Şimdi Ara

VESTEL 32PF7070 32' Led Smart TV İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
13.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Merhaba arkadaşlar,

Tanıdık bir bayiden Vestel 32PF7070 siparişimi verdim. 32", Full HD, Led, Smart TV, Entegre HD Uydu Alıcısı, Vestel'e özel Pixellence teknolojisi gibi özellikleri bulunmakta. TV henüz elime geçmedi bugün yarın gelecek TV ve detaylı bir inceleme yapmayı düşünüyorum.

Özellikle incelememi istediğiniz kısımlar varsa yorum olarak yazarsanız daha detaylıca inceleyeceğimi belirtmek isterim.

İyi forumlar.

-İnceleme-

Evet arkadaşlar elimden geldiğince incelemeye çalıştım. Normalde Kablo TV kullanıyoruz ama henüz kabloda sorunlar olduğu için SD veya HD yayın testi yapamadım. İlerleyen günlerde onları da yapıp konuya dahil edeceğim.

Kutumuz bu şekilde tüm özellikler yazılmış ve sade ama şık bir kutu olmuş.

Kutu içeriğimiz;

Kumandamız gayet kullanışlı ama henüz alışabilmiş değilim. Büyüklüğünü anlamanız için yanına bir şişe su koydum.(500ml);

VESTEL 32PF7070 32' Led Smart TV İncelemesi VESTEL 32PF7070 32' Led Smart TV İncelemesi VESTEL 32PF7070 32' Led Smart TV İncelemesi

Arkadan televizyomuzun görüntüsü ve girişler (Steelseries logom vardı onu yapıştırdım. );

Televizyonumuzun ön, üst kısmı ve ayakları;

Televizyonumuzu açıyoruz. Steam Big Picture modunda görüntüler;

Smart TV bölümüne de bir göz atalım ve bir uygulama çalıştıralım;

Youtube uygulaması;

Show TV'nin uygulaması ile bu garip dizinin bölümlerini internet bağlantınız ile izleyebiliyorsunuz;

Menümüze ve menüdeki seçeneklere göz atalım. Siyah üzerine kırmızı ile güzel bir görünüm elde edilmiş.;

Ve çoğu kişinin merak ettiği Medya Tarayıcı. Direk flash bellekteki mkv uzanıtlı 720p filmlerimi gördü ve gayet kaliteli bir şekilde oynattı.;

Bağlantılar;

Televizyonumuz USB'den mpg, mpeg, dat, vob, mkv, mp4, mov, avi video formatlarını destekliyor. Aklıma başka birşey gelmedi. Eğer merak ettiğiniz başka bir konu varsa seve seve yardımcı olurum.

Vestel markası gerçekten bazı kişiler üzerinde kötü bir imaj bırakmış. Yıllardır Vestel ürünlerini(Buzdolabı, TV, Çamaşır makinesi gibi) kullanırız ve hiçbir sorun yaşamadık Vestel ile ilgili.

Eğer TV'ye puan vermem istenirse 9.5/10 alır benden. Üzerinde fiziksel bir tuş bulamadım yarım puan da ordan kırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 29 Ağustos 2013; 18:42:51 >

• Fotoğraflar eklendi. Eğer başka incelememi istediğiniz birşey varsa belirtirseniz fotoğraf veya video ile kayıt edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Fotoğraflar eklendi. Eğer başka incelememi istediğiniz birşey varsa belirtirseniz fotoğraf veya video ile kayıt edebilirim.
    hd video kameran varsa bi zahmet canlı görüntüsünü alabilirmiyiz özellikle futbol maçları için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLUKAGON

hd video kameran varsa bi zahmet canlı görüntüsünü alabilirmiyiz özellikle futbol maçları için ?

* evet görüntü de koyabilirsen çok memnun olurum zira bende bu tv nin 40" 102 ekran olanından alacağım.

** samsung LG gibi tvlerde olan bulutlanma bu tv de de var mı ?

*** son birşey daha sormak istiyorum. tv ye wi-fi aparatını aldıktan sonra cep telefonumuzdaki interneti bu tv ile paylaştırabilirmiyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivirzivir35 -- 5 Eylül 2013; 21:58:34 >
  • quote:

Fotoğraflar eklendi. Eğer başka incelememi istediğiniz birşey varsa belirtirseniz fotoğraf veya video ile kayıt edebilirim.
    Fiziksel tuş yanda flsh bellek taktığın yerin altında. Pek kullanışlı değil. Bende 32PF7050 var. Vestel'in kendi wifi dongle'sini kullanıyorum. Fakat internet bağlantı hızı çok düşük oluyor. Kablo kullanmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivirzivir35

quote:

* evet görüntü de koyabilirsen çok memnun olurum zira bende bu tv nin 40" 102 ekran olanından alacağım.

