hocam en fazla pc cozzunurlugu 1366ya 768 dıyor.frekans aralıgı 50-75 frekans aralıgı 30-69 khz yazıyor. artık ne demekse...
selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: TRADERX
hocam en fazla pc cozzunurlugu 1366ya 768 dıyor.frekans aralıgı 50-75 frekans aralıgı 30-69 khz yazıyor. artık ne demekse...
selamlar
tesekkur ederim umarım doğru yere bakmışsındır, çünkü hiçbir lcd tv pc için bu çözünürlüğü desteklemiyor.diğer rakamlar dikey ve yatay tazeleme hızlarını gösteriyor. eğer pc için 1366x768@75 verebiliyorsa bence süper demek.
Bişi aklıma takıldı.Progressive scan oldugunda 720p ve üstünden bahsediyoruz di mi? Yani progressive scan bu oluyor.O zaman maalesef bu tvde progressive scan yok bu da 720p yok demek olur yanlış mıyım?
quote:
Orjinalden alıntı: myfranco
Bişi aklıma takıldı.Progressive scan oldugunda 720p ve üstünden bahsediyoruz di mi? Yani progressive scan bu oluyor.O zaman maalesef bu tvde progressive scan yok bu da 720p yok demek olur yanlış mıyım?
quote:
Orjinalden alıntı: fishuu
arkadaşlar ben 32" olan lcd için vestelim müş. hizmetlerinden teknik uzman dedikleri biri ile görüştüm. aldığım bilgiler şunlar: 1. tepkime süresi 9 ms (?) 2. progressive scan yok 3.wireles özelliğini kullanarak en fazla divx izleyebiliyormuşuz dvd için saniye başına gerekli veri transfer hızı tv desteklemiyormuş. Yani internetten indireceğiniz hd trailer yada filmleri pc üzerinden tv ye aktarma şansımız yok. tv de hd yayın görebilmek için uydu bağlantısı şart. 4. dvı girişinin hdcp uyumlu olup olmadığı konusunda ise uzmanın bilgisi olmadığından firmadan bilgi alıp bana dönecekmiş. (cevap gelince onuda yazarım) 5. kullandıkları panelin markasını gizlilik nedeniyle söylemiyorlar. şimdiik bu kadar.....
bu tv de progressive scan yok diye bahsi geçiyor turkeyforum da
Ya şu olayı öğrensem ölsem de gam yemiyeceğim.Progressive scan olmazsa 720p olabilir mi? yani bu "p" olayı progressive scanimi simgeliyor?
quote:
Orjinalden alıntı: myfranco
Ya şu olayı öğrensem ölsem de gam yemiyeceğim.Progressive scan olmazsa 720p olabilir mi? yani bu "p" olayı progressive scanimi simgeliyor?
evet bu p olayı progressive scan ı simgeliyor bu 32" panele gelince şimdi yüksek çözünürlükleri (hdtv) destekliyor ,böyle bir panelin 720i olması bence anlamsız olur.Normalde bu tür paneller 720p ,1080i destekli oluyor ama ne vestelin sitesinde nede başka bir yerde bende rastlamadım sadece hd-ready gibi ifadeler mevcut. yine vestel MILLENIUM 27" olan model için kullama klavuzunda ve sitesinde sadece 1280x720 WXGA yazıyor, başka bir özellik yok yani. bence 8ms ,720p özelliği olan diğer markalara bakmak lazım.
O zaman vestel süper tv diye çıkartıp eski panelleri dayıyor.Kandırmaktan başka birşey değil bu benim gözümde.DMP koyacağına bunlara ağırlık verse daha iyi olurdu gibime geliyor
Arkadaşlar bugün 37" vestel wireless lcd tv aldım. Kullanım kılavuzunda progressive modun altında 720 p değerleri verilmiş. Yani sanırım 720p yi destekliyor. İlgilenenlere duyurulur.
quote:
Orjinalden alıntı: imaginary
Arkadaşlar bugün 37" vestel wireless lcd tv aldım. Kullanım kılavuzunda progressive modun altında 720 p değerleri verilmiş. Yani sanırım 720p yi destekliyor. İlgilenenlere duyurulur.
Öncelikle verdiğin bilgi için teşekkürler Imaginary. 720p desteği (eğer dediğin gibi doğruysa) çok iyi haber. Sana sormak istediğim bi konu var. Bilmiyorum tv nin wireless özelliğini deneme fırsatın oldu mu? Merak ettiğim konu wireless olarak tv yi tam anlamıyla pc monitörü olarak kullanabiyor muyuz yoksa bu özellik sadece resim film gibi media dosyalarını görüntülemekle mi sınırlı. Teşekkürler...
Maalesef henüz denemedim. Ama kılavuzunda aynen şunlar yazılı.
802.11 g tipi size en iyi performansı sunacaktır. 802.11 b modunun bant genişliği yüksek kalite ve çözünürlükteki filmlerin seyredilmesi için uygun değildir. Bu yüzden 802.11 g kullanılmalıdır.....
Sanırım yüksek çözünürlükte film izletebiliyorsa pc monitörü işini görüyordur. Ama bu tamamen yukarıda yazan şeylerden çıkarttıklarım. Yani denediğim bişey değil. Bu arada tv ilk geldiğine göre çok daha iyi gösteriyor. İlk baktığımdaki bütün o tırtıklanmalar yok olmuş durumda şu an. Acaba gözüm mü alıştı yoksa tvnin ısındıkça daha iyi görüntü vermesi olayı olabilir mi? Yorumlarınızı bekliyorum.
