Şimdi Ara

VESTEL KM 7611 ISI POMPALI KURUTMA MAKİNASI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
85
Cevap
2
Favori
17.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haznedeki su birikimi sizin çamaşırları ne kadar sıktığınız ile ilgili biraz da. 400 devirde sıkarsanız çamaşırlar daha nemli çıkar çamaşır makinasından.

Nem sensörü bence başarılı. ilk verilen süreler genelde program ile ilgili maksimum süreler oluyor. makina içerisinde bulunan yükü algıladıkça süreyi düzeltiyor.

Bazen de kurutmanın bitimine yakın sürenin bi 10 dakika artması durumları da olabiliyor. bu da sanırım nem sensörünün o anki nem algılama durumunun "anlık" olarak değişmesi kaynaklı.

makinayı ilk alanlardan biri benim sanırım, aldığımda hiçbir yerde bilgi bulamadım. sağolsun insanlar aldıkça paylaşımda bulundular. deneyimleri paylaşmak güzel..
  • mercedesv8 M kullanıcısına yanıt
    Peki hocam şunu da sorayım, şu an gider borusu takılı değil, normal kullanımda önce hazne dolup sonra borudan mı dışarı atıyor yada tam tersi mi, dün çünkü tek kurulamada iki kere falan dolmuştu hazne
  • flintstones F kullanıcısına yanıt
    Gider borusu takılı değilken hazne dolar ve siz boşaltırsınız.
    eğer her kurutma sonunda hazneyi boşaltmazsanız ikinci yaptığınız kurutma işleminde makina tam işlemin yarısında durur, su tankı dolu uyarısı verir. bizzat başıma geldi.

(suyu boşaltınca tekrar başlatırsanız devam eder tabiki)

gider hortumunu servise bağlatınca artık su tankı ile işiniz kalmaz. tüm su bu hortum yardımıyla gidere verilir.
    Çok teşekkürler hocam. Şu an için sorun yok gibi görünüyor. Bir de şu ana kadar olmadı ama bu çamaşırlarda çekme olayı ne durumdadır hocam makinede. Son olarak tavsiyede bulunacağınız dikkat etmemiz gereken farklı noktalar var mıdır genel kullanım için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flintstones -- 19 Kasım 2019; 22:52:7 >
    Günaydın;

bu makinalar ısı pompalı olduğundan çekme yaşama ihtimaliniz düşük. Kondanserli olsa bu ihtimal biraz daha fazla ama ısı pompalıda olacağını zannetmiyorum.

Dikkat edeceğimiz nokta filtreleri her kurutmadan sonra temizlemek ve suyu da yine her kurutmadan sonra boşaltmak..
    bunun dışında dikkat edilecek bir şey yok.
  • arkadaşlar bu makinenin gider borusu nasıl takılıyor, hemen arka alt taraftaki, normalde hazneye giden boru elle çıkarılıp gider borusu mu takılıyor. yoksa baya makinenin üst tarafını, kenarını falan açıp işlem mi yapıyorlar.

bugün kuruluma geldi elemanlar, üst tarafı yanları falan açıp öyle taktılar gider borusunu, bana çok anlamıyorlar gibi geldi, sizde nasıl yaptılar acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flintstones

arkadaşlar bu makinenin gider borusu nasıl takılıyor, hemen arka alt taraftaki, normalde hazneye giden boru elle çıkarılıp gider borusu mu takılıyor. yoksa baya makinenin üst tarafını, kenarını falan açıp işlem mi yapıyorlar.

bugün kuruluma geldi elemanlar, üst tarafı yanları falan açıp öyle taktılar gider borusunu, bana çok anlamıyorlar gibi geldi, sizde nasıl yaptılar acaba.
    Merhaba size de hayırlı olsun , makineyi 1 haftdadır kullanıyoruz ilk kullanımda banada sesi fazla geldi kullandıkça ya sesi azaldı yada biz alıştık 😀
    Gider borusu için makineyi açmaya felan gerek yok eli küçük birisi çok rahat takar, arkasındaki boşluktan hazneye giden boruyu çıkartıp yanında gelen boru takılacak , alet edevata gerek yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihkelektrik

Merhaba size de hayırlı olsun , makineyi 1 haftdadır kullanıyoruz ilk kullanımda banada sesi fazla geldi kullandıkça ya sesi azaldı yada biz alıştık 😀
    Gider borusu için makineyi açmaya felan gerek yok eli küçük birisi çok rahat takar, arkasındaki boşluktan hazneye giden boruyu çıkartıp yanında gelen boru takılacak , alet edevata gerek yok .