*** son birşey daha sormak istiyorum. tv ye wi-fi aparatını aldıktan sonra cep telefonumuzdaki interneti bu tv ile paylaştırabilirmiyiz.

Hocam 40" olanını kullanmaktayım.PC'yi HDMI ile bağlı kullanıyorum.Bulutlanma dediğiniz sanırım ghosting sorunu hemen hemen her panelde bu mevcut.Nedeni ise hertz kaynaklı.pc standardı 60 hertz.Oyunları 60 fps'ye sabitleyip fifa 13-pes 2014-splinter cell blacklist-far cry 3-nfs most wanted 2012-nfs underground 2-dishonored-kof 13 gibi oyunlarda test ettim.En çok sorunu far cry 3 çıkardı.Dishonored ise çok akıcı olmamasına rağmen iyi.Futbolda ise ghosting var far cyr 3 ve dishonored de olduğu gibi.nfs most wanted 2012 ve underground 2 en max detaylarında gtx 760 ile sıkıntısız.Bir an bile başım ağrımadı.Spriter cell blacklist ise full grafik fxaa kapalı cam gibi görüntü fakat ghosting var.

Windows 7 kullanıyorum.Mouse imlecinin altında gölge oluşuyor.Bugün dvı ve standart vga ile deneme yapacağım.DVI'da daha canlı olacağı düşüncesindeyim.Eski LG Monitörde de ghosting sorunu vardı .

Wifi aparatını alırsan uygun ip ayarları ile paylaşım yapabilirsiniz.Daha önce samsung modelli bir tv'ye yapmıştım.Sıkıntı olmaz.Bu arada wifi aparatı kaç lira ?Benim pc tv yanında olduğu için kablo ile kablosuzu köprüleme yaptım.Smart özelliği için gerçek bir internet lazım malesef. 10/10-20/20 gibi. 10 mb/s upload-10 mb/s download.

Şu an memnunum.Daha kullanım klavuzunu bile tam okuyamadım.dvı-vga test ettikten sonra görüşlerimi yazarım.İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: bypasa06

quote:

Orijinalden alıntı: ivirzivir35

quote:

Hocam 40" olanını kullanmaktayım.PC'yi HDMI ile bağlı kullanıyorum.Bulutlanma dediğiniz sanırım ghosting sorunu hemen hemen her panelde bu mevcut.Nedeni ise hertz kaynaklı.pc standardı 60 hertz.Oyunları 60 fps'ye sabitleyip fifa 13-pes 2014-splinter cell blacklist-far cry 3-nfs most wanted 2012-nfs underground 2-dishonored-kof 13 gibi oyunlarda test ettim.En çok sorunu far cry 3 çıkardı.Dishonored ise çok akıcı olmamasına rağmen iyi.Futbolda ise ghosting var far cyr 3 ve dishonored de olduğu gibi.nfs most wanted 2012 ve underground 2 en max detaylarında gtx 760 ile sıkıntısız.Bir an bile başım ağrımadı.Spriter cell blacklist ise full grafik fxaa kapalı cam gibi görüntü fakat ghosting var.

Windows 7 kullanıyorum.Mouse imlecinin altında gölge oluşuyor.Bugün dvı ve standart vga ile deneme yapacağım.DVI'da daha canlı olacağı düşüncesindeyim.Eski LG Monitörde de ghosting sorunu vardı .

Wifi aparatını alırsan uygun ip ayarları ile paylaşım yapabilirsiniz.Daha önce samsung modelli bir tv'ye yapmıştım.Sıkıntı olmaz.Bu arada wifi aparatı kaç lira ?Benim pc tv yanında olduğu için kablo ile kablosuzu köprüleme yaptım.Smart özelliği için gerçek bir internet lazım malesef. 10/10-20/20 gibi. 10 mb/s upload-10 mb/s download.

Şu an memnunum.Daha kullanım klavuzunu bile tam okuyamadım.dvı-vga test ettikten sonra görüşlerimi yazarım.İyi günler.

Alıntıları Göster
    dostum selamlar,
    bu televizyondan bir tane de ben almayı düşünüyorum, şu sıra 36 taksit imkanı da var, ayda 28 liraya denk geliyor. bu kullandığın süre içerisinde problem yaşadın mı? görüntü, wi-fi performansından memnun musun? usb'den video izlerken altyazılarda sıkıntı yaşanıyor mu?
    cevaplarına göre ben de kesin kararımı vermek istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • crossfox C kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Wi-fi kullanmiyorum cunku dongle birakmamislar. Sormayi unuttum yarin bir goruseyim bakalim. Kablo baglamistim direk. Onun disinda hicbir problem yasamadim. Sizlere de tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Selamlar,

Wi-fi kullanmiyorum cunku dongle birakmamislar. Sormayi unuttum yarin bir goruseyim bakalim. Kablo baglamistim direk. Onun disinda hicbir problem yasamadim. Sizlere de tavsiye ederim.
    Merhaba,

Dahili uydu alıcıda biss şifresi girilebiliyor mu?

