Şimdi Ara

Vestel LCD Panel sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
8.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Vestelden 26'' milenyum serisi LCD TV almıştım ve ekranı ortaya doğru kararmaya başladı. Servis çağırıdım ve bana sorunun panelden kaynakladığını garantisi bittiği içinde 300 TL ye tamir edilebileceğini söylediler.
    Ben bu TV yi düşürmedim, çarpmadım, elektrik gidip gelmesiylede alakası yok ,kullanıcı hatasının olmadığı bir konuda benden bu parayı talep etmeleri sizce ne kadar doğru.
    Aşağıda Vestele attığım maili sizinle paylaşıyor ve düşüncelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Sayın Vestel Yetkilisi,
    Televizyonumdaki karamalar artık katlanılamaz boyuta geldi ve servis talebinde bulundum.
    İlginiz ve servisinizi çok çabuk yönlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
    Servis Görevlisi geldi ve ekranın değişmesi gerektiğini söyledi.
    "Ne kadara mal olur?" sorumun cevabını da "300 tl civarı olarak" aldım.
    Sizden yada arge mühendislerinizden şu sorularımı cevaplamanızı istirham ediyorum;
    *Bu ekranın ömrü kaç sene?
    *Aldığımın ikinci senesinden beri küçük de olsa varlık gösteren ama üzerinde durmadığım lakin 3-5 gün içinde birden katlanılamaz boyutlara ulaşan bu ekran kararmasında benim hatam ne?
    *Vestele güvenmiş olmam mı?
    2003 senesinde Ahmet Nafiz Bey okuduğum üneversiteye geldiğinde kendisini en ön sıradan izlemiş ve "Vestelin gücü evlerinize giren servis memerundan geçer" gibi birçok cümlesinden etkilenmiş biri olarak, "param ülkemde kalsın" diye bugüne kadar bütün eşyalarımı vestelden aldım ve etrafıma da aldırdım.
    Ama bu sevda burada biter.
    Yaptığım internet araştırmalırında gördüğüm kadarıyla bu sıkıntı sürekli karşılaşılan bir sıkıntı.Demek ki bu televizyonun ömrü 3 seneymiş.Kendimi kandırılmış gibi hissettirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Fakat şundan emin olabilirsiniz ki ; reklamınızı yapmaya yine devam edeceğim, ama artık olumlu olmayacak tek benzirliği aynı ateşlilikle devam etmesi olacak.
    Canım yandı ve başkalarının (misal 2000 tl nin üzerinde bir fiyata tv aldırdığım amacam gibilerin) canının da yanmasında etkili olduğumu düşününce moralimde bozuluyor.Bundan sonra tüm forum sitelerinde bedava reklamlarınızı takip edebilirsiniz. Adımı arattırmanız yeterli.
    Saygılarımla
    İmza: 700 Türk Lirası ile birlikte bir markaya güvenini kaybeden adam
    U.KESİK

• Syn abufkes arkadaşım.
    Bir zamanlar bende sizlerle aynı fikirdeydim...Vestele güvendim, Hele bir de yerli ürün olması ve de teknolojii kendi imkanları ile imal etmesi harika bir şeydi. Evimin bilgisayarım hariç Bütün elektronik ve beyaz eşyamı vestel almıştım.
    AMAN OLMAZ OLSUN...
    Çamaşır makinamın beyni yandı.Neredeyse garantisinin bitimine 1 hafta kala...
    Haber verdim , yoğunluk sebebi ile 1 hafta sonra geldi. lakin garantisi bitmişti....
    Bu arada bir takım arkadaşlarım vestelde çalışıyor. ( teknik servis departmanında vb.)
    Hepsinin dediği tek şey var. Vestel bir çöp yığını, yetmezmiş gibil de hiç bir elemanı işletme olarak memnun değil.
    Beko gibil koç gurubunu da sevmem , ama adamlar hem müşterisine bakıyor , hemde elemanına.
    Bir de üretiminde ürettiği kaliteli TV leri avrupaya gönderip dandik , tasarım hatalı vb. gibil olanları piyasaya yayıyormuş.....
    Son olarakda defolu ve bozuk ürünlerini ihale ile hurdaya satıyor bütün bunlar bir iki tamirci sayesinde tamir edilip piyasaya sunuluyormuş.
    Sakın seninkilerde bunlardan olmasın.??
    Neyse sen yinede hakkını ara...
    hee bir de modelini de yaz da arkadaşlar kesinlikle almasın, olanlar da ürününü kontrol etsin...

• Sayın Azdaha,
    benim hala inancım var problemi çözeceklerine ama peşini bırakmayacağım sonuna kadar devam bulacağım bu tv ye sahip olanları ve çoğaltacağım örnekleri. Görsünler bakalım müştriyi eayi yerine koymayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abufkes

Sayın Azdaha,
    benim hala inancım var problemi çözeceklerine ama peşini bırakmayacağım sonuna kadar devam bulacağım bu tv ye sahip olanları ve çoğaltacağım örnekleri. Görsünler bakalım müştriyi eayi yerine koymayı.

dostum bir vestel mağduru da benim eğer yapabileceğimiz birşey varsa bende yapmak istiyorum.benim televizyonum da 32" lcd milenyum.senelerdir kapanma problemi vardı.ama artık dayanılmaz boyuta geldi.servise verdim fakat sürekli yalan söylemeleri beni bezdirdi.ilk parçaları değiştirdiler 120 tl aldılar.arıza tekrarladı.bu sefer de panelden olabilir dediler.eğer panel ise panelin üretimi yokmuş ve tv çöp olacakmış.aynı bu şekilde vestelin servisi söyledi.
    üretilen bir malın malzemeleri on yıl boyunca ellerinde bulunmak zorunda değilmi.
    bu mağduriyeti nasıl giderebiliriz.

• BENİMDE 106 EKRAN LCD VESTEL TV VAR ÜST TARAFLARI HEP KARARDI NEDENSE GARANTİSİ BİTTİĞİ GÜN KARARDI SANKİ AYARLANMIŞ GİBİ
  • zararın neresinden dönerseniz kardır.

malzeme kalitesi ve ucuz işçilik, kalifiye eleman yüzünden bu durumlar söz konusu...

yerli üretimin çok iyi birşey olduğu düşünülür. sonra hüsranla biter...

New York Taksi ihalesi ile ilgili olarak New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in "2 yıl sonra arabanın tekerlerinin düşmesini görmek istemeyiz" türk otomobil endüstrisi otomobil üretimin bilincinde değil.
  • Garanti bitince cihazda sorun çıkaran Bi çip falanmı yerleştiriolar ne ayak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg Led tv arıza
    9 yıl önce açıldı
    LG OLED Panel Değişimi
    2 yıl önce açıldı
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_xtr

Garanti bitince cihazda sorun çıkaran Bi çip falanmı yerleştiriolar ne ayak

bu duruma time bomb deniyor..bu durum sözkonusu olabilir. yada 2 yıl sonrasında bozulabilecek şekilde kalitesiz parçaları üretmek..
  • Tam olarak bu konuda bir bilgi edinmek istiyorum. bu konuyu görünce tekrar şüphelendim. Vestel bayilerde satılan televizyonlar 3 yıl garantili iken internette satılan televizyonlar 2 yıl garantili. Bu durum beni bu konuyu okuyunca düşündürdü. Bayii aynı televizyonu 1680 tl ye satıyorken internet mağazalarında 1300 e ve hatta daha altına alınabiliyor. Fiyat farkı malum bariz. Fabrika ayrı bir kalitede ürün dağıtımı yapıyor olabilirmi? İnsan her şeyi düşünüyor malum burası Türkiye. Servislerden net bir bilgi öğrenemedim doğrusu. Bilen arkadaşlar açıklayabilirmi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidden

Tam olarak bu konuda bir bilgi edinmek istiyorum. bu konuyu görünce tekrar şüphelendim. Vestel bayilerde satılan televizyonlar 3 yıl garantili iken internette satılan televizyonlar 2 yıl garantili. Bu durum beni bu konuyu okuyunca düşündürdü. Bayii aynı televizyonu 1680 tl ye satıyorken internet mağazalarında 1300 e ve hatta daha altına alınabiliyor. Fiyat farkı malum bariz. Fabrika ayrı bir kalitede ürün dağıtımı yapıyor olabilirmi? İnsan her şeyi düşünüyor malum burası Türkiye. Servislerden net bir bilgi öğrenemedim doğrusu. Bilen arkadaşlar açıklayabilirmi?

çok eskiden bilgisayar birleşenleri el altından defolu olanları satılıyordu ucuza. sistemi bozulan verilerini kayben çok oldu. microsoftu suçlamışlardı..günah keçisi yapmışlardı...

sizin anlattıklarınızda olabilir. 3 yıla göre fiyatı çok yüksek o fiyata 5 yıl garanti veren var...

iyi tespit etmişsiniz sizden iyi müfettiş olur. çogu kişi bu durumu analiz etmiyor. anlaşılır değil ................kavunun arkasını koklayıp iyimi kötümü anlaşılmıyor..