Alıntıları Göster
    Hocam Allah razı olsun bize gelen arkadaşlar ne yaptı makinenin üstünü, sağını solunu her tarafını açtı. Kullanım kılavuzu sayfa 11 de dediğiniz gibi yazıyormuş meğer aynen hiçbir alet edevata gerek yokmuş. Vestel servis çalışanları belli ki çok bilgili, bir makineyi komple dağıtmadıkları kaldı. Üstelik tam 45 dakika makinenin içinin açılmasını bekledik. Neden mi adamlarda vidayı açacak tornavida yok.

Arkadaşlar şimdi ben şunu soracağım size, gerekli şikayetleri sağa sola yaptım da. Ben şimdi acayip rahatsız oldum sıfır makinenin kurulum esnasında gider borusu takacağız diye açılıp edilmesinden, şimdi bu ayıplı mal teslimi değil midir. Ben malın değişmesini istiyorum birebir. Ama Vestel yapmayacak anladığım kadarıyla. Tüketici hakem heyeti için ne diyorsunuz. Pazartesi oraya başvuruda bulunacağım durumla ilgili.

Tamamen servis hatası hocam. Kullanma kılavuzunda bile yazıyor aslında. Kendiniz de çok kolay yapabilirdiniz.
    Servisi şikayet etmeniz lazım. Ürünü de servise fatura ederler büyük ihtimal:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mercedesv8

Günaydın;

bu makinalar ısı pompalı olduğundan çekme yaşama ihtimaliniz düşük. Kondanserli olsa bu ihtimal biraz daha fazla ama ısı pompalıda olacağını zannetmiyorum.

Dikkat edeceğimiz nokta filtreleri her kurutmadan sonra temizlemek ve suyu da yine her kurutmadan sonra boşaltmak..
    bunun dışında dikkat edilecek bir şey yok.
    Hocam ısı pompolı kurutma makınalarında kondanser olmuyor mu? Ben mi yanlış biliyorum acaba, kafam iyice karıştı.
  • floperx kullanıcısına yanıt
    Piyasada Isı pompalı ve Kondanserli olmak üzere iki tip kurutma makinası var.

Kondanserliler B enerji sınıfı
    Isı pompalılar A sınıfı ve üstü oluyor.

Kondanserde bildiğiniz rezistans ile ısıtma yapılıyor.
    Isı pompalıda ise buzdolabı ve klimalardaki gibi bir kompresör var. sıcaklık kompresörlü sistem sayesinde sağlanıyor. Dolayısıyla enerji verimliliği daha yüksek
  • Sanırım yanlışınız var hocam. Siz yazınca tekrar baktım. Mesela Siemens ısı pompalı kurutma makinalarinin ayrıntılı özelliklerine girince kondenserli yazıyor. Aynı şekilde Arçelik ısı pompalı kurutma makinası özelliklerinde kondenser temizlik uyarısı yazıyor. Sanırım kondenser iki türde de mevcut. Vestelin kullanım kılavuzunu bulamadım. Büyük ihtimalle ısı pompalı olan bu modelde de kondenser temizliğinden bahsetmiştir. Üstadlardan biri görürse bizi belki aydınlatır.
  • Arkadaşlar makineden memnun musunuz? Ben KM 9711 (9Kg) olan modeli düşünüyorum. Olumlu ve olumsuz gördüğünüz yönleri nelerdir? Ayrıca +4 sene uzatılmış garanti için ne kadar ücret talep ediyor servis.
  • floperx kullanıcısına yanıt
    Hocam Kondanser denen komponent B enerji sınıfı makinalarda kaset şeklinde çıkarılabilir haldedir.

Isı pompalı makinalarda (yani A sınıfı ve üstü) kondanser diye kastettikleri hiçbir zaman çıkmayan, siz kapağı açtığınızda göreceğiniz kısımdır. (klimanın kapağını kaldırdığınızda göreceğiniz gibi)
    Size zamanla biriken havları oradan elektrik süpürgesiyle temizlemeniz önerilir kullanma kılavuzunda

Genel jargonda B sınıfı rezistanslı makinalara "kondanserli" A sınıfı ve üstü olan kompresörlü makinalara da "ısı pompalı" denir.

