Şimdi Ara

VESTEL 32'' WIRELESS HD-DMP TFT -LCD (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
13.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • vestel in servisi için kötü ve alakasız deniyor.
    özellikle beyaz eşya da çok problem yaşanıyormuş.
    bu konudaki yorumlarınız neler?
  • Selam Arkadaşlar bende dün akşam bu aletin 37" HD READY wireless modelini aldım kurlumunu yaptım
    digiturk (philips receiverli siyah olandan) goruntu kalıtesı tatmın edici dıbınden bakınca scart ve yayından dolayı hafıf pıksellenme mevcut
    daha sonra laptopumu d-sub dan bagladım masa laptopun 128mb paylasımsız 9700 ati ekran kartı var cozunurluklerden 1366*768 secenegı yoktu yada ben ayarlayamadım bılmıyorum orta derece tatmin oldum daha sonra pc yı sokup dvi girişinden bağlantı yaptım pc nın ekran kartı 6600gt direk 1360*768 gördü ve görüntü muhteşemdi hemen pes6 nın settıngınden 1360*768 secıp hıgh detaıl oyuna girdim görüntü muhteşemdi ve tepkıme suresı ıle ılgılı hıcbır sorun yoktu (dikey eşzamanlama açık) sıtesınde tepkıme suresıne 9 ms diyordu.urunun sıtesınde component cıkıs var yazıyo ama yok bı kablo koymuslar d-sub ı componente çevirio dvd playerı o kabloyla bagladım net bir göruntu oldu ama şunu söyleyeyim dvi ile pc harika gösteriyor .sımdı bulabılırsem 1360*768 lcd cozunurlugu destekleyen drıver arıcam yekında resım cekıpte gonderırım bu arafa pcmcia slotundan tv ye ne baglayabılırız anlamadım laptopla wıreless olayınıda bu aksam denıcem

• quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

vestel in servisi için kötü ve alakasız deniyor.
    özellikle beyaz eşya da çok problem yaşanıyormuş.
    bu konudaki yorumlarınız neler?

umarım öyle olmaz :(
  • hayırlı olsun.güle güle kullanın.

quote:

pcmcia slotundan tv ye ne baglayabılırız anlamadım

ben de anlayamadım.ne bağlamak istiyorsunuz ki?
    dvb-s tv kartı olabilir ama pcmcıa dvb-s kartı var mı bilmiyorum.
  • burada tv nunuzla ilgili bir inceleme bulabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_8848704/mpage_1/key_signore//tm.htm#8966392
  • bu hd tv diye vestelin kandırmacasını kınıyorum bende 32 vestel hd ready tv aldım mileum ama hd cıkısı yok tv de zamanında bu kadar bilgiye sahip değildim ama 2500 ytl parayla aldıgım tv ye ne xbox360 ı nede ps3 ü

baglayamıyorum direkt olarak ek kablo aldım xbox ıcın ve ps3 ü ise dvı dan baglıcam uyarsa oda alırsam ilerde ek masraf masraf yazık ya vestel bence 5 para etmez tv kaliteli olsa ne yazar olmasa ne hd ready tv de hdmı cıkıs olmazmı ya component de yok :( cok ayıp vestel cooooook teknik serviside aynen bi b..k bilmiolar aptal

insanlar birdaha vestelde zırnık almam hayatta kimseyede tavsiye etmiyorum arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_81 -- 22 Mart 2007; 13:25:19 >

• quote:

bende 32 vestel hd ready tv aldım mileum ama hd cıkısı yok tv de zamanında bu kadar bilgiye sahip değildim ama 2500 ytl parayla aldıgım tv ye ne xbox360 ı bede ps3 ü

hd çıkışı nedir?
    hd koruma protokolu destekli DVI bağlantısı varsa yeterli zaten.HDMI olmasa da olur.
    ortada bir kandırmaca yok.
    bence siz bilgilerinizi gözden geçirin.(müracat;üst konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 22 Mart 2007; 13:29:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChordSolo

quote:

bende 32 vestel hd ready tv aldım mileum ama hd cıkısı yok tv de zamanında bu kadar bilgiye sahip değildim ama 2500 ytl parayla aldıgım tv ye ne xbox360 ı bede ps3 ü

hd çıkışı nedir?
    hd koruma protokolu destekli DVI bağlantısı varsa yeterli zaten.HDMI olmasa da olur.
    ortada bir kandırmaca yok.
    bence siz bilgilerinizi gözden geçirin.(müracat;üst konu)

benim aldığım 37 wirelessta hdmi çıkışı yok alırken şunu düşündüm tv ye direk pc bağlayacagım için(DVI dan) hdmi girişi olup olmamasını onemsemesım cunku tv 1366*768 cozunurlekte calısıyor pc den bu cozunurlukte fılm oyun vs en ıyı sekılde (tv nın destekledıgı DVI dan alabılecegımı dusundum ) hdmi gırısının DVI dan fazlası sesıde tasıması ama benım ıcın oda gereklı degıl cunku tv den gelecek ses benı tatmın etmıcek zaten ses sistemıne cıkıs yapıcam ... ayrıca bazı bazı hdmi destekli ekran kartları var bu kartların bazılarında dırek hdmi cıkısı yok dvi cıkısına dvi-to-hdmi cevirici cıkıyor kutudan ( http://www.tweaktown.com/articles/972/ ) ayrıca kafama takılan bısey daha var ps3 almayı dusunuyodum fıyatı 1500 ytl ve oyunlar epey ce pahalı ben evdekı pcmı tv me baglıyorum oyunlar pc oldugu ıcın sınırsız goruntu kalıtesı harıka oyun kolu olarakta ps2 kolları kullanıyorum usb cevırıcı var ps2 kolunu usb den baglıyorum ps3 almak mantılımıdır en azından sımdılık en cok oynadıgım oyun pes6 evopatch yuklu goruntu super resım koycam dedım usenıyorum cekmeye :)

• quote:

Orjinalden alıntı: emre_81
    bu hd tv diye vestelin kandırmacasını kınıyorum bende 32 vestel hd ready tv aldım mileum ama hd cıkısı yok tv de zamanında bu kadar bilgiye sahip değildim ama 2500 ytl parayla aldıgım tv ye ne xbox360 ı nede ps3 ü

baglayamıyorum direkt olarak ek kablo aldım xbox ıcın ve ps3 ü ise dvı dan baglıcam uyarsa oda alırsam ilerde ek masraf masraf yazık ya vestel bence 5 para etmez tv kaliteli olsa ne yazar olmasa ne hd ready tv de hdmı cıkıs olmazmı ya component de yok :( cok ayıp vestel cooooook teknik serviside aynen bi b..k bilmiolar aptal

insanlar birdaha vestelde zırnık almam hayatta kimseyede tavsiye etmiyorum arkadaslar

Ben de bilgi sahibi olmadan yanlış yorumlar yaptığınız için sizi kınıyorum, daha HD çıkışın ne olduğunu bilmeden yazmışsınız da yazmışsınız...

Zaten kullandığınız üsluptan ne kalitede bir insan olduğunuz belli

Öncelikle şunları bilmeniz gerekiyor :
    HD READY standartlarınıwww.EICTA.org sitesinden okuyabilirsiniz. HD READY gereksinimleri :
    - HDMI veya DVI giriş ile HDCP desteklemesi,
    - Component veya VGA girişi olması,
    - En az 720 fiziksel satıra sahip, geniş ekran formatında paneli olması.

Bunların hepsi tabi ki Vestel'in o modelinde var; zaten olmasa üzerinde HD READY logosu olmazdı.

Oyun konsolu ile ilgili olarak
    Bir kere Xbox360'ın HDMI veya DVI olarak HD bağlantı kablosu yok ki; sizin bahsettiğiniz Xbox360'ın "component" kablosu.
    Vestel'in bu modelinde "component "giriş yok, ancak VGA giriş var; Xbox360'ın da resmi VGA kablosu var ve 1920x1080 görüntü de alınabiliyor.

• 32 vestel lcd lerın cogunda hdmi giriş var diye biliyorum (abim 32750 modelını aldı hdmi mevcut) yanlışmı biliyorum ? ayrıca hdready yazan bı bazı yabancı markalardada hdmi girişi olmayabir benım bıldıgım yanlıssa duzeltın hdmi kablosu ses ve goruntuyu yuksek kalıtede(baglı cıhazların kalıtesıne gore) aktaran kablodur.çevremdede yerli malı olunca surat yapan pek cok ınsan var onlara uzulerek bakıyorum aynı paraya benzer ozellıklı sony-lg-samsung-vestel markalar olsa yıne yerlı malını tercıh ederım vestel alırım ChordSolo arkadısımız bı lınk vermıs acıp okuyun bu kadar yatırım ısdıhdam bunları desteklememız lazım dıye dusunuyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ruyesil
    1. 32 vestel lcd lerın cogunda hdmi giriş var diye biliyorum (abim 32750 modelını aldı hdmi mevcut) yanlışmı biliyorum ? ayrıca hdready yazan bı bazı yabancı markalardada hdmi girişi olmayabir benım bıldıgım yanlıssa duzeltın hdmi kablosu ses ve goruntuyu yuksek kalıtede(baglı cıhazların kalıtesıne gore) aktaran kablodur.

2. çevremdede yerli malı olunca surat yapan pek cok ınsan var onlara uzulerek bakıyorum aynı paraya benzer ozellıklı sony-lg-samsung-vestel markalar olsa yıne yerlı malını tercıh ederım vestel alırım ChordSolo arkadısımız bı lınk vermıs acıp okuyun bu kadar yatırım ısdıhdam bunları desteklememız lazım dıye dusunuyorum...

1. Öncelikle HDMI teknolojisinin, DVI teknolojisinden sonra çıktığı ve daha gelişmişi olduğu doğru.
    DVI 1999'da, HDMI ise 2002'de çıktı.

Burada önemli olan, aradaki ne gibi farklar olduğu ve bu farkların kullanıcıyı ne şekilde etkilediği

Bugün pratikte kullanıcıyı ilgilendiren tek fark, HDMI'ın sesi de dijital olarak taşıması. Fakat bunu kaç kişi kullanıyor merak ediyorum.
    Bugün ses sistemi sahiplerin belki %90-95 ve üzeri, dijital ses aktarımı için "optik" veya "coaxial" kablo kullanıyordur; çünkü HDMI girişli anfiler çok pahalı ve az kişide var.

Fakat son dönemde piyasaya sürülen Lcd Tv'lerde, ileriye yönelik uyumluluk dolayısıya HDMI giriş mevcut.
    Dolayısıla yeni cihaz alanlar HDMI girişli cihaz alıyorlar zaten, fakat DVI girişi olanların da üzülmesini gerektiren bir durum yok.

2. Bence burada olması gereken temel görüş, tüketicinin yerli üreticiyi desteklemesinden ziyade, yerli üreticilerin her koşulda kendilerini tercih ettirecek teknolojide ürünleri sunmaları.

Benzer özellik ve fiyat olsa yerli malı tercih edilir ama, bugün dünyaca ünlü markaların üst serilerinin birçok artı özelliği ve görüntü kalitesi farkı olduğu biliniyor. Dolayısıyla bütçesi müsait olanların diğer üst düzey marka ve model cihazları tercih etmeleri doğal.

