Şimdi Ara

VERGİLERİ ve ÜLKELER ARASI FİYAT FARKLARINI TARTIŞIYORUZ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizden evvelkiler, hatta daha da geriye kurtuluş savaşına bir hafıza tazeleyelim..

onlarda çalışmalar sonuçsuz kalacak deselerdi şu an 5'e bölünmüş, tecavüze uğramış, belkide hiç doğmamış olurduk. sadece bunu söylemek istemiştim.
  • cümlemize inşallah sağol kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacara_53 -- 25 Mart 2008; 0:39:43 >
  • bu arada az önce yazdığım "insan gibi insan(!)" la ilgili birşey söylemek istiyorum

bir Türk dünya ya bedel derler ancak

o Türk:

1-sizler gibi olursa

2-atıyorum günaydın dediğimde apartmanda bön bön bakıp yanımdan geçmek yerine bir güleryüz gösterip günaydın diyen biri olursa

dünyaya bedel benim gözümde.yoksa ortalıkta eğitimsiz,bilinçsiz ve "ot" o kadar çok insan(!) var ki...

ben kalıp bunumu kurtaracağım diyorum kendi kendime...
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

bizden evvelkiler, hatta daha da geriye kurtuluş savaşına bir hafıza tazeleyelim..

onlarda çalışmalar sonuçsuz kalacak deselerdi şu an 5'e bölünmüş, tecavüze uğramış, belkide hiç doğmamış olurduk. sadece bunu söylemek istemiştim.

siz bunu söyleyince şu an kendimden utanmadım desem yalan olur.demek ki ben yakın tarihimi unutuyormuşum haberim yokmuş.bundan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

quote:

bizden evvelkiler, hatta daha da geriye kurtuluş savaşına bir hafıza tazeleyelim..

siz bunu söyleyince şu an kendimden utanmadım desem yalan olur.demek ki ben yakın tarihimi unutuyormuşum haberim yokmuş.bundan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum

denizyıldızı hikayesi geldi aklıma.

ne farkeder ki? diyordu seyredenler, atan kişi de bir tane daha attıktan sonra "bak onun için farketti" demişti.

farkında olmaya çalışmak da bence bir erdem, en azından kapalı kalmayıp anlamaya çalıştığın için bende teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

quote:

denizyıldızı hikayesi geldi aklıma.

ne farkeder ki? diyordu seyredenler, atan kişi de bir tane daha attıktan sonra "bak onun için farketti" demişti.

farkında olmaya çalışmak da bence bir erdem, en azından kapalı kalmayıp anlamaya çalıştığın için bende teşekkür ederim.

2 nizede allah uzun ömürler versin. ne mübarek insanlarsınız. kültürlü ve akıllı olmanın sonucu budur işte

• quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

yaw bi çok kişi gereksiz yazıyor...artık buna kannat getirdim....tek bir cümle kurup kapatıyorum şimdilik...almanyada bazı şehirlerde neden sadece ´´türkçe´´ olarak;yerlere çöp atmayınız,kapalı mekanda sigara içmeyiniz,çimlere basmayınız gibi uyarıları, almanlar neden sadece ´´türkçe´´ yazıyor??? bir düşünün sonra gelip burda kalıp savaşın vb edebiyatları yapın

türkleri aşağılamak için yazılmış yazılar. dünyanın heryerinde var. biz her milletten üstünüz

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

biz her milletten üstünüz

bunu başka yerde yazma sana çok gülerler bence..............ne bakımdan üstünüz bu arada?????? polemik olsun diye değil merak ettiğim için soruyorum.....

biz her bakımdan üstünüz. temizlik. din .ahlak. höşgörü.anlayış.çalışmak.saygı.sevgi.yardım.vs vs saymakla bitmez. avrupanın neyine hayransın bizden utanıyorsun. korsan devletlere bukadar özenme. kendine güven.
  • ben cübbeli ahmet efendi hayranıyım
    sen jennifer lopez
    fark bu işte
    avrupalı türkü müslümanı sevmez
    kendine benzetecek kişi arar
    evir kevir
    evir kevir
    salla
    ülkemizde herşey var sükürler olsun.
    onlar anne babalarına bakmaz
    evlerinde köpek bakarlar.
    çok farkımız var
    çoooooooooook.
    bu ülkeye çamur atan dil uzatan
    yine bu ülkede karnını doyurur
  • quote:

yaw bi çok kişi gereksiz yazıyor...artık buna kannat getirdim....tek bir cümle kurup kapatıyorum şimdilik...almanyada bazı şehirlerde neden sadece ´´türkçe´´ olarak;yerlere çöp atmayınız,kapalı mekanda sigara içmeyiniz,çimlere basmayınız gibi uyarıları, almanlar neden sadece ´´türkçe´´ yazıyor??? bir düşünün sonra gelip burda kalıp savaşın vb edebiyatları yapın

ne alaka?
  • Arkadaşlar konu amacından çok uzaklaştı.... Biz burda Türklüğü tartışmıyoruz,milliyetçiliği de tartışmıyoruz,amaç sadece devletimizin vergi politikasının diğer ülkelerle kıyaslanmasıydı, Turkiye'deki vergilerin çok ağır olduğunu gösterebilmek için .....

Lütfen ayrımcılığa neden olacak mesajlar yollamaya devam etmeyin....Eğer benim verdiğim detaylı bilgilere eklemek istediğiniz bilgiler varsa çok memnun olurum.... Almanya,ABD,Turkiye dışındaki başka bir ülkenin vergi sistemleri,benzin fiyatları,araç fiyatları hakkında bilgisi olan arkadaşlar,lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşın,böylece daha global bir bakış açısı yakalayabilelim...
  • 450 milyar dolar iç ve dış borcu olan bir ülke için gayet normal arkadaşlar bu vergiler. İndirim falan beklemek sadece hayal iki katı ya da üç katı fiyatına satmadıklarına dua edin. Düşünün ki vergisi en ağır ülkelerin başında geliyoruz ama yıllarca belimizi doğrultamayacak durumdayız. Herkes karnının doyduğuna dua etsin ve iş aş bulamayanları kollasın ya da en azından onlar için ve de kendileri için dua etsin. Tepkisiz kalalım demiyorum bu gibi haksızlıklara ama ortada bir şekilde bizlerinde sorumlu olduğu gerçekler var.
  • Aslinda soyle bir dusunursek ne kadar zengin bir ulke oldugumuzu anlariz.
    Dusunun bu ulke yillarca basa gelenler yada yandaslari tarafindan somuruldu+vergiler arttirildi+her gecen gun omzumuza biraz daha fazla yuk eklendi fakat buna ragmen halen yasiyoruz, halen daha iyi seylere sahip olabiliyoruz eskiye nazaran(genelleme yapiyorum)
    Dusunsenize her gecen gun yasama imkanimiz cok cok kisitlansa da cevremize baktigimizda herkesin altinda sifir km arac gorebiliyoruz.
    Somuruldugumuz halde boyleyken somurulmesek acaba hangi noktalara gelirdik diye bir hayal kursam herhalde hepiniz tepkisiz kalirdiniz
    Sasmamak mumkun degil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

Aslinda soyle bir dusunursek ne kadar zengin bir ulke oldugumuzu anlariz.
    Dusunun bu ulke yillarca basa gelenler yada yandaslari tarafindan somuruldu+vergiler arttirildi+her gecen gun omzumuza biraz daha fazla yuk eklendi fakat buna ragmen halen yasiyoruz, halen daha iyi seylere sahip olabiliyoruz eskiye nazaran(genelleme yapiyorum)
    Dusunsenize her gecen gun yasama imkanimiz cok cok kisitlansa da cevremize baktigimizda herkesin altinda sifir km arac gorebiliyoruz.
    Somuruldugumuz halde boyleyken somurulmesek acaba hangi noktalara gelirdik diye bir hayal kursam herhalde hepiniz tepkisiz kalirdiniz
    Sasmamak mumkun degil...

öncelikle einstein a ait olduğunu hatırladığım bir lafı söylemek istiyorum

"Bu da dahil,bütün genellemeler yanlıştır!"

bunu şu yüzden söylüyorum,aslında iyiye gitmiyoruz.tamam çevremize baktığımızda birçok 0 km araç gördüğümüz doğru ama bu araçların emin olunki çok çok büyük bir kısmı banka kredisiyle alınıyor.şöyle kafamızı kaldırıp baktığımızda yeni yapılan onbimlerce konut(site) projeleri var.bakıyorsunuz fiyatına 300000 ytl.bi bakmışsınız daireler bitiyor.tamam elbette zengin insanımız var alabilirler direk ancak,herkesmi zengin kardeşim...bir çok insan kredi çekiyor.sokakta çevirseniz borcu olmayan o kadar az insan var ki...öyle ortahalli bir adam
    çalışıp biriktirip babalar gibi 40 yaşında 300000 ytl birikirip nakit olarak ev alması yada-lüks araca binmesi gibi birşey yok.

birde konunum asıl açılış amacı vergilerle ilgili birşey söylemek istiyorum.
    otomotiv dünyası genel bölümüne açmıştım maliye bakanı kemal unakıtanın vergi sisteminin değiştirilemeyeceğine dair bir açıklaması...
    buyrun link

http://forum.donanimhaber.com/m_22124714/tm.htm

• Ben konuya doneyim biraz. 1 ay once irlanda yatasindim beyin gocu tanimi altinda ama o konuya girmeyecegim her yerin kendine gore avantaji dezavantaji var herkesin iyi kotu akli var ona gore planini yapar ve uygular elden geldigince. Kimse de durup dururken bi gideyim yabanci memlekette yasayayim biraz demez demekki kendine gore hakli sebepleri vardir ve bunlari genellestirmek bence dogru degildir.

irlanda'da asgari ucret(haftada 40 saat) icin 1200 Euro civarinda ve bu para alim gucu olarak turkiyedeki 1200 tl degerinde burada kiralar her avrupa ulkesinde oldugu gibi pahali ama bi caresi bulunuyor neyse. sonucta hic bir kalifikasyonu olmayan birisi bu parayi aliyor ama kalifiye olanda 5000 euro almiyor cunku vergi sistemi kimsenin maasla cok zengin olmasina izin vermiyor. Ama turkiyede asgari ucret 500 tl civarindayken biraz kalifiye bir insanin 3000-4000 tl almasi cok uzak bir ihtimal degil siz dusunun aradaki hayat standardi ucurumunu.

Burada Baz 0 km vw poloyu 16000 eurodan baslayan fiyatlarla baz Nissan Quasqai yi 27000 Euro dan baslayan fiyatlarla alabiliyorsun kuru cevirince bizdekinden pahali bile olabilir. Ama sonuc olarak alim gucu acisindan 2000 tl maas alan adamin 20000 tl'ya sifir arac alabildigi bir ortam aslinda bir evde 2 kisi calisiyorsa zaten olay cok daha basitlesiyor. Ben orda calisirken 1000 tl maasimla 15000 tl'ya borc harc 2.el arac aldim mesela. buradaki 2.elleri hic sormayin zaten. Gelelim vergi sistemine
    0 araclarda asagidaki gibi cevirmeye gerek gormedim. anlasiliyor zaten

Cars up to 1400 cc 22.5% of OMSP, (subject to a min. tax of 315 euro)
    Cars 1401cc-1900cc 25% of OMSP (subject to a min. tax of 315 euro)
    Cars over 1900cc 30% of OMSP (subject to a min. tax of 315 euro)

Ancak bu seneden itibaren ingiltere gibi CO2 emisyonuna gore yillik vergi alacaklar ama 0 arac vergisi ne olacak onu bende bilmiyorum.yillik vergiler yastan bagimsiz direk motor hacmine gore ve 2.el araclarin ucuzlugu goz onune alinirsa bazen arac fiyatini bulabilir
    Asagida ilk iki kolon motor hacmi araligi 3 kolonda yillik vergi euro cinsinden o yuzden buralarda 1000 cc araclar cok moda otomobilci_x nerdesin

0 ---1000 42 83 151
    1001 1100 64 125 227
    1101 1200 70 139 251
    1201 1300 76 150 272
    1301 1400 82 162 292
    1401 1500 88 173 313
    1501 1600 110 217 391
    1601 1700 116 229 414
    1701 1800 136 268 484
    1801 1900 144 283 511
    1901 2000 152 299 539
    2001 2100 194 382 689
    2101 2200 203 400 722
    2201 2300 213 419 755

Onun haricinde 4 yasindan buyuk araclarin 2 senede bir yaptirmasi gereken muayene burada ocu gibi goruluyor cok inceliyorlar va iscilikte pahali oldugu icin muayene zamani yaklasan arabayi satmaya bakiyor eger arac 10 yas civarindaysa. Muayenesi olan arac degerli anlayacaginiz. Muayen olayini biraz inceledim:

Lastikler
    elektrik aksami
    far ayari
    suspansiyon ssitemi
    egzoz emisyonu
    frenler
    direksiyon sistemi

konularinda iyice inceliyorlar ozel sirket yapiyor muayeneyi burdada muayeneyi gecemeyen arac sahipleri bunlar tekrar para almak icin gecirtmiyorlar diye yakiniyor bolca ama bence iyi yapiyorlar ulkemizde bu konular atlandigi icin kazaya karisan bircok arac sofor hatasi ile bagdastirilip gecistiriliyor bence.

