=16243 - 7902 = 8341

olması gereken yeni fiyat 43900 - 8341 = 35559 (PAZARLIĞA BAŞLANMASI GEREKEN FİYAT)

bu hesap yanlıs, bunun üzerinde KDV de var.
    toplam indirim %14 oluyor. yani eski degerin %86 sına yeni fiyatlar olması lazım .

43900 * 0.86 = 37754 olması gerekir.
  • çıplak fiyattan indirim olur (kdv yi hariç tutun)
  • ARKADAŞIN YAPTIĞI HESAP TA BİRAZ HATA VAR EĞER TÜMDEN TEKE YÖNTEMİNİ KULLANIYORSANIZ (ARKADAŞIN YAPTIĞI GİBİ) ÜSTÜNE 1000TL İLAVE DEREK GERÇEK FİYATI BULABİLRİSİNİZ.

BEN BU GÜN ANKARA BORAYA GİTTİM PREMİUM DÜZÜN YENİ FİYATI 36.118TL ELAGANCE OTM 39KÜSÜR TAM HATIRLAMIYORUM
    BORANIN FİYATLARI ÇOK İYİ SATIŞ GÖREVLİLERİDE ÇOK YARDIMCI OLUYOR
    EFEYEDE GİTTİM İŞLERİ GÜÇLERİ YALAN DOLAN
  • Ben de dün (16-Mart) iş çıkışı, kullandığım Civic'i almış olduğum HONDA bayiine uğradım.
    Jazz Joy+ i-shift (baz versiyon-otomatik vites) için ÖTV indirimli 29.000TL fiyat verdiler.
    Hafta sonu internetteki liste fiyatı 33.200TL idi.

Ocak ayının sonuna doğru, (ÖTV indirimi yok iken) yine aynı yerden yine Jazz Joy+ i-shift için, direk sahibinden (satış görevlisinden DEĞİL) pazarlıkla fiyat almıştım. O zaman da 29.000TL fiyat vermişlerdi (liste fiyatı 31.000TL ?küsür? idi diye hatırlıyorum)
    OLMADI HONDA! Anlaşılan önce bindirim sonra indirim yapılmış !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.