Şimdi Ara

Vestel mobil telefon ithalatına karşı korunma önlemi talep etti (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
999
Cevap
12
Favori
44.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi telefonlarını satabilmek amacıyla millete pislik atma. Gümrükten geçen ürünlere yeterince vergi binmiyormuş gibi extrası kaldı.

Venüs, Venüs, Venüs. Küfür etmemek için tutuyorum kendimi, kardeşim sen adam gibi telefon çıkarttın biz almadık dimi? %100 Türk yapımı telefonmuş-muş. Ne zamandan beri ram, işlemci üretmeye başladık? Toplumumuzun cahil kesimini uyuta uyuta bizide cahil sanmaya başlamışlar.

Korunma önlemi, keşke zamanında bu kuruluşun sahipleri için korunsalardı.

Bir toplumu en kolay kandırma yöntemi
    1)Din
    2)Milliyetçilik duygusunun bu şekilde kullanılması.

• quote:

Orijinalden alıntı: amlodis

kamu menfaatini ancak devletler korur, hiçbir firma kamu menfaati gözetmez.

Hani nerede o devlet ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: twilightened

quote:

Orijinalden alıntı: amlodis

kamu menfaatini ancak devletler korur, hiçbir firma kamu menfaati gözetmez.

Hani nerede o devlet ?

O da ayrı bir sorun ışte hocam ama olması gereken bu, bunu yapan devletler var bizim de halk olarak onları örnek almamiz lazım, sonuçta bizim suçumuz.

Herkes hak ettiği şekilde yönetilir maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • süleyman demirel baba geldi bırakın devlet işlerini

Üzülmeyin çocuklar, üzülmeyin. Ben bir işe girersem adamı anasından doğduğuna pişman ederim. Süleyman demirel

ne demişti bu millet koyundur nereye çekersen oraya gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.M.C -- 9 Aralık 2014; 16:25:55 >
  • "Genelevleri kapatalım da millet bizi mi sevsin?" - Süleyman Demirel

BENZİN VARDI ŞEKER VARIDIDA ŞERBET YAPIP BİZMİ İÇTİK

HÜKÜMET RUTİNİN DIŞINA ÇIKABİLİR NORMALDİR

DEVLETİN 70CENT İHTİYACI VARKEN BİZ 70 BİNİNİ HACILARA AYIRDIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.M.C -- 9 Aralık 2014; 16:28:39 >
  • Vestel hala bu telefonlarla devam ederse istediği satışı yapamaz.Zatençok fazla alternatifleri var.İthal telefona karışmadan önce kendini geliştirmesi lazım.Piyasadaki diğer çok satılan telefon markalarına baksın.Onların fiyat ve özelliklerini araştırsın.Kendi telefonlarıyla kıyaslasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tviskony

quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

quote:

Orijinalden alıntı: Tviskony

quote:

Orijinalden alıntı: faya85

quote:

Orijinalden alıntı: teardrop2882

zaten vergiler yüksek bunun yerine yerli tel den vergi almasınlar daha mantıklı olur
    Beyin bedava

Olay bu kadar basit aslında ama işlerine gelmez

olum devlet vergi almıycaksa; yerli telefon olmasının ne anlamı var

cari açık esas sorunumuz zaten vergilerin azlığı veya çokluğundan ziyade ithale çok yatkın olmamız ve de cari açığın devasa boyutlara ulaşması.

vestel haklımı diyosun yani?

vestek haklı demiyorum. elektronikte zaten oldukça yüksek vergi var (ötv, kdv vs) teşvik dış ürünlerin vergileri artırılıp alınması imkansızlaştırılarak değil iç ürünlerin vergilerinin düşürülmesi fiyatlarının ucuzlaması yoluyla olur. tabii bu dediğim normal ülkelerde olan bir şey, bizde her şey bekleniyor. otomobile %45 ötv koyan telefona neden koymasın?

olması gereken, vestel'e veya üretimini burada yapan diğer firmalardan alınacak verginin azaltılması veya kaynak sunulması, ucuz kredi verilmesi ve bu yolla teşvik edilmesidir.

