Şimdi Ara

Vertigo olan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
10.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam benim annemdede var doktora gidip gösterin ilaçla tedavi olunuyor. İlaç tedavisine başladıktan en fazla 2-3 gün içinde baş dönmesi geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mykenai -- 29 Kasım 2014; 20:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mykenai

Hocam benim annemdede var doktora gidip gösterin ilaçla tedavi olunuyor. İlaç tedavisine başladıktan en fazla 2-3 gün içinde baş dönmesi geçiyor

Annemdede var derken annenizdemi bu hastalığa yakalandı yoksa sürekli oluyormu yani açıklarmısınız? Annenizde sürekli tekrar ediyormu bu her sene falan? eğer öyleyse çok kötü ya kalıcı geçmiyosa kafayı yerim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: havyar

quote:

Hocam benim annemdede var doktora gidip gösterin ilaçla tedavi olunuyor. İlaç tedavisine başladıktan en fazla 2-3 gün içinde baş dönmesi geçiyor

Annemdede var derken annenizdemi bu hastalığa yakalandı yoksa sürekli oluyormu yani açıklarmısınız? Annenizde sürekli tekrar ediyormu bu her sene falan? eğer öyleyse çok kötü ya kalıcı geçmiyosa kafayı yerim ben

Hocam bir yerden düşüp kafasını vurduğu için kristaller oynamış. İlaç kullandı bir süre. Tekrarlama ihtimali var ama ilaçla iyi oluyor. Biraz ilaca bağlı olucaksınız ama başka bir sıkıntı olmaz

• Cs_Vertigo aklima geldi

• quote:

quote:

quote:

Hocam bir yerden düşüp kafasını vurduğu için kristaller oynamış. İlaç kullandı bir süre. Tekrarlama ihtimali var ama ilaçla iyi oluyor. Biraz ilaca bağlı olucaksınız ama başka bir sıkıntı olmaz

Teşekkürler kardeş pazartesi bir doktora gideyim bakim ya çok kötü birşey bu insanın tüm hayatını etkiliyor direk

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler kardeş pazartesi bir doktora gideyim bakim ya çok kötü birşey bu insanın tüm hayatını etkiliyor direk

Geçmiş olsun hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Harunk1994

Sizinki kristaller yüzünden denge bozulması iken benimki kulak içindeki sıvının basıncının artması yüzünden oluşuyordu. Haliyle kristalleri falan da etkiler tabii yani. Evet bende belirttiğin belirtilerden yaşadım hatta ek olarak kulağım aşırı çınlardı. Acıyacak kadar. Bana betaserc verdi doktor. İçtiğim sürece bu etkiyi çok nadir yaşıyordum. 2 sene sonra ilacı bıraktım. Bıraktığımdan kısa süre sonra vertigo başladı hatta doktora gittim teşhis koydu. Meniere değil vertigo idi bu seferki. 1 ay kadar sonra vertigo geçti geriye bir şey kalmadı.
    Tek yaptığım bana verilen ilacı düzenli olarak kullanmak

Valla ben öyle diyom kristallar yüzünden diye. İlaçları kullanıyom şimdi geçen seferden kalanları bakalım pazaretsi doktora gitcem.

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Vertigo oldum başım dönüyor ayakta duramıyorum sabahtan beri yok böyle birşey çok kötüyüm. Yok böyle bir baş dönmesi özellikle kafamı sola çevirince direk yere düşcek gibi oluyorum. Sabah biraz dışarı çıkıp yürüyeyim dedim yürüdükçe sanki gözlerim içinde sallanıyo kafamın yok böyle birşey bildiğiniz her adım atışımda beynim sallanıyor. Yok böyle birşey. Daha önce olan var mı nasıl geçer çok kötüyüm yok böyle birşey?

KBB doktoruna görün. Vasoserc olması lazım ilacın adı. Belli bir dozla başlatır, yavaş yavaş azaltır. Bu şekilde kontrol altına alırsın.
    Direkt vertigo deme. Tansiyon, şeker vs. ile ilgili bir de bir sorun olabilir. Testlerini yaptır.

