Şimdi Ara

VESTEL PIXELLENCE SUPER SLIM FULL HD 26850 nasıll... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
1
Favori
44.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar kampanya dolayisiyla bende bu tv den aldim. Bu tv yi kullanan arkadaslara birkac sorum olacak;
    - Karasal sayisal tv tuner bu modellerin hepsinde varmi?
    - TV menusunde ayarlar --> yapilandirma --> alici yukseltme --> yukseltme icin tarama seceneklerini menuden sectiginizde versiyon ve tarih olarak ne gorunuyor?
    - Bendeki yazilim eski oldugundan sanirim avi dosyalarini oynatamiyor. Teknik servis yazilim yuklemesi yaptiran arkadaslar bu islem sonrasi avi dosyalarini oynatabiliyorlar mi?
    - Bilgisayar tv baglantisinda cozunurluk olarak bende en iyi sonucu 1920x1200 verdi. Acaba bu tv nin dogal cozunurlugu (1:1 pixelmapping icin) 1920x1200 olabilir mi?
    - TV menusunde ayarlar --> yapilandirma --> AC3 Ses modu bende secilebilir durumda. Kitapcikta AB ulkeleri icin gibi bir aciklama mevcut. Sizdeki modellerde de secilebilir durumda mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: capusca

Arkadaslar kampanya dolayisiyla bende bu tv den aldim. Bu tv yi kullanan arkadaslara birkac sorum olacak;
    - Karasal sayisal tv tuner bu modellerin hepsinde varmi?
    - TV menusunde ayarlar --> yapilandirma --> alici yukseltme --> yukseltme icin tarama seceneklerini menuden sectiginizde versiyon ve tarih olarak ne gorunuyor?
    - Bendeki yazilim eski oldugundan sanirim avi dosyalarini oynatamiyor. Teknik servis yazilim yuklemesi yaptiran arkadaslar bu islem sonrasi avi dosyalarini oynatabiliyorlar mi?
    - Bilgisayar tv baglantisinda cozunurluk olarak bende en iyi sonucu 1920x1200 verdi. Acaba bu tv nin dogal cozunurlugu (1:1 pixelmapping icin) 1920x1200 olabilir mi?
    - TV menusunde ayarlar --> yapilandirma --> AC3 Ses modu bende secilebilir durumda. Kitapcikta AB ulkeleri icin gibi bir aciklama mevcut. Sizdeki modellerde de secilebilir durumda mi?

- bendekinde vardı karasal yayın olayı.
    - bendekinde 08.08.2008 versiyon 21 yazıyordu galiba
    - bendekide oynatmıyordu servise goturdum 21 gün oldu hala serviste ana kartı yakmıslar anlasılan. Hala bekliyorum (paramla rezil oldum anlıcan) En son değişim olacak dediler. Benim sana tavsiyem bu işi daha once yapmıs servis bulursan gotur. Aksi halde bekle yoksa tv siz kalırsın. Cünkü servis teki elamanlar hic bir sey bilmiyor. Düşünsene adam basit bir verisyon yukseltmesinde ana kartı yakabiliyor yaaa (İstanbul güngören birsa servis)
    - ac3 bende de aktiftti ama deneme fırsatım olmadı. Dediğim gibi bir ay önce aldım 21 gundur serviste.
    - çözünürlük konusuna gelince bence bu tamamen sendeki ekran kartına bağlı bir olay. Sonucta tv full hd yani 1920x1080 çözünürlüğe sahip.

Kampanyadan aldım demişsin Ne kampanyası ve kaca aldın.

• O zaman (simdilik) versiyon yukseltme isini biraz ertelemem ya da servislerlerle bizzat gorusup daha once yapip yapmadiklari konusunda bilgi almam gerekecek.
    Bilgisayar lcd goruntu aktariminda ben 1920x1200 ve 1920x1080 her iki goruntuyu de aktarabiliyorum benim sormak istedigim panelin dogal (native) cozunurlugu. Biraz once ufak bir arastirma yaptim ve bazi pc monitorlerinde de native cozunurlugun 1920x1200 oldugunu buldum. (ornegin ASUSTEK 26'' WIDE VK266H, PHILIPS - 240BW8EB, VIEWSONIC - VX2640W). Zaten vestel kitapciginda da cozunurluk olarak 1920x1200 olarak gosterilmis yani native cozunurluk 1920x1200 olabilir.
    Vestelin bayilere yaptigi ve forumda bahsedilen kampanyadan yararlandim. (bayinin 3 slim 42 almasi durumunda 26 slimin 650 den alinabildigi kampanya). (Bu arada vestel bu kampanyayi durdurmus, bayiden tvyi teslim alirken ogrendim. )
    Forumda kampanya konusunda bilgilendirme yapanlara tesekkur ederim
    Bu arada Vestelin lcd televizyonlari icin servis menusune nasil girildigini bilen varmi?

• arkadaşlar ankara da vestelden bir yetkiliden aldığım bilgiye göre usb girişleri arızalı olduğundan bu tvler toplatılıyormuş.
  • kaç zamandır servisdekiler bize neden söylemiyorlar ki.Bilginin doğruluğundan eminmisiniz.sitesinde hala reklamı duruyor.bayilerindede satışı hala devam etmekte...
    quote:

Orjinalden alıntı: aziz0571

arkadaşlar ankara da vestelden bir yetkiliden aldığım bilgiye göre usb girişleri arızalı olduğundan bu tvler toplatılıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesentr78 -- 8 Mart 2009; 21:59:59 >
  • umarım dogrudurda degiştirme olasılıgı dogar:D:D
  • bu yazılım güncelleme hakkında bugün vestel çağrı hattını aradım. arkadaşalr 26850 ilk piyasaya çıktığında ilk üretilen 1000-1500 kadar ürünün usb den xvid oynatma özelliği aktif değilmiş. yazılım güncelleme sadece bu ürünler için yapılması gerektiğini söylediler. bu arada bu ilk 1000-1500 ürün piyasaya çıktığında bu özellik yerine dijital karasal yayın özelliğinin aktif edildiğini söylediler. bu arada yazılım güncellemesi yapılınca bu özellik kayboluyormuş. sonuçta bu ürünün teknik özelliklerinde dijital karasakl yayın özelliği var gözükmüyor. benim aldığım 26850 usb den xvid özelliğ çalışıyordu ve yazılım güncelleme gerek kalmadı. vestele bu yazılım günceleme ile birlikte başka özelliklerde bir iyileşme oluyormu diye sorduğumda yazılım güncellemenin sadece usb-xvid için yapıldığını söylediler. vestelin bu ürünü 26850 ve 42850 vestel ürün ağacının en iyi lcd televizyonlarımış. bu üründen çok mennunum ve ps3 + hd dsmart ile inanılmaz iyi görüntüler alıyorum.

• Yav bu vestel,hem xvid oynatmayı hemde dijital karasal yayını aynı anda aktif etmeyi becerememişmi acaba.Birde arkadaşlar,büyük kentlerde karasal yayın mevcut bildiğim kadarıyla,siz bu LCD ile seyredebiliyormuydunuz.Bana kalırsa xvid oynatmasından daha önemli bu.Tabi buralar için demiyorum.burada yok karasal dijital yayın.Usb'den video oynatma işini 50-60 liralık DVD oynatıcılarlada yaptırabiliriz değilmi.Güncelleme işi cihazı ileri görürmek (geliştirmek) için yapılır.tuhaf bir geliştirme anlayışı bence bu.
  • Merhabalar,
    ürünü %70 sadece PS3 ile kullanabileceğim. Sizce bu bedele bu özelliklere bu ürün alınır mı yoksa biraz daha az para verip hd ready bir ürün mü alsam?
  • sonunda oldu:):)

Üçüncü denemelerinde usb için yazılım güncellemesini başardılar.Yanlız bu sefer fazladan bikaç şey yaptılar.usb den yazılım güncelledikten sonra 1552. kanala gitti kumandadan bikaç tuşa aynı anda basıp farklı bi ekrana geçip video oynatma şeçenegibi aktif hale getirdi.
    sonuç;
    1-xvid formatındaki .avi uzantılı filmleri çalıştırdı.Alt yazıları yükledi.
    2-mp4 formatını desteklemedi
    3-mpg formatını destekledi
    4-xvid haricindeki .avileri desteklemedi
    5-bazı filmlerde seste sıkıntı war.
  • Hadi hayırlı olsun.Ama şu hangi tuşlara bastıklarını falan bi öğrenseydin süper olurdu.Birde 1552.kanalda nasıl yani anlamadım.Orada bir şeymi vardı,yani 1552 yerine 1000 olsa olmuyormu acaba...merak ettim doğrusu...Darısı benim başıma.cihaz servisde hala.
    quote:

Orjinalden alıntı: extracity_06

sonunda oldu:):)

Üçüncü denemelerinde usb için yazılım güncellemesini başardılar.Yanlız bu sefer fazladan bikaç şey yaptılar.usb den yazılım güncelledikten sonra 1552. kanala gitti kumandadan bikaç tuşa aynı anda basıp farklı bi ekrana geçip video oynatma şeçenegibi aktif hale getirdi.
    sonuç;
    1-xvid formatındaki .avi uzantılı filmleri çalıştırdı.Alt yazıları yükledi.
    2-mp4 formatını desteklemedi
    3-mpg formatını destekledi
    4-xvid haricindeki .avileri desteklemedi
    5-bazı filmlerde seste sıkıntı war.

• saol kardeşim:) Darısı başınıza.
    1552 ye bastıgından eminim cebinden bi kagıt çıkardı ondada yazıyodu;)
    Usb modunda bende kanallar çekiyo şu anda sadece trt türk(800. kanal) war ama bi ara hepsi wardı.trt türk warken 1552. kanalı açtı sonrada kumandada bi kaç tuşa bastı:( İnan bende çok ugraştım görmke için ama göremedim:(:(
  • extracity_06 kardeş Ubinici arkadaş USB'den film oynatma özelliği aktif olduğunda ,karasal dijital yayın özelliğinin yok olduğunu söylemişti.Sendede aynımı.menü değişmişmi.karasal dijital yayın özelliği yokmu yani.
    Birde bugün müşteri temsilciliğini aradım yeniden.Bu nasıl iş.Bir yazılımı dahi atamıyormu servisleriniz.heryerden şikayet var diye sert konuştum.Bir defa dahi servis beni arayıp bilgilenirmiyor dedim...sonunda bu akşam aradılar servis elemanı,cihaz değişime gidiyor.sizi bilgilendirelim dedik dediler.(gıcıklık yapıyorlar akılları sıra).ama bende haklıyım.20 gündür bir sonuç çıkmazmı yav...neyse bakalım yazılımı yüklü bir cihazmı gelecek..

quote:

Orjinalden alıntı: ubinici

bu yazılım güncelleme hakkında bugün vestel çağrı hattını aradım. arkadaşalr 26850 ilk piyasaya çıktığında ilk üretilen 1000-1500 kadar ürünün usb den xvid oynatma özelliği aktif değilmiş. yazılım güncelleme sadece bu ürünler için yapılması gerektiğini söylediler. bu arada bu ilk 1000-1500 ürün piyasaya çıktığında bu özellik yerine dijital karasal yayın özelliğinin aktif edildiğini söylediler. bu arada yazılım güncellemesi yapılınca bu özellik kayboluyormuş. sonuçta bu ürünün teknik özelliklerinde dijital karasakl yayın özelliği var gözükmüyor. benim aldığım 26850 usb den xvid özelliğ çalışıyordu ve yazılım güncelleme gerek kalmadı. vestele bu yazılım günceleme ile birlikte başka özelliklerde bir iyileşme oluyormu diye sorduğumda yazılım güncellemenin sadece usb-xvid için yapıldığını söylediler. vestelin bu ürünü 26850 ve 42850 vestel ürün ağacının en iyi lcd televizyonlarımış. bu üründen çok mennunum ve ps3 + hd dsmart ile inanılmaz iyi görüntüler alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesentr78 -- 13 Mart 2009; 20:34:04 >

• usb modunda menüde degişiklik olmadı kanal listesi duruyo ve sadece trt türk kanalı war.ama trt türk kanalı karasal yayında yok benım bildigim.Ubinici arkadaşın dedigi gibi karasal dijital yayın özelliğimi bilemiyorum ama tv yayını war.Fotograf makinası kardeşte bi kaç gün yok ogelsin fotoda çeker siteye koyarım;)
    Umarım sende en kısa zamanda tvne kavuşursun;) ama ben olsam hiç açmadan iade edip başka bi marka almanı öneririm.Açıkcası hiç begenmiyorum:(:( Tabi bu benim fikrim;)

