Şimdi Ara

Vestel Laptop Nvidia 8600Gt Driver

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Vestel notbook için ekran kartı driver aramaktayım.
    Nvidia sitesinden driverlar indirdim çalıştıramadım.teknik destek istedim,Nvidia sitesindeki driverların hepsi Pc uyumlu imiş.
    Bunuda yeni öğrendim.Notebook ve Masaüstü ekran kartları driverları farklıymış.Bir birlerine uyumlu değilmişler.
    Bana laptop üreticmden destek almamı söylediler.Laptot firmaları kendine özel olarak driverları sonradan modifiye ediyorlarmıs.
    Anlatmaya calıstım Vestel 'in boyle bır hızmetı yok.Bana Nvidia ekran kartlı laptoplar için driver sitesi soyledıler.Orda her turlu ureticinin modifiye edilmiş driveları mevcut.Hangisini denedıysem ya Windowsunuz 32 bit olarak algılanamadı(ki Windows 32bit) yada driverların desteklediği modeller sistemınızde algılanamadı ( ki her drıver ın user guıde ını okuyum 8600 Gt uyumlu oldugunu bilerekten indirdim.) diyerekten driver güncelleştirme yuklemesını ıptal etmekte.

Bu durumu da Nvidia ya ekran gorntulerı ile birlikte gonderdım ve yardımcı olamayacaklarını anladım.Ki sağolsunlar çok yardımcı oldular.her soruma yaklasık 1 saat ıcınde cevap verdıler nvidia teknık destek bolumu benı memnun etti ama sorunumu cozemedıler.

Su an laptopumla beraber gelen ekran kartı driverimi kullanmaktayım fakat oyunlar için problem yasamaktayım Pes 2008 , Oblivion ,Call of Duty Modern Warfare,Oblivion ,Crisis gibi oyunları oynama esnasında ekran kartı anlık olarak goruntuyu kesmekte sonradan tekrardan gerı vermekte.Arastırmalarım sonucunda (oyunların MANUEL leri ve Oyun offical Sitesi FAQ larından ogrendım) ekran kartı drıverları guncellestırmelerı yapılmassa bu gubu oyunlarda anlık gorunu kesılımı olmakta ımıs.Bu ve buna benzer probşemşerı duzeltebılmek ıcın yardımınıza ıhtıyacım var.

Lütfen Bildiğiniz bir bilgi veya detay varsa benımle paylasın. Tesekkurler.

Notebook Özelikleri :

Intel Penryn Core2Duo 2.5 Ghz
    4GB Ram (3 tanımlı)
    Nvidia 8600 Gt 512 MB Direct X 10 uyumu
    Microsoft Vista 32 Bit Türkçe
    MODEL ADI : VESTEL RHINO DP 154SP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cag_utd -- 16 Nisan 2008; 12:41:20 >

• Hocam mümkünse şu laptopun tam modelini söyler misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Hocam mümkünse şu laptopun tam modelini söyler misin?
    Hocam netten baktım da vestel in Rhino serisinde 4 adet laptop var ve hiçbirisi senin pcnin özellikleri ile uyuşmuyor bu birincisi.
    İkinci olarak da ekran kartının 8600GT mi yoksa 8600M GT olarak mı yazıyor,bunu kontrol eder misin lütfen?
  • quote:

Hocam netten baktım da vestel in Rhino serisinde 4 adet laptop var ve hiçbirisi senin pcnin özellikleri ile uyuşmuyor bu birincisi.
    İkinci olarak da ekran kartının 8600GT mi yoksa 8600M GT olarak mı yazıyor,bunu kontrol eder misin lütfen?

Alıntıları Göster
    Vatan Computer'dan aldım ürünü linkten inceleyebilirsiniz.
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32257.

Ekran kartı 8600 GT olarak sistem bilgisi ve Kontrol panelinde yer almakta.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bu arada senden ricam aygıt yöneticisinde ekran kartının üzerinde sağ ile tıkla ve özelliklere tıkla.Sonra üstteki sekmelerden ayrıntılara tıkla.
    açılan pencerede aygıt kopya kimliğini göreceksin.
    o ekranda screen shot alıp o resmi buraya koyar mısın lütfen?

• quote:

Bu arada senden ricam aygıt yöneticisinde ekran kartının üzerinde sağ ile tıkla ve özelliklere tıkla.Sonra üstteki sekmelerden ayrıntılara tıkla.

Alıntıları Göster
    Evet dediğin gibi 8600m GT.
    Bu bilgi driver bulmama veya senın bana yardımcı olmana olumlu etki yaparsa çok sevinirim.

