Vergisiz telefon fırsatları
-
-
-
şunu merak ediyorum illa ki burada bulunan telefonlar şart mı yoksa telefoncu ile pazarlık yapıp 10 bin liralık telefonu 9500 e alsak sorun oluyor mu fatura 9500 sonuçta
-
E fatura kesiyorsa sorun olmaz diye düşünüyorum -
Şartlarda diyor ki telefon sadece öğrencinin kendine ait hatta kullanılacaktır. Telefonu aldıktan sonra başka hat taktık ne olacak mesela? Ve bunu nasıl denetleyecekler anlamadım.
-
Yurt dışından gelip kayıtsız imei olanlar kilitleniyor ya ona benzer bir uygulama yapabilirler.
En sağlamı telefonu almadan önce telefonu kim kullanacaksa onun hattını öğrencinin üzerine yapıp almaktır.
Hat öğrenci üzerine geçtikten sonra başvuru da yapılırsa hiç sorun olmaz.
-
nasıl telefoncuymus o , onun 10bin e sattığı telefonu zaten 8,5 9 a online sitelerden Alırsın -
3000'e Reeder alıp 9500 fatura kestirsek olur mu diye sorulmak istenmiştir
-
telefoncu o iade alacaginiz miktarda vergi odemesi gerekiyor hangi telefoncu bunu neden yapsin tamamen zarar
Adamlar normalde fis bile kesmiyor siz adama 3000lirlaik sey icin 4 küsür vergi ver diyorsunuz
-
köşe başı telefoncusu ile olmaz öyle fatura kestiriyim iade alıp ona çıkabilecek gelir vergisini karşılıyım vs
elektronik fatura istiyor sistem yani e-defter kullanan stok kaydı/gelir kaydı düzgün olan firmalar, ayrıca vergi indirim tutarı satıcıdan çıkmıyor bakanlık ödüyor yani böyle kampanya yapıp satıcıya yüklemiyorlar
ayrıca tc başına toplam alabileceğin maksimum indirim tutarı 5500 yani telefon( maksimum 4218 TL) + bilgisayar (%16,7) alırsan bu tutar oluyor
önden 9499 ödüyorsun tüm belgeleri yükleyip iban adresine iade alıyorsun
son düzenleme ile
1500 TL ve altı %25
1500-3000 TL %40
3000 TL üzeri %50 ötv
özetle devletin son kullanıcya yüklediği ötv/kdv/bandrol vs tutarından bakanlık iade ediyor yani 9499 TL bir telefondan %44.4 iade alıyorsun 4218 TL
yani ülkemizde vergisiz fiyatı yerli/yabancı 3500 TL olan bir telefon
bu fiyatın içinde matrah üzerinden sırasıyla bakın sırasıyla yani verginin vergisi olayı var yani ötv matrahı baz fiyata değil bandrol + pay ve kdv yine baz fiyata değil ötv matrahı üzerine ekleniyor...
Kültür Bakanlığı Payı (%1) 35 TL
TRT Bandrolü (%12) 420 TL
Özel Tüketim Vergisi (%50) 1977 TL
Katma Değer Vergisi (%20) 1186,5 TL
TOPLAM 7119 TL fiyata satılıyor bayi kar hariç hadi bunu 7500 TL sattığını farz et
alacağın iade 2300 tl civarı
yukarıda vergilere bakarsan ötv+bandrol karşılıyor...
zaten herşeyi geçtim verginin vergisi olmasa bu ürün baz fiyatı 7119 tl değil 6055 TL olacaktı
iktidarın lütuf gibi sunduğu kepçeyle aldığını kaşıkla vermek ve layık gördüğü telefonlar ortada üstüne kendini alkışlatıyor muhteşem bir başarı...
neyse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katra -- 20 Kasım 2023; 11:3:55 >
-
Birkaç telefoncu ile görüştüm. 10 bin liralık telefona bile 9500₺ fatura kesmiyorlar. "Fazlası için ayrı bir fatura kesin" diyorum yine olmaz diyorlar. Hani esnaf eksik fatura kesiyordu? Ben telefoncu esnafı kadar dürüst esnaf görmedim. -
Alımacak en mantıklı telefon Samsung A34 mü? -
işin doğrusu a34 ün fiyatı şuan 10k civarında hani 500-750 lira arası elden verip 9500e denk getirilebilir, telefoncunun karını elden vermiş olduğumuzu düşünelim art niyet yok neyse indirim takip edelim artık
-
amazonda 9499 tl ye a34 vardı ama amazon da faturada imei yazmıyormuş alan arkadaşların söylediğine göre.
-
Bu fiyata tam bir f/p ve iyi bir seçenek
9499.99 TL
-
Samsung shop tan m34 alacağım ama faturada çift imei yazıyor mu bilen var mı? -
Vergi indiriminden faydalanmak için öğrencinin kendi adına olan kredi kartıyla satın alma şartı var mı?Yoksa herhangi birinin kredi kartı oluyor mu? -
-
o kadar da değildir diye düşünüyorum. elin suriyeli, somalili öğrenicisine son derece cömert devletimiz kendi gariban öğrencisine beşbin tl destek olmak için kırk takla attırıyor.
şu ikinci imei faturada yazmalı maddesi yüzünden binlerce öğrenci mağdur. çocukların vize haftası akıllarında ya vergi iadesini alamazsak var. üç kuruş destek için çocuklar sınavından olacak.
-
Akp hükümeti vergi iadesini ödediğinde muhtemelen 5.500 lira 2 öğün yemek parası haline gelmiş olur :)
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
köşe başı telefoncusu ile olmaz öyle fatura kestiriyim iade alıp ona çıkabilecek gelir vergisini karşılıyım vs elektronik fatura istiyor sistem yani e-defter kullanan stok kaydı/gelir kaydı düzgün olan firmalar, ayrıca vergi indirim tutarı satıcıdan çıkmıyor bakanlık ödüyor yani böyle kampanya yapıp satıcıya yüklemiyorlar ayrıca tc başına toplam alabileceğin maksimum indirim tutarı 5500 yani telefon( maksimum 4218 TL) + bilgisayar (%16,7) alırsan bu tutar oluyor önden 9499 ödüyorsun tüm belgeleri yükleyip iban adresine iade alıyorsun son düzenleme ile 1500 TL ve altı %25 1500-3000 TL %40 3000 TL üzeri %50 ötv özetle devletin son kullanıcya yüklediği ötv/kdv/bandrol vs tutarından bakanlık iade ediyor yani 9499 TL bir telefondan %44.4 iade alıyorsun 4218 TL yani ülkemizde vergisiz fiyatı yerli/yabancı 3500 TL olan bir telefon bu fiyatın içinde matrah üzerinden sırasıyla bakın sırasıyla yani verginin vergisi olayı var yani ötv matrahı baz fiyata değil bandrol + pay ve kdv yine baz fiyata değil ötv matrahı üzerine ekleniyor... Kültür Bakanlığı Payı (%1) 35 TL TRT Bandrolü (%12) 420 TL Özel Tüketim Vergisi (%50) 1977 TL Katma Değer Vergisi (%20) 1186,5 TL TOPLAM 7119 TL fiyata satılıyor bayi kar hariç hadi bunu 7500 TL sattığını farz et alacağın iade 2300 tl civarı yukarıda vergilere bakarsan ötv+bandrol karşılıyor... zaten herşeyi geçtim verginin vergisi olmasa bu ürün baz fiyatı 7119 tl değil 6055 TL olacaktı iktidarın lütuf gibi sunduğu kepçeyle aldığını kaşıkla vermek ve layık gördüğü telefonlar ortada üstüne kendini alkışlatıyor muhteşem bir başarı... neyse |
Benzer içerikler
- şok net internet alınır mi
- hepsiburada eskiyi yenile
- egm referans olma nasıl yapılır
- turkcell efsane yeniden
- hiking a43 alınır mı
- black friday ne zaman 2024
- telegram indirim kanalları
- samsung öğrenci indirimi ne kadar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X