Şimdi Ara

Vestel Olympus 1200 CL Çamaşır Makinası Nasıldır? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
24.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

Vestel de 10 yıl motor garantisi veriyormuş, galiba inverter motor teknolojisine geçiş yaptılar. Reklamlarda gördüm ama hangi model onu bilmiyorum.

standart motor.şimdi markalar arasında moda oldu.

Sanmıştımki motorlar değişmiş. Artık Vestel de fırçasız motora geçmeli, çoğu marka 8kg ve üstü modelde bu tip motoru tercih ediyor. Fiyat seviyesi yine bu seviyelerde olup motoru da değiştirirse bu makineler daha çok satar. Vestel'in twinjet serisini beğeniyorum.

• quote:

quote:

quote:

Vestel de 10 yıl motor garantisi veriyormuş, galiba inverter motor teknolojisine geçiş yaptılar. Reklamlarda gördüm ama hangi model onu bilmiyorum.

Sanmıştımki motorlar değişmiş. Artık Vestel de fırçasız motora geçmeli, çoğu marka 8kg ve üstü modelde bu tip motoru tercih ediyor. Fiyat seviyesi yine bu seviyelerde olup motoru da değiştirirse bu makineler daha çok satar. Vestel'in twinjet serisini beğeniyorum.

inverter motor koysalar o fiyat hemen artar adam kar amacı o motoru koyuyor ucuz diye herkes alsın diye ki alınıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

quote:

quote:

quote:

inverter motor koysalar o fiyat hemen artar adam kar amacı o motoru koyuyor ucuz diye herkes alsın diye ki alınıyor

satıcı degılım ama tanıdıgım bayı var. o serı peynır ekmek gıbı gıdıyor.hıç de sıkayet gelmıyor.

• B ende hb da com dan aldım 2 yıldır hiç paketini açmadım İnşaallah mart ayında kendi evime taşınınca montaj yaptıracağız.
  • Yıl 2014 bizim makina dağıldı kapağı falan uçuşuyor vestel almayın yavv 840 liraya 8kg 0;98 elektrik tüketimi makina hala güncel üsten duşlaması da var ve 4 yıl geçti sıfır arıza problem 4 yıl sonra yazıyorum birilerine kapak olsunda haysiyet sahibi olsunlar burda ona buna bok atıp kapısında parayla köpeklik yapmasınlar bazı firmaların..''bu arada o dönem abim bosch aldı 5kg 1000 lira!! üstten duş sistemi yok geçen baktım kapağı düşmüş kaldırıp da oturtuyorsun yerine alman kalitesi işte!! ''
  • vay be bende alalı 3,5 yıl olmuş ,, makina canavar gibi hala ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

Kimseden cevap geleceği yok, bende aldım bu makinayı hızlıal.com dan... Puanlarımda vardı 992 TL ye geldi...

Bakalım gelsin göreceğiz nasılmış...

Merhaba,

Bir arkadaşımın vestel'de indirim hakkı bulunduğunu öğrendim. Normalde beyaz eşya konusunda vestel düşünmüyordum ama şuan indirimli fiyatlar cazip geldi.

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, set üstü ocak ve kurutma makinesi, yani kısacası tüm beyaz eşyaları vestel'den almayı planlıyorum.

Aradan geçen yaklaşık 4 yıl boyunca herhangi bir problem yaşadınız mı? Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevirim.

• benim çamaşır makinası hala canavar...
  • Maşaallah taş gibi... Hiç sorunsuz kullanmaya devam ediyoruz...
  • Vestel Olympus 1200 CL değil ama Vestel WMK 1200 CL Kullanıyorum. En büyük farkı WMK makine 6 KG.

Üstte bir üye detarjan gözünün yumuşatıcı kısmında su kaldığından bahsetmiş. Kesinlikle doğrudur ve gözden kaçan tasarım hatasıdır. Ama Neyseki içerisine konan yumuşatıcı çamaşır haznesine gidiyor.

Yıkaması kötü diyemem, çamaşırlar güzel çıkıyor yumuşatıcıda varsa kokulu çıkıyor. Sıkması güzel heleki yaz aylarında dk lar sürüyor çıkan çamaşırların kuruması.

Benim makinede içerisinde bulunan ağırlık (resme bakınız) ya az olduğundan yada ben ayak ayarını iyi yapamadığımdan makine sıkma yaparken sallanabiliyor.

Vestel Olympus 1200 CL Çamaşır Makinası Nasıldır?

Ancak genel olarak makineyi kaç senedir kullanıyorum sanırım benim makine Olympus 1200 CL den de eski bir ürün (aldığı öamaşır kapasitesine göre soylüyorum emin değilim).

Halen çalışıyor bu güne kadar verdiğiğ arıza ise su otomatları (su giriş valfi) sorun verdi yani tek arızası bu oldu (ucuz denebilecek bir arıza) elbet olmamasını isterdim.

