arkadaşlar bende vestel 42" lcd tv var ve lg dvd ye hdmi kablosuyla bağlı ve ayrıca digitürk var vestel slim 10 5+1 ses sistemi bağlıcam
aynı kolonlardan hem digitürkten hem dvd den ses almak istiyorum
şimdi bağlantıyı yani ses sisteminin çıkışlarını dvd nin çıkışlarınamı yoksa tv nin çıkışlarınamı bağlamam gerek
dostum ikisinide bağlamanın yolu var bunların çoğaltıcıları çıkmış teknosada war ama tvyi bağla yeter istersen ikisinide bağla şaşırdım bnde ilk görüşte
tv nin çıkışlarını bence kullanmayın tv lerin sesi çok kaliteli olmuyor dvd yi direk olarak ses sistemine bağlayın
quote:
Orjinalden alıntı: karamel
arkadaşlar bende vestel 42" lcd tv var ve lg dvd ye hdmi kablosuyla bağlı ve ayrıca digitürk var vestel slim 10 5+1 ses sistemi bağlıcam
aynı kolonlardan hem digitürkten hem dvd den ses almak istiyorum
şimdi bağlantıyı yani ses sisteminin çıkışlarını dvd nin çıkışlarınamı yoksa tv nin çıkışlarınamı bağlamam gerek
arkadaşlar bana yardım edecek yokmu
cevap yok galiba kimseden bende aynı soruyu soracaktım.eskiden bende digiturkun siyah kutusu varken dvd digi kutuya digi kutu tv ye idi.ama cok kaliteli bişey olmuyor du kanımca.
ses sisteminizin birden fazla cihazı aynı anda bağlanması gibi bir desteği yoksa kalan bütün çözümler kaliteden fedakarlık gerektirecektir ama pratikte sanırım en kolay yol 2 sini de tv ye oradan ses sistemine aktarmak olucaktır kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: karamel şimdi bağlantıyı yani ses sisteminin çıkışlarını dvd nin çıkışlarınamı yoksa tv nin çıkışlarınamı bağlamam gerek
dvd çaları ve vestel LCD ekrandan çıkan sesi; vestel 5.1 sese bağlayacaksın. vestelde buyuk ihtimalle diğer çinya malları işlerinde olduğu gibi buyuk ihtimalle bir adet stereo girişin olacaktır. 2 taneyse sorun yok. dvd den bir şey izlerken/dinlerken vestel LCD gir; geri audio tum kablolar vestel 5.1 bağlı olsun. aynı sinyali LCD den alıp ses sitemine vermenin mantığı yok. LCD de sesini almak istiyorsan setine bağlarsın. sadece 1 giriş var sa çoklayıcı al. diyeceğim fakat bir elktrikçiye yaptır çoklayıcı. de ki 2 ses kaynağı var bağlantı da araya 1-5om luk direnç taksın. çok basit şi bu mesajı yazmak için yazdığım zamana acıdım mı ne.
/>
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme