Şimdi Ara

Vestel 55CA9550 4K Curve tv , Deneyimler Testler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
3
Favori
4.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, beni tanıyanlar bilir, her aldığım teknolojik ürün ve otomobil için bir deneyim ve test konusu açarım.
    İşte bu seferde Vestel 4K tv ile karşınızdayım.

geçem 12 yılda yaklaşık 10 adet Dısplay (plazma, lcd, led) ekran tv aldıktan sonra ihtiyaç 4K ya dönünce arayışlara başladım.
    1 haftalık forum okumları, youtube videoları ve yabancı site testlerine baktıktan sonra, yerinde görmek içinde bugün Mediamarkt ve Teknosa ziyareti yaptım.

Panel üreticileri olma nedeniyle ve bugüne kadar kullandığım lcd/led/plazma deneyimleri ile üç marka üzerinde durdum.
    LG, Samsung, Vestel.
    LG DE baktığım modeller 55" üzeri 7xxx serisi olanlar, çünkü kaliteli panelller bu seriden başlıyor.
    Samsung yine 55" üzeri 7000 serisi ve üzeri.
    Vestelde ise 9000 serisi ve üzeri ki, hem evde hem yaZlıkta 2 adet 42" ve 47" 9060 serisi tv var, çok memnunum, panel olarak Lg nin 700 ve 800 serisi panel kalitesinde ürün kullanılmış. yazılım olarak biraz sıkıntı var, ancak smarttv kullanmıyorum, çünkü pc, apple, mac ürünleri ile bunu karşılayabiliyorum.

Teknoloji marketlerde incelerken yanıma 3 adet 4K video örneği götürdüm,
    1- Ellysium filminden 1dk mkv dosyası
    2- Barcelona-A.Madrid maçı, Ts dosyası (digital tv yayından kayıt)
    3- Skyfall filminden upscale yapılmış mp4 dosyası (aslı 4K olmayıp çözünürlüğü yükseltilmiş)

bu dosyaları incelediğim tüm tv lerde taktım izledim, sağolsun satıcı gençler yardımcı oldular.

Test sonuçlarında, usb 3.0 dan bağlı,
    Samsung 7000, 7200, 7500 modellerde 5-7 saniye aralıklı çok kısa takılmalar gördüm, sanırım 4K video bitrate ağır geldi
    Lg 700, 800, serilerde sorunsuz oynadılar, ses ve görüntüde sorun yok. Oled 55" tv de ise muhteşemdi.
    Vestele gelince,
    Mediamarkt de 55"9550 ye takınca tüm videoları tanımadı oynamadı.
    Teknosa da taktım, aynı tv, sorunsuz takılmadan oynadı.
    Sorun şu olabilir kararı verdik; ilk tv de yazılım yenilenmemiş olabilir.

Fiyatlara gelince,
    Lg ve samsung 55" tvler, yazdığım modellerde 4500₺ ve üzeri,
    beni etkileyen oled Lg tv ise 12.000₺ ancak teşhirdekini 9.500 ₺ verecekler, Ma 4k logo yanığı var.
    diğer teşhir 55"ug870 modeli 5000₺ inmiş, geçen yıla ait çok çok iyi bir tv, ilgilenenlere.
    60" Lg ise 4600₺ ama 650 serisi, bu işten anlayanlar farkedecektir panel kalitesini.
    bir ince nokta, tüm tv leri "dinamik" modda, yani en parlak ve son ktrastta sergiliyorlar, ortamda çok aydınlık olunca hazır medyadan oynatılan videolar haliyle çok can alıcı oluyor.
    Ben testlerimde mutlaka standart veya doğal modlarda incelemeye çalışırım, doğru renk ve parlaklık bunlarda belli olur.

