Şimdi Ara

=>Verilog mu, VHDL mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki donanım tanımlama dilinde uğraşanların yorumlarını rica ediyorum.Ben biraz verilog biliyorum ama bu alanda(HDL) proje yapan arkadaşların yorumu çok önemli.Bir de dünyadaki trend ve daha önemlisi Türkiyedeki trend hangi dil üzerine yoğunlaşıyor.Bilenlerden bekliyoruz.
    Teşekkür ederim.

• bu işi adam gibi yapan yok türkiyede bence. hakkını vererek kullanabilecekmisin. kolay olsun dersen verilog. yoksa VHDL
  • Ben de verilog kullanıyorum.Özellikle amerikada verilog kullanılıyor.Öğrenmesi de kolay.Ben verilog diyorum.Bu arada aselsan VHDL,tübitak bildiğim kadarıyla VerilogHDL kullanıyo.Tabi başkaları ne der bilmiyorum.Bence verilog.
  • Ben Turkiye'de calismadigim icin Turkiye'deki durumu bilemiyorum. Avrupa'da VHDL'nin biraz daha yaygin oldugu dogru. Ancak biz Amerika'da hemen hemen tamamen Verilog kullaniyoruz; Verilog dili icin urun ve model (IP) sayisi da VHDL icin olandan cok daha fazla.

HDL dil seciminiz hangi alanda calismak istediginize gore de degisebilir: Turkiye gibi pazarlarda daha fazla is imkani olan (Aselsan vb.) FPGA tasarimi konusunda Verilog'un VHDL'e gore cok buyuk bir avantaji yok. Ancak yurtdisinda calismayi hedefliyor, sayisal ASIC (tumdevre) ya da mikroislemci tasarimi konusunda ilerlemek istiyorsaniz Verilog kanimca daha avantajli.

Iki dilden bir tanesini cok iyi ogrenmenizi, digerinin ise en azindan syntax'ini (yazimini) iyi bilmenizi oneririm. Gerekirse oburunu de kisa surede ogrenip kullanabilirsiniz. Ben gundelik islerimin hemen hemen tamamini Verilog'da yapmama ragmen VHDL ile de cok rahat olmasa da calisabiliyorum. Verilog tecrubem hemen hemen 9 yillik, VHDL'de ise sadece bir kitap okudum, rafimda da 4-5 Verilog kitabina karsilik 1 tane VHDL kitabim var.

Sirketlerden ornek vermek gerekirse AMD, Nvidia gibi sirketler sadece Verilog kullaniyor. VHDL kullanan sirketler tarafinda ise ATI, ayrica eskiden beri devam eden bir VHDL gelenegi oldugu icin IBM gibi sirketler var (IBM hizla Verilog'a geciyor diye duyuyoruz).

• merhaba arkadaslar

bizim verilog da yapılması gereken bir projemiz var.

projemizin acil yapılması gerekiyor.

ilgilenenler ve yapabilecek arkadaslar varsa benimle irtibata gecebilir mi.

cetins32@gmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: inandan

bu işi adam gibi yapan yok türkiyede bence. hakkını vererek kullanabilecekmisin. kolay olsun dersen verilog. yoksa VHDL

türkiyedeki kullanıcılar için yaptığın yoruma katılıyorum.bende okuldayken uğraşmıştım.vhdl kullandım ama zor olduğunu söyleyemem.tam tersi verilog zor geliyo bana belkide bilmediğim için.ama hangisi çok kullanılıo sorusuna gelince inanın bir fikrim yok mezun oldum çalışıyorum ve ikisinide kullanmıyorum
    işin şakası tabi bu türkiyede aselsan gibi bir yere girersen mutlaka kullanırsın.
    electron bu programdan birini öğreneceksen ve hangisi olduğuna karar vermeye çalışıosan ChipArchitect dediği gibi birini tam öğren.üniversitedeki hocam vhdl bilmek ayrıcalık değil mutlaka öğrenilmesi gerekir demişti.
    kolay gelsin şimdiden.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.