Ben kendimce bir site yapmak istiyorum bununla ilgili design asamasi bitmis durumda.
Benim sorunum su. MSSQL ve Accesste yani farketmez herhangi bir veritabanı olusturup yonetebilirim ancak
ben simdiye kadar bu veritabanlarını hic farklı yerlerde farklı userlar icin kullanmadım!
Ilk sorum su; Access mi MSSQL server mi daha iyi olur bir internet sitesi veritabanı icin?
Şimdiye kadar boyle bir calisma yapmadıgım icin bilemiyorum.
Yani ben sitemle veritabanı arasında nasıl baglantı kuracağım?
Bunun icin gerekli olan teknik gereklilikler nelerdir? (Yani kısacası ben ISS falan nedir nasıl kullanılır bunları
bir yerden program ekle kaldır kısmında ISS falan goremedim windows cdsinde hazır olan birşey mi bu
yoksa indirebilecegim biryer var mı?
Sizden ricam kısaca bana gerekenleri ve nereden ulasabilecegimi soyleyebilir misiniz?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir ve çare bulunur:(
MSSQL SERVER veritabanı yönetimi için Access'den daha iyi burası kesin... Bağlantı kurmak için öncelikle olarak SQL SERVER kurman lazım.Google dan araştırırsan bulabilirsin...İkincisi ise sql server la bağantı kurmak .Bunun içinde Mssql kurarken bazı ayarlar yapman gerek ...Bunun içinde yine google...SAan tüm kaynakları sunacaktı
ISS değil IIS...Bunu da program ekle kaldır ı çalıştırdıktan sonra Wİndow Bileşenleri ni ekle*kaldırdan bulduktan sonra Wİndow cd ni takıyorsun ve IIS tik atıp yüklüyorsun....
KOLAYE GELSİN...
PC'mde MSSQL server kurulu onda bir sorun yok yalnız MYSQL kasar mı acaba? yani onu hic incelemedim.
Bir de isin garip olanı benim bilgde Program ekle kaldırda windows bileşenlerinde IIS diye birsey yok hocam
asıl derdim o zaten halbuki xp kullanmama ragmen goremedim onu.
Nedir acaba sorun?
Bunu nasıl cozebilirim?
IIS göürnmüyor mu?...Garip bir olay...Eğer doğru yere baktın ve gerçekten de yoksa...
windows+r ve sonra Inetmgr dedikten sonra eğer giriyorsa problem yok demektir...Başkaca bir yol aklıma gelmedi su an ..Sana kolay gelsin.
IIS görünmüyorsa windows home edition kullanıyorsundur. tavsiyem pro edition kurmak. daha sonra ekle kaldırdan yine proyu takarak ııs'i kurabilirsin.
home'da devam etmek istiyorsan, ve ııs kullanmak zorundaysan googleda araştırcaksın. hatırladığım kadarıyla windows 2000 ve windows xp home cdleri gerekmekte. çok uğraştırır. bence pro bul kur.
buarada bence mssql kullan. kasardan kastın bilgisayar yavaşsa hiç sorun değil. zor olduğunu düşünüyorsan biraz google :). mssql ile ilgili kaynak çok olabilir
iis download edilebiliyor bedava diye biliyorum. mysql en çok kullanılan veritabanlarından biri, bilgisayarı kassa bu kadar popüler olamazdı
home edition IIS desteklemez. windows server 2003 falan kur IIS kurulu gelir. Yalnız cesaretini kırmak istemem ama daha yolun cooook başındasın.