Şimdi Ara

Veri yapıları ve algoritmalar dersi - yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ödev verildi fakat sorulardan pek birşey anlamadım. Tecrübeli arkadaşlardan soruları açıklamasını rica ediyorum. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim...

SORULAR :

1. Çift yönlü bağlantılı liste ve yığın kullanarak iki soyut veri yapısı tanımlayınız ve programlarını yapınız? Listenin ve yığının her bir düğümünde öğrencinin numarası, adı, soyadı ve bölümü bilgileri tutulacaktır.
    2. Tasarlamış olduğunuz liste kullanarak Veritabanı dersinin sınıf listesi oluşturulacaktır ve yığın kullanılarak Programlama dersinin sınıf listesi tutulacaktır. Yazacağınız program liste ve yığın temel işlemlerini içerecektir ve ek olarak aşağıda istenen fonksiyonlar olacaktır. Ana programda temel işlemleri içeren ve aşağıdaki istenenlere ulaşmak için kullanılabilecek bir menü oluşturunuz?
    a. Her iki dersi de alan öğrencileri listeleyiniz?
    b. Sadece Programlama dersini alan öğrencileri listeleyiniz? (Bu öğrenciler Veritabanı dersini alıyor olmayacaklar.)
    c. Veritabanı dersi A ve B grubu olarak ikiye ayrılacaktır. A grubunda tek numaralı öğrenciler ve B grubunda çift numaralı öğrenciler olacaktır. Veritabanı dersini iki gruba ayırmak için gerekli listeleri oluşturunuz ve ayrı ayrı tutunuz?
    d. Programlama ve Veritabanı derslerinin en az birini alan ve bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencisi olan öğrencileri listeleyiniz (Derslerde yandal ve çift anadal ile ders alan farklı bölüm öğrencileri bulunabilmektedir. )
    e. Programlama dersini alan öğrencilerin sayısını bulan fonksiyonu yazınız?
    3. Yazdığınız programın ve her bir fonksiyonun mantığını birer paragraf şeklinde açıklayınız ve bunların çalıştığını gösterir ekran çıktılarını ödevinize ekleyiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vüvüzela -- 1 Kasım 2011; 17:40:53 >

• oh oh oh... Kaç günde yapacakmışsınız ki bunları? Anlamadıysan işin zor, gerçi pek iyi açıklanmamış. Bence detaylı açıklamasını iste önce ödevin. Sınıf listesi oluşturmak için yığın ne alaka mesela?
  • cuma gününe kadar vaktim var. dersleride hızlı geçiyoruz anlamak zor oluyor bir de böyle anlaşılması güç ödevler veriyor hoca ne soru sorabiliyorum ne fikir yürütebiliyorum. sınıf listesinde yığını istemesinin sebebi yığınları yeni anlattığı için olabilir pek bilgim yok açıkçası. teşekkür ederim yinede.
  • ilk önce linked list ve stack sınıfını oluşturacaksın en zor kısmı o.Onu oluştuduk tan sonra sorular hep liste ve stack sorusu add delete node push pop basit işlemler.
    Yani ödevinin %80 i linked list ve stack sınıfını oluşturduktan sonra bitecek.%20 lik kısmı ise liste ve stack sınıfına ait fonksiyonları kullanarak soruları cevaplamak olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geforcem -- 30 Ekim 2011; 22:54:22 >
  • dostum bugun biraz bos zamanım vardı,
    ödevin eski günleri de hatırlattı bana, hatırlamış oldum.

Bir kismini yazdim link list'in fakat bitiremedim. Ödevin neresindesin şu anda?
  • hepinize yürekten teşekkür ederim.
    @r_samur pm atıyorum.
  • hocam aynı ödevi bana da verdiler yardımcı olsanız kod açısından yeterli değilim çok sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yıl 2015 olmuş erciyes üniversitesinde bilgisayar mühendisliği bölümünde halen aynı hoca ve aynı ödev :)
  • Yığın nedir , stack mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.