Vestel LCD Panel sorunu

Vestel LCD Panel sorunu

Vestel LCD Panel sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknown115 -- 9 Mayıs 2014; 20:29:08 >

• bendede uydu alıcılı smart bir Vestel var bugün 2 yıl 15 gün oldu ve televizyon ekran kendi kendine gitti.
    ses var görüntü yok.. Vay be yalnız değilmişim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknown115

New York Taksi ihalesi ile ilgili olarak New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in "2 yıl sonra arabanın tekerlerinin düşmesini görmek istemeyiz"

ona karsan güzel cevap vermişti zaten,

bloomberg turk otomotivinin farkında değil diye,
    noldu sonra? ihaleyi alan şirket de iptal oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdogan8352

quote:

Orijinalden alıntı: abufkes

Sayın Azdaha,

dostum bir vestel mağduru da benim eğer yapabileceğimiz birşey varsa bende yapmak istiyorum.benim televizyonum da 32" lcd milenyum.senelerdir kapanma problemi vardı.ama artık dayanılmaz boyuta geldi.servise verdim fakat sürekli yalan söylemeleri beni bezdirdi.ilk parçaları değiştirdiler 120 tl aldılar.arıza tekrarladı.bu sefer de panelden olabilir dediler.eğer panel ise panelin üretimi yokmuş ve tv çöp olacakmış.aynı bu şekilde vestelin servisi söyledi.
    üretilen bir malın malzemeleri on yıl boyunca ellerinde bulunmak zorunda değilmi.
    bu mağduriyeti nasıl giderebiliriz.

hocam vestelde muh olarak calısmıs biriyim.

VEstelin ucuz mal üretmesinni yanında en azından Servisleri çok iiydi, ürün değişimi veya direk çözüm yolu bulurlardı, o da kalmadıysa yazık..

şu anki kanunda elektronikteki yedek parça tutma zorunlulugu kaç yıl bilmiyorum 7 yıl sanırım.
    eger ilgili sürenin içindeyse ısrarla panel degişimi isteyin. büğyük ihtimal bizim yedek parçacı arkadaslar teminini yapamayacak, kimse boyle uzun stoklu calısmaz lcdtv gibi hızlı degisen teknolojilerde.

lg panelse büyük ihtimail polonydan geliyordur uzakta degil. demek ki panelin üretimi bitmiş.
    eninde sonunda ürününüzü değiştirmek zorunda kalacaklar.

• Sayın Vestel Yetkilisi ;

Konu hakkında düşünceleriniz nelerdir.
  • Alın size bir hikaye daha.. Garip ama Türkiye işte... Vestel televizyonumu servis kurar kullanma şeklini anlatır. söyledikleri gibi kullanılır tv 2 yıl 15 gün sonra ağrıza yapar.
    2 yıl garantili olduğu söylenir. Sonra anlaşılır ki bir yılda bayi garantisi varmış. Servis ağrıza için gelir içini açar aha burada sıvı var der hazine bulmuş gibi panel ağrızası der.(Sıvı denilende ekran için kullanılan özel sıvı )
    Gariban fatih fiyat ister 650 tl. kızar bir daha Vestel mi töbe der. Ve yeni tv fiyatlarına bakmaya başlar. tv boş odada yatmaktadır. 5 gün sonra tv yi bir açayım der. Açar bakar AAAaa tv çalışıyor ortada tek bir çizgi şeklinde.
    Sonra bir hışımla vesteli arar.. ne desinler çalışanlarda ben gibi gariban.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: unknown115

New York Taksi ihalesi ile ilgili olarak New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in "2 yıl sonra arabanın tekerlerinin düşmesini görmek istemeyiz"

ona karsan güzel cevap vermişti zaten,

bloomberg turk otomotivinin farkında değil diye,
    noldu sonra? ihaleyi alan şirket de iptal oldu

kazanan nissan ihalesi iptal oldu. ama 2 yıl sonrası yüzünden.

2 yıl sonra arabanın tekerlerinin düşmesini görmek istemeyiz demesindeki sebeb.. gölcükte üretilen yerli ford araçlar teslerden geçemiyor sızdırmazlık testi montajdan kaynaklı hatalar yüzünden avrupaya gönderilen araçlar testen geçemeyip geri yolluyorlar. monte edebilecek kalifiye elemanda yok. airback yüzünden işten çıkarılanlar ise o ayrı bir konu..

ŞİKAYET:2012 sonunda #ford transit bir araç aldık. Bu araç kapı fitillerinden içeriye yağmur yağdığında su ve normal hallerde de rüzgar sesi alıyor ve davlumbazdan arka kabin içerisine yağmur ve çamur alıyor.

ŞİKAYET:2012 model Çetaş Ford sıfır aldım. 350 m açık kasa #ford transit aldık. Araç 1 sene içinde kasa paslandı. Çetaş Ford bayi kasanın tamamını boyadı. 1 ay sonra tekrar paslanma yapmaya başladı. Çetaş servis bana garanti bitene kadar biz boyarız diyor. Benim derdim araç paslandığında boyatmak değil aracı satarken araçla kaza yaptığımı söylerler. Ben bunun fabrika hatasını nasıl anlatırım

ŞİKAYET: Transit marka aracımdaki direksiyon simidi içindeki demirden ayrıldı. Servis anlamsız bir şekilde üretim hatası olmadığını söyledi. Bu mantıksız gelen açıklamadan sonra servise koltuğun altındaki yayların yerinden çıktığını gösterdim. Servisin cevabı koltuğun üzerinde yamuk oturulmuş ondan kaynaklı olduğunu, bunun bana mümkünse ford yetkililerinden mantıklı akıl alır cevap verilmesini istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: facaer

Alın size bir hikaye daha.. Garip ama Türkiye işte... Vestel televizyonumu servis kurar kullanma şeklini anlatır. söyledikleri gibi kullanılır tv 2 yıl 15 gün sonra ağrıza yapar.
    2 yıl garantili olduğu söylenir. Sonra anlaşılır ki bir yılda bayi garantisi varmış. Servis ağrıza için gelir içini açar aha burada sıvı var der hazine bulmuş gibi panel ağrızası der.(Sıvı denilende ekran için kullanılan özel sıvı )
    Gariban fatih fiyat ister 650 tl. kızar bir daha Vestel mi töbe der. Ve yeni tv fiyatlarına bakmaya başlar. tv boş odada yatmaktadır. 5 gün sonra tv yi bir açayım der. Açar bakar AAAaa tv çalışıyor ortada tek bir çizgi şeklinde.
    Sonra bir hışımla vesteli arar.. ne desinler çalışanlarda ben gibi gariban.

kalitesiz üretmeyi nasıl başarabiliyorlar.

çocukken balonun içine su koyup altıncı kattan aşagıya atardım..

SORU: bozuk çamaşır makinasını vestel fabrikasına atsan ne olur.

A) Ahmet Nazif Zorlu kafasındaki saç döngüsüne isabet eder.
    B) vehbi koç mezarını terk eder.
    c) sakıp sabancı güvenlik görevlisi yüzünden mezarlığı terk edemez.
    d) yukardakilerden hiç biri..

Vestel LCD Panel sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknown115 -- 21 Temmuz 2014; 20:06:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xmonte

Sayın Vestel Yetkilisi ;

Konu hakkında düşünceleriniz nelerdir.

Ich möchte zu fluchen, aber wird nicht zulassen, Schlichten.
  • 32" LCD Uydu Alıcılı Vestel Tv almıştım sadece kırmızı ışığı yanıp sönüyor açılmıyor. 3 Yıl oldu. Herkesde aynı problem var demek.
  • HORT olacak ama, 2017'de aynı sorunun, aynı şekli ile devam ettiğini okuyanlar görsün.

Bende de aynı şeyler oldu, garantinin bittiği 6 ay olmuş LCD panel gitti. Ses var görüntü yok. Servise gider, LCD panel üretimi yok cevabı verilir. Yedek parça bulundurma zorunluluğu hatırlatılınca, kıvırır, yeni Vestel alırsam 300 tl indirim önerir.Araştırırım, Vestelin 1600e sattığı tv hepsiburada zaten 1300e satılıyor.Buraya arkadaşlar 2013 te yazmışlar ama ders alan YOK! O değil, yerli, milli sanayimize olan inancımızı yok ettiler.Bu duygular ile yıllar önce RAKS marka telefon almış adamım ama bundan sonra sadece gavur malı kullanacağız galiba....

"Para kaybetmektense müşteri kaybetmeyi tercih ederim." (Vestel)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.