3 sene öncede olmuştu aynısı ama daha hafifti o zaman ilk acile gittim. Korktum beyin kanamasımı geçiriyom acaba dedim bildiğiniz beynim dönüyo falan acildeki doktor güldü dedi yok öyle bişey. KBB git dedi ben dedim nörolojide gözüksemmi gerek yok dedi. Doktorlar başından savıyor. Belki vertigo değil belki Allah korusun tümör yada başka beyin hastalığı her baş dönmesi vertigo olcak değil ya anlamıyom doktorları.

quote:

Orijinalden alıntı: Shepherd.

Babamda var. Yaklaşık 7-8 yıl önce başladı. Bir sürü doktora gitti onlarca şey denedi ama geçmedi.

Babanızda nasıl oluyor süreklimi oluyor yoksa ara ara dönem dönemmi ortaya çıkıyor?

kardeş baş dönmesinin kendisi vertigo zaten tıpta baş dönmesine vertigo denir. O hastalığın sebebi bilinmediğinden ve en genel belirtisi baş dönmesi olduğundan adını oradan alır vertigo. . .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Geçmiş olsun hocam

Teşekkürler kardeş

quote:

quote:

quote:

Sizinki kristaller yüzünden denge bozulması iken benimki kulak içindeki sıvının basıncının artması yüzünden oluşuyordu. Haliyle kristalleri falan da etkiler tabii yani. Evet bende belirttiğin belirtilerden yaşadım hatta ek olarak kulağım aşırı çınlardı. Acıyacak kadar. Bana betaserc verdi doktor. İçtiğim sürece bu etkiyi çok nadir yaşıyordum. 2 sene sonra ilacı bıraktım. Bıraktığımdan kısa süre sonra vertigo başladı hatta doktora gittim teşhis koydu. Meniere değil vertigo idi bu seferki. 1 ay kadar sonra vertigo geçti geriye bir şey kalmadı.
    Tek yaptığım bana verilen ilacı düzenli olarak kullanmak

Valla ben öyle diyom kristallar yüzünden diye. İlaçları kullanıyom şimdi geçen seferden kalanları bakalım pazaretsi doktora gitcem.

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Vertigo oldum başım dönüyor ayakta duramıyorum sabahtan beri yok böyle birşey çok kötüyüm. Yok böyle bir baş dönmesi özellikle kafamı sola çevirince direk yere düşcek gibi oluyorum. Sabah biraz dışarı çıkıp yürüyeyim dedim yürüdükçe sanki gözlerim içinde sallanıyo kafamın yok böyle birşey bildiğiniz her adım atışımda beynim sallanıyor. Yok böyle birşey. Daha önce olan var mı nasıl geçer çok kötüyüm yok böyle birşey?

KBB doktoruna görün. Vasoserc olması lazım ilacın adı. Belli bir dozla başlatır, yavaş yavaş azaltır. Bu şekilde kontrol altına alırsın.
    Direkt vertigo deme. Tansiyon, şeker vs. ile ilgili bir de bir sorun olabilir. Testlerini yaptır.

3 sene öncede olmuştu aynısı ama daha hafifti o zaman ilk acile gittim. Korktum beyin kanamasımı geçiriyom acaba dedim bildiğiniz beynim dönüyo falan acildeki doktor güldü dedi yok öyle bişey. KBB git dedi ben dedim nörolojide gözüksemmi gerek yok dedi. Doktorlar başından savıyor. Belki vertigo değil belki Allah korusun tümör yada başka beyin hastalığı her baş dönmesi vertigo olcak değil ya anlamıyom doktorları.

quote:

Orijinalden alıntı: Shepherd.

Babamda var. Yaklaşık 7-8 yıl önce başladı. Bir sürü doktora gitti onlarca şey denedi ama geçmedi.

Babanızda nasıl oluyor süreklimi oluyor yoksa ara ara dönem dönemmi ortaya çıkıyor?

kardeş baş dönmesinin kendisi vertigo zaten tıpta baş dönmesine vertigo denir. O hastalığın sebebi bilinmediğinden ve en genel belirtisi baş dönmesi olduğundan adını oradan alır vertigo. . .

Eyv kardeşim anladım yani ciddi bir rahatsızlık başlangıcıda olabilir tırs tırs tırs hastalık hastasıyım ben kafayı yerim şimdi Pazartesi doktora gitcem MR isticem zararlı MR çektirmek vücuda ama olsun bi baksınlar

• havyar kullanıcısına yanıt
    Arrow dizisinde uyuşturucu mantarlı saçma bi karışım vardı onunda adı vertigoydu. Yapan adamında adı vertigoydu ne kadar saçma :D
  • quote:

Geçmiş olsun. sanıyorum bu aylarda yani azıyor. doktora bir görün, ilaçları var sanıyorum ama ne kadar etki eder, etmez tam bilemiyorum.

