Şimdi Ara

Dream alma Premium al, Premium alma Elegance al...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
3
Favori
37.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• uzun zamandır böyle bir konu açmayı planlıyordum ama anca bugün fırsat bulabildim..
    bu konu ile Civic Sedan alacak arkadaşların kafalarında ki "Dream mi ,Premium mu, Elegance mı?" sorularına az da olsa yardımcı olmaya çalışalım..iş dönüp dolaşıp bütçe konusuna gelecektir tabi ama en azından eldeki parayla maksimum keyif, konfor ve güvenliği sunan aracı almak hepimizin amacı olduğu için karar aşamasında olan tüketicilere yardımcı olmayı umarım..
    burada yer alan yazılar tamamen kendi fikrim olduğu için farklı versiyonları kullanan arkadaşların katkıları da beni memnun edecektir...

Dream yerine Premium alınır, çünkü...

- Premium versiyonunda 16 inç çelik jant vardır..
    - Premium versiyonunda otomatik viteste direksiyondan vites kontrol seçeneği vardır.
    - Premium versiyonunda sis farları var.
    - Premium versiyonunda cruise control (hız sabitleyici) var.
    - Premium versiyonunda ekstra hava yastıkları var.
    - Premium versiyonunda ekstra hoparlörler var.
    - Premium versiyonunda kapı aydınlatmaları var.
    - Premium versiyonunda daha geniş lastikler var..

sonuç : Dream versiyonu ile Premium versiyonu arasında 2-3 bin YTL fark varken - ki bayi pazarlıkları sonucunda bu fark daha da kapanabiliyor- Dream yerine Premium versiyonunu seçmek daha mantıklı geliyor bana..

Premium yerine Elegance alınır, çünkü...

- Elegance versiyonunda virajlarda savrulmayı önleyen VSA sistemi var. (Vehicle Stability Assist)
    - Elegance versiyonunda sunroof vardır..

sonuç : Premium versiyonu ile Elegance versiyonu arasındaki 2-3 bin YTL'lik fark için bence yukarıdaki özellikler dikkate alındığında Elegance alınır. çünkü çok önemli bir güvenlik ekipmanı (VSA) ve ekstra bir konfor keyfi (sunroof - 1650 YTL) geliyor..

Civic Sedan almayı düşünenlere son söz :

Donanım seviyeleri arasındaki farkı pazarlıklar sonucunda daha da azaltabilirsiniz, bunun için de forumda yakın zamanda fiyat almış arkadaşlara mutlaka danışın. ayrıca 2-3 bin YTL gibi açığınız kalıyorsa da kısa vadeli bir tüketici yada taşıt kredisi ile de aradaki farkı ödeyebilirsiniz..tabi bunlar tamamen tavsiyedir :)

hepinize güvenli, keyifli ve konforlu sürüşler diliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluerdem -- 9 Temmuz 2008; 14:15:18 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Honda Dream, Premium ve Elegance Paketleri

Honda Dream, Premium ve Elegance paketleri, farklı özellik ve donanımlara sahip üç ayrı Honda Civic versiyonudur.

Honda Dream Paketi Nedir?

Honda Dream paketi, Civic serisinin giriş seviyesi versiyonudur. Temel özellikleri şunlardır:

• 1,6 litre benzinli motor
    • Manuel veya otomatik şanzıman seçenekleri
    • Elektrikli camlar
    • Merkezi kilitleme

Honda Civic Dream Premium ve Elegance Arasındaki Farklar

Honda Civic Dream Premium ve Elegance paketleri, Dream paketine göre daha fazla özellik ve donanım sunar.

Premium Paketi

• 1,6 litre turbo benzinli motor
    • Otomatik şanzıman
    • Anahtarsız giriş ve çalıştırma
    • 17 inç alaşım jantlar
    • Deri direksiyon simidi

Elegance Paketi

• 1,5 litre turbo benzinli motor
    • Otomatik şanzıman
    • LED farlar
    • Panoramik cam tavan
    • Isıtmalı ön koltuklar

Dream İle Elegance Arasındaki Fark

Dream ve Elegance paketleri arasındaki temel farklar şunlardır:

• Motor gücü ve torku: Elegance paketi daha güçlü bir motora sahiptir.
    • Tasarım: Elegance paketi, daha şık ve sportif bir tasarıma sahiptir.
    • Konfor özellikleri: Elegance paketi, daha fazla konfor özelliği sunar, örneğin ısıtmalı koltuklar ve panoramik cam tavan.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Doğru mantık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkog

Doğru mantık...
    saçma bi mantık. herkesin önceliği her donanım değildir. ayrıca dreami bile krediyle aldığı düşünülürse premium veya elegance için kredi al demek zaten borca giren insanı daha çok borca sokar. doğru bi mantık olsaydı her firma 1er donanım seviyesiyle çıkartırdı arabalarını
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    özenle hazırlanmış güzel başlık.
    bende aynı fikirdeyim.

hatta vergi olayı olmasa executive de alınabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: offendicula

özenle hazırlanmış güzel başlık.
    bende aynı fikirdeyim.

hatta vergi olayı olmasa executive de alınabilir

Alıntıları Göster
    dream ile elegance arasında 7 bin gayme fark var yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

Alıntıları Göster
    Ben de şimdi executive ile elegance arasındaki donanım farklarına bi baktım da öyle kayda değer birşeyler göremedim.Sadece katlanabilir elektrikli dikiz aynası , ayarlanabilir fasılalı silecekler ve krom kapı kolları görünüyor sitesindeki donanım listesine göre..
    Ve liste fiyatında 7.000 ytl lik bir fark var..
    Tabi fark büyük ölçüde vergiden kaynaklanıyor olmalı
    ama yine de o zaman bunun için de execetive alma elegance al diyebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anx -- 10 Haziran 2008; 20:22:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anx

Ben de şimdi executive ile elegance arasındaki donanım farklarına bi baktım da öyle kayda değer birşeyler göremedim.Sadece katlanabilir elektrikli dikiz aynası , ayarlanabilir fasılalı silecekler ve krom kapı kolları görünüyor sitesindeki donanım listesine göre..

Alıntıları Göster
    güzel başlık olmuş..
    ağustosta 2009lar çıkacağı için indirimler başlayabilir yada aralık aylarında firmalar yıllık kotalarına ulaşmak için büyük indirim yapıyorlar..
    bu dönemlerde araç alınırken pazarlıkla aynı fiyata bir üst versiyonu almak mümkündür zaten.. özellikle peşin araç alanlar farklı şehirlerdeki bayilerden fiyatlar alarak daha rahat pazarlık yapabilirler..
    üst modele bütce yetmezse firmalara şu kadar param var ama bir üst modelini almayı düşünüyorum derseniz, satış sorumlusunada tel numaranızı bırakırsanız onlar sizi birkaç hafta içinde ararlar kesin..

• quote:

Alıntıları Göster
    zaten Dream alma Elegance al demiyoruz hocam :)

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

• quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

zaten Dream alma Elegance al demiyoruz hocam :)

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

Alıntıları Göster
    ben elegance tercih ettim aslında. işin özeti vsa ve sunroof çokta önemli olmasa gerek, başka her şey prminiumda da var, bence dream almamalı ama elegance almayada gerek yok, en uygunu preminium
  • quote:

ben elegance tercih ettim aslında. işin özeti vsa ve sunroof çokta önemli olmasa gerek, başka her şey prminiumda da var, bence dream almamalı ama elegance almayada gerek yok, en uygunu preminium

Alıntıları Göster
    0 araba almasak mı ne yapsak

• quote:

Orijinalden alıntı: :S

0 araba almasak mı ne yapsak

Alıntıları Göster
    benim mesajım neden silindi
  • quote:

Orijinalden alıntı: night_33

benim mesajım neden silindi

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anx

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: anx

EXECUTIVE 1.8 diğerleri 1.6

Bu muhabbet sadece honda için değil bütün markalar için geçerli. Dream modeli alınmaz bencede. (bende alsaydım Elegance alacaktım.)

• quote:

Orijinalden alıntı: x_ir

quote:

Orjinalden alıntı: anx

EXECUTIVE 1.8 diğerleri 1.6

Bu muhabbet sadece honda için değil bütün markalar için geçerli. Dream modeli alınmaz bencede. (bende alsaydım Elegance alacaktım.)

Alıntıları Göster
    ve executive zaten çoğu kişinin vergi yükünden dolayı pek tercih etmediği bir model..genellikle yukarıdaki 3 donanım arasında tercih yapılıyor..
    bu başlığı da zaten Dream almayı düşünenler için Premium'un daha iyi, Premium almayı düşünenler için de Elegance almanın daha iyi bir seçim olduğunu düşündüğümü anlatmak için açtım.. umarım faydalı olmuştur :)

• quote:

ve executive zaten çoğu kişinin vergi yükünden dolayı pek tercih etmediği bir model..genellikle yukarıdaki 3 donanım arasında tercih yapılıyor..
    bu başlığı da zaten Dream almayı düşünenler için Premium'un daha iyi, Premium almayı düşünenler için de Elegance almanın daha iyi bir seçim olduğunu düşündüğümü anlatmak için açtım.. umarım faydalı olmuştur :)

Alıntıları Göster
    güzel bir açıklama olmuş.ancak dream'i de indirimli alanlar ve o parayı zar zor toparlayanlar için yapıcak bişey yok tabiki.yukarda bazı arkadaşlar saçma bir mantık falan yazmışda ona istinaden yazdım.ama hazır dream paran vardır o zaman premium veya hazır premium paran vardır elegance alabilirsin.iyi bir pazarlık yapmak varken neden alt donanıma bineyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aokizilkaya

güzel bir açıklama olmuş.ancak dream'i de indirimli alanlar ve o parayı zar zor toparlayanlar için yapıcak bişey yok tabiki.yukarda bazı arkadaşlar saçma bir mantık falan yazmışda ona istinaden yazdım.ama hazır dream paran vardır o zaman premium veya hazır premium paran vardır elegance alabilirsin.iyi bir pazarlık yapmak varken neden alt donanıma bineyim.

Alıntıları Göster
    çok güzel derlenmiş ve çok faydalı olacaktır.teşekkürler vogue

• quote:

Orijinalden alıntı: desci

çok güzel derlenmiş ve çok faydalı olacaktır.teşekkürler vogue

Alıntıları Göster
    rica ederim dostum ne demek :) forumu amacına yönelik olarak kullanıp elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum :) bir iki kişiye bile karar verirken bu topiğin yardımı dokunursa ne mutlu bana :)
  • quote:

rica ederim dostum ne demek :) forumu amacına yönelik olarak kullanıp elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum :) bir iki kişiye bile karar verirken bu topiğin yardımı dokunursa ne mutlu bana :)

Alıntıları Göster
    dream -premium mantığı doğru bir mantık ama

sunroof için ekstra 2-3 bin ytl fark vermenin bir mantığı yok, bedava verseler almam.
  • dream versiyonunda artık ön sis farları standart diye söylemişti ankaradaki bir bayi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cell-im

dream versiyonunda artık ön sis farları standart diye söylemişti ankaradaki bir bayi....
    o zaman elegance modelinede bir şey eklemeleri gerek, ne koyacaklar acaba
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.