Vestele gelince,
    dediğim gibi 9xxx serisi panelleri çok kaliteli paneller, tenk ve parlaklık iyi ayarlanırsa üst modl yabancı ledlerle yarışır.
    vestellerde negatif durumlar ise,
    - smart yazılımlarının yavaşlığı ve eksikliği, ki ben aldırmıyorum işim yok, tv de tv izlenir, internete girilmez.
    - Dts ses codeğini çözmemesi ki, harici ses sistemi ile sorunum olmuyor,
    - kumandaların biraz dandik oluşu, ancak evdeki 2. 47" vesteli aldığımda yeni yumuşak kumanda ile değiştirmişlerdi.
    gelelim fiyata.
    Vestelin sitesi ve büyük teknoloji marketlerde 3499₺, ıstar edilirse belki 50-100 tl iniyorlar.
    internette, sahibinden.com da çok farklı fiyatlar vardı, 2699 dan başlıyordu, ama tek sorun güven sorunuydu.

Bugün sahibinden.com da "ceylan" stıcıya mail attım, telefonla görüşmek istediğimi yazdım, sağolsun yazdı.
    aradım,
    Aydında vestel bayisiymiş, bugün fiyat 2868₺ çıkmış ama gittigifdiyorda bugünlük (23.59 a kadar) %7 indirimle 2648₺ satıldığını söyledi.
    Kargoyu benim bölgeme bakan vestel servise yolluyorlarmış, servis kutuyu alıp getiriyor, kuruyormuş. eğer bir hata, arıza varsa kutu açıldığında, servis geri alıp dönüyormuş, satıcı yeni bir tvyi tekrar yolluyormuş.
    97 adet 9550 varmış fabrikadan aldıkları.
    fiyat farkını sorunca, Aydındaki dükkan, işletme, personel giderleri ile kar marjını düşük tutabiliyorlarmış.
    Doğru olabilir, Mediamarkt ve Yeknosada boş boş dolaşan bir sürü personeli görünce hak verdim.

bugün world karta 9 taksitle siparişi verdim,
    sanırı. sürat kargo ile gelip servise, kurulması cumartesi olur.

kurulunca paylaşımlara devam ederim.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 18 Ağustos 2016; 4:03:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Paylasimlarini bekliyoruz hocam cok faydali bir konu acmissin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler.

şiödi geçmiş 12 yılı kısaca özetliyeyim.

2004 öncesi, siyah beyaz tv den son 84 ekran Arçelik tüplüye kadar geldikten sonra, fiyatlarıyla display televizyonlarım,
    - 2004, 42" LG 854x480 hd olmayan Plazma, 8 yıl sonra anakart yandı çöpe gitti.....3000₺
    - 2006, 37" Toshiba 1920x1080 ama 720p hd ready, o da 6-7 yıl sonra, ekran renkleri mavi yeşile döndü atıldı 2400₺
    - 2007, 37" LG hd ready lcd, sonraları anneme verdim, şimdi renkler biraz solgun ama çatıarası odada kullanılıyor. 2000₺
    - 2009, 46" Samsung c750, efsane lcd, hala ofiste kullanıyorum, taş gibi, gelmiş geçmiş en iyi Lcd seçilebilir 3800₺
    - 2010, 50" Panasonic plazma tv, 1024x768 hd ready, salonda hala, plazma renkleri dehşet ama pixeller danagözü gibi ortada. 1600₺
    - 2012, 42" Vestel 9060 serisi full hd, full bir tv ama smart işi olmamış, paneli en iyi panellerden, yazlıkta kullanıyorum hala 1600₺
    - 2014, 47" Vestel 9060 serisi, bu da çok kaliteli paneli var, evde oturma odasında kullanıyorum. 2000₺
    - 2015, 42" Vestel 8300 serisi lcd annemin tv sini yenildim, vasat bir tv, 1500₺
    - 2016, 55CA9550 curve 4k siperiş verildi, 2680₺

2005 de , arada 10 gün kullandığım, aslında ofiste monitör olurmu acaba diye Tansaştan aldığım, Vestelin yan markası 32" tv var, ancak hemen sattım, çok rezil bir lcd....