Vestel Laptop Nvidia 8600Gt Driver

• quote:

Alıntıları Göster
    Neyse denemekten sakınca çıkmaz.Şunu bir dene bakalım
    http://www.laptopvideo2go.com/nvidia/165series/16745_vista.exe

Ha bu arada o resimdeki ÖZELLİK yazısının altındaki açılır menüye tıklarsan orada AYGIT KOPYA KİMLİĞİ ni göreceksin.Aslında bana o lazım dostum.O ekranın görüntüsünü koyarsan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 16 Nisan 2008; 13:21:13 >

• quote:

Neyse denemekten sakınca çıkmaz.Şunu bir dene bakalım
    http://www.laptopvideo2go.com/nvidia/165series/16745_vista.exe

Ha bu arada o resimdeki ÖZELLİK yazısının altındaki açılır menüye tıklarsan orada AYGIT KOPYA KİMLİĞİ ni göreceksin.Aslında bana o lazım dostum.O ekranın görüntüsünü koyarsan sevinirim

Alıntıları Göster
    Verdiğiniz linkten driver indirdim

'Mevcut DOnanımızla uyumlu bir sürücü bulunamadı' hatası aldım ve yüklemeyi iptal etti.

Ayrıca Aygıt yöneticisi ekran kartı özelliklerinden Aygıt Koypa kımlıgı özelliğini bulamadım Vistada baska bır ad altında yayımlanıyor olabilirmi.
    Yardımlarınız ıcın tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: cag_utd

Verdiğiniz linkten driver indirdim

'Mevcut DOnanımızla uyumlu bir sürücü bulunamadı' hatası aldım ve yüklemeyi iptal etti.

Ayrıca Aygıt yöneticisi ekran kartı özelliklerinden Aygıt Koypa kımlıgı özelliğini bulamadım Vistada baska bır ad altında yayımlanıyor olabilirmi.
    Yardımlarınız ıcın tesekkurler

Alıntıları Göster
    O zaman şu sayfadaki driverı dene
    http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_notebook_167.51.html
    Aygıt kopya kimliğine gelince vistada ne yazıyor bilmiyorum ama oradaki seçeneklere bak aşağıdaki resimdeki gibi rakam ve harflerin olduğu bir kod görürsen bil ki odur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 16 Nisan 2008; 13:45:31 >

• quote:

O zaman şu sayfadaki driverı dene
    http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_notebook_167.51.html
    Aygıt kopya kimliğine gelince vistada ne yazıyor bilmiyorum ama oradaki seçeneklere bak aşağıdaki resimdeki gibi rakam ve harflerin olduğu bir kod görürsen bil ki odur.

Alıntıları Göster
    Yeni verdiğin driverı da indirdim ve donanmınıza uygun sürücü olmadıgından ıslem ıptal edılyor yazısı aldım.
    Dikkatimi cekti ... Ekran kartım 8600M GT ama bana verdiğin driverların hepsi 8700M uyumlu birbileri ile çalışabiliyorlarmı.

Ayrıca isteiğin ekran görüntüsü sanırım bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cag_utd -- 16 Nisan 2008; 14:03:24 >

• quote:

Yeni verdiğin driverı da indirdim ve donanmınıza uygun sürücü olmadıgından ıslem ıptal edılyor yazısı aldım.
    Dikkatimi cekti ... Ekran kartım 8600M GT ama bana verdiğin driverların hepsi 8700M uyumlu birbileri ile çalışabiliyorlarmı.

Ayrıca isteiğin ekran görüntüsü sanırım bu .

Alıntıları Göster
    Şöyle.Bir driver sadece bir ekran kartına hitap edicek diye bir kanun yok.Mesela nvidia nın masaüstü bilgisayar için çıkarttığı bir driver 8600gt yi de destekleyebiliy fx5200ü de.
    Bir de şunu dene hocam
    http://www.laptopvideo2go.com/nvidia/155series/15818_vista.exe

• quote:

Şöyle.Bir driver sadece bir ekran kartına hitap edicek diye bir kanun yok.Mesela nvidia nın masaüstü bilgisayar için çıkarttığı bir driver 8600gt yi de destekleyebiliy fx5200ü de.
    Bir de şunu dene hocam
    http://www.laptopvideo2go.com/nvidia/155series/15818_vista.exe

Alıntıları Göster
    Malesef buda olmadı .
    Sanırım bu işin içinden çıkamayacağız.
    Senin verdiğin driverların yanı sıra bende diğer laptop üreticilerinin Nvidia Ekrann kartları ıcın kendı sıtelerınde vermıs oldukları driverları denemekteyım.

İlgin İçin Teşekkürler

• quote:

Malesef buda olmadı .
    Sanırım bu işin içinden çıkamayacağız.
    Senin verdiğin driverların yanı sıra bende diğer laptop üreticilerinin Nvidia Ekrann kartları ıcın kendı sıtelerınde vermıs oldukları driverları denemekteyım.