• Tamamen saçmalık. Vestel adam akıllı bir telefonu uygun fiyata sunamayacağı için böyle bir yola başvurmuş. Umarım geri çevrilir bu talep. Yoksa fiyat / performans oranı yükseleceği gibi istediğimiz modele ulaşmak da zorlaşacak.

• bu habere göre zam ya da indirim pek mümkün gözükmüyor
    http://manset.at/vestel-cep-venus-koruma-sorusturma/

Diğer yandan Vestel adam akıllı telefon üretti uygun fiyata sattı da biz almadık mı Yılların firması Koreli LG bile G2 modeline kadar firmada söz sahibi değildi piyasada etkili olmak için önce iyi tasarıma sahip olmalı daha sonra güzel sade ve kullanışlı bir arayüzüne sahip olacak bu da yetmez sonrası için de yazılım desteği vereceksin Vestelde bunlardan hiçbiri yokken kimse (SÖZDE) yerli üretim de olsa kimse almaz
  • os_lnx kullanıcısına yanıt
    Çok uzun bir konu ama ilk adım olarak devlet kendi parasını kendisi basarak ( bankalardan borç alarak değil) başlayabilir.

• os_lnx kullanıcısına yanıt
    Bankaların nasıl para ürettiğini anlatan bir video aşağıda renkdaş
    http://m.youtube.com/watch?v=y7IKmCE3Q-Q

• Bunu kabul ederse devlet Apple fanları iPhone 6S'i 4000 liradan almaya hazırlasın kendini
  • Aslinda su surekli son model alan insanlari durdurmak lazim tefonu 1 sene kullanmadan ust modeli cikti diye degistirmek nedir 0.50 ghz disigghhk ve 2.5 piksel daha yiksakkk cunkeeevestele buradan selamlar olsun surunmeye devam vestelll

• Şu bana cevap yazan şahıslar bir açıklar mı , bir firma nasıl 20 yıllık geçmişe sahip , dünyanın ilk trilyon dolarlık firması olan apple gibi telefon çıkaratabilir , yani siz ne istiyorsunuz ne yapılsın . Vestel değil de adı X olsun . Bu X firması senin gönlüne göre telefon yapana kadar beklesin mi ? Geçmişi 20-30 yıla varan dünya devleri ayarında telefon yapabilmek için ne yapılması lazım ? Br açıklayın lütfen ağaca göre eylem yapan zihniyet.

Yok yazılanları okumamışım . Kardeşim siz benim yazdığımı okudunuz mu ki ? Ben sırf destek olmak için alırım dedim . Vestel mükemmel , süper , yazmadım .

Cevap istiyorsanız alın size cevap :

http://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/Analiz-iste-iPhone-6-ve-iPhone-6-Plusin-uretim-maliyeti.htm

quote:

Re/code ve CNBC için önceden açıklanan rakamlara göre, iPhone 6'nın parça maliyeti, tercih edilecek kapasiteye göre 200 dolar ile 247 dolar arasında değişirken, iPhone 6 Plus'ın parça maliyeti ise yine kapasiteye göre 216 dolar ile 263 dolar arasında seyrediyor.

Siz ne yazarsanız yazın , ben diğer ülkelerde Türk markalarının isminin geçtiğini gördüğüm için , Youtube'da Türk markalarının incelemeleri yapıldığı için gurur duyuyorum .

Kusura bakmayın , sizin arzu ettiğini şekilde bir dünya yok . Öyle samsung ayarında asus ayarında telefon yapsın sonra gelsin dersen ömrün yetmez.

Ben gurur duyuyorum , sen lanet okuyorsun . Ama ikimizde Türkiye'de yaşıyoruz . Yani , Türkiye'de anlatabildim mi ? Türkiye . Burası Türkiye .