işte böyle, led/lcd/plazma önemli olan panelin kalitesi olduğunu gördüm.
    diğer 3d, smart tv, facebook, youtube vs...... önemli değil.
    önemli olan seyrederken keyif alacağınız tv.
    adı üstünde televizyon, diğer işleri Atv3, Ipad, Imac, Pc, Ps3 ile zaten yapabiliyoruz.

iyi forumlar

• gittigidiyordan arandık, güvenlik soruşturmasını geçtik,
    ürün kargoya verilmiş, birazdan yola çıkınca kargo no v bilgisi gelirmiş.

4K yayın yokken, filmler henüz 4k yayınlanmıyorken neden 4K seçtiğimi de yazayım.

Amatörce fotoğraf hobim var, çektiğim raw fotoları Lightroomda işliyorum, ama 1920x1080 çözünürlükte randıman alınamıyor, bu nedenle yüksek çözünürlüklü ekran lazım.

4K monitör alsam da pc de 1000₺ üzeri ekran kartı lazım, ayrıca iyi bir işlemci ve en az 16gb ram.
    bende çözümü Imac de ararken, 27" 5K, eldeki note booka güvenip, (Asus N550JK gt850 ekran kartlı) çözüm olur diye, daha büyük ekranda (elde 47" var) avrupa kupası izleme ihtiyacı da varken 4K tv ye yöneldim.

bu fiyata sanırım alınabilecek iyi bir tv aldım,
    gelince göreceğiz.....

iyi forumlar.

• Evet arkadaşlar, bugün öğlen servis geldi ve 10dk da kurulumu yaptık.

47" Vestele göre çok daha büyük değil, aradaki 20cm çarpraz ölçü, curve olması nedeniylede çok farketmedi.
    Tv ayakları 2 ayrı ayak şeklinde, ben duvara astım, önceki vestel 47" askı ile aynı (vesa100 standardı) ancak öncekiler tv yi duvara çok daha yakın asıyordu, öyleki el girmesi mümkün değildi, bunda ise daha bir açık, yaklaşık 7-8cm gibi, birde curve olunca uçlar 15cm kadar açık. Böylece yanda bulunan çıkışlara rahat ulaşılıyor, zaten çoğu çıkış yanda.

Arka çıkışlar; optik, 1.hdmi, ethernet, s-cart adaptörü, sub woofer, komponent video ve ses girişi, 1 usb3.0, vga
    Yan çıkıışlar; 3 hdmi, 2 usb3.0, kulaklık, analog rgb ve ses, CI kart

Ben tümüne kabloları taktım, uçları boş olsada bir kenara topladım, bir cihaz bağladığımda kolaylık olacak. Ayrıca usb3.0 için tümüne uzatmalar taktım 20-30cm kadar, gerektiğinde usb flash diski onlara takarım.

iki adet kumanda geldi, biri standart, ama eskisi gibi sert tuşlu değil, yumuşak.
    fare kumanda, bluetooth ile usb adaptörle bağlanıyor, kurulumu kolay ama çok kullanışlı değil, sadece smart portalda çalışıyor. 2 sene önce 47" için ayrıca satın almıştım, kullanmadan duruyor köşede oldu 2 tane.

Ayarlar.............Yayınlar.................
    daha önce vestel kullandığım için, menülere alışkınım hemen video, ses, alt yazı, resim ayarlarını yaptım.

Uydudan 4K TRT1 yayını dehşet, devamlı belgesel yayınlıyorlar, çok beğendim.

diğer HD kanallar şimdi sönük kaldı. ama yine de iyi.

Digitürk keza öyle, düşük bitrate nedeniyle vasat.

1280x720p de kullanıyorum, digitürk de 1080i yayın tercih etmedim, 720p her zaman daha iyi görüntü verir.

Tivibu ise internetten bağlanıldığı için iyi değil, zaten sene sonu kapattıracağım.

