Şimdi Ara

Vestel mobil telefon ithalatına karşı korunma önlemi talep etti (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
999
Cevap
12
Favori
44.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    biz de bebek arabası ithali yapıyorduk, markamızı patentledik,servisimizi açtık,ürünler uygun ve kaliteli yaptırdık Çin'den, sonra yerli üreticiler korunma kanununa uygun olarak başvuruda bulundular ve anti damping vergisi ile ürün başı 20$ ek vergi geldi, sonra ne mi oldu, ne yazık ki ithal ürünler azalınca bizim yerli üreticiler fiyatları artırdılar, ürün kalitesini değiştirmediler, sonra ya battılar ya devir yaptılar ya da başka ürünlere yöneldiler, ne yazık ki,
    Vestel'in yaptığı bence de doğru üretimin ve teknoojinin gelişmesi için kendi yağımızda kavrulmalıyız ancakkk,
    bizim bu kafadaki üreticiler hemen açgözlülüğe başlıyorlar ve geliştirme yerine aptalca iktisadi politikalara yöneliyorlar,
    İnşallah bu başvuru işe yarar,çünkü bu kadar para yurtdışına boşyere gidiyor,
    İphone tüm parçaları kendi üretmiyor,Samsung,LG veya Sony de öyle

• yerli üretim yapan firmalara teşvik verilmeli, Venüs aldım, her yeni model çıkardığında da alacam... Ayfon alacak kadar saf değilim:)

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    aferin

zaten venüs ile ayfonu ayırt edemeyecek birisi için çok gereksiz olurdu
  • İşine geldi mi kapitalist, işine geldi mi komünist, oh ne ala memleket.
  • sanki çok başarılı bir tel çıkarmış gibi bu açıklamayı yapmaları çok talihsiz olmuş. Teknoloji severler tarafından tabi ki tepki çekecektir. Yazık piyasaya tutunma ihtimalleri vardı onu da kaybettiler !
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Gülerim gülerim de şu başlık altında Vestelin devletten yardım istemesinin altında vatandaşa o dandik telefonlarını daha ucuza satma amacı olduğunu düşünenlere gülerim. Lan o dandik aletler ellerinde kaldı takoz gibi satamadılar şimdi de vatandaşın sırtına ek vergi yükü bindirmek için devlete ağlıyolar, olan tamamen bu. O takozlar o para eder mi hiç elinize alıp baktınız mı hiç?

Aynen budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Merhaba,
    biz de bebek arabası ithali yapıyorduk, markamızı patentledik,servisimizi açtık,ürünler uygun ve kaliteli yaptırdık Çin'den, sonra yerli üreticiler korunma kanununa uygun olarak başvuruda bulundular ve anti damping vergisi ile ürün başı 20$ ek vergi geldi, sonra ne mi oldu, ne yazık ki ithal ürünler azalınca bizim yerli üreticiler fiyatları artırdılar, ürün kalitesini değiştirmediler, sonra ya battılar ya devir yaptılar ya da başka ürünlere yöneldiler, ne yazık ki,
    Vestel'in yaptığı bence de doğru üretimin ve teknoojinin gelişmesi için kendi yağımızda kavrulmalıyız ancakkk,
    bizim bu kafadaki üreticiler hemen açgözlülüğe başlıyorlar ve geliştirme yerine aptalca iktisadi politikalara yöneliyorlar,
    İnşallah bu başvuru işe yarar,çünkü bu kadar para yurtdışına boşyere gidiyor,
    İphone tüm parçaları kendi üretmiyor,Samsung,LG veya Sony de öyle

Yanlisin var.. samsungun bunyesinde herseyini uretebilecek bir potansiyel var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar şu yerli üretim lafına çok takılmışsınız ve çok mantıksız yorumlar yapmışsınız,
    vestel tamamını yerli ürettim demiyor ki,
    kasa tasarımı, üretimi yerli, batarya yerli, ekran yerli ve ana kart diyebileceğimiz kısım yerli, fiyat olarak bunların toplamı %60 a tekabul ediyor.
    yani %60 yerli gerisi dışardan, eğer siz buna yerli demiyorsanız dünyada hiçbir marka yerli değildir.
    apple amerikan markası, işlemcisini samsung üretiyor, hoparlörünü tayvan üretiyor, anakart ve bazı parçalar çin üretimi ve çin de montajlanıyor ama parasıyla aldığı patentler sayesinde amerikan malı oluyor,
    size göre apple amerikan markası değil o zaman.

Vestel kötü telefon üretti ve çok kötü fiyata pazara sürdü bu herkesin kabul ettiği birşey.
    açıkcası ben telefon ithaline konulabilecek yasak ve ona benzer yaptırımlara da karşıyım.

bence yapılması gereken şey teknoloji ürünlerinden elde edilen vergi gelirlerinin bir kısmını arge çalışması yapan firmalara vermek mantıklı olur.
    belki şu anda zaten yapılıyordur ama daha fazla destek vermek gerekir, en azından bir firma teknoloji ürünü çıkardığında aceba zarar edermiyiz düşüncesi olmayacak. devletin verdiği destek en azından arge çalışmalarını karşılaması gerekir.

ayrıca devletin yurt içinde ve yurt dışında patent desteği de vermesi gerekir, gerekirse devlet yurt dışında kendi şirketini çok sağlam desteklemelidir.

tabi bizim medya ya da çok iş düşüyor, sırf samsung s5 in su geçirmez özelliğini vurgulamak için adamlar kara para aşk dizisinde 5 dakikalık bölüm çekmiş, eğer ileride vestel'de de böyle bir özellik olursa gerekirse yarı fiyatını aynı şeyi vestel için yapmalılar bence.

benim acizane görüşlerim bunlar.

• Ya ben bu firmaları anlamıyorum. Hayır zaten fiyatlar ucuz filan değil ki arkadaş. Kim diyor ucuz diye, bana bi söylesin allaşına, forumda telefon fiyatları ucuz diyen bi insan evladı var mı? Avuç içi kadar alete bir laptop parası veriyoruz resmen, aynı alet avrupada asyada yarı fiyatına. Millet bozulunca çöpe atıyor. Ayrıca vergisi de zaten fazlasıyla mevcut. Hocanın fıkrasını bilen bilir. Bu ekstra vergi talebi tıpkı "Devletlum, fil yalnız kaldı sıkılıyor, bize bir fil daha gönderin" demek gibi bişey. Ama tabi Vestel'in hissedarlarına o vergiler koymaz. Vergi kime koyar, sen ben gibi sıradan vatandaşa.
  • Güzel yerli bir telefon üretsin ertesi gün gider alırım.vestel garantili nexon tv aldım. Gayet memnunum samsung gibi özellikleri var. Yerli malı diye kötü bakmamak lazım
  • bence pek bir işe yaramıycak bu girişim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tviskony

quote:

Orijinalden alıntı: faya85

quote:

Orijinalden alıntı: teardrop2882

zaten vergiler yüksek bunun yerine yerli tel den vergi almasınlar daha mantıklı olur
    Beyin bedava

Olay bu kadar basit aslında ama işlerine gelmez

olum devlet vergi almıycaksa; yerli telefon olmasının ne anlamı var

cari açık esas sorunumuz zaten vergilerin azlığı veya çokluğundan ziyade ithale çok yatkın olmamız ve de cari açığın devasa boyutlara ulaşması.

• Zaten en sevmedigim marka gecen kongre merkezinde gordum adami olcen artik ne yapacaksin bu kadar parayi ayrica o teli hic bir dhli almaz unutma samsung bi galaxy sense sadece venussun kiminle boy olcusuyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igetsky -- 9 Aralık 2014; 0:59:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zenfonun yarı fiyatına satsın ederi odur bu rakamlar çok komik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyse böyle birşey olursa elimdeki teli 5 10 sene kulanırım anca o seviyeye gelirler ondada gider yurtdısından bizzat alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

Zaten en sevmedigim marka gecen kongre merkezinde gordum adami olcen artik ne yapacaksin bu kadar parayi ayrica o teli hic bir dhli almaz unutma samsung bi galaxy sense sadece venussun kiminle boy olcusuyorsun?

samsung demişken ikisi de aynı yıl kurulmuş yanılmıyorsam. durum ortada...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel haddini aşmasın yoksa haddini bildiririz. Bu ne cürret be onlara noluyo Ceo'sunu vururum valla adam olucaklar o kadar. Yerli malına başka ürünlerde destek veririm ama telefon ve pc'de asla.

• açıkça görülüyorki yabancı mallara karşı ciddi bir şekilde tepki var şöyle ki . çinden gelen zehirli ayakkabılar bence tamamen palavra piyasda çin malı olmayan ayakkabı mı var ? en iyi markalar bile çinde üretiliyor , kiğılının gömleklerinden tutunda lafuma , columbia nın ayakkabı ve montlarına kadar . bunları yasaklayamayacaklarına göre işin içine hile karıştırmaya başladılar...
  • Vay bee!!!! Sen dün piyasaya 2 vasat telefon modeliyle gir. Bugün kendi telefonunu sattırmak için Yurt dısından gelen telefonlar ıcın korunma önlemi talep et! Tamam yerli malı yurdun malı.. Yerlı ekonomının kalkınması ıcın oncelıkle yerlı malı tercıh edılmelı ama, rekabetın bol oldugu pıyasada senın telefonundan cok daha ıyı modeller aynı fıyata satılıyor. 1 aydır 5.5ınc telefon almak ıcın arastırma yapıyorum. On yargılı bır ınsan olmadıgım ıcın Vestel telefonun ıncelemesınıde ızledım. Acıkcası
    1: ılerıde donanım sorunu vs.. cıkarırmı?
    2: Pıyasaya yenı gırmıs vs..
    Bunları dusunmeden telefonu alacaktım. Yok arkadas telefonu acıkcası beğenmedım. 2 tane Osmanlı tarzı tema koyarak yerlı telefon olmuyor ne yazıkkı. Buna kanarak telefon alanında aklını sasarım. Ustelık bır tane kendı onlıne uygulama koymuslar. Sımdı adını hatırlamıyorum. Telefonda kasarak calısıyordu. Hatta telefonu ınceleyen kısıler yav kastıgı bellı nıye koymuslar merak edıyorum dıyorlardı
    General mobıle Turk fırması. Tamam sattıgı telefonolar Çinde yapılıyor ama benım gıbı bır cok kısı telefonu on yargısı olmadan aldı. Cıktıgı gunden gecen haftaya kadar telefonu kullandım. 2 kere aynı hatadan (dokunmatık ekran hatası) servısıne gonderım. 2 sınde de cıhaz hatası dıye bedava yapıp gonderdıler. Bu arada benım kadar sanslı olmayan Telpa magduru yuzlerce kısı oldugunuda hatırlatayım. Neyse sonucta telefondan memnun kaldım. 4 - 5 kere yere dusurdum. Telefon gerek yazılımsal gerek gorunus olarak hıc bır hasara ugramadı. Su anda sıfır gıbı kutusunda duruyor. Satmaya kıyamıyorum. Nıye mıllet yabancı telefon varken bu telefonu aldı? (herkes ıcın demıyorum) En basta fıyat ve performans olarak en cazıp telefondu. Dogru durust reklamı bıle olmadan telefon ılk donemler yok sattı. Ilk baslarda telefonun guncelleme olarak arkasında durdu. Kıtkat cıkartıcaz dıyıp neredeyse yarım sene mılletı oyaladı.. Bu arada berbat teknık destegı, telefonun bazı kronık sorunlarından dolayı kullanıcılarının bellı bır kısmını kaybettı.. Ustune yenı modelınde fıyatı bıraz yuksek tutunca o cazıbesını yıtırdı.
    Kısacası Vestel fıyat performans olarak ıyı bır telefon cıkartsa zaten tanınan bır marka, emın olsunlar yok satarlardı. Emın olsunlar bende alırdım. Sen vasat bır telefon cıkart sonra bebeler gıbı agla... Sımdı rekabet kurulu Vestel'ın davasını haklı bulsa.. Yabancı marka telefonları kısıtlasa, Vestel bu pıyasada tekel olsa yınede onların telefonunu almam. Eskı butun telefonlarımı saklıyorum. Nokıa 3210 kullanırım.. Mıllet ınternete gırerken yılanlı oyunu oynarım yınede Vestel almam.
    Bu arada yenı telefon tercıhımı Huwaı G7den yana kullandım. Gercekten telefondan memnunum. Bazı ufak tefek sorunla karsılastım ama donanımsal degıl yazılımsal oldugu bellı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 9 Aralık 2014; 5:44:24 >

• Koruma talebi kabul edilirse vestel nekadar rüşvet pardon nekadar cihaz hediye edecek acaba bununla ilgili bir haber var mı?

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.