Şimdi Ara

VESTEL 49UA9400 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
3
Favori
16.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sen ''uçan kaçan panel'' yazınca Albani geldi aklıma. ne adam yahu

4K sohbet konusuna döktürdü yine dün
  • Kafam karıştı sanırım lg 49uh850v den sonra bu tvye niyetlenmiştim, bunda da mı şikayet var Valla kafayı yicem gidip alacam BİM'den A101 den şimdi önüme geleni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • threesmegiste T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım git 3 kuruşa al bir hilevel, ne çıkarsa bahtına. beğenmezsen parana acımazsın en azından
    Ne yaptım biliyor musunuz? sırf merakımdan, söküp incelemek için awox marka televizyon sipariş ettim. bakalım ne menem bir aletmiş, kim üretmiş, ne panel varmış vs
    ben teknolojiye deli para vermenin taraftarı değilim. amaç tv izlemekse gidin alın ucuzlardan bir tane olsun bitsin. ama pro user durumundaysanız gidin canlı canlı gözünüzle görüp öyle ürün alın. gerisi hikaye
  • Hocam gerçekten çok kararsız kaldım. Bütün evi aldık bi tv kaldı. Kendime soruyorum çok şey mi istiyorum diye artık sorunu kendimde görmeye başladım.
    İstek listesi yaptım belki birileri bi tavsiye yazar
    1) 48 49 50 inch Max fazlası odama uygun olmaz
    2) 3D olsa iyi olur olmazsa şart değil 3D bir projeksiyon almayı düşünüyorum ondan zaten 50 inch üstü istemiyorum.
    3) teledünya kullanıyorum dahili uydu gibi şeyler önemli değil (yok ileride de uydu kullanmayacam kesin net ☺)
    4) işletim sistemi fazla video formatı desteklerse iyi olur ama o da şart değil nas cihazından rahat oynatmak için notebook bağlıyorum.
    5) 4K olmasını isterim sonuçta güçlü bir pc veya media player bağlıyacam içerik olmada bile 4K tercih ederim
    6) ses önemli değil tv veya projeksiyonda yüksek ve kaliteli ses gerektiren şeyleri yani film veya oyunu kulaklık ile dinleyecem. Watt subwoofer gibi şeyleri önemsemiyorum
    7) herşeyden önemlisi cihaz çalışsın. Bunu teknolojik bir ürün ile ilgili ihtiyaç listesine yazmak benim değil üreticilerin ayıbı. Bir hafta sonra forumda ki arkadaşlar gibi renkler kaydı, görüntü titredi falan demek istemiyorum. İşini yapsın

Son olarak şunu yazmak istiyorum 25 yıldan fazla bilgisayar kullanıyorum. Üniversite de hocayım alanım bilişim sistemleri. Hatam varsa cahilliğime verin ama ben şu anki TV sektörü kadar bilgi kirliliği olan bi ortam görmedim. Albani ve ado hocalarıma bu konuda teşekkür ediyorum

Tavsiyesi olan varsa memnun olurum. Bütçe 3500 4000 seviyesine kadar. Ama 200 2500 olursa da olur kalanı projeksiyona aktarırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi threesmegiste -- 1 Haziran 2016; 16:39:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Arkadaşım git 3 kuruşa al bir hilevel, ne çıkarsa bahtına. beğenmezsen parana acımazsın en azından
    Ne yaptım biliyor musunuz? sırf merakımdan, söküp incelemek için awox marka televizyon sipariş ettim. bakalım ne menem bir aletmiş, kim üretmiş, ne panel varmış vs
    ben teknolojiye deli para vermenin taraftarı değilim. amaç tv izlemekse gidin alın ucuzlardan bir tane olsun bitsin. ama pro user durumundaysanız gidin canlı canlı gözünüzle görüp öyle ürün alın. gerisi hikaye

Pro user albani gibi olur zaten. Gelip de 4k tv almak mantıklı demez.