B enerji sınıfı makinalarda çıkabilen o kaset kısmı suyu yoğuşturma görevi görür.

A sınıfı ve üstü olan ısı pompalı makinalarda kapağı açtığınızda görünen o kısım iki bölmeden oluşur. ilki suyu yoğuşturma ikincisi de sirküle eden havayı ısıtmaya yarar.
  • emin616 kullanıcısına yanıt
    ben 7611 kullanıyorum. tam bir fiyat performans ürünü..
    Hocam merhaba. 9711 kullanıyorum pamuklu sweat ve esofmanlarda çekme yaşadım. Kullandığım program pamuklu dolap kuruluğu. Siz yaşadınız mı? Ne önerirsiniz hangi programı.
  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

Bazı çamaşırlar her ne kadar pamuklu olsa da bazı katkılar içeriyor ve bir miktar çekme yapıyor. daha önce kondanserli (B sınıfı) makinalarda (ailemle yaşarken) bu tip deneyimlerim olmuştu. orada durum daha sıkıntılı oluyor.

narin programını kullanabilirsiniz bence. ben deneyimleyip kendime göre doğru programları buluyorum.. benim programım kıyafetlerime göre pamuklu dolap kuruluğu, narin, hızlı 45..
    Cevap için teşekkür ederim öncelikle. En beğendigim program pamuklu dolap kuruluğu ancak çekme onda daha çok yapıyor gibi. Karışık sentetik dolap kuruluğu ise durduğunda hafif nemli kalıyor bunu da istemiyorum. Sentetik ve hızlı 45 nasıl programlar... Planlanan sürede bitiyor mu uzuyir ya da kısalıyor mu?
  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    bence sentetik programını seçip L2 seviyesine alabilirsiniz. belki bu kombinasyon işinizi çözer
    attığım çamaşıra göre değişiyor. genellikle planlanandan erken bitiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: floperx

Sanırım yanlışınız var hocam. Siz yazınca tekrar baktım. Mesela Siemens ısı pompalı kurutma makinalarinin ayrıntılı özelliklerine girince kondenserli yazıyor. Aynı şekilde Arçelik ısı pompalı kurutma makinası özelliklerinde kondenser temizlik uyarısı yazıyor. Sanırım kondenser iki türde de mevcut. Vestelin kullanım kılavuzunu bulamadım. Büyük ihtimalle ısı pompalı olan bu modelde de kondenser temizliğinden bahsetmiştir. Üstadlardan biri görürse bizi belki aydınlatır.
    Açıklanan terimlerde eksiklik olmuş, bu yüzden çelişkiye düşmekte haklısınız.

Isı pompalı cihazlar da kondensörlüdür. Kondensörlü kurutma makinesi demek yoğuşturma yapan kurutma makinesi demektir, yani kurutma esnasında oluşan nemli havayı soğutarak içindeki nemi suya çeviren makine demektir.

Bacasız olan kurutma makinelerinin tamamı kondensörlüdür, yani yoğuşturmalıdır. Bu yüzden de yoğuşan suyun toplandığı su tankları vardır.

Şu an Türkiye piyasasında kondensörlü olmayan makineyi arasanız bile bulamazsınız desem yeridir. Çünkü ülkemizde bacalı kurutma makinesi tercih edilmiyor.

Doğru ayrım kondensörlü-ısı pompalı değil; rezistans ısıtıcılı-ısı pompalı şeklinde olmalıdır.

Isı pompalı cihazlarda gereken ısı rezistans ile değil, kompresör sistemi ile üretilir. Kompresör sistemi aynı zamanda soğutucu (evaporatör) ünitesine sahip olduğu için kurutma esnasında nemlenen ılık hava bu kısımdan geçirilerek soğutulur. Soğutulan hava tüm nemini suya çevirerek bu ünitede bırakır. Ardından neminden kurtulan hava ısınan üniteye (kondensör) iletilerek ısıtılır ve kazana çamaşırları kurutması için geri gönderilir.

Rezistanslı cihazlar ise kurutma sonrası oluşan nemli havayı çıkarılabilen aluminyum plakaya ileterek soğutmaya çalışır, yoğuşturma verimi ısı pompalıya göre çok daha düşüktür. Bu yüzden havadaki nem iyice gitsin diye kurutma esnasında daha yüksek ısı kullanmak zorunda kalır. Bu yüzden çamaşırlar daha fazla yıpranır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.