Not:Ayarlar>>yapılandırmada ülke ingiltere gözüküyo trt türk kanalı ondan dolayı olabilir:):)
    Aslında buda saçmalık neden ingiltere????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extracity_06 -- 14 Mart 2009; 0:22:59 >
  • ben bu tv yi yaklaşık 20 gün sonra alacağım xbox360 için kullanacağım kullanan arkadaşlar İyi görüntü alabilir miyim?tavsiye edeyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 15 Mart 2009; 15:00:08 >
  • Ps3 ve hd film için kullananlar bir kaç resim eklese biz de bilgi sahibi olsak
  • bende bu tv yi sırf full hd oldugu ve fiyatı uygun oldugu için alacam
  • hiç açmadan iade edince alacak başka 26" full hd tv yok tabi bu 750-800 lira aralıgında alınabıldıgı zaman gecerlı hala bu fıyata veren yerler varmı bılmıyorum ama bu krız ortamında 2 ay ıcınde mecbr bu fiyattan tüm bayılerde satılır dıye dusunuyorum.
    ben pc monitörü olarak dvi-hdmi kkablo ile kullanıyorum. bır tv den monıyor olarak alınabılecek maks. performansı kesınlıkle alıyorsunuz. burda vestele bok atacak durum yok kı ben vestelden hıc haz almayan bırıyımdır:) ghostıng dersenız sadece pes de degajlarda cok ama cok az bırsey varkı oda bıraz uzakrtan kullanıyorsanuz hıc bellı olmuyor. renkler cok canlı parlaklı yerınde. hd ready fılmlerde rıp e gore bazen cok ıyı bazen ıyı full hd fılmlerde halıyle cok ıyı bı goruntu veruyor. helekı elınıde true hd fılm yada vdeo lar varsa goruntu şahane. bu tıp bı deneme ıcın ıst da olanlar natılıusdaki vestele bakabılırler vıtrınde bu urun var ve hd tv yayın yapıyor gorunce bayılacagınızı garantı ederım.
    tv seyrederken ben basıt bır s vıdeo kabloyla uydu denemesı yaptım 1080 lık bır ekran ıcın uyduda bıle gayet guzel bır goruntu var. kaldıkı ven hep yakından ızledım olması gereken uzaklıkta kesınlıkle vestel olduu anlamazsınız :) dvd lerde de yeterınce ıyı hatta 26" toshıba lardan daha ıyı bızzat karsılastırdım.
    kasa yapısı zaten cok estetık 8,5 kılo agırlıgında ve vesa 100 destegı ıle duvarı asılıyor. tuslar çok sık elınızı hafıf bır dokundurdugunuzda hemen tepkı alıyorsunuz. yanında verılen kumanda oldukca ıslevsel ve tum vestel urunlerı ıcın kullanılıyor. karasal yayını henuz tam deyenmedım ama daha once yazılanlar gıbı sanırım yazılım ıstıyor ama uydunuz varsa sorun degıl zaten turkıyede karasal yayının durumu ortada
    gırısı ve cıkıslar olarak ne ıstersenız vestel koymus cımrılık yapmamıs. hıcbır harıcı donanım bosta kalmaz.
    sımdılık benım gordugum eksıklerı, bazen ( yada 3 kere oldu) tv den karasal yayın secenegıne gecınce algılaması uzun suruyor setup tusunun cvp vermesı 7-8 sanıye surdu ama buda yazılım sorunu ılerde duzeltılebılır.
    kısacası eger amac monıtor oalrak kullanmaksa 750-800 lradan kesınlıkle alınır cunkı en yakın samsung 1000 lıra cıvarlarında ve t260 ı da gordum onunda herseyı 4 - 4 luk degıl.
    baska merak edılen bırsey varsa konuya yazın cvp vermeye calısırım.
    son olarak bı urunun kalıtesınde bence en onemlı nokta ne azaman servıse godecegıdır. bunun testı ıcınde halıyle zaman gerek umarım hıc gıtmez :)

• 2m izleme mesafem var xbox 360 için küçük olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dirkpitt19788

hiç açmadan iade edince alacak başka 26" full hd tv yok tabi bu 750-800 lira aralıgında alınabıldıgı zaman gecerlı hala bu fıyata veren yerler varmı bılmıyorum ama bu krız ortamında 2 ay ıcınde mecbr bu fiyattan tüm bayılerde satılır dıye dusunuyorum.
    ben pc monitörü olarak dvi-hdmi kkablo ile kullanıyorum. bır tv den monıyor olarak alınabılecek maks. performansı kesınlıkle alıyorsunuz. burda vestele bok atacak durum yok kı ben vestelden hıc haz almayan bırıyımdır:) ghostıng dersenız sadece pes de degajlarda cok ama cok az bırsey varkı oda bıraz uzakrtan kullanıyorsanuz hıc bellı olmuyor. renkler cok canlı parlaklı yerınde. hd ready fılmlerde rıp e gore bazen cok ıyı bazen ıyı full hd fılmlerde halıyle cok ıyı bı goruntu veruyor. helekı elınıde true hd fılm yada vdeo lar varsa goruntu şahane. bu tıp bı deneme ıcın ıst da olanlar natılıusdaki vestele bakabılırler vıtrınde bu urun var ve hd tv yayın yapıyor gorunce bayılacagınızı garantı ederım.
    tv seyrederken ben basıt bır s vıdeo kabloyla uydu denemesı yaptım 1080 lık bır ekran ıcın uyduda bıle gayet guzel bır goruntu var. kaldıkı ven hep yakından ızledım olması gereken uzaklıkta kesınlıkle vestel olduu anlamazsınız :) dvd lerde de yeterınce ıyı hatta 26" toshıba lardan daha ıyı bızzat karsılastırdım.
    kasa yapısı zaten cok estetık 8,5 kılo agırlıgında ve vesa 100 destegı ıle duvarı asılıyor. tuslar çok sık elınızı hafıf bır dokundurdugunuzda hemen tepkı alıyorsunuz. yanında verılen kumanda oldukca ıslevsel ve tum vestel urunlerı ıcın kullanılıyor. karasal yayını henuz tam deyenmedım ama daha once yazılanlar gıbı sanırım yazılım ıstıyor ama uydunuz varsa sorun degıl zaten turkıyede karasal yayının durumu ortada
    gırısı ve cıkıslar olarak ne ıstersenız vestel koymus cımrılık yapmamıs. hıcbır harıcı donanım bosta kalmaz.
    sımdılık benım gordugum eksıklerı, bazen ( yada 3 kere oldu) tv den karasal yayın secenegıne gecınce algılaması uzun suruyor setup tusunun cvp vermesı 7-8 sanıye surdu ama buda yazılım sorunu ılerde duzeltılebılır.
    kısacası eger amac monıtor oalrak kullanmaksa 750-800 lradan kesınlıkle alınır cunkı en yakın samsung 1000 lıra cıvarlarında ve t260 ı da gordum onunda herseyı 4 - 4 luk degıl.
    baska merak edılen bırsey varsa konuya yazın cvp vermeye calısırım.
    son olarak bı urunun kalıtesınde bence en onemlı nokta ne azaman servıse godecegıdır. bunun testı ıcınde halıyle zaman gerek umarım hıc gıtmez :)

Dediklerine bi kaçı hariç fazlasıyla hakveriyorum.
    Tamamen monitör olarak üretilmiş(özellikleriyle) tv adapte edilmiş ve onuda denedim gerçekten çok ii performans aldım renkleride güzel ama salonda kullanmıyorum odama özel aldım ve ister istemez bazı durumlarda yakınlardan seyretmek durumunda kalıyosun kötü gibi görüntü alıyosun:(:( Ve evimde 32" toshiba warr 32AV500P İkisini yan yana koyup hiremco x3 de denedim(Hdmi-Hdmi kablo ile) kime sorduysam toshiba dedi. reklamında bile çocuk bunun görüntüsü çok kötü diyo vestelde işin farkında çocugu uzaklaştırıyo uzaktan izle demek istiyo.böle saçmalıkmı olur insan izleme açısını televizyona göremi ayarlayacak.Boy 1,93 odaya giriyorum ayakta tv yi açıyorum görüntü okadar kötüki zannedersin pc monitörüne bakıyosun oturuyosun mukemmel görüntü.İnsan ister istemez gıcık oluyo;);) Karasal yayındada açılı berbat diyebilirim.Ama karşıdan gerçrkten mükemmel görüntü war hakkını werelim.
    Bu fiyata full hd de yok;);) zaten ona kanıp aldım ve alıyoruz inş. bidahada düşmem bu hataya.
    Servisim 1 ay içinde degiştirme hakkın war demişti ona istinaden söledim ama bu fiyata başka full hd bulamaz o ayrı konu.
    Şune demeliyim bu fiyata bukadar görürüntü:)
    Herkezin fikri kendine.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.