Bende deli bütçe vardı gidip Panasonic plazma alacaktım ama tv yi daha çok annem ve babam kullanacağı için, onlar plazmada yaşanan burn gibi falsoları arıza zannederler başımı ağrıtırlar diye gittim 1500 liraya Vestel aldım. Dahili uydusu gayet iyi, biss key var. Daha ne olsun. TRT Spor HD biss key girerken bu lg ve samsung kullanan arkadaşlar ya harici cihaz ya da sd kanaldan izliyorlardı.

Sonuca gelecek olursak her teknolojinin bir falsosu var, o yüzden deli para saçmanın bir anlamı yok.

Adamlar teknoloji geliştiriyorlar ama amacı sana kaliteyi sunmak değil ki. Sürekli yolmak.

Şu forumda 4k almalıyım diyenlerin yarısının 1080P tv si daha eskimemiştir bile.

Hepsinin bütçesini aşan borçları var ama kendilerini bu şekilde tatmin ediyorlar. Garip.

Birbiriyle millet yarış içinde.

Halbuki günün sonunda ya saçma sapan bir dizi ya da sörvayvır izliyorsunuz yani.

Ben bu millete daha laf anlatmıyorum. Ne halleri varsa görsünler. Kendi vatandaşımdan çektiğimi yabancıdan çekmedim ya!

• threesmegiste T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu iş 1980 li yıllarda kendimiz oyun oynayabilmek için BASIC kodları yazdığımız zamanlar güzeldi. şimdiki duruma bakıp bakıp af edersiniz kusasım geliyor. Sakarya üniversitesinde sınava girdim BİDE S4 için. hayatımda böyle saçmalık görmedim. kullanmayacağımız teknolojinin eğitimini alıp sınava giriyorsak ortada bu derece bilgi kirliliği olması gayet normal değil midir?
    Ben teknolojiyi severim, ama bir çok yerde de dile getirmişimdir ki bu derece hızlı ve karmaşık ilerlemesinden nefret ediyorum. Bu ne codec dir bu ne encodedir arkadaş yahu yapın bir uzantı verin bir codec hadi olmadı 2 uzantı 3 codec olsun bitsin. armutun sapı üzümün çöpü demesin millet. Ama olmaz hocam, sadece 1 fabrikada 2,46 saniyede 1 adet televizyon üretiliyor ise (gerçek bilgidir sayaç önünde resmimi dahi çekmiştim yasak olmasına rağmen) bu kadar üretimin BİR ŞEKİLDE birilerine satılması lazım. işte bu da özellikler ve yazılımlarla oynamaktan geçiyor. daha doğrusu bizimle oyun oynuyorlar. GLOBAL dünyanın nimetleri diyelim

10 FOR i=0to7
    20 PRİNT PAPER ;'' '';
    30 NEXT i
    40 GO TO 10

hayatım boyunca unutmadığım ve unutmayacağım en sevdiğim kodlar dı

• BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    Bazen dönüm noktasına gelip işin ucunu bırakıyor insan haklısın hocam. Ama ben bıkmadan usanmadan elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum.
    Denge kurmak çok zor üstadım. Satıcı yaftası alıyorsun, pazarlamacı diye suçlanıyorsun, yerlici diye fişleniyorsun, yabancı hayranımısın diye ithamlara maruz kalıyorsun. yani kurduğun mantık kimin işine gelmediyse onun 1 numaralı hedefi oluyorsun :D
    Dün sadece insanlık olsun hatırlatayım diye klima bölümüne konu açtım, dedim ki arkadaşlar yaz geldi klimalarınızı çalıştırmaya başlamadan önce bakımını yaptırmayı unutmayın. hem performans hem tasarruf hem de en önemlisi bakteri yuvasıdır dedim kötü oldum.
    Hal bu ki sadece mantığı anlatmaya çalışıyoruz

• hocam üç kuruşluk aklım vardı onu da aldınız. bu tv ye niyetliydim fiyatı 2000 in üzerine çıktı. birde üzerine yazılanlar falan derken bu gidişle fulhd tv alacağım sanırım.
  • hamdd kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bize bakmayınız lütfen. Bir konuda daha yazmıştım sanırım, nasıl ki kokoreç ve midye dolmanın nasıl yapıldığını görseniz asla yemezsiniz. bu iş de bundan farklı değil o yüzden lütfen bu derece derin detaylara takılmayınız. Size güven veren, uzun garantili ve üstediğiniz özellikleri taşıyan ne marka olursa olsun bir televizyon alıp kullanın zaten en kalitelisini de alsanız 4-5 yıldan fazla kullanamayacaksınız.

Ben her zaman ama her zaman aynı şeyi savunuyorum. Bu işin en kalitelisini de alsanız 4-5 yıldan fazla kullanamayacaksınız. teknoloji size izin vermeyecek
    O zaman geriye ne kalır hocam? madem ki 4-5 yıl kullanabileceğin bir ürün alacaksın, o zaman bunun en az 3 yılını kendini garantiye almalısın. kalan 2 yıl Allah büyük diyeceğiz ne yapalım artık. Ama yine de önlem olarak Evi sigorta yaptırıp 1 tane de ucuzundan UPS aldınız mı tamam artık size karada ölüm yok

Markaya model takılma hocam, her ne alacaksan al zaten aldıklarının hepsi birbiri ile aynı, o onun panelini kullanır, beriki bunun modülünü kullanır, öteki bunun pazar payını kullanır vs. Dün bir konuda gördüm arkadaşın 3 günlük LG televizyonunda dikey çizgi yani panel arızası çıktı yine. LG al SAMSUNG al GRUNDİG al VESTEL al BEKO al REGAL al HI-LEVEL al ne alırsan al hepsini birbirine kafa kafaya tokuşturabilirsin kalite olarak. haaa özellik ve izleme keyfi seyri keyfi dersen bak işte o zaman burada yazılan hiç bir şeyi dikkate almayacaksın hocam. gideceksin mağazaya, ''ver kardeşim şu kumandayı'' diyeceksin görevliye, oturup izleyeceksin, kurcalayacaksın ürünü beğendiysen eğer ''bu televizyonu istiyorum arkadaş'' diyeceksin olup bitecek.
    4K - FHD konusunda ise kararı kendin vereceksin, upscale yerine direkt yayın izlemek mantıklı geliyorsa al bir FHD izle yıllarca, eğer standart ev kullanıcısıysan 4K şu an çok elzem midri? bence değildir. FHD panel üretimi bitiyormuş evet bitiyor da, stoklarda dünya kadar panel var çöpe atılacak halleri yok ya. Ama burada devreye GÜVENİLİR FİRMA olgusu giriyor.

Hadi gel bir senaryo yazalım seninle. Gittin X firmasında Y marka FHD televizyon aldın, ürün 3 yıl garantili. 3 üncü yıl dolmadan panel arıza yaptı ama bu 3 sene içinde de toklarda bütün FHD paneller bitti. Tüketici kanunu gereği olması gereken nedir sence? E tabi ki senin mağduriyetinin giderilmesi lazım. her ne kadar kanunda 4 seçimlik hak dense de mantıken Sana sunulacak İki seçenek var, ya bir üst model ile (ki FHD panel bittiğine göre sana 4K tv verecekler) ya da fatura bedelini iade edecekler, zararın var mı? bana göre yok ama herkesin düşüncesi farklı olabilir. Peki buradaki en önemli unsur nedir sence? Bu tüketici kanununa en çok riayet eden GÜVENİLİR FİRMA dır bence asıl önemli olan. MARKA dan ziyade arkasında duran firmaya bakarak alışveriş yapmak bu nedenle bana göre her zaman en mantıklısı olmuştur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• daha önce beyaz eşya konusunda görüşmüştük. vestfrosttan 6 yıl garantili ç.mak b.mak buzdolabı aldım o konuyu kapattım sıra geldi tv ye. dediğiniz gibi inceledikçe işler karışıyor. bu modelin 43" ini almaya niyetliyim ama fiyatı 2000 den aşağı düşmüyor. samsungun 40ju6070 modeli bunun ile aynı özelliklere sahip sanırım 1850 ye var. kararsız kaldım bi yandan da hi-level de aklımı çelmiyor değil. yardımlarınız için teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba;
    Vestel kullananlar olarak televizyonlarımızın arayüzü malumunuz görsel açıdan biraz vasat. Bunun daha modern hale getirilmesi için arkadaşımız Ado aşağıda linkini paylaşacağım bir başlık açtı. Buradan gelen taleplere göre durumu Vestele ileteceğini söyledi. Yani gine elini taşın altına koydu.
    Arkadaşlar fazla bir şey istemiyoruz ses barı şeffaf olsun, kanal no yazdığımız zaman numara ile birlikte kanal ismi gözüksün vb.
    Sizleri bilmiyorum ama ben kullanılan arayüzün televizyonlarımıza yakışmadığını düşünüyorum. Televizyonlarımız teknoloji anlamında, malzeme kalitesi anlamında, fiyat performans anlamında çok güzel ürünler, ama gelin görün ki ürünü kullananlar veya almayı düşünenler için içerisindeki görsellik çok zayıf. Yanlış anlaşılmasın ama piyasada 3-5 liraya satılan uydu alıcıların arayüzü bile bizim kullandığımız arayüzden güzel.
    Kullanılan arayüzün sadeliğine, anlaşılabilir olmasına lafım yok, herkes kolaylıkla kullanabilir. Ama daha modern, görsel açıdan zengin olsa daha iyi olmaz mı?
    Ses açıyoruz ekranın alt ortasında kocaman bir siyah kare çıkıyor, hele birde alt yazılı film varsa yada alt yazı geçiyorsa gitti yazı, geçmiş olsun.
    Yada ben kendim kanal sıralamamı hadi ezbere biliyorum, başka birisi kanal numarası tuşladığı zaman sadece numara yazıyor kanal ismi yok ne gelecek muamma. (diğer markaların çoğunda bırakın ismi numaranın yanında kanal logosu da çıkar oldu)
    Gerçekten diğer marka televizyonlardaki arayüzleri görünce kıskanıyorum.
    Sizlerden ricam Ado da bu konuya destek vereceğini açıklamışken biz aşağıda paylaştığım başlık altına bir kaç kelam bir şeyler yazalım. İsteklerimizi bir şekilde bildirelim. Ado durumu firmaya iletir, belki dikkate alırlar, belki almazlar. Hiç olmazsa uğraşmadık demeyelim.

Saygılar

http://forum.donanimhaber.com/m_116310632/tm.htm

• Bende bu tv den aldım, henüz yarım saat ancak izledim.
    Görüntüler çok pastel. Canlı renkler yok. Görüntü ayarlarından dinamik yapsam bile bulanık gibi görüntü.
    Maç izledim biraz, takılma vs öyle çok bariz birşey yok ama vertical banding test videosu izledim internetten, şu çim ve gökyüzü olan. O videoda resmen takıla takıla akıyor görüntü. Kare kare, sanki fotoğraflar birleştirilmiş video oluşturulmuş gibi. Ama dediğim gibi maçta bi sıkıntı göremedim. Altyazılarda da takılma yok diyebilirim.
    Normal görüntüyü 3d ye çevirme hiçbir işe yaramıyor. 0, en ufak bir 3d hissi bile yok. Youtube dan 3d video seyrettim, yılan var bi çocuğun elinde yılanı ağzıma sokacak şerefsiz. Görüntü biraz titriyor gibi ama 3d fenaa.
    Çokta ucuz bi tv de değil, ne yapacağıma karar veremedim, görüntü çok pastel.
    İade mi etsem bilemedim.

