Şimdi Ara

Vestel mobil telefon ithalatına karşı korunma önlemi talep etti (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
999
Cevap
12
Favori
44.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen o büyük firmalarla rekabet edecek kadar iyi telefon ürettin de almadık mı ilk önce onlarla rekabet edecek güç ve kalitede telefon üret bak nasıl satılıyor.

• senin çöplerini almak zorunda mıyız? önce verdiğimiz parayı hak edecek bir ürün üret sonra şovunu yap

• Vestel sayesinde Apple'dan kurtulsak bile kârdır. Milletin kanını emdi bu Apple.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi yerlerinin ismini bile "Zorlu Center", "Vestel City" gibi yabancı terimlerden seçeceksin. Sonra gidip o dandik telefonlarınla yerli malıyım diye korunma talep edeceksin!
    Bu düşünce tarzınla gerçekten bir yerli MALIsın!
  • Kendi üretimi olmayan telefonların arkasına ismini yazıp ithal edip satıcak ama diğer orjinal kendi üretimleri olan firmalar türkiyeye getirip satamıcak.

İlginç bir paradoks..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaksimenes35 -- 9 Aralık 2014; 11:47:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senelerdir ihracat yaptığınla iç piyasaya verdiğin malların arasında ne kadar kalite farkı olduğunu biliyoruz vestel...?

İç piyasaya verdiğin dandik malları avrupa ülkelerine sat da göreyim seni vestel...?

Bu ülkenin insanlarını keriz yerine koyarken iyiydi de şimdi bir yerin sıkışınca bu ülkenin firması olduğunu mu hatırladın vestel...?

Senin kendi vatandaşına attığın kazığı samsung apple htc vs atmıyor vestel... kazığı atan vergiler ile distiribütör firmalar, danışıklı dövüş yani, şimdi senin bu
    talebinde ben de bu danışıklı dövüşün içinde olmak istiyorum demenin üstü kapalı hali vestel...

Bak Çin e hiçbir ithal telefonun önünde engel yok ama Çin de en çok satan markalar kendi markaları Xaomi, huawei, oppo, zte vs.. Niye, çünkü kaliteli, adam gibi her fiyat segmentine hitap eden, her şeyden önce ekonomik telefonlar üretiyorlar, sen bunların hangi birini yapıyorsun vestel..?

Çin deki firmalara fason üretim yaptırmakla içine sadece dandik bir yazılımı kendin koymakla yerli üretim mi yapmış oluyorsun vestel..? Bunları yapabilecek gücün varken yapmaman işin kolayına kaçman ne kadar etik vestel..? Ülkeni, kendi vatandaşını bu kadar mı düşünüyorsun vestel..?

Arkadaşlar ben size bu talebin tercümesini yapayım; Vestel devlete diyor ki; ya hep başkaları düdüklüyor hatta siz devlet olarak bile giydiriyosunuz, ben eksik kaldım bi yardım edin de ben de artık rahat rahat giydiriyim diyor, bunun türkçesi budur arkadaş.

Bu şekilde tekelleşme yaratmak, haksız rekabet ortamı yaratmak hiçbir ülkeye yarar sağlamaz aksine zarar getirir. Üretim maliyetlerini düşürecek, prosedürlerini kolaylaştıracak şekilde devlet teşviki istemek varken, ithalatı kısıtlayacak tedbirler istemen ne kadar masum düşünceler değil mi vestel..?

Daha çok şey yazacam da sinirleniyorum artık cezayı yiyecem.

Arkadaşlar bu oyunlara gelmeyin. bakın avrupa ülkeleri de herşeyi ithal ediyor ama öyle bir devlet kontrolü var ki, dandik kalitesiz malları ülkelerine sokmuyorlar, adamlar bizim sokağa atılacak paramız yok zihniyetindeler, bunları konuşup tartışmamız lazım bizim, tüketici olarak tepki göstermemiz lazım.

Samsungun, lg nin vs. vs. nin dandik malları avrupa ülkelerine giremez, bizim gibi kontrolü yapılmayan, kendisini dev aynasında gören ama aslında zihniyet ve gelişmişlik olarak geride olan ülkelere girebilirler. Nasıl girmesinler ki başta bizim kendi firmalarımız zaten en dandik ürünlerini iç pazara veriyorlar, Türk'ün Türk' e yaptığını elin oğlu fazlasıyla yapmaz mı? Beko iç pazarda sattığı kalitede avrupaya ihracat yapsın bakıyım göreyim boyunun ölçüsünü keza vestel keza bir başkası..

Şunu unutmayın hiçbir firma devletlerden büyük olamaz, eğer bir yerlerde oluyorsa buna devletler müsaade ediyor demektir. Firmalar devletlere muhtaçtır, devletler firmaları adam edip yola getirmeli dünyanın her yerinde olması gereken budur, yapanlarla yapmayanlar arasındaki farkları da görüyoruz işte, en azından görmek isteyen görüyor, çünkü kamu menfaatini ancak devletler korur, hiçbir firma kamu menfaati gözetmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Inque

Vestel sayesinde Apple'dan kurtulsak bile kârdır. Milletin kanını emdi bu Apple.

Emdiren bu ülkenin insanı dostum emdirmeyecek, zorla mı satıyor apple malını, akıllı olacak, gözünü açacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord87

arkadaşlar şu yerli üretim lafına çok takılmışsınız ve çok mantıksız yorumlar yapmışsınız,
    vestel tamamını yerli ürettim demiyor ki,
    kasa tasarımı, üretimi yerli, batarya yerli, ekran yerli ve ana kart diyebileceğimiz kısım yerli, fiyat olarak bunların toplamı %60 a tekabul ediyor.
    yani %60 yerli gerisi dışardan, eğer siz buna yerli demiyorsanız dünyada hiçbir marka yerli değildir.
    apple amerikan markası, işlemcisini samsung üretiyor, hoparlörünü tayvan üretiyor, anakart ve bazı parçalar çin üretimi ve çin de montajlanıyor ama parasıyla aldığı patentler sayesinde amerikan malı oluyor,
    size göre apple amerikan markası değil o zaman.

Vestel kötü telefon üretti ve çok kötü fiyata pazara sürdü bu herkesin kabul ettiği birşey.
    açıkcası ben telefon ithaline konulabilecek yasak ve ona benzer yaptırımlara da karşıyım.

bence yapılması gereken şey teknoloji ürünlerinden elde edilen vergi gelirlerinin bir kısmını arge çalışması yapan firmalara vermek mantıklı olur.
    belki şu anda zaten yapılıyordur ama daha fazla destek vermek gerekir, en azından bir firma teknoloji ürünü çıkardığında aceba zarar edermiyiz düşüncesi olmayacak. devletin verdiği destek en azından arge çalışmalarını karşılaması gerekir.

ayrıca devletin yurt içinde ve yurt dışında patent desteği de vermesi gerekir, gerekirse devlet yurt dışında kendi şirketini çok sağlam desteklemelidir.

tabi bizim medya ya da çok iş düşüyor, sırf samsung s5 in su geçirmez özelliğini vurgulamak için adamlar kara para aşk dizisinde 5 dakikalık bölüm çekmiş, eğer ileride vestel'de de böyle bir özellik olursa gerekirse yarı fiyatını aynı şeyi vestel için yapmalılar bence.

benim acizane görüşlerim bunlar.

Tam da ben de bunu diyorum arkadaşım, o dışarıdan aldığın malzemeleri ithal ediyorsun değil mi telefon yapmak için, ithalatı sınırladın, hadi adam derse ki ben artık dışarıya vermiyorum o zaman ne halt yiyecek bu vestel, çözüm bu mu oluyor şimdi?

Yazının ikinci kısmına tamamen katılıyorum, yapılması gereken budur, teşvik, vergi avantajı (diğerine geçirerek değil ama), arge desteği bunlar olacak ama bunları yaparken de kontrolü bırakmayacak devlet, istediği gibi at koşturmasına izin vermeyecek, ben sana bu imkanları sağlıyorum, imtiyaz gösteriyorum sen de kamu menfaati gözeteceksin, kendi ülkenin vatandaşına sen de ayrıcalık göstereceksin diyecek. Dönüp dolaşıp benim halkıma yaslamayacak yani.

• Vesteldeki zihniyetin baska bir yansıması daha varkı akıllara zarar.

Borsaya kote vestel sırketleri yuksek fıyatla kendi aralarında hısse devre yaparlar

sonra bagzı hisseler kagıt degerıne duser sonra durduk yere aniden fırlar bu arada hep kedi kazanır.

Bunlar o kadar güzel kumpaş kurmuş ki yatırımcı türk halkını öpe öpe servetlerine servet katmaktadırlar.

Son 5-6 ayda vestel hissleri %300 - 400 prim yaptı, hissenin cogunu elinde bulunduran malum şahiş altın vuruş yapar

hisse cıkısa basladıgı fıyata geri doner. Bence bu firmanın sahibi kandillideki cani kadar ülkeye zarar vermiştir
  • ben sırf gider destek olmak için alırım vesteli . Gayet başarılılar , herkese inat , üretiyorlar , satıyorlar , millet de alıyor , tavsiye ediyor diğerlerine , onlar da alıyor . Şurdaki yorumları okuyanlar zanneder ki apple samsung hiç bozulmuyor , bozulursa da 5 tl ye tamir edip 2 saat sonra teslim ediyorlar . Şu yabancı hayranlığını bir kenara bırakın . Bir yerden başlanması gerek , vestel de yıllar önce yapmış yolunda devam ediyor . Vestel venus şu fiyat etmez diyenler , apple iphone 2000 eder mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tnt-2

Vesteldeki zihniyetin baska bir yansıması daha varkı akıllara zarar.

Borsaya kote vestel sırketleri yuksek fıyatla kendi aralarında hısse devre yaparlar

sonra bagzı hisseler kagıt degerıne duser sonra durduk yere aniden fırlar bu arada hep kedi kazanır.

Bunlar o kadar güzel kumpaş kurmuş ki yatırımcı türk halkını öpe öpe servetlerine servet katmaktadırlar.

Son 5-6 ayda vestel hissleri %300 - 400 prim yaptı, hissenin cogunu elinde bulunduran malum şahiş altın vuruş yapar

hisse cıkısa basladıgı fıyata geri doner. Bence bu firmanın sahibi kandillideki cani kadar ülkeye zarar vermiştir

+1

sonra da yerli firmayız edebiyatı yaparlar.

Keşke adam gibi kendi ülkesinin menfaatini gözeten firma olsa da biz de desteklesek, bu zihniyette olması bile yeter ürettiği mal kötü bile olsa ben şahsım adına alır kullanırım ama nerdee.. Hepsi değil ama çoğunluğu böyle malesef.

Kendi firmamız böyle olunca yabancılara kızma hakkımız olmuyor malesef.

Diyelim ki devlet yabancı firmaları kontrol ediyor, kalitesiz veya fahiş fiyatlı olanlara yaptırım uyguluyor, teknik servislerine önemli kriterler getiriyor, kamu menfaatini ve milli sermayemizi gözeten akıllı,mantıklı ve üsturuplu kararlar alıyor buna rağmen yabancı firmalar bu kurallara karşı çıkıyor. Ha o zaman ilgili firmanın ürünlerine ithalat yasağı getir, gıkım çıkmaz, hiçte gocunmam, o firma benim ülkemi sömüreceğine ürününü kullanmamayı yeğlerim. Tabi aynısı yerli firma için de geçerli olacak.

Ama bizim ülkemizde böyle mi?

• f1b0n4cc1 kullanıcısına yanıt
    Vestel Venus ile Asus Zenfone 5 karşılaştırın, tekrar yazın.
  • He yavrum he. Sen yatırım yapma. Üç kuruşluk telefon üretip dünya kadar kâr etmeyi halkı sömürmeyi hedefle. Utanmadan bir de herkes çekilsin ben tekel olayım de. Gerçi bu ülkede her şey olabilir hiç şaşırmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: f1b0n4cc1

ben sırf gider destek olmak için alırım vesteli . Gayet başarılılar , herkese inat , üretiyorlar , satıyorlar , millet de alıyor , tavsiye ediyor diğerlerine , onlar da alıyor . Şurdaki yorumları okuyanlar zanneder ki apple samsung hiç bozulmuyor , bozulursa da 5 tl ye tamir edip 2 saat sonra teslim ediyorlar . Şu yabancı hayranlığını bir kenara bırakın . Bir yerden başlanması gerek , vestel de yıllar önce yapmış yolunda devam ediyor . Vestel venus şu fiyat etmez diyenler , apple iphone 2000 eder mi ?

Dostum sen olayın çok farklı boyutundasın, olay yabancı hayranlığı falan değil, allah aşkınıza şu işine gelmeyen adamların klasikleşmiş bahanesi olan yabancı hayranlığı kisvesi arkasına sığınmayın ne olur. Biraz kendiniz araştırın, bilgi edinin, tartışma konusu ne önce onu bir anlayın sonra insanlar ne anlatmak istiyor onu bir idrak edin, kulaktan dolma bilgilerle ahkam kesmeyin ne olursunuz.

Burada ki olay, eleştiriler yerli yabancı herkes için geçerli, bizim davamız zaten ülke ve kamu menfaatinin korunması, haksız rekabet, rakiplerin saf dışı edilmesi, tekelleşme yerli firma lehine bile olsa vatandaşın menfaatine ters işler bunlar, önce bunun sonuçlarını bir tartın, neler getirir neler götürür bunları bir düşünün öğrenin.
    Öyle ben alırım ben, ederim, bunlar yabancı hayranlığı demekle kamu menfaati korunmuyor. Yukarıdaki mesajımı bir daha okuyun bakın bakalım yabancı hayranı mıymışım yoksa ülkemin menfaatini mi düşünüyor muşum?

Lütfen ama lütfen daha sağduyulu olun, insanlara bunu öğütleyin, kimseye de hakettiğinden fazla değeri vermeyin yerli olur yabancı olur farketmez.

sen konuyu çok yanlış anlamışsın. hatta anlamamışsın
  • lord87 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de böyle bir devlet desteği söz konusu olmaz. Liberal ekonomi anlayışına ters bu bir, ikincisi su geçirmez bottan su geçirmezlik vergisi alan hükümet Vestel telefondan kar edecek diye vergi indirimine gitmez. Vestel de bunun farkında olduğu için ithal malların vergisinin arttırılmasını talep ediyor, ki hükümetin ağzını sulandıracak bir teklif bu. Tersi olsa ciddiye alınmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f1b0n4cc1

ben sırf gider destek olmak için alırım vesteli . Gayet başarılılar , herkese inat , üretiyorlar , satıyorlar , millet de alıyor , tavsiye ediyor diğerlerine , onlar da alıyor . Şurdaki yorumları okuyanlar zanneder ki apple samsung hiç bozulmuyor , bozulursa da 5 tl ye tamir edip 2 saat sonra teslim ediyorlar . Şu yabancı hayranlığını bir kenara bırakın . Bir yerden başlanması gerek , vestel de yıllar önce yapmış yolunda devam ediyor . Vestel venus şu fiyat etmez diyenler , apple iphone 2000 eder mi ?

Yahu neyin yabancı hayranlığı? Siz asıl şu cahiliyet kokan mantığı bırakın. Vestel kaliteli ve fiyatını hak eden telefon üretti de alınmadı mı? 3 senelik malzemlerle 2014 model telefon satmaya çalıştı adamlar. Yaptıkları şey zaten montajcılık. Ekranı v.s üretiyorsa kendi üretiyor, Vestel adıyla onu da yapsın bir zahmet. Mesele ürünlerin bozulması, tamir edilmesi v.s değil. KALİTESİ ve FİYATI. Vestel 800 TL'ye 2 senelik telefon satarken, Lenovo yeni telefonunu 97$'dan piyasaya sürüyor. Adamlar bizle alenen dalga geçip, yolunacak kaz muamelesi yapıyor. Bundan mı memnuniyet duyalım?

• quote:

Orijinalden alıntı: lord87

tabi bizim medya ya da çok iş düşüyor, sırf samsung s5 in su geçirmez özelliğini vurgulamak için adamlar kara para aşk dizisinde 5 dakikalık bölüm çekmiş, eğer ileride vestel'de de böyle bir özellik olursa gerekirse yarı fiyatını aynı şeyi vestel için yapmalılar bence.

benim acizane görüşlerim bunlar.

Bunu yeni duymuştum hocam hatta biraz araştırdım harbiden samsung kara para aşk dizisine sponsor olmuş
    Acaba vestel ne halt yiyordu samsung bunu yaparken... Hani yerlisin ya

sen de para cok demek almisken 2 tane al 1 i benim yerime olsun.zorlu grubu yonetcileri de emin ol senin gibi dusunup aksam hasilati topladiktan sonra evlerine; 0 dan 100 kmye 4,6 snde cikan,100 bin euro degerinde,saatte 270 km yapabilen 360 beygir gucunde tam bir performans canavari mutevazi bir mersedesle degil de sirf turkiyede uretiliyor diye fiat arabayla gidiyordur.senin gibi insanlar iyiki var ki zengin daha cok zenginlesin.fakir asgari ucretten arttirdigi 500 liraya gidip paralel ithalat s3 mini alamasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07rainman -- 9 Aralık 2014; 14:40:30 >
  • Çok kâr etmek istiyorsan git inşaat işine başla akıllı telefon sektörü sana göre değil vestel .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.