Merhabalar.. Elimde Vestelin eski modellerinden olan AV 1000 serisi 5.1 ev sinema sistemi var... Hoparlörlerin amfisi dvd oynatıcının içinde. Ben dvd filmi bilgisayara takıp, bilgisayar monitöründen izleyip sesi 5.1 sistemden duymak istiyorum. Nasıl bağlamalıyım??? Hoparlorler jack ile bağlanmıyor, sadece kablo uçları var. Kabloları hoparlörlerin arkasındaki terminallere sıkıştırarak bağlıyorsunuz... Ses kartı mı almalıyım? Palit ATI Radeon HD 2600 ekran kartım var (HD ses çıkışlı)..
vestel cihazınızın arka tarafına bakın. digital in (optic yada coaxiel) var mı . eğer var ise . ses kartınızda da digital out var ise , bu ikisini uygun bağlantı kablosu ile bağlamanız lazım. yada vestelde başka giriş var mı , aux -in veya herhangi giriş.?
AV-1000'lerde optik ya da coaxial giriş yok maalesef. (En azından bendeki modelde yok) O yüzden ya sesi stereo olarak dinleyeceksin ya da surrond modunu kullanacaksın. Surrond modunda da AV-1000 sesi tüm hoparlörlere eşit olarak dağıtacak, 5.1 'in yerini tutmayacak.
Saygılar.
dijital çıkış av1010 ve üzerinde var. bendekinde yok. gerçek 5.1 ses alamayacağımı anladım. scart inputla bile bağlasam scartta 22 ayak olmasına rağmen sadece 2kanal ses taşıyor. şimdi benim adam gibi film izlemem ve bu filmi bilgisayar monitöründen izlemem için 5.1 ses kartı alıcam ama hoparlörlere amfi lazım.. Vestel DVD çaların içindeki kalitede bi amfi nasıl bulurum?? çevredeki elektronikçilere baktım istediğim tip bi amfi yok.. hep araba tesisatları için amfi satıyorlar. bana 5.1 için daha ucuz bi amfi lazım.. illa elle mi yapıcaz.. bi yardımcı olabilir misiniz?? teşekkürler.