crm benzeri bir projeye başladım, firma_sabit ana veritabanı 1-firma 2-şube 3-kullanıcılar 4-kullanıcı yetkileri işlem veritabanı(eklenen her firma için aynı yada farklı serverda tanımlanacak) 1-işlemler (a firmasına ait b şubesinin işlemlerini tutulacağı tablo(lar)) tüm firmaların kullanıcıları sabit bir sayfadan id ve pass ile giriş yapacak, facebook vb.gibi. ancak o kullanıcıya yetki verilen firma ve o firmaya ait şube yada şubelerin verilerini yetkileri dahilinde görüp işlem yapabilecek. buraya kadar sıkıntı yok, ancak farklı firmalarda olacağı için ilk 4 tablei sabit firma veritabanında, şube işlemlerini başka bir veritabanında tutmak istiyorum, bunu yapabilmek içinde ilk 4 tableın olduğu sabit bir veritabanım olacak ve sisteme tanımlanan her firma için manuel olarak ayrı bir işlemler veritabanı tanımlayacağım ve bu işlemler veritabanının connectionstringini firmalar veritabanının şubeler tablosuna ekleyeceğim connectionstring ve pass bilgilerini o alanlara tanımlayacağım. bu şekilde kullanıcıya erişim yetkisi verilen şubeye ait veritabanı ile işlem yapmasını sağlamak istiyorum.ancak kafamda bir türlü oturtamadım sanki bu yapıda bir sorun var ve daha verimlisi olabilir diye düşünüyorum.bir sıkıntıda firma yöneticisi kullanıcı tanımlayabilmesi için bu önemli bilgilerin olduğu ana firma veritabanıma erişim vermek zorunda kalacağım.işin içinden çıkamadım tavsiyelerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler. |
Birden fazla veritabanlı yapıda normalizasyon
-
-
Firmanin kullanicilarini da firmanin veritabaninda tutacaksiniz. Sorgulama icin firmadaki uygulamaya bir endpoint olusturacaksiniz. Siz ekraniniza girilen kullanicikullanici adi sifreyi sifreli bir sekilde oradan sorgulayip dogru ise tokeni olusturup doneceksiniz. Veya oturumu acacaksiniz. Bu isi db to db yerine apiler araciligiyla yapmalisiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şunun yararı olursa...
-
cevap için teşekkürler, ben tüm firmaların aynı login ekranından girmesini istiyorum, çoğunun siteleri yok, subdomain ve her firma için ayrı veritabanı oluşturmayla da uğraşmak istemedim, böylece, tek bir firmalar table ı aracılığıyla lisans kontrolü de yapabileceğim, birde firmalar dediğim çok büyük bir veriden bahsetmiyorum aslında, hatta firma dediğim küçük işletmeler.letgo gibi düşünebilirsin mesela.tek bir bana ait olan siteden giriş yapacaklar, o firmanın şubeleri olacak,o şube personeli yetkilendirildikleri kayıtları girip, sadece onları görüp onlarda değişiklik yapabilecekler kısacası.
-
O zaman tek login ekrani olacak. Bir dropdowndan firmasini secip bilgileri girip giris yapacak. Kullanicilari tek bir yerden yonetmek mantiksiz. Kullanicilari firmalarin kendi db sinde tutmalisiniz. Yoksa bir kisi 2 firmada birden olursa sizin sistemde sikinti cikar. Firma secimi yapildiginda zaten siz hangi db de bu kullaniciyi kontrol edeceginizi bilirsiniz. Querystring kullanarak da dogrudan firma secilmis gibi islem de yapabilirsiniz
zaman ayırıp tekrar cevap yazdığın için içtenlikle teşekkürler.yüzlerce firma olma ihtimali var, ayrıca firmalar aynı adda da olabilir, dediğim gibi firma dediğim atıyorum, önder ısıtma, ege ısıtma, merkez kombi vb.
-
Aldim telefonunu mesajdan sil ifsa olmasin
Dinamik configurasyon yapabiliyorsan.
(mesela php).
Gelen domainden, database configurasyonunu okut, artık ona göre hangi db veya hangi hostaki db ye bağlanabileceğini seçebilirsin. Böylece hepsinin veritabanı ayrı bir yerde olur.
Tek bir veri tabanında tutmak için her bir firmaya bir kod verip, tüm tablolarda her satırda bu kodu koyacaksın ve yazılım içinde query yaparken şirkete ait firma koduda mecbur olacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X