• yok artık vallahi küfrüm geldi vestel adam akıllı cihazmı yaptında 150 dolarlık cihazları 800 e kaktırıyosun bide neler talep ediyor alık 800 liraya köle gibi adam çalıştıran zihniyetten ne bekliyorsunuz

• Bu fikri vestelde dile getiren vestel yöneticileri acep hangi marka telefonu kullanıyor.. Neyse markası önemli değil münasip yerlerine koysunlar telefonları zarar görmesin.
  • Vestel sadece bunu hakediyor

• Liberal ekonomilerde devletin önemli/stratejik bulduğu kurumlara desteği hep olur. Bunu ister hibe şeklinde para verip arge için katkı olsun diye yapar, ister vergi indirimi vs. diye yapar. 1. dereceden bildiğimden , AMD Intel Nvidia vs. gibi firmalara exascale araştırmaları için her sene cüzi miktarlarda, 20 milyon $ gibi hibe veriliyor. TR'de bu tarz şeyler işe yaramaz. Bilançoda iyileşme olarak gösterilir. Vergi indirimi veya uygun şartlar da fazla işe yaramaz. Bilginin oluşup ülke içinde kalması, işe yaramayacak olsa bile her tür araştırmaya arka çıkılması da 2 ucu keskin bıçak. Tübitakın işe yaramyacak herşeye para saçması da örnek, ne alak diyen olursa Çin'de sırf Ulusal Bilimler Akademisinden vs.'den para araklamak için sahte-bilimsellikle kurulan projeler de örnek.

Teknopark ile işler yürümüyor(hayata geçebilen şeyler çıksa bile). İnsanları bağlayamazsan sana yeterli faydası da olmuyor. Firmaya direk teşvik-yardım yapılmaması lazım(ayrıca destek elbette gerekli). Arge amacıyla istihdam edilen personelin firma-devlet ortak çalışanı olması lazım. Devletin bunu ciddi bi politika olarak görmesi lazım, alakalı olan her yönüyle (bizde hiç olmadığı gibi). Devletin bu adamın geleceğini garanti altına alması lazım. Maaşından emekliliğine kadar. Ama elemanı çalıştırmak fayda göreyeceğini düşünüyorsa işten çıkartmak vs. firma kontrolü altında olması lazım. Kaçmasını zorlaştırıcı, centinmenlik anlaşmaları benzeri şeyler lazım. Direk dışardan gelen ürüne başını sıkıştıracak şekilde engel koyamıyorsan yurtiçinde önemli olan şeylerin üretimini kolaylaştırman lazım(her tür şey için geçerli bu).

Çip üretmesi, onun tasarımı argesi mimarisi maliyetleri kolay iş değil. Silikon Yatırımcılığı en pis işlerden biridir. Çünkü kimse Silicon Investor (silikon yatırımcısı) olarak anılmak istemez. Argesi fazladır, gerekenler fazladır, maliyetleri yüksektir, geri dönüşü uzun zaman alır, garantisi yoktur, başka birilerinin rakip bi teknoloji ile çıkması ve sizin bilmem kaç zmanlık çalışmanızı tamamen geçersiz kılma riski hep vardır (3 kuruşluk ethernet çipinden tut yüzlerce dolarlık özel tasarım FPGA lı devrelere kadar). Daha da beteri o kadar çabalayıp didinip zar zor bulduğunuz 2 tane yatırımcı sonuçlardan memnun kalmadığı zman ortada kalakalırsınız.

Ortak sermaye grupları (Venture Capitaller), Özel sermaye grupları (private eq.), melek yatırımcılar, kreditörler vs. öyle kolay kolay bi silikon yatırımı olayına girmezler. 1. elden bildiğim insanlar var 200den fazla yatırımcı ve grupla konuşup hadi kardeşim güle güle noktasına gelen. İlk tavsiyeleri, ilk görüşmede asla silkondan bahsetmeyin ://

Devletin teknoloji ile ilgili alanlarda daha fazla işe el atması lazım. ABD'de olamaz bu, anca stratejik kurumların ihaleleri vs. üstünden olur (DOA vs.). Bizde mecburen böyle olmak zorunda ama. Tek başına teknopark vs. ile vergi indirimi ile olmaz. Bürokrasinin getirdiği zorluğa da, adam kayırmaya da müsade etmeyecek şekilde olmalı.

En hızlı peşinden koşulabilecek ve en az yatırım gerektiren ne ? Yazılım temelli işler dimi? Vestel ne halt edebilir ki hemen diyosunuz dimi? Linaro'nun sağladığı yazılımı alacaklar, iyice debug-tweak edecekler. İstersen adına hile de, istersen OS'nin CPU'ya belli rutinler yollayacağı zaman bunların önceden ipucu içerebilecek şekilde CPU'nun daha hızlı işlemesine çevrilmiş hale de, istersen belli başlı program-uygulamaların yada en azından telefon ile verilecek olan uygulamaların kod yapılarının herhangi bi Çin telefonundan daha hızlı işletilmesini sağlayacak şekilde elden geçirilmesi de, ister adına optimizasyon de. En hızlı yatırım yapıp ürüne özel olan şeylerde geri dönüş alabileceğin alan yazılım kısmı olur.

Gerisi, tasarım arge kısmı zaman ve yeterli insan kaynağı birikmesi ile ilgili. Devlet çkıp 10 milyon$ direk teşvik verirse bu direk amaca hizmet etmez. 100 tane arge personelinin maliyetlerini devlet üstletnirse/ortak olursa, uzun sayılaacak süreler bağlarlarsa(başka firmaya kaymak vs.), centinmenlik anlaşmaları gibi şeylerle milletin birbirini ezmesini engellerse benzeri şeylerle yürür anca.

Öbür taraftan popüler ekonomi hocası da çıkar, teknoparklara 10 tane pc koyuyorlar, teşvik-indirim zart zurt herşeyden yararlanıyorlar diye eleştirir. Bütün donanım Çinden gelsin, sen yazılım tarafında farklılık ortaya koyabil, o seni farklı kılmaya yeter. Yeterince know-how olduktan sonra elinde, biz bu tarz ayarlama yapıyorzu ama şu tarz bi cache olsa bizim işimizi kolaylaştırırdı noktasına gelebildiklerinde esas silikon tasarımının da peşine düşülür.

Devletin başında olduğu konsorsiyum gibi bişey de olur, höt getirin bakim anlayan adamları der, özel sektör de işin içinde olacak, adamların denetimi şirkete faydasını siz belirleyeceksiniz der vs. Öyle hadi araba yapın ben arkanızdayım demekle yürümez işler. Teknoloji konusunda herkesin fikri olur ama üretim için gerçekte nelerin olup bittiği konusunda çok az insanın bilgisi vardır. Araba konusu idrak edilmesini kolaylaştıracaksa onun üstünden tartışılsın (daha önceki tartışmalar gibi).

Devletin düzenleyici otoritesi olduğu kadar, işten anlayan adamlardan da kurulu takım-yönetim ile bu tarz bi devlet-özel girişim grubunda yer alması lazım. Bunu da adam kayırmadan, ideolojik yaklaşımlardan sıyrılmış, amacın belli bi firmaya-gruba destek değil üretilecek bilginin / know-how'ın Ulusal olması ülke içinde kalması hedeflenmeli. Bunların hiçbiri de kolay kolay olacak işler değil. Sevmediğin ama kapasitesi olan insanları faydası olacağı için önemli göreve getirmek konusunda egosuna yenilmeyecek yöneticiler olmadan yürümez bu iş. Egomanyaklığı, belli bi dünya görüşü ideolojisi tavan yapmışları da ikna etmesi kolay değildir herkesin malumu.

Yukarıda konuşulmuş kaç yıllık firmlarla nasıl başedilir napılır biliosan söyle diye. Edemeyiz bu şekilde bakış açımız da değilmezse edemeyeceğiz de.Aradaki devasa fark hep kalır.

Adam gibi devlet politikaları olmadan yürümez bu. Firmaların insiyatifi faln ile olmaz. Olur sen 2 adım atarsın, toplamda yabancıların atabileceği 100 adımla yine geride kalırsın.

