Şimdi Ara

Veri tabanı yönetim sistemleri.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dosya sistemlerinin dezavantajları ve günümüzde kullanılan dosya sistemleri nelerdir?

Hadi söyleyin bakalım.......

• Veri Tabanı Yönetim Sistemleri ile Dosya Sistemleri arasında ne gibi bir bağlantı var ki? Neyi sorduğunuz anlaşılmıyor.
  • VTYS dersin adı.... diğeride benim sorum
  • Dosya Sistemi denen şey ile Veri Tabanı Yönetim Sistemleri arasında uzaktan yakından bir alaka yok. Dosya Sistemi derken neyi kastediyorsunuz?
  • sen yazdıklarımdan ne anlıyorsun bende onu merak ediyorum....
    soruya cevap olarak : hocam vtys dersi ile bu sorunun yakından uzaktan ilişkisi yoktur.. böyle mi yazmamı istiyorsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SquAnDeR -- 30 Nisan 2005, 18:20:09 >
  • ya iste yaz cluster bosa harcanabiliyoda yok dosyalar parcalaniyo da bilmemne anlat bulursun nette
  • nette nasıl aratmam gerekiyor bu konuyu... dosya sistemleri diye bulamadımda..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağ Yönetim Programı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SquAnDeR

sen yazdıklarımdan ne anlıyorsun bende onu merak ediyorum....
    soruya cevap olarak : hocam vtys dersi ile bu sorunun yakından uzaktan ilişkisi yoktur.. böyle mi yazmamı istiyorsun....

Dosya Sistemi: İşletim sisteminin verileri disk ve diğer depolama aygıtları üzerine düzgün bir şekilde yazması ve erişmesini sağlayan yapıya verilen addır.

Yani dosya sistemi deyince akla FAT, NTFS, ReiserFS, ext3, XFS, ZFS falan gelir. Siz neyi kastediyorsunuz ben onu anlamadım.

• quote:

nette nasıl aratmam gerekiyor bu konuyu... dosya sistemleri diye bulamadımda..

http://www.belgeler.org/sag/sag_fs.html
    http://www.sj.k12.tr/html/konu/dosya-sistemleri/tr/dosya-sistemleri.html

Bunlarda Türkiş

• dosya sistemi deyince herkesin aklına fat,ntfs gelmiş.... ama benim aradığım o değil.... yaw kimse okumadımı bu dersi allah allah
    neyse...herkese teşekkür... ilginizden dolayı...
  • quote:

dosya sistemi deyince herkesin aklına fat,ntfs gelmiş.... ama benim aradığım o değil.... yaw kimse okumadımı bu dersi allah allah
    neyse...herkese teşekkür... ilginizden dolayı...

O dersi alan var da size yanlış anlatılmış . Sonuçta veri tabanları da dosyalarda tutulur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

O dersi alan var da size yanlış anlatılmış

eminim öyledir.....
  • hmm evet ben aldım o dersi ve hala anlamış değilim senin dosya sistemleri ile neyi kastettiğini.. düzgün bi şekilde açıkla ne istediğini ona göre cevap verelim. dosya sisteminin ne olduğu bellidir ve @Challenger da kısa bi şekilde özetlemiş ne oluğunu.. normal tanımı budur size gerçekten nasıl öğretiyorlar bilmiyorum..
  • Arkadaşın kastetmek istediği şayi sanırım anladım.
    quote:

Şimdi

Bilgisayarlar kullanılmaya başlamadan önce dolaplar ve çekmekceler dosya ve klasörlerle doldurulurdu. Bilgiler bu dolap veya çekmecelerde saklanırdı. Bilgiye ulaşmak için dosyaların teker teker incelenmesi gerekmeydi. Bu zaman kaybını önleyip bilgilere daha çabuk ulaşmak için indeksleme yöntemine başvurulmuştur.

Bilgisayarların kullanılmaya başlanmasıyla bilgiler yine yukarda anlatılan teknikle fakat dolap veya çekmeceler yerine elektronik ortamlarda saklanmaya başlanmıştır.

Bu sistemlerde saklanacak bilgilerle, saklayacak ve işleyecek programlar birbirine bağımlı olarak çalışır. Bilgileri işlemek için kullanılacak olan programın, kullanacağı dosyaların yapıları ve erişim biçimleri hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Dosya sisteminde, kullanılacak dosyanın yapısı ve dosya erişim biçimleri program tarafından oluşturulur. Dosya sistemleri bir standarta sahip değildir. Dosya sistemi kullanıcıyla Veritabanı Yönetim Sistemi arasında arabirimlik yapar.

Klasik dosya sistemleri kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan bir bilgisayar programı yardımı ile verilerin saklanması, aranması ve güncelleştirilmesi işlemidir. Bu tür dosya sistemlerinde her program kendi verisini belirler ve sadece o veriye erişebilir.

Dosya sistemleri verilerin manual (el ile) işlenerek dosyalandığı sistemlerdir. Örneğin, bir işletmede manual olarak tutulan bir dosya, mamül, stok, sipariş gibi kavramlara göre ayrı ayrı hazırlanır ve saklanır. Bu dosyalardaki veriye erişmek için indeksleme metodları kullanılır. Aksi taktirde bu tür ayrı dosyalara verimli bir şekilde erişmek zor olabilir.

Şimdi bizim de yukarda bahsedilen şekildeki Dosya Sistemlerinin Dezavantajlarını yazmamız lazım.
    Tabi yazabilirsek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedarkside -- 2 Mayıs 2005, 18:00:13 >

• Sanırım arkadaş File System derken Relational Database System kullanılmadan önceki veri tabanı yapısından bahsediyo,
    Arkadaşım: veritabanı yapısı basitse çok karmaşık table lar yoksa bellekte fazla yer işgal etmiyorsa ve ayrıca birden çok kullanıcı gerektirmeyen bi veritabanı kuruyosan file system kullanılır.Bilmem yardımcı olabildim mi:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.