İlgin İçin Teşekkürler

Alıntıları Göster
    yaA şimdi biraz ters olucak ama niye vestel aldığını sorabilirmiyim:) en son önericeğim hatta kesinlikle uzak durun diyeceğim bi markadır kendileri. bizdeki makinalarda vestel(kendim almadım) ve aşşağı yukarı her 2 ayda bir en az anakartı değişiyor.... umarım piyasada satılan ürünler daha kalitelidir. kolay gelsinn

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgo88

yaA şimdi biraz ters olucak ama niye vestel aldığını sorabilirmiyim:) en son önericeğim hatta kesinlikle uzak durun diyeceğim bi markadır kendileri. bizdeki makinalarda vestel(kendim almadım) ve aşşağı yukarı her 2 ayda bir en az anakartı değişiyor.... umarım piyasada satılan ürünler daha kalitelidir. kolay gelsinn

Alıntıları Göster
    arkadaşlar aynı marka ve model ekran kartı laptop ve masaüstü bilgisayar için farklı farklı driver mi üretiyor firmalar bana biraz garip geldi
    o zaman windows ta farklı olması lazım masaüstü veya laptop diye bu konuda yorumlar lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

arkadaşlar aynı marka ve model ekran kartı laptop ve masaüstü bilgisayar için farklı farklı driver mi üretiyor firmalar bana biraz garip geldi
    o zaman windows ta farklı olması lazım masaüstü veya laptop diye bu konuda yorumlar lütfen

Alıntıları Göster
    http://www.nvidia.com/Download/PreScan.aspx?lang=en-us

buradan kendisi algılamıyormu ??

• quote:

Orijinalden alıntı: clarion

http://www.nvidia.com/Download/PreScan.aspx?lang=en-us

buradan kendisi algılamıyormu ??

Alıntıları Göster
    NVIDIA GeForce 8600M GT 156.80 The manufacturer of this system requires that you download the driver for your GPU from their support site.

The GeForce M series and GeForce Go series notebook GPUs use drivers that have been customized by the notebook manufacturers to support hot key functions, power management functions, lid close and suspend/resume behavior. NVIDIA has worked with some notebook manufacturers to provide notebook-specific driver updates, however, most notebook driver updates must come from the notebook manufacturer. Additionally, the desktop GeForce graphics drivers will not install on Geforce M series and Quadro M series notebook GPU's.

yazdgın yere tıkladıgım zaman algılıyor fakat yanında bu mesajı verıyor.

Kısaca Tercümesi :Notebooklar için driverlar kendı uretıcılerı tarafından sağlanmakta . Sebebi :kısayol tusaları ve güç yönetimi notebooklar arasından farklılıklar gostermekte imiş.

Anladıgım kadarı ile ilk önce 8600M Gt ekran kartına sahip diğer üreticilerden model bulmam ardından da onların verdıgı update lerı teker teker denemem gerekıyor.

• quote:

NVIDIA GeForce 8600M GT 156.80 The manufacturer of this system requires that you download the driver for your GPU from their support site.

The GeForce M series and GeForce Go series notebook GPUs use drivers that have been customized by the notebook manufacturers to support hot key functions, power management functions, lid close and suspend/resume behavior. NVIDIA has worked with some notebook manufacturers to provide notebook-specific driver updates, however, most notebook driver updates must come from the notebook manufacturer. Additionally, the desktop GeForce graphics drivers will not install on Geforce M series and Quadro M series notebook GPU's.

yazdgın yere tıkladıgım zaman algılıyor fakat yanında bu mesajı verıyor.

Kısaca Tercümesi :Notebooklar için driverlar kendı uretıcılerı tarafından sağlanmakta . Sebebi :kısayol tusaları ve güç yönetimi notebooklar arasından farklılıklar gostermekte imiş.

Anladıgım kadarı ile ilk önce 8600M Gt ekran kartına sahip diğer üreticilerden model bulmam ardından da onların verdıgı update lerı teker teker denemem gerekıyor.

Alıntıları Göster
    Çözüldü !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Amr Ibnül Zürre

Çözüldü !!!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yardım Edin !!!

Çözüldü !!!

...Sorunu olan sen miydin, sen mi çözdün
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

quote:

Çözüldü !!!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: clarion

quote:

Çözüldü !!!

Evet sorunu olan benim ve kendi imkanlarımla hiç bir şekilde internette bulunmayan bir biçimde çözdüm.

Şuan test aşamasındayım.

Oyunlardan 'Grafik sürücüsü yanıt vetmeyi kesti ve budurumdan basarı ıle kurtuldu' sorununu cozdum

Fakat su an test ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amr Ibnül Zürre

quote:

Orjinalden alıntı: clarion

quote:

Çözüldü !!!

Evet sorunu olan benim ve kendi imkanlarımla hiç bir şekilde internette bulunmayan bir biçimde çözdüm.

Şuan test aşamasındayım.

Oyunlardan 'Grafik sürücüsü yanıt vetmeyi kesti ve budurumdan basarı ıle kurtuldu' sorununu cozdum

Fakat su an test ediyorum.

Alıntıları Göster
    Bugun SAat 21:00 itibari ile '0' hata mesajı alınmıstır.

Bilgisayar iyice zorlanmıs full grafik detay eşliğinde denmeler yapılmıstır.

Son TEST günü yarındır.

Bilginize

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.