Şimdi Ara

veri yazma koruması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • initio 1606L Entegresine olan tanışabilir Kutuya sahibim, bu entegrenin datasheet'ine ulaşamadım. Entegrenin bacaklarından hangilerine uygulama yaparak veri yazma engeli oluşturabileceğim konusunda bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Yapacağım işlem ; Plaket üzerine oluşturucağım devre ile write blocker oluşturup bir kaç yüz doları cebimde tutmak. Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    (Write blocker oluşturabileceğim USB- to SATA - USB -IDE kartı devre şeması varsa onuda gönderebilirsiniz hayırlı sabahlar.

• Herkeze yardımlarından ötürü teşekkür etmek istedim :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azurewrath

Herkeze yardımlarından ötürü teşekkür etmek istedim :))

Rica ederim..

Sorun devam ediyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 12 Ağustos 2012; 3:02:17 >
  • Evet bu sorun işyerinde gayet hararetli bir şekilde devam ediyor. Özellikle bizim cihazlara virüs bulaşmasın diye yazma koruma devresi yapamazsak büyüyecel gibi. Elalemin yedeklerine virüs bulaşmasın perişan oluruz. Çok dikkatli çalışmak durumundayız ama o veri korumasını hayata geçirirsem daha rahat hareket edicez en azından korkmadan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azurewrath

Evet bu sorun işyerinde gayet hararetli bir şekilde devam ediyor. Özellikle bizim cihazlara virüs bulaşmasın diye yazma koruma devresi yapamazsak büyüyecel gibi. Elalemin yedeklerine virüs bulaşmasın perişan oluruz. Çok dikkatli çalışmak durumundayız ama o veri korumasını hayata geçirirsem daha rahat hareket edicez en azından korkmadan :)

Bu programla Flash ve Harici disklere yazmaya karşı koruma konulup kaldırılabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 12 Ağustos 2012; 3:15:47 >

• Programsal olarak çözüm işimize yaramıyor malum taşınabilir disklere veri yazma koruması sağlamak için donanımsal olarak bir block koymak lazım. Diğer makinalara bağladığımda herhangi bir ayar yapmadan bir tuşla veri yazma koruması koymak lazım.

http://www.digitalintelligence.com/products/usb_write_blocker/

linkteki ürün tarzı bana usb kutusu lazım ve bütün mecidiyeköy, kadıköy'ü talan etmeme rağmen hiç kimse bulamadı bende abd'de bir firmanın geliştirdiği bu ürünü buldum. Oldukça zor bir iş. 300 usd oradaki fiyatı tr'ye gelince 600 usd olur birde bana 3 tane lazım . 1800 USD çok yüksek bir rakam :)

• Write/Read block konusunda çözüme ulaştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.