Olumlu yonleri:

1- 42 dk lık kısa yıkama (günümüzde daha kısa değil mi bu süre :) )
    2- Yumuşatıcı konulursa tüm çamaşırlara kokusu siniyor
    3- LCD ekranda kalan süreyi görme
    4- Kolay programlama
    5- Türkçe içerikli ön plastik panel

Olumsuz Yonleri:

1- Yumuşatıcı kısmında su bırakma
    2- Sıkma yaparken yürüme
    3- Ön plastik paneli türkçe ama LCD Ekranı İngilizce (örn: end)

Anlamıyorum, hala yok mu onlarca üretim fabrikasında şu kartlara (entegrelere türkçe programlama) türkçe yazılım (dil) yapabilen bir bölüm, günümüzde de hala böyle mi vestel ürünlerinde durum ?

ve hala çalışıyor ama şahsi fikrimdir eski beyaz eşyalar daha sağlam ve daha dayanıklıydı günümüz ürünleri kesinlikle ömürlü üretilmektedirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 14 Temmuz 2015; 18:12:12 >

• merhabalar!
    aynı çamaşır makinesini 2010 yılında hb. dan 800 küsür tl ye fırsatlardan almıştık,hala yorum bekleyen var ise;
    6 yıldır kullanıyoruz,her iki günde bir,yıkaması normal,sesi normal.
    yorumların %80 ini okudum,vestelde çalışan bir arkadaş çalışanların bilgisiz,torpilli vb. olduğunu yazmış,doğru olabilir,demekki aynı markanın aynı modeli işci hatası kaynaklı
    arızalanabilmekte.
    yazlığa çamaşır makinesi olarak linkteki ariston nasıldır?teşekkürler.
    Hotpoint Ariston ARXGD 1291 (TK)/S A+ 9 Kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi
  • Çok şükür 7 yılı aştı, bi 3,4 yıl daha gider heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10. sene edit;

Olumlu yönleri:
    Makine halen düzgün şekilde çalışıyor. Bütün programlarda sıcaklık düşürme, süre kısaltma ve 15 dk program güzel seçenekler bence.

Olumsuzluk
    Makinenin motoru sesli geliyor, baştan beri sesli idi, zamanla oluşan bir sesten bahsetmiyorum.

Makinanın tek servis ihtiyacı şu oldu:
    (Onu da kendim yaptım)
    kapağın arkasında üst kısımda,
    kazanın altından, deterjanlı suyu alıp kazanın ortasına püskürten iki tane boynuz var, (nozzle)
    bunlar tıkanmış. Bunlara su pompalayan ufak motorun sesi geliyor çıtırtı şeklinde sanki kum tanecikleri biryerlere çarpıyor gibi ses geliyordu, dedim bu ses ne olabilir, sonra farkettim bu boynuzlardan hiç su atmaz olmuştu makine

Bu nozzlar kapak contasından çıkıyor.
    Kendim kapağın contasını, kahvaltı bıçağı yardımıyla (düz tornavida da olur) makina ana gövdesinde büyük kapak çerçevesinde bulunan yayı gerdirerek çıkarttım, sonra da bu iki tane nozzle ın, hortum bağlantılarını sökerek, kapak contasından ayırdım (iç tarafa doğru çıkarmak akıllıca olur) bir çivi yardımıyla nozzle içinde birikmiş olan tekstil iplikleri tüyleri deterjan artıkları çıkardım, suya tuttum, temizledim. hepsi hepsi 5 dk sürdü.

Parasına göre iyi makine bence. 800 TL ye almışım sene 2010 da. Şimdi alsak 3.000 isteyebilirler bence..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar, bugün annem makineyi kaça almıştık diye sorunca e-posta ile faturasını buldum, 2010 kasımda kargo dahil 798₺ ye almışız bu ürünü. O zaman Konya servisi Konya'dan almadınız bu ürünü diye garantiyi uzatmamıştı. Ben de çok tedirgin olmuştum mh ile görüştüm, servis arayacak dedi aradı anlaşamadık sinirlenip uzatmamıştım. 4 kere taşındık hala taş gibi çalışıyor 😂 Servis yüzü görmedi.

Ben de evlendiğim zaman buzdolabı ve çamaşır makinesi Vestel aldım. Buzdolabının derece tuşu bazen çalışmıyordu. Servis geldi kontrol etti üst kapağı değiştirdi. İsmi lazım değil o övdükleri firmadan da arkadaşım yeni aldı ve onun da bozuldu o övülen servisine ihtiyaç bile duyulmayan firma uzaktan bakarak bunu nemli bez ile sildiniz garanti dışı diyip afaki bir ücret talep ettiler. Süreç devam ediyor. Kullanıcının ifadesi inox için verdikleri sıvı dışında hiçbir şey sürülmedi 😂

Vestel şöyle Vestel böyle diyenlere selam olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.