Silicon Catalyst diye bazı büyük firmaların oluşturduğu bi konsorsiyum var(Keysight, TSMC, Synopsys ). GloFo'dan yöneticiler faln da var, işin ne olduğunu bilen, yeni başlangıçlarda(start-up larda) firmaların-insanların nasıl sorunlar yaşadığını karşılaştıkları zorlukları faln bilen. 2 milyon$'dan küçük bütçe ile başlayan personel sayısı az olanlara PC, ofis, donanım, geliştirme araçları, üretim teknoljilerine erişim vs. gibi imkanlar tanıyacaklar. Bi network çipi de (istersen eth switch'i olsun), istersen belli uygulamayı hızlandıracak özel bi FPGA-ASIC de (mesela FPGA ile SQL hızlandırması yapabilecek). Böyle ufak yeni kurulan firmaların yukarda da dediğim gibi yatırımcı-destek-kredi vs. bulmaları çok çok zor. Grup bu tarz yeni kurulan firmalara-başlangıçlara destek verecek.

Devletin bu tarz bi destek vermesine imkan yok mesela. Ama başka konularda yardımcı olabilir. Sorun işte devletin gerçekten faydasının olabileceği alanlarda insan kökenli problemler yüzünden hiçbişey yapamaması.

• Vestel çinli oppo , xiaomi , meizu markaları gibi her keseye uygun çeşitli kaliteli telefonlar üretirse lafımız yok ama üretmezse hamama kadar yolun var vestel

• quote:

Orijinalden alıntı: Avorlair

Kendi ülkesinin ürününe markasına bu kadar düşmanca tavır sergileyen başka bir millet var mıdır merak ediyorum, yazık gerçekten.

Bugün kötü üreten Vestel yarın korunduğu için büyüyecek, deneyim kazanacak ve daha iyisini üretecek hiç düşünmüyor musunuz?

Zorlu holding yönetim kurulu başkanının Venus telefonlar hakkındaki sunumunu izlediniz mi hiç? Adamlar satışlara ve piyasada tutulmalarına paralel olarak "DİKEY ENTEGRASYON" gerçekleştirecekler. Yani Türkçesi; yarın işlemciyi de, gpu yu da, kamera sensörünü de Vestel üretecek. Bu firma geliştikçe ileride senin mühendisini işe alacak, senin işçini çalıştıracak, sonra ortalıkta "işsiziz, devlet bize iş bulsun" diye dolanmıcaksınız.

Sizler milliyetçiliği anca marşlarla, naralarla, tespih ile, askerlik ile, lafta sözde kalan hareketlerle yapın, adamlar sizi uyutsun cebinizden paranızı alsın siz daha "vatan millet sakarya Atatürk" diye dolanın etrafta. Atatürk milliyetçisiyim diyip ithal arabanın arkasına Atatürk ün imzasını yapıştırın,

Aynı şekilde sizler anti-emperyalizmi karı kız tavlayarak, marşlar naralar atarak, pis paspal kıyafetler giyerek, alkol şirketlerini zengin ederek, 1700 lerden kalma kitapları ezberleyip saçma sapan siyasi muhabbetler ederek yapın,

Hiçbiriniz şu ülkedeki yerli üretimi desteklemeyin

Atatürk döneminde yerli sanayinin gelişimi ve korunması için ithal mallara konulan gümrük vergilerinden bir habersiniz, 1980 e kadar konulan gümrük vergilerinden bir habersiniz, bugün beyaz eşyada Türk markalarının şanı şöhreti varsa gümrük vergileri sayesindedir.
    Bugün, gelişmiş ekonomileri "gelişmiş" yapan şey de GÜMRÜK VERGİLERİDİR, kendi ekonomilerini sanayilerini firmalarını 100-200 yıl gümrük duvarlarıyla koruyan ülkelerin hepsi bugün birer gelişmiş ekonomidir, bunun istisnası yok.

Sizler daha milliyetçiliğin "m" sini, anti-emperyalizmin "a" sını anlayamamışsınız.

Böylesine cahil, ekonomi ahlakından yoksun bir halka mensup olmaktan utanıyorum

Bu kadar büyük düşünen amcamız cebinde ne telefon kullanıyor acaba Vestel mi?

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.