• Vertigo arrowdaki hap la

• Bana ulaş ozelden

• Benim de ayağa kalktığımda başım dönüyor çok kötü bir his. Geçmiş olsun umarım ciddi bir şeyiniz yoktur.
  • Aynısı Kaynımda var.

Eveet dönme yapıyor.

• Geçmiş olsun. Bu arada MR insan vücuduna zararlı değil manyetik alan yaratarak iyonları hareket ettiriyor sonra bu hareketi izleyerek görüntü elde ediyor. Radyasyon falan yok yani.
  • bende var anneden geçme banada.anlatayım hemen.senede 1 defa filan nöbeti gelir.anneme daha sık geliyor daha kolay etkileniyor yaşından dolayı sanırım.mesela hızlı şekilde sağdan sola dönsen tutabilir.bazen pc de oyun oynarken grafikdeki en ufak bir hata bile tutmasına sebep olabilir. gears of war yüzünden 1 hafta yatmışlığım var.nöbetini anlatayım öyle daha iyi anlarsın. .ayakta durman imkansızdır değil acile gitmek ses bile duymak istemezsin.en ufak ışık bile o an çok kötü ızdırap çektirir.kulakdaki denge mekanizması bir nevi devre dışı kaldığından vücut dengeyi sesle görüntüyle sağlamaya çalışır ama onu da başaramazsın.tüm kanın adeta çekiliyor gibi hissedersin uyuşuyormuşsun gibi gelir ve ciddi anlamda dünyanın tepetaklak geldiğini hissedersin.

bu hissi inception filminden şu videodaki 54. saniyeden başlayan kısma benzetiyorum ben

tabiki böyle bir başladığında ayakda durmak imkansızlaşıyor.herşey hareket ediyor gibi gelir.vertigo krizleri çok ağırdır beyni tetikleyip sürekli mide bulantısına da yol açar.Allah kimseye vermesin çok pis bir hastalıktır.ve tamamen iyileşme diye birşey yok bu hastalıkta.hayatın belirsiz dönemlerinde her an su üstüne çıkabilecek bir durumdur.alınacak en büyük tedbir iyi dinlenmektir.

vertigo olan birisi kriz anında dünyayı şu şekilde görür not: vertigonuz varsa tetikleyici olabilecek bir resim bakmanızı tavsiye etmem

http://www.washingtonpost.com/rf/image_2048w/2010-2019/WashingtonPost/2012/07/13/Health-Environment-Science/Images/vertigo-113615426.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 30 Kasım 2014; 6:13:53 >

• Tedavisi yok.hapla gecici azaltila biliyor.omur boyu senle gidicek.yasin cok genc.yaslilarda gozuken bir hastalik bu.nasil sende cikar.allah kolaylik versin.isin zor.

• Arkadaşlar teşekkür ederim tedavisi yok diyen arkadaşlar korkuttu beni offf Ömür boyu benle çıkcaksa çok kötü birşey ya direk hayatımı etkiliyor olmaz böyle birşey bunalıma girdim şimdi Bir arkadaş inception filmi paylaşmış aynı şekilde oluyor ama daha hızlısı
  • Bende diyorum kendi kendime Vertigo uyuşturucu değil mi
    (bknz. Arrow)

• geçen yıl yazın finallerde vertigo oldum. iki sınavım çakışmıştı, ve en başaklı hocanın sınavıydı. iki çakışan sınav da ona ait olunca bir sınavdan çıkıp diğer sınava hocanın odasında girdim. başım nasıl dönüyor anlatamam, arkadaşlar sürekli kolumda gidiyoruz her yere,

herneyse girdim hocanın odasına sınav için yer ayarlıyoruz masalarda vs, bir döndü başım ne olduğumu bilemedim hoca bi acayip bakıyor bana, direk "sen içki mi içtin?" diye sordu, arkadaşlar bi kahkaha koparttı, hocam vertigo var dedim bi an düşündü sonra anladı. 2 sayfa arkalı önlü tüm soruları cevapladım. sonuç 50 geçme notunda 45 alıp kaldım, daha doğrusu bıraktı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.