• Ve şu anda olan birşey, youtube dan video seyrederken kilitlendi kaldı ve kapandı tv.
    Başka yorumlarda da görmüştüm. Bu tv sakat gibi görünüyor, iade edeceğim.
    Sizde almayın bence.
    Güncelleme falan olur mu düzelir mi bilmiyorum ama şu anda gördüğüm sıkıntılı

• turknur T kullanıcısına yanıt
    Ben güncelleme yaptım problem yoktu cihazda, akıcılık ve netlik güzel bir tek vertical banding var, diğer türlü başarılı, sizde güncellemeleri yapmayi deneyin.

• *Bugün servis geldi. Yazılımına baktılar en günceli yüklü.
    *Görüntüden gerçekten hiç memnun değilim ama iade işlemlerinden nefret eden biriyim o yüzden iade etmedim, bu görüntüye alışmaya çalışıyorum.
    *Tv'nin çok güzel özellikleri var o konuda beklentiyi karşılıyor ama sanki ekranın önünde jelatin var gibi görüntüsü var. 4k seyrediyorum, etkilemiyor beni görüntü. Dün akşama kadar gerçekten televizyonun ekranında koruyucu jelatin var sanıyordum. Çıkarayım şunu dedim baktım birşey yok.
    *Flu, bulanık,canlı değil, pastel. Ne derseniz artık. Ekranda perde var gibi.
    *Bir başka olumsuz özelliği güneşli ortamlarda yansıyor. Pencere karşısında olduğu zaman pencereden dışarıyı izliyosunuz ayna gibi.
    *Youtube ta takılma olayını bi daha yaşamadım ama mutlaka yaşayacağım, bir kere olduysa yine olacaktır. Takılma derken tv kitleniyor, fişi çekmek lazım.

Hiç mi güzel özelliği yok; Var
    *Mesela telefondan miracast ile şak diye görüntüyü aktarabiliyorsunuz. İllaki bi ara işe yarar.
    * Çifte ekran özelliği keyifli, istediğim bi özellikti. Eşinle,sevgilinle patlamış mısır yerken biri maç biri dizi izliyor. Çocuklarda diğer tv den Trt Çocuk :)
    * 3 D özelliğide tatmin etti beni, kaldıki youtube tan dandik 3d videolara baktım sadece. Tabi ne derece içerik bulunur, kanallar 3d ye geçer mi yakın zamanda bakıp göreceğiz.

Bundan önce Philips PFL7 serisi tv vardı, ondan sonra bunun görüntüsü çok kötü geldi. Hatta servis elemanlarına gösterdim Philipsi, evet bunun görüntüsü çok daha iyi haklısınız dediler.
    Canlı görüntü istiyorsanız yanına bile yaklaşmayın. Birde ben en canlı görüntü olan ' Dinamik' modunda seyrediyorum. 'Doğal' modda falan insanları seçemeyeceksiniz nerdeyse :D

Yine yazarım ara ara tecrübe ettikçe

• turknur T kullanıcısına yanıt
    En güncel den kastınız nedir?
    yazılım Sürüm numarasını yazabilirmisiniz?
  • 1.33.11 olarak görünüyor hocam.
    Fotoyu bilerek böyle çektim, ışıktan nasıl etkilendiğini görün diye

Komik resmen, trajikomik

VESTEL 49UA9400

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turknur -- 18 Haziran 2016; 18:46:27 >
  • Birde video yüklemeye çalışıyorum ama olmadı şimdilik
  •  VESTEL 49UA9400

Arkadaşlar bu tv normal mi?
    10 gün oldu değiştiremem artık değil mi?
    :(
  • Smart kısmında da kilitleniyor hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turknur -- 26 Haziran 2016; 1:27:46 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.