İşimle alakalı yüksek miktarlı veriyi indirim saklayacağım, gerektiğinde kullanacağım veya 3.parti cihazlara aktaracağım, yazma-okuma performansı yüksek bir sistem kurmak istiyorum.
Veri genellikle txt dosyası ve tahmini 40-50TB civarında. Mevcut bilgisayarım Dell XPS 8500 B77P81 Core i7-3770 32GB 1TB. 2013 yılından. Birden fazla external hdd ile çözmek yerine performanslı bir anakart ve üzerinde 4-5 adet hdd ile çözmeyi düşünüyorum. Yazma ve okuma hızı konusunda tereddütüm var. Amazon s3 vb sistemler ciddi maliyet olacak. Yoğun ulaşılması gereken bir veri değil.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. Not: Bütçe konusunda geniş düşünebilirsiniz.
Bütçede sıkıntı yoksa hızlı aktarım ve yazım için HDD yerine SSD önerebilirim. Ama büyük boyutlardaki SSDler çok çok maliyetli olur özellikler 40-50 TB civarından bahsedersek. O nedenle 1-2 TB SSD,kalan kısmına da HDD yaparsanız, çok aciliyetlileri ve sürekli aktarım yapacaklarınızı SSDye,diğerlerini HDDye atabilirsiniz. Bunun haricinde işlemciniz bu tarz işlemler için yeterli görülüyor ama illa yenilemek isterseniz Ryzen bir işlemci + B450 bir anakart işinizi görecektir. (Ryzen önerme sebebim workstation(iş bazlı bilgisayar) konusunda daha yüksek performans vermesi ve fiyatının nispeten intele göre ucuz olması.)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme