Şimdi Ara

Veritabanı anlık kontrol izleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler ben c# ile veritabanı uygulamaları üzerine çalışmaktayım. Veritabanına kayıt girildiği zaman uyarı vermesini nasıl saglayabilirim Tabii bunu formu 2 saniyede bir yenileyerek yapabilirim ama bu çok saçma bir uygulama olur benim için hani bu veri tabanına kontrol etme olayı nasıl oluyor bilmiyorum client-server olaylarına mı girmem gerekiyor ya da başka yöntemi var mı bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Ornek veriyorum clientlerden biri tablet ya da bilgisayar veritabanına kayıt eklediği zaman bütün bilgisayarlar bunu görsün formu kapatıp açmadan anlık olarak

Örneğin internet kafede bilgisayardan ac isteği gönderdiğinde ana bilgisayara mesaj gidiyor ve uyarı veriyor. Suresi dolunca ana bilgisayar diğer bilgisayarı kapatıyor bunun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutcuk -- 16 Temmuz 2019; 16:9:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mssql insert trigger

• C# event inşaallah.

• Database için bir tek firebase firestore kullandım

Onda böyle özellik var, onsnapshot ekliyorsun, değişiklik olunca bir daha işliyor ve oraya ne eklerseniz o fonksiyonları da çalıştırır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözüm signalR
  • Çözüm söylemek için önce hangi veritabanı diye sormak lazım.
    2.si client web mi masaüstü mü, mobil mi?
    3. Db herhangi bir tablosundaki değişikliği mi hedefliyoruz herrhangi bir değişikiği mi? yoksa select yapılsa bile haberimiz olsun mu istiyoruz?
    4- Datayı kim değiştiriyor ? Değiştiren yeri kontrol edebilirsek o kişinin bize MessageQueue olur, signalR olur bir şekilde haber vermesi mümkün mü ?

bu sorulara göre cevaplar değişir. Örneğin sql server da c# kullanıldığında SqlTableDependency bir araç var. kodda buna select veriyorsun değişirse event fırlatıyor ama bunu webbased yaparsan signalR ile haber vermen gerek falan. Kısaca soru eksik. Hatta sql olduğunu bile varsaymamız hata, nosql bir çözüm bile olabilir.

Aslında senin "realtime database" ihtiyacın var. Normalde bunu firebase güzel çözer ama sadece db seçimi ile bitmez bu. Clientlerde ona göre programlanmalı.

internet kafe örneğinde tcp soket bağlantısı ile client lan üzerinden haberleşme var ve client oradaki sockete subscripe olmus durumda ve istenilen data geldiğinde otomatik ilgili kodu execute ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 18 Temmuz 2019; 13:52:12 >

• c client
    m manager
    s server

c c c c
    \ | /
    |
    m
    |
    |
    s

clientler managere gönderir. manager dbye kayıt girer. onay mesajından sonra manager gerekli uyarıyı geri gönderir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.