Gelelim USB den film işine,
    yukarda yazmıştım, 3 adet örnek 4K videoyu çatır çatır oynattı, takılma, atlama yok, tek sorunumuz DTS ses olmadığı için dts codecli filmlerde ses yok.
    diğer hd ve fullhd filmleri ise upscale ederek oynattı gayet yeterli geldi.

Notebook bağlantısı,
    Asus N550JK i7, 2.4ghz, 8gb ram, 4gb GTX850M ekran kartlı notebook bağlandığında, 2. ekrana genişletince 3840x2160p çözünürlüğü aldım, eğer ekranı tekrarla derseniz 1920x1080p olarak veriyor (notebook ekranını aynen aktarıyor, haliyle 1080p oluyor)
    eğer 4K film izleyecekseniz, noteboook ayarlarınızda, tüm işlemler için GTX850m kullan seçeneğini ayarlayacaksınız, yoksa 4K filmlerde dahili intel HD ekran kartı yetersiz kalıyor. Bu sayede DTS sorunuda kalmıyor, notebook sesi çözerek hdmi ile yolluyor, tv den sesi alıyorsunuz.
    4K video oynatıcı olarak 3-4 player indirdim ve yükledim ama KMplayer da karar kıldım, kimisi çamadı, kimizi zorlandı, kimisi hiç çalışmadı vs... arayışlarım sürüyor, daha iyi bir player bulacağım.
    işte;

bir bağlantım da, Apple ATV3 oldu, onda 1080p olarak çalıştı, sorunyok.

Gelelinm TV nin smart kısmına.
    smart portalında birkaç deneme yaptım, youtube, gazeteler, vs.... internet bağlantınızın durumuna bağlı olarak çalışıyor. Pek işim olmadığı için kısa tutuyorum.

daha önceki 42" ve 47" vestlde bulunan hd tunerdan gelen yayınları kaydetme PVR ve zaman kaydırmalı bekletme Timeshift bu tv de yok.

Ama..................................daha iyisi var.
    TV de oynayan ne varsa, kaynak ayırmadan, hdmi, HD tuner, usb film vs.....ekranda gördüğünüz görüntüyü, vestelin IOS ve Android de bulunan uygulaması ile tablet, telefon da izleyebiliyorsunuz.
    daha önceki modellerde bu sadece digital tunerdan gelen yayını o da HD olmamak şartıyla oynatabiliyordu, şimdi ise 4K yayını bile izleyebiliyorsunuz.
    işte;
    ipad miniye kurduğum vestel smart uygulaması ile kullanım.
    4K...........................................

usb film........................................

bu sayede, terasta balkonda mutfakda hiç bir yayını kaçırmazsınız, tv de sesi kesip, ipad de sesli izlemek mümkün. kanal veya kaynak seçimide mümkün.

benim kullandığım diğer bir kolaylık da şu,
    kablosuz kulaklık ile tv sesi kapalıyken kulaklıktan tv sesini almak,
    böylce gece geç vakite kadar futbol yorumu programlarını ve filmleri kimseyi rahatsız etmeden izlemek mümkün oluyor.

aklıma gelenler bunlar, gelişmeler oldukça yazarım.

iyi forumlar

ek;
    verdiğim resimler tv nin esim kalitesini yansıtmıyor, sadece bağlantıları görmek için verilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 30 Nisan 2016; 19:34:00 >

• Hocam koselerde kararma mevcut mudur

• Led tvlerde ledlerin olduğu köşe veya kenarlarda ışık sızması olabiliyor,
    bunda rastlamadım, yani senin kararma dediğin buysa.

ligtv de bjk-kayseri maçını izledim,
    keyif verdi, 55" iyi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 30 Nisan 2016; 23:05:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3D..............
    eski modelde (9060 serisi) 3d gözlükler stereoskopik pasif gözlüklerdi. (renkli camdan oluşan, tv ile bağlantı kurmayan)
    bunda kullanılan ise içinde pil olan aktif gözlükler var,.
    kısaca, aynen ilk çıkan samsung 3d sitemlerde olduğu gibi, ekranda oluşan 2 li görüntü bluetotth iletişimi ile gözlükler senkronize oluyor ve gözlükde açılan kapanan sinyallerle 3d görüntü oluşturuluyor.
    3d ayarları detaylı, sanal 3d de normal 2d görüntüler 3d ye dönüştürülüyor ve 3 kademeli ayar yanı da, derinlik için sürgülü ayar var.
    ekrandaki görüntü ne kadar net ise 3d o kadar başarılı. 4k trt yayınında sanal 3d oldukça başarılı.
    yarın 3d film indirerek ikili görüntüden oluşan 3d denemesi yapacağım.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 30 Nisan 2016; 23:07:26 >
  • Koselerde kararma bulutlanma yoksa eger güzel şanslısın hocam artılarını eksilerini yine bekliyoruz senden

• HBBTV...................
    sadece TRT1 de bu uygulama açılabiliyor,
    kısaca, uydu kanalını açınca altta bir kırmızı düğmeye basma seçeneği çıkıyor,
    basarsanız, internet kullanımı yoluyla o kanalın arşiv ve bilgi uygulamalrına geçebiliyorsunuz.

detaylar şu konuda,

http://forum.donanimhaber.com/m_104291989/tm.htm
  • ekran ayarlarıyla hala uğraşıyorum.
    gelen ayarlrda parlaklık, kontrast vs.. çok yüksemiş,
    epsini elden geçirdim şimdi oldu.
    sizde iyice bir ayar yapın....

film ayarı ise çok iyi, mutlaka orta veya yüksek ayarda kullanın, ayar açıkken "ok" düğmesine basınca ekranı ikiye bölerek farkı gösteriyor. hareketli filmlerde maçlarda faydası var.

tv hub ile ev ağında, yani ipad, iphone, pc vs.... hepsi bağlı.
    ayarları yapınca, notebookdaki fotoğrafları tv de izleyebildim....
    ancak videoları göremedim, yeniden uğraşacağım.....

iyi forumlar...

• Geçengün vesteli pc ye bağladım,
    önce neler yaptığımı anlatayım sonra sorunuza geleyim.

evdeki pc, dts sesi olan veya tv lerde oynatılamayan videolar için kurulmuştu, zaman zamanda işlerimi eve getirip onda çalışırdım.
    asus anakartlı I5 2.4ghz 8gb ram ve anakarttan ekran çıkışı alaıyordum, yani vasat bir sistemdi.

Bu 55" vestel gelince pc yi upgrade ettim, 16gb ram ve amd 370 (2gb 256bit) ekran kartı taktım.
    sonuç;
    vestelde hdmi girişi ile 3840x2160 çözünürlüğü aldım, ayarlardan 4096 ya çıkıyor (süper resolation) ama ben native gerçek çözünürlüğe ayarladım.
    arka plan açık mavi olunca farkettim ki, köşelerde 1cm kadar hafif bir kararma var, bundan ledlerin köşelerde olmadığı anlaşılıyor, ancak video veya tv izlerken görülmüyorlar, sadece beyaz, açık mavi arka plan olursa fark ediliyor.
    Tam siyah ekran verilirse genel olarak bulutlanma yok, yer yer çok açık olmayan bir parlama görülüyor.

Gelelim performansa,
    gerek pc den, gerekse notebooktan verdiğim 4K videolar zaman zaman takılarak oynuyor, vestel de ise bu yok, prüzsüz ve net takılmadan oynuyor, nasıl bir grafik işlemcisi var hayret ettim.
    çünkü notebook 8gb ram, I7 3.2ghz ve 850gtx ekran kartı var, kendi ekranında 1080p bile bazen takılma yaşanıyor.

tv de usb den film izlerken ses ayarlarını değiştiriyorum.
    sanal surround yapıp bass ayarını 6 ya getiriyorum, ayrıca, tv deki sub çıkışından, eldeki fazlalık pioneer aktif subbass a bağlantı yaptım, artık filmler sanal surround ve sub woofer olan ses sistemine döndü. sanal surroun çok iyi değil ama yine de idare eder. asıl woofer işini iyi görüyor, güm güm baslar patlıyor.
    Yakında tv nin önüne 4.1 soundbar bakacağım, curve olanlardan, 2 curve yakışır sanırım. inceleme ve araştırmadayım, yazarım.

iyi forumlar

• Hocam merhaba,

Usbden x265 codecli filmleri oynatabiliyor musunuz? Ayrıca trt4k'yı tvnin kendi receiverı ile seyrediyorsunuz değil mi?
  • 9550 son 4 ayın tek F/P paneli olarak kaldı
  • 6for6 6 kullanıcısına yanıt
    Cevap yukarda, okudunuzmu?
  • Teknosada inceledim bu tv yi diğer tüm vestel lerin içinde görüntü olarak en soluk ve mat bu tv idi. Ayarları ile oynadık kaliteyi yükselttik iyileşme oldu ama yinede diğerlerinin canlılık renk ve kontrastını yakalayamadı. Bu yüzden vazgeçtim yoksa f/p cihaz. Şimdi a101 in sattığı hi level 48uhl950 kovalıyorum.
  • Bende vatanda gördüm bu tvyi ayarlarıyla oynamadım hiç o an diğer tvlere göre banada mat ve soluk geldi bu konuda ev ortamında kullanan arkadaşlar bize birinci ağızdan yardımcı olurlarsa seviniriz

• mimleon kullanıcısına yanıt
    x265 ile ilgili bir paylaşımınızı göremedim.
  • 6for6 6 kullanıcısına yanıt
    o halde anlatalım,
    H265 hvec codeği bildiğimiz 4k uhd videoları oynatır ve kapalı bir yazılımdır, eski divx dediğimiz gibi üzerinde çalışma yapılamaz, tescilli üründür.
    x265 ise yine 4k uhd için olan codectir ve açık yazılımdır, belli gruplar üzerinde çalışabilir, aynen eski xvid gibi.

şu an x265 codecli video zor bulursun çünkü henüz tam oturmadı, hala üzerinde çalışıyorlar, üstelik h265 gibi stabil değildir.

Şu anda tüm uhd tv ler h265 üzerinden video oynatır, (x265 oynatan varmı araştırmak lazım)
    belki ilerde x265 oturursa bir güncelleme ile codec eklenebilir.

ok?

ek; nisan 2016 da son sürümünü yayınlamışlar, yani ancak bugünden itibaren videolar hazırlanabilecek.
    bir not daha, şu an intel xenon 5e işlemcili serverlarda çalıltırabilmişler, yani amaçları 60fps 8k video oynatmakmış.
    onun için şimdilik h265 le idare edin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 14 Mayıs 2016; 0:15:14 >

• gence0088 G kullanıcısına yanıt
    mat ve soluk kavramından şunu anlıyorum,
    kontrastı düşük, parlaklığı az, siyahları siyah değil, beyazları beyaz değil,
    öyle mi?

şu an trt 4k açık ve belgesel var,
    ekran ayarlarım,
    doğal, kontrast 90, parlaklık 55, renk 50, hdmi siyah kapalı, gürültü düzeltme kapalı
    cam gibi ve parlak net

eğer görüntüyü dinamik yaparsam tüm ayarlar açılıyor, arttırılıyor, haliyle avm lerde izlediğiniz patlamış beyazlar, keskin siyahlar, doğaldan daha çok plastik renkler oluyor.

bence vakit ayırın, ayarların hepsi ile oynayın, bir daha bakın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 14 Mayıs 2016; 0:23:43 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.