Maalesef henüz denemedim. Ama kılavuzunda aynen şunlar yazılı.
802.11 g tipi size en iyi performansı sunacaktır. 802.11 b modunun bant genişliği yüksek kalite ve çözünürlükteki filmlerin seyredilmesi için uygun değildir. Bu yüzden 802.11 g kullanılmalıdır.....
Sanırım yüksek çözünürlükte film izletebiliyorsa pc monitörü işini görüyordur. Ama bu tamamen yukarıda yazan şeylerden çıkarttıklarım. Yani denediğim bişey değil. Bu arada tv ilk geldiğine göre çok daha iyi gösteriyor. İlk baktığımdaki bütün o tırtıklanmalar yok olmuş durumda şu an. Acaba gözüm mü alıştı yoksa tvnin ısındıkça daha iyi görüntü vermesi olayı olabilir mi? Yorumlarınızı bekliyorum.
Ben de genel olarak tv den memnunum ama wıreless olarak baglanmayı beceremedım. Bır de ben wıreless deyınce monıtor olarak kullanabılıcem sanmıstım. oysa sadece resım fılm vs paylasımı ıcınmıs sanırmı. yanı o zaman pek bır anlamı olmuyor. Alete ara deyınce evdekı networku buluyor ama nasıl goruntu aktarlıyor ben beceremedım. sanırmı benım 9108 ın guvenlık ayarları ıle ılgılı. kablo ıle baglanmayı da denemedım. kablo ıle 32 ınc bır tv yı baglamak mantıklı olmuyor kablolar cok kısa geldı bana.. durum budur. tv ıyı ama ozellıkle dvd de ben cok memnunum. yalnız kumandası dandık geldı bana bıraz selamlar
Slm Wireles Tv bende de var servisten Windows Media Connect isimli yazılımı aldım. Onu Wireless özellikli PC ne ya da notebook una yüklüyorsun ve Aletin görmesini istediğin dosyaları bu program ile belirtiyorsun. Tabi sadece belirtilen formattaki dosyaları okuyabiliyor. Yani WirelessTV bilgisayarındaki paylaştırdığın dosyaları okuyor .
yanı hıc bır sekılde ekranı aynen tv de goremıyoruz dı mı wıreless olarak..
Malesef ... çok iyi olurdu. Bence eklenir bu özellik ileride ama elimizdekiler update edilebilir mi bekleyeceğiz artık.
Bana gelen servıs bu cd meselesınden bahsetmedı hıc dostum.. Bu cd her servıste bulunuyor mu ? Paralı mı? Esasen hangı programlar varsa lıste yapabılırmısın .ınternetten ındırıp kurmak daha mı kolay olur ne dersin?selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: TRADERX
Bana gelen servıs bu cd meselesınden bahsetmedı hıc dostum.. Bu cd her servıste bulunuyor mu ? Paralı mı? Esasen hangı programlar varsa lıste yapabılırmısın .ınternetten ındırıp kurmak daha mı kolay olur ne dersin?selamlar
serviste var cd si israr edersen verirler yoksa kurup gidiyorlar cd bırakmıyorlar
eğer bahsedilen cd içinde sadece windows media connect isimli yazılım varsa bunun için servisle uğraşmanıza gerek yok buraya tıklayarak windows media connect hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilir ve programı indirebilirsiniz. ancak indirme işlemi için işletim sisteminizin lisanslı windows olması lazım çünkü dosya indirmeye başlamadan önce bunun kontrolünü yapıyor.
Selam Arkadaşlar bende bu aletin 32" HD siz olanını aldım ama bazı sorunlarla karşılaştım. 1- Alet geldi eve kuruldu açıldı kanallar filan ayarlandı ve 1-2 saat sonra aletin k.klavuzuna bakarak uygulamaya geçtim cihaz üzerinde Power düğmesi çalışmıyordu:) 2-Alet 1300 çözünürlük verdigi söleniyo ama malesef 1024 te takılı kaldı.(ATI RADEON X800 kartla) daha fazla çözünürlük desteklemiyo 3- DVI veya VGA baglantılarında 2. monitör olarak kendisini tanıtamıyo manuel olarakta ekran kartı tanımıyo 4-Kumandadan kontrol etmek için biraz zamana iht. var neden diyecek olursanız kanal düğmesine basıyorsunuz ve bekliyorsunuz bu 2-3 saniye sürüyo 5- Bu cihazı alma amacım divx ve dvd filimleri daha canlı ve daha net izlemekti bu konuda hiç bir sıkıntısı yok aletin hatta mükemmel diyebilirim.. 6- Hd Ready veya HD olması gibi bir sorun yaşamayın çünkü Türkiyede herhangi bir kanalın HD olması için daha 10 yıl gerekli.Avrupa kanalları içinde sadece şunu söliyim HD yayını deli gibi yayılıyor ama genel olarakta hepsi ilk başta mpeg 2 yayınla başlıyo arkasından mpeg 4 e geçtigi anda Irdeto şifreleme sistemine geçiyo (Irdeto sistemi daha çözülemedi, çözdügü sölenen kartlarda 240 YTL civarında) Bu arada eger benim düşüncelerim veya bilgim bu konuda zayıf kalırsa bilgisayarım üzerinde ss2 mevcut ve hd izliyebiliyorum aktarma yöntemiylede HD olayını çözmüş olurum:)
Arkadaşlar tekrar selam bir önceki yazımda vestel tft 32 " hakkında yazdıklarımdan 1 gün sonra vestel yetkili satıcısı gelip tv yi değiştirdi şu anda tepe tepe kullanıyorum almak isteyenlere duyrulur:)