Mesela Samsunglarda şifre girilemediği için şifre giren maçlar izlenilemiyor. Ayrıca uydu alıcı almak gerekiyor.

Umarım bu öyle değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onokyay

Merhaba,

Dahili uydu alıcıda biss şifresi girilebiliyor mu?

Yerli Tvlerde arçelik/beko/vestel biss girilebiliyor ,muhtemelen arçelik vestel alt markaları grundig seg vb dede vardır .

Bu arada Tv nin SD kanallarda performansı nasıl ,işin doğrusu show tv'nin resmini gördüm sorun tvdemi yoksa sizin fotoğraf makinenizdemi yoksa fotoğraf upload edilirkenmi o hale geldi bilmiyorm ama o resim çok kötü ,birde yanlardan bakınca değişiklik varmı görüntüde.
  • azmo kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Dostum o Show TV uygulaması Smart TV özelliğine ait bir uygulama. İnternet ile çalışıyor. O yüzden görüntüsü çok iyi değil.
  • Wadjet kullanıcısına yanıt
    gerekirse zaten eskiden kalma 15 metrelik bir kablom vardı, sıkıntı olmaz o da pek, her yere yeter. peki altyazılarda sorun var mı? .srt, .sub dosyalarında sorun yaratıyor mu izlerken? nereye baktıysam bakayım herhangi bir altyazı bilgisi göremedim, almayı düşündüğüm yerdeki adam da "vardı ya, olur ya, neden olmasın ya" dedi, ona da güvenemedim. elbette vardır ancak hiçbir yerde olmaması -tüm resim formatlarını, videoları yazmalarına rağmen- kafamı karıştırdı. @Wadjet
    Hocam altyazılarda falan hiçbir sıkıntı yaşamadım ben. Herşeyi ayarlayıp rahatça kullanabiliyorsunuz. Yazdığı tüm formatları da destekliyor ben sorun yaşamadım..
    teşekkür ederim.
    sitesinden baktım, elimde de bir broşürleri de var ancak dediğim gibi altyazı formatı hakkında bir şey yazmamışlar. video formatı olarak açıkçası -32 ya da 40 inç almayı düşünüyorum aynı modelin- .mkv formatı yeterli zaten, altyazıyı göremeyince biraz kıllanmıştım. dünden beridir de müşteri hizmetlerine bağlanmaya çalışıyorum fakat sorularımı sen giderdin, sağolasın. @Wadjet
    Bende 32" olan var hocam. Bende genellikle mkv izliyorum zaten diğerleri şimdilik gereksiz gibi benim için. Alt yazılarında ismini film ile aynı yapınca sanırım direk algılıyordu. 3 haftadır film izleyemedim unutmuşum.
    ben 40'' aldım, evde olmadığımdan çarşamba günü kuruluma gelecekler, o gün gelir tekrar bir yorum yazarım. şu sıra 36 ay taksit fırsatıyla belki daha almak isteyen olur, en azından fikir edinirler.
    altyazıyı algılasın da, varsın direk algılamayıversin, o kısma çok takılmıyorum.
    @Wadjet
    not olarak: arkadaştaki model 32pf7070 iken, bendeki 40pf7070 olacak, ekran boyutları dışında bir farkları yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crossfox

ben 40'' aldım, evde olmadığımdan çarşamba günü kuruluma gelecekler, o gün gelir tekrar bir yorum yazarım. şu sıra 36 ay taksit fırsatıyla belki daha almak isteyen olur, en azından fikir edinirler.
    altyazıyı algılasın da, varsın direk algılamayıversin, o kısma çok takılmıyorum.
    @Wadjet
    not olarak: arkadaştaki model 32pf7070 iken, bendeki 40pf7070 olacak, ekran boyutları dışında bir farkları yok.
    Vestel tv nu , tavsiye ettikleri dongle hariç bir başka dongle ile bağlayan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metehan_bera

Vestel tv nu , tavsiye ettikleri dongle hariç bir başka dongle ile bağlayan oldu mu?

