Şimdi Ara

Veri Kaybı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunum network. Ağ bağlantılarında meydana gelen bir veri kaybı. Şimdi arkadaşlar sornu baştan şöyle anlatayım;

43 metre mesafedeki bir modemden ağ kablosu yardımızla 2 hafta öncesine kadar verimli bir internet bağlantısı alıyordum. Anakartım gigabyte onboard ethernet kartıyla. (100mb/sn) Ama ne olduysa birden bağlantı yavaşladı. Şu anda ağımda %25 kayıp labir bağlantı alıyorum. Modemim zoom x5. Ağ bağlantımda bir sorun olduğunu kanısına internete girmeyin modeme ping atarak fark ettim. Ama sıralı ping attığımda bazen kayıplar %0 'a düşüyor. Ama genelde %25 lik bir kayıp söz konusu. İşin garip tarafı ne olduysa sorunsuz gelen bağlantı bir den düştü. İp yenilemesi iiçin ağ bağlantılarına onar komutu verdiğimde ip yenileyememe hatası veriyor. Elle ip atadığımda da aynı veri kaybını yine yaşıyorum. Fakat harici 10mb/sn lik bir ethernet kartı takdığımda yine aynı veri kaybı oluyor. Teknik servise götürdüğümde orada çatır çatır internete bağlanıyor. İşin diğer ilginç yanı ise yanımda bir laptop ile aynı bağlantıyı test ettiğimde laptop internete aynı mesafedeki modemle sorunsuz iletişim kurup internete bağlanabiliyor. Bağlantıları hızlandırmak için grup ilkerinden elle bazı ayarlarda oynama yaptım. Biraz birşeyler kıpırdasa dahi yine bağlantı milat öncesi gibiydi. Şimdi aklınıza virus te gelebilir. Ama ben bilgisayarı kurduğumda Acronis ile yedeğini almıştım. Yani ilk başarılı bağlantımda kullandığım haline geri döndürdüm bilgisayarı. Yinede veri kaybı yaşamaya devam ediyorum. Güvenlik duvarını tamamen kapattım bunu belirtmek isterim. Yani ağ bağlantılarından durum izleme menüsüne girdiğin de gelen ve giden bağlantı hızlarında en ufak bir kıpırdama dahi yok. Kabloda sorun olsa laptop bağlamazdı. Yinede ben uçlarındaki RJ45 leri yeniledim ama malesef yinede olmadı. Bildiğim kadarı ile 43 metrelik ağ kablosu aslında veri kaybına neden olmas. Zaten olmuyorduda.
    Sorunum biraz tuhaf ama bana bu konuda yardım edebilecek birilerini arıyorum. Şimdiden ilginize çok teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.