Şimdi Ara

Vergi kaçıran iş yerini nasıl nereye şikayet ederim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
93.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Benim benzer bir durumum var. Bir şirkette taşeron elaman olarak çalışıyordum. Taşeron olarak çalıştığım şirket, bordolama işlerimi yapan şirketle sözleşmesininin bittiğini bu nedenle beni personel olarak işe alacağını söyledi. Bu süreç aceleye geldiğinden, iş yerime istifa verdiğimde ihbar sürem yetişmedi. İş yerim ihbar süresinin benim yıllık izin paramdan kesti fakat şirket bana iki belge imzalattı. Birisinde yıllık iznim ücretimin ödendiği yazıyordu bu evrağın devlete verileceği söylendi, diğer evrakta yıllık ücretimin kesildiği yazıyor bu evrağın kendilerinde kalacağını söylendi.

Yani özetle şirket bana ödemediği yıllık ücretimi devlete ödenmiş gösterip vergi kaçıracak. Bu durumu nereye şikayet edebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darker

vergi kaçırmayan işyeri mi var ki memlekette..

Dogru düzgün vergi kessinlerde esnaf ödeyebilsin
  • Vergçi kaçıranlar yüzünden böyle fahiş vergi ödeniyor zaten. Milleti keriz yerine koyanlara haram zıkkım olsun. Devlette suçlu vergi kaçıran esnafta. Aslında adam gibi uygulansa okadar güzel bir vergi sistemimiz varki. Fakat yok devlet bukadar aç gözlü, bireylerde vergiyi bir ceza olarak gördüğü sürece bu ülkede vergiyi ancak böyle saçma sapan bir şekilde toplarsın. Benzine koyarsın tonla vergiyi sonra suçu istasyonlara atarsın. İletişime dayarsın %35 vergiyi suçu operatör ve servis sağlayıcılara atarsın.

Aradaki ince çizgiyi anlayamıyorlar mı yoksa işlerine mi gelmiyor ben bilemiyorum vallaha. Okadar okumuş insan bakanlık yapıyor ama yok bir adamda çıkıp demiyor ki aga bu nedir? Bir üründen nekadar çok vergi alırsan o maldaki tüketim okadar düşer aslında düşmez millet kaçağa yönelir. Sen esnaftan ceza gibi vergi alırsan esnafta ülkesini sevmezse kazancı düşük gösterir vergiyi vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Vergçi kaçıranlar yüzünden böyle fahiş vergi ödeniyor zaten. Milleti keriz yerine koyanlara haram zıkkım olsun. Devlette suçlu vergi kaçıran esnafta. Aslında adam gibi uygulansa okadar güzel bir vergi sistemimiz varki. Fakat yok devlet bukadar aç gözlü, bireylerde vergiyi bir ceza olarak gördüğü sürece bu ülkede vergiyi ancak böyle saçma sapan bir şekilde toplarsın. Benzine koyarsın tonla vergiyi sonra suçu istasyonlara atarsın. İletişime dayarsın %35 vergiyi suçu operatör ve servis sağlayıcılara atarsın.

Aradaki ince çizgiyi anlayamıyorlar mı yoksa işlerine mi gelmiyor ben bilemiyorum vallaha. Okadar okumuş insan bakanlık yapıyor ama yok bir adamda çıkıp demiyor ki aga bu nedir? Bir üründen nekadar çok vergi alırsan o maldaki tüketim okadar düşer aslında düşmez millet kaçağa yönelir. Sen esnaftan ceza gibi vergi alırsan esnafta ülkesini sevmezse kazancı düşük gösterir vergiyi vermez.

Zaten eğer ödenen vergilerin doğru yerlere gittiğine emin olsa bu halk, devletine güvense bu halk, yöneticilerde de Hz Ömer Adaleti olsa inanıyorum ki bu halk Ülkesini Vatanını kurtarmak, hiçbir kıçıkırık ülkeye gebe kalmamak, hür olmak için Kollarındaki Bilezikleri Tekrar çıkarıp Bağışlarlar...

• Arkadaşlar yeni konu açmim dedim bende internetten alışveriş yapıyorum fatura kesmeyen bir sürü satıcıyla karşılaştım. Bu satıcılar ürünleri hem garantili faturalı diye satıyor hemde fatura kesmiyor. Acaba nereye nasıl şikayet edebilirim ? %100 sonuç olmak istiyorum telefonla dilekçeyle olur mu bu işler ?
  • BEN BUGUN NETTEN SATIS YAPAN BIR DOLANDIRICIYI SIKAYET ETTIM MALIYEYE GEREKENI YAPACAKLAR KURBAN BAYRAMI ADI ALTINDA 8 APRCA ELBISE ARTI SAAT 99 TL AMA GELEN URUNLER PACAVRA FATURADA GELMIYOR DOGAL OLARAK BIR HAK TALEP EDEMIYORSUN SAKIN ALMAYIN
  • İnternetten satış yapanları şikayet etmek için ,

http://www.egirisimci.gov.tr/

Sahibinden.com üzerinden fotoğraf makinesi satan birisini almayı düşündüğüm makine için aradım. Adam tiko para çalışıyor ve faturasız satış yapıyor,üstelik telefonda beni azarladı münferit soruları cevaplamak için açmadım ben bu ilanı diyip çat suratıma kapattı. 2 kez aradım suratıma kapattı.SMS ile yaptığının terbiyesizlik olduğunu ve şikayet edeceğimi söyledim. "Rahatsız etme" diye mesaj attı.Bende rahatsız değil şikayet edeceğimi söyledim. Yukarıdaki linkten ilanını şikayet ettim. Umarım ceza keserler.

Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem ama hem falso bir tarafın var hemde binlerce liralık ürünü alacak adamı azarlıyorsun olacak iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelozel -- 25 Eylül 2014; 13:19:21 >

• Kredi kartıyla yapılan alışverişlerde bazı satıcılar fatura kesmiyorlar. Bununla ilgili şikayet eden oldumu.
    Maliye bakanlığının en azından kkartı alışverişlerini kontrol altında tutabileceğini düşünüyordum ancak şimdi bununla ilgili şüphelerim var.
  • beyler lutfen bana yardimci olun haksizliga gelemiyorum sinirden iki gundur ne yapacagimi bilemedim. adliyeye yakin bi noktada 3 tane arzuhalci var. annem gibi unv mezunu diplomali insan o kadar uyarmama ramen bana gelip yada kendi eliyle dilekce yazmayip o arzuhalcilerden birine yapisti. adam ozurlu gibi iki kelimeyi bi araya getiremedigi gibi bir ilkokul cocugunun yazacagi turden bi dilekce yazdi. icimden alcagi 5 lira para neyse siktir et derken. utanmadan sanki avukatmis edalariyla normalde 40 tlde 30 yeter dedi o an anneme oyle bi baktim ki. baskasi olsa agzima geleni soylerdim. sinirden geberdim. kendim boyle bi hata yapsam adamin onune 5 tl atar dilekce sende kalsin abi derdim. ama annemin bu tur hatalari cogaldi ve cuzdaninda o an 20 tl vardi. bende para yok nerden buluyosan bul deyip beklettim. yuzume bakip para vermemi bekledi. sonra dayanamadim bizle gelen arkadaslarin yanina gidip para aliyomus gibi yaptim verdim. ama anneme yaptigim bu hareket bize 30 tlye maloldu. ve boyle havadan para kazanan adamlari ben icime sindiremiyorum. onumde insaatta yada agir islerde calisan insanlar o kadar zor para kazaniyoken bu adam 5 dakkada sifir bilgi birikimiyle iki dilekcenin basina baslik atabiliyor diye 30 tl para kazanamaz. heleki 40 dan 30 a dustum diyemez. fis kesmiyo bisey yapmiyo ben bunlara nreyapabilirim lutfen yonlendirin 😕

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet bugünlerde bu konuyu canlandırsak fena olmaz.
  • Selamlar.konu biraz karışık ama lutfen teknik bakin 189 la bitirmeyin. Ben ihraç fazlası urunleri takip edip kendime alirken arada birkac tanede satmak için alırım.yasal prosedurde 2016 yilinda 20 bin tl idi yıllık hareket izni.hani ticarete dokmussun lafi yada hesap analizi icin.bu maliyede 3 motorlu taşittada ticarete giriyor mesela.simdi.2. el olanlarida outlet magazaya guvenerek ilana koyup etiketlemisim tag yani.nasil bir kartelse sonradan watsapp grubunda konuşuldugumu ve sayfamin adinin geçtiğini öğrendiğim bir tehditsel konuşma yaşadim.yani watsap grubu instagram sayfami konusuyomus.ve sayfa sikayet edildi ve bloklandi.okadar komik bir olayki,tag masumdu.ama adam kasada bana ben sayfayi silip resimleri zaten silmistim.buna ragmen kasada BUNLARİ SATMİYORSUN DİMİ İNTERNETE KOYMUYOSUN DİMİ!!!30 cm gozlerime yaklasarak YOKSA BASKA BİSEY YAPİCAM diyerek tehtidledi.ama delillendiremicem diye suc duyurusunda bulunamadim.oysa watsapina bakilsa emir gorulur.belki sayfanin bana ait oldugunu ben soyledim adamda yollarabilirler cunku 7 8 magazasi olan bir dukkan.ima etmiyorum markayi .neydi bu gerginligin sebebi?resimde stok kaydi tuttuklari bir numara görünmüş. Bunda ne varki?cunku sebep fabrikadan cikmamasi gereken outlet denen urun belki fason uretim bir ürün.ee sen satiyosun!?diyemezsin .sen fabrikadan aliyosun.satiyosun suc deil ben nwte koydum suc oylemi.marka avukati arastirmasi yaptim.boy n er de 250 tl satilan x marka 25 tl ve hologrami uzerinde.outlet urunde bu olamaz.ee sonra ne mi?sadece ama sadece sikayeti O MARKA NİN AVUKATİNİN şikayet edebilicegini soylesem???? Pekii ya oda karteldeyse?sen dilekceni ver gidene kadar hepsi kalkicak?.yes .adam beni kendi sattigi urunu satrim diye sikayet ediyor instagrama.ama sen delillendirmek icin resim cekemiyor o ürünün orda oldugunu ispatlayamiyorsun.meshur bir marka sponsorluya gecen gün kivanc tatl itugun giydigi tshirtlr reklama cikiyor 220 tl ayni marka orda 25 30 tl.diceksinki al sende bak dalgana.adam cok profesyonel sekilde dusunulmus planlanmis bir cumle kurdu.dolap sitesine bakin 4200 adet satişi olan hesap var benim 3 sene icinde 110 satisim var.cunku o hesapta belkide kartelde. Koyan şu universte isletme mezunusun.legal olarak biseylere ugrasiyosun.adam kendi ranti icin seni tehditsel gidikliyor.mali subeye gitsen ne olcak?fatura aldim aklinizda olsun tc nizi vermeyin 111111...diye verebilirsiniz.isminizide vermeyin mail fake hesap olsun.ama gelen e fatura TSHİRT OLARAK KESİLİYOR!!!!!YANİ? X marka yazmiyor.buda delil degil.sonuc? Gitmiyorum almiyorum.ama kara parami aklaniyor devamli fason uretimmi satiliyor bilmiyorum.maliye çok başarılı ama buna mali subenin es zamanli operasyon yapması gerek belki.dusun fire diyor fabrika 2 bin adet.ama hep 2 bin adet fire var satiyor gene 2 bin var . Tikandim kaldim. Bey mhen e gdip dilekce yazcam oranin marka avukatida biliyor taniyorsa izin vermisse ben desifre olucam.inanilmaz.

• Se®can kullanıcısına yanıt
    Dostum dilekçe işi kalkalı yıllar oluyor

4440189 diye ihbar hattı var.

Ara ihbar et onlar halleder.

İsmini kimlik no isterler ama gizli kalır

Benim konularıma bak

• dölavua D kullanıcısına yanıt
    Haklısınız

Aynı durumu bende daha önce yaşadım

Trafik iş takipçisine bir kağıt doldurmaya 30 TL verdim

Veriş o veriş bir daha görmedim

İş takipçiside teyzemin kocası

Araç sigortasınıda ona yaptırmıyorum artık

Bu tarz yerlere gitmeyeceksin

Şikayet etmek istersen 4440189

Ara halleder

Konularıma bak istersen yardımcı olur

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.