Alıntıları Göster
    selamlar,
    40pf7070 model vestel smart tv'nin kurulumu bugün gerçekleştirildi. doğrusu kablosu takıldı, 2-3 dakikalık bir işlemdi, kanallar direk yüklüydü içinde, bir kaç dakika da sohbet edip kahve içtik kurmaya gelenlerle.
    öncelikle söylemem gerek, beklediğimden daha iyi bir televizyon geldi. görüntü kalitesi, özellikle ses kalitesi muazzam. hatta görüntü 8 puan dersek, ses 10 puan -11, 12 olsa o kadar daha- eder. gerçekten ses kalitesi beni şaşırttı. surround seçeneği, ya da bass ayarları gayet güzel, yerinde.
    görüntü otomatik olarak 16:9 geliyor, yalnız seçenek çok o konuda, sinema, ekrana sığdır, 4:3, altyazı gibi. ben otomatik olarak ayarladım, kanallarda şişme, uzama olmuyor bu halde.
    smart kullanamadım, çünkü aldığım yerde wifi adaptör yokmuş -düşünün nasıl bir yerden aldım işte- modem de televizyonun en uzağındaki odada olduğundan yeterli uzunlukta bir kablo da bulamadım evde. onu da bir ara denemeyi düşünüyorum, kurulum yapanlar kabloyla daha yüksek performans alacağımı söylediler, mantıklı da geldi. hiçbir şey olmasa dahi modem-tv arası çok fazla, duvarlar kapılar ise cabası.
    kardeşimle bir film izledik. usbyi taktıktan 2-3 saniye sonra otomatik açıyor zaten. açılmazsa da tek tuş ile girip, çıkabiliyorsunuz usb seçeneğine. .mkv formatlı 1080p filmi, .srt uzantılı altyazı ile izledik. altyazıyı filmle aynı isimde ve bir de farklı isimde kaydetmiştim usbye, aynı isimdekini otomatik açtı. diğerini ise kumandadaki "lang" tuşuyla seçebiliyorsunuz, zor değil anlayacağınız. aynı tuşla diğer dil seçeneklerini de seçebiliyorsunuz.
    altyazıda türkçe karakterler sorunlu geldi, biraz kurcalamayla -film açıkken ayarlara girip- altyazı dilini türkçe'ye getirince sorun düzeldi. ingilizce ön tanımlıydı, sorun ondan kaynaklıydı. altyazı boyutu 36 puntoydu, 47 puntoyla daha izlenir oldu. ayrıca altyazı gecikmesini de kolayca ayarlayabiliyorsunuz izleme sırasında. filmi de kolayca durdurup, ileri-geri almak mümkün. hepsi için harici tuşlar var kumandada.
    benim için önemli özelliği film izlerken sıkıntı olmamasıydı, bu yüzden gayet memnun kaldım kendisinden.
    kanal geçişleri evdeki diğer televizyondan 1 s kadar geç gibi geldi bana. tvnin ilk açılışı da biraz geç. çok tv izlemediğimden bir sorun değil benim için. çok fazla zap yapan birisi dert eder bunu sanırım.
    hd kanallarda da bir sorun yaşamadım, görüntü gayet net.
    5 saatlik bir kullanımım oldu açıkçası, eksiği varsa da gözümden kaçmış olabilir -gelir yazarım buraya da onu. bu sürenin yarısında film izledik zaten.
    dediğim gibi beklediğimden iyi bir televizyon, eğer almakta tereddüt ediyorsanız, etmeyin. ya da en azından gidip mağazasında bir inceleyin.

Televizyonunuz hayırlı olsun hocam.

Evet televizyon gerçekten kaliteli geldi benim de gözüme. Smart TV uygulamasını yeterince sevmedim ben ama yine de iyi. Gerçekten memnunum bende.

Görüntü kalitesine gelecek olursak Vestel, Arçelik gibi firmalar panelleri Samsung, Sony ve LG gibi firmalardan alıyor. O yüzden panel konusunda sıkıntı çekmezsiniz. Vestel için çok emin olamıyorum ama Arçelik, Grundig ve Beko'da durum bu şekilde.(Fabrika'da olduğumdan biliyorum. )
    dostum teşekkürler,
    bugün daha net biçimde söyleyebilirim ki kaliteli bir televizyon. kafamdaki 3-5 ufak soruyu da sen gidermiştin, teşekkür ederim tekrar.
    panel konusunda bir şeyler duymuştum ama bilmiyordum, eğer dediğin gibiyse içim rahatladı açıkçası. samsung paneller incelediğim kadarıyla çok iyiydi.
    hala smart'ı kullanamadım, açıkçası umursamadım da pek, o konuda hala bir fikir belirtemeyeceğim ama dizi-film izlemek daha büyük bir keyif haline geldi artık. yayıla yayıla izlemeyi sevdiğimden 15'' ekran bilgisayarda 720p izliyor, bunu da kalite sanıyordum ev şartlarında. meğer durum çoook farklıymış.
    umarım sorunsuz bir biçimde -siz de aynı şekilde- kullanırım, keyfim uzun süre bozulmaz. @Wadjet
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.