• quote:

Orjinalden alıntı: ruyesil

32 vestel lcd lerın cogunda hdmi giriş var diye biliyorum (abim 32750 modelını aldı hdmi mevcut) yanlışmı biliyorum ? ayrıca hdready yazan bı bazı yabancı markalardada hdmi girişi olmayabir benım bıldıgım yanlıssa duzeltın hdmi kablosu ses ve goruntuyu yuksek kalıtede(baglı cıhazların kalıtesıne gore) aktaran kablodur.çevremdede yerli malı olunca surat yapan pek cok ınsan var onlara uzulerek bakıyorum aynı paraya benzer ozellıklı sony-lg-samsung-vestel markalar olsa yıne yerlı malını tercıh ederım vestel alırım ChordSolo arkadısımız bı lınk vermıs acıp okuyun bu kadar yatırım ısdıhdam bunları desteklememız lazım dıye dusunuyorum...

dostum vermiş olduğum link zaten signore@ nin bahsedilen tvnun incelemesidir.

• tv ekran modunu tam ekran kullanıyorum dvi dan pc yı bagladıgımda tam ekran modundada degılde otomatık secıldıgınde daha da net goruntu aldım sebebı sudur dıye dusundum bılgısı olan varsa yardımcı olsun lutfen bence tam ekran modunda tv nın cozunurlugu 1366*768 ,pc nın cıkısı 1360*768 aradakı ufak farkı tam ekrana genısletıyor otomatık secıldıgınde bu fazlalık gosterılmeyıp dahada mukemmel bı goruntu ortaya cıkıyor:)
  • arkadaşlar benim televizyonumda geldiğinden beri speaker dan veya baska bir yerinden 'tın' sesi geliyor TV'nin sesını kapatınca kesiliyor acınca geri geliyor servisi çağırdım bu ses normal dedilerr
    Buna dikkat eden veya duyan varmı aranızda
  • quote:

Orjinalden alıntı: scoutm
    arkadaşlar benim televizyonumda geldiğinden beri speaker dan veya baska bir yerinden 'tın' sesi geliyor TV'nin sesını kapatınca kesiliyor acınca geri geliyor servisi çağırdım bu ses normal dedilerr Buna dikkat eden veya duyan varmı aranızda

Eğer net şekilde duyulan bir ses varsa, servis tek kelime ile "saçmalamış";
    Tv'den izlenen yayın haricinde gelen çıplak kulakla net şekilde duyulan her ses giderilmesi gereken bir sorundur (bence).

Yapmanız gereken, Vestel Müşteri Hizmetleri'ni arayarak bu olayı aynen aktarmak;
    Tv'de bariz şekilde "tın" sesi duyulmasına rağmen, gelen servis çalışanının bunun normal olduğunu söylediğini ileterek, kendilerinin bu konuda ne düşündüğünü sormak.

Tabi herşeyden önce yapılması gereken, cahil servis elemanları ve Vestel Merkez Müşteri Hizmetleri'ni özdeşleştirmeyerek,
    "Vestel nasılsa ilgilenmeyecek, nasılsa beni uğraştıracak" ön yargısından kurtulmak !

• valla kardeş o önyargıyı taşımak istemezdım ama maalesef senın yazdıklarını ben zaten yapmıştım ama bu önyargı galiba gerçek oluyor aynen yazdığın gibi önce geldiler normal dediler nasıl olur falan filan adam sıvışıp gitti sonra müsteri hizmetleri yetkilileri hatta servis md.ne kadar konuşturdular ama çözüm yok
    ses normalmişşşş?
    evde 37 ekran kötü arçelik tv var onu koydum önlerine normalse neden bundan gelmıyor diyee tabii cevap yokkk
    ben başka milenyum serisi 32''hd kullanan kişilerde varmı diye merak ettim ama anladığım kadarıyla bu ses bana özgü galiba
  • quote:

valla kardeş o önyargıyı taşımak istemezdım ama maalesef senın yazdıklarını ben zaten yapmıştım ama bu önyargı galiba gerçek oluyor aynen yazdığın gibi önce geldiler normal dediler nasıl olur falan filan adam sıvışıp gitti sonra müsteri hizmetleri yetkilileri hatta servis md.ne kadar konuşturdular ama çözüm yok
    ses normalmişşşş?
    evde 37 ekran kötü arçelik tv var onu koydum önlerine normalse neden bundan gelmıyor diyee tabii cevap yokkk
    ben başka milenyum serisi 32''hd kullanan kişilerde varmı diye merak ettim ama anladığım kadarıyla bu ses bana özgü galiba

Açıkcası söylediklerinize şaşırdım.

Daha evvel benzer "tın" sesi şikayeti ile ben de Vestel servisini çağırmıştım Vestel 37" Wireless Lcd Tv'im ile ilgili.
    Gelen servis teknisyeni (aynı zamanda montajımı yapmıştı) bu sorunun büyük ihtimalle besleme devrelerinden kaynaklandığını ve cihazın servise götürülmesi gerektiğini, belki 3-5 gün sürebileceğini söylemişti.

Ben de o zaman öncelikle Lcd Tv bana lazım olduğu için ve ses de beni fazla rahatsız etmediği için servise teslim etmedim, "ben sizi başka zaman çağırırım" diyerek servisi gönderdim.

Bugünlerde servisi çağıracağım ve cihazı servise göndereceğim.

Aynı sorun, aynı cihaz, aynı firma... Siz bir de Servis Müdürü ile görüştüğünüzü söylüyorsunuz (umarım yetkili servisi kasdetmiyorsunuz).
    Bana yukarıdaki gibi bilgi veriyorlar da, size neden 180 derece ters bilgiler veriliyor ben çözemedim.
    Ayrıca ben servisi gönderdikten sonra Vestel Merkez'den arayıp "memnuniyet takibi" yapmışlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Nisan 2007; 8:47:07 >

• Aynı sorun, aynı cihaz, aynı firma... Siz bir de Servis Müdürü ile görüştüğünüzü söylüyorsunuz (umarım yetkili servisi kasdetmiyorsunuz).
    Bana yukarıdaki gibi bilgi veriyorlar da, size neden 180 derece ters bilgiler veriliyor ben çözemedim.
    Ayrıca ben servisi gönderdikten sonra Vestel Merkez'den arayıp "memnuniyet takibi" yapmışlardı.

Evet aynen oyle yaptılar maalesef

bugun tekrar merkezden randevu alarak servisi çağırttım bakalım gelsinler ne diycekler

önceki geldiklerinde ne servis fisi nede herhangi bir evrak bıraktılar ellerini kollarını sallayarak gittiler bende kızdığım için boşluğuma geldi bu seferde aynı seyi yaparlarsa yazılı servis fişi sorun yoktur diye isteyip uğraşacağiım
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: signore
    Aynı sorun, aynı cihaz, aynı firma... Siz bir de Servis Müdürü ile görüştüğünüzü söylüyorsunuz (umarım yetkili servisi kasdetmiyorsunuz).

Evet aynen oyle yaptılar maalesef

bugun tekrar merkezden randevu alarak servisi çağırttım bakalım gelsinler ne diycekler

önceki geldiklerinde ne servis fisi nede herhangi bir evrak bıraktılar ellerini kollarını sallayarak gittiler bende kızdığım için boşluğuma geldi bu seferde aynı seyi yaparlarsa yazılı servis fişi sorun yoktur diye isteyip uğraşacağiım

Servis formu vermeden gitmek mi, yok artık daha neler...
    Ben keyfiyen cihazı servise teslim etmediğimde bile rapor tutup, telefonu numarası bırakmışlardı; müsait olduğunuzda arayın gelip cihazı alalım diye.

Bence siz ilk önce Vestel Merkez'i arayarak, önceki gelen servisin çok ciddiyetsiz olduğunu, servis formu bile bırakmadığını ve başka bir servisin yönlendirilmesini istediğinizi söyleyin.

Zaten servis organizasyonu Merkez'den yapıldığı zaman, servis gelip gittikten sonra sizi Merkez'den arayıp soruyorlar, sorununuz halloldu mu diye.

• bikaç güne belli olur bakalım bende merak edıyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.