Asil masraf sigorta 3 opsiyon var
    third party : bizdeki trafik sigortasinin aynisi. hasarsizlik indirimin felan yoksa araban 500 euro da olsa 600-700 euro civari. en azindan bunu yaptirmak mecburi
    third party+hirsizlik+yangin : 800-900 euro civari
    kasko : 1200-1500 euro civari

Benzin zaten 1.25 euro civarinda

Butun bu eurolari tl olarak dusunup maasinizi da 2000 tl civari dusunurseniz universite mezunu 25-30 yas arasi bir insanin irlanda da arac almak isterse ne gibi masraflarla karsilasacagini gorebilirsiniz,

Konunun ozu geliriniz adam gibi olduktan sonra giderinizin buyuk olmasi cok sorun degil. Bir diger sorunda cok gosterisli yasama merakimiz bizi(buna bende dahilim) abartili harcamalara ve borc altinda yasamaya zorluyor. Biseyler yanlis ama ben cozemedim daha, haydi kalin saglicakla.

Not: Devlete suna buna yukleniyoruzda bence yanlis yerden yukleniyoruz. Zam yapmasina kizacagimiza ilerde zam yapmasini gerektirmeyecek sekilde tesviklerle endustriyi sahlandirmadigi icin elestirmeliyiz. Acsin hazine arazilerini desin yatirimciya senden 10 sene vergi almayacagim 1000 kisiye devamli istihdam sagladigin surece ama denetlerim hayali ihracat ithalat yaptirmam desin. Su irlanda 15 sene once ekonomik zorluklarla kivraniyordu verdigi tesviklerle su anda IT konusunda avrupa baskenti cok degil 15 yil sadece ama uzun vadeli yatirimlar devlet politikasi olmadigi surece biz daha cok kizariz basimizdakilere onlarda bizi severler bildikleri yontemlerle

• Sevgili Kenan,

verdiğin bilgiler için tşk ederim, irlanda hakkında pek birşey bilmiyordum,refah seviyesinin yüksek olduğunu duymuştum ama sayende İrlanda hakkında baya bilgi öğrenmiş olduk, eline sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: LaRocquee

Arkadaşlar konu amacından çok uzaklaştı.... Biz burda Türklüğü tartışmıyoruz,milliyetçiliği de tartışmıyoruz,amaç sadece devletimizin vergi politikasının diğer ülkelerle kıyaslanmasıydı, Turkiye'deki vergilerin çok ağır olduğunu gösterebilmek için .....

Lütfen ayrımcılığa neden olacak mesajlar yollamaya devam etmeyin....Eğer benim verdiğim detaylı bilgilere eklemek istediğiniz bilgiler varsa çok memnun olurum.... Almanya,ABD,Turkiye dışındaki başka bir ülkenin vergi sistemleri,benzin fiyatları,araç fiyatları hakkında bilgisi olan arkadaşlar,lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşın,böylece daha global bir bakış açısı yakalayabilelim...

ewet konuya gelelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacara_53 -- 26 Mart 2008; 2:44:13 >
  • quote:

almanların henüz nazi faşizminin yaşandığı hitler döneminden kurtulamadığının bir göstergesi bu.yine yabancılara yüksekten bakma durumları.sen bunu bizim seviyesizliğimize bağlamışsın buda senin ülkene ve ülkenin insanına nasıl baktığını gösteriyor zaten.
    almanyada yaşayan türkler zaten almanca biliyor.böyle saçma bir şey olabilirmi yahu ? senin orda insanların katlediliyor, küçümseniyor.bunlara hiç bir yorumun yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aokizilkaya -- 26 Mart 2008; 2:30:31 >

• 20 Yıl yurtdışında yaşamış, 20 yıldır da Türkiye'de yaşayan bir vatandaş olarak Almanya'dan örnek vereyim: Yaya geçidinde kırmızı ışık yanıyor. Sarhoş bir işsiz, bir köpek ve yaşlı kadın, iki tane de zenci yeşilin yanmasını bekliyor. Yanınca da geçiyor. Devlet değil, orada yaşayanlar seni kurallara uymaya mecbur bırakıyor.

T.G.
  • paranı kazan. kazandıgın paranın vergisini ver. araba almaya git. araba alırken vergisini ver. trafige cık. trafige cıktın diye vergi ver. verdigin vergiyle yol yapmasınlar. çukura gir. arabanı yaptır. arabanı yaptırdın diye vergi ver. ver oglu ver.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.