Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aktif gozlukler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın 3D özelliği nasıl kaliteli gösteriyor mu ?

Benim aklımda Hep LG vardı, Net goruntu istiyorum, suluboya gibi görüntü vermesin istiyorum, kayan yazılar okunabilsin istiyorum. Bu açıdan iyimidir ?

Özellikle bazı TV lerde insanların yüzleri suluboya gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qenosit

Aktif gozlukler.

Eminmisiniz ben vestel bayisini aradım sordum pasif dediler bu sebeple alıyorum. Bu ikili kanal falanda pasif gözlüklerde var bildiğim kadarıyla... Şarjlı gözlük yani gelen gözlükler?
  • ceza2000 C kullanıcısına yanıt
    Usenmedim sizin için baktim, 3d aktif gozlukler. Gecen bayi tv 3d olmadığını söylemişti birda bir arkadaşa pek dikkate almayın onlari şüpheniz varsa resim cekip yollayayım. Gözlüğü ve kullanma kilavuzunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qenosit -- 31 Aralık 2015; 9:40:24 >
  • ceza2000 C kullanıcısına yanıt
    Evet aktif gözlük

• Kafayı kırmak üzereyim 2 aylık evliyim tv alamadım karasızlıktan. babamdan 21" 2. televizyonunu aldım tv alana kadar idare etsin diye kaldı öyle

48ua9300 kafamda kesinleşti ancak içime sinmeyen şey diğer tvlerle yanyana olduğunda görüntü çok kaliteli ama sanki bi solukluk var.

En az 10 farklı bayi ve teknomarkette izledim hep aynı şey kendi yayınımı bağladığımda görüntü iyi olur diyorum ama kendimi mi avutuyorum bilmiyorum...

Benzer tereddütlerde olan kardeşlerim şuan ne durumda acaba merak ediyorum.

Bu arada albani gerçekten bilgilerin için çok teşekkürler Allah razı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

@serkan

sen de 48/93x alabilirsin

Ağabey kusura bakma rahatsız ediyorum...
    Sizi sürekli takip eden