Bir ay önce aldığım Vestel İnverter serisi klima 4 haftadır çok güzel çalışırken, son 1 haftadır soğutmamaya, daha doğrusu istediğim kadar soğutmamaya başladı. Çalıştırdığım zaman cihazın motorundan olduğunu tahmin ettiğim bir zorlanma sesi geliyor.
Servis çağırdık, ölçtüler biçtiler, evdeki elektriğin 200 volt olduğunu, bu sebepten makinenin çalışmasına rağmen istenen verimin alınamadığını söylediler. Diğer odada bulunan aynı klimanın 12000 BTU olan modeli gayet iyi çalışırken 18000 olan modelin düşük performanslı çalışması aklımı kurcalıyor.
Velhasılı kelam, sizlerden akıl almak amacım. Servis doğru söylüyor mudur? yoksa genelde olduğu gibi, başlarından mı savıyorlardır beni?
Teşekkürler.
Düşük voltaj olsaydı klima düşük voltaj arızası verirdi. Sorun başka yerde.
200-250 v arasında düzenli çalışıyor.. başka markanın servisini çağırın . adam gibi cevap versinler.
yaw atmayın Beyler
Çoğu klima 200V da çalışmaz yada performansı düşük çalışır veya hiç çalışmaz(ilk kalkışta voltaj 195/200 olursa ya çalışmaz yada boşa çalışır)
Nereden biliyorsun dersen,çok iyi biliyorum çünkü bizim burada ciddi voltaj problemi vardı(şimdi yok,Trafolar yapıldı mahalleye)
Mitsu.Elec.kesinlikle çalışmıyor!!ne Inverter nede ON/OFF olanı,Daikin de öyle!! Diamond/Fujitsu/General gibi cihazlarıda biliyorum, düşük performanslı çalılıyor veya kışın sadece ılık üflüyor yazında hafif serin gibi!!
Vestelin cihazı ise sanırım Midea üretimi ve de voltaj çalışma kapasitesi/performansı TR için uygun değilse,yine çalışmaz veya haybeye çalışır,performans alamazsın!!
Bende eski Vestel modelleri vardır(18 ve 9luk)bu cihazlar 175voltajda bile çalışıyorlar(ON/OFF cihazlar) 185/190 da ise hafif performans düşüklüğü yapsada diğer yukarıda yazdığım markalar ile(Apt.da olan cihazlar bunlar diğer dairelerde kullanılan)mukayese bile edilemez!
ME ler bu konuda ciddi falso yapıyor!200 dedimi aynen şişiyor!!
Bu cihazlar aslında 230V/50Hz dir standart olarak,bunun altında performansı düşüyor,TR ye uygun voltaj ayarlamalı olması şart!!!
Klima alırken voltaj sorununuz varsa(çoğu bunun farkında bile değil ve ya ısıtmıyor yada soğıtmuyor diyor)ona göre cihaz alın!!! MARKA almak iyi güzelde voltajlar nanay ise,haybeye para vermiş olursunuz !!!
cevaplarınız için teşekkür ederim, lakin cevaplar birbirinin zıttı neredeyse.
evdeki bütün aletler normal çalışırken sadece 18'lik klimanın düşük performansla çalışması bana mantıklı gelmiyor.
Bu durumda regülatörmü almak gerekiyor?
gerçekten durum feci can sıkıcı bir hale büründü...
yani tedaş yetkililerini çağırıyorum, adamlar gözümün önünde ölçüm yapıyorlar, 220 V...
1 aylık Vestel klimam, resmen çalışmıyor ve servis adam gibi hizmet vermiyor... İlla çığırtkan mı olmak gerekiyor bu ülkede yahu?
yeniden servis çağırdık. artık isyanın bini bir para...
baktılar, incelediler, sonra vay efendim, bilmem ne parçası değişecekmiş, yok gazı yenileyeceklermiş... bir ton bahane bahane bulduktan sonra, akşamüzeri gelip gazı değiştirdiler...
makine şu an gayet verimli çalışıyor...
yani üstelemesek yok voltaj düşük, yok hava sıcak, bizi yiyecekler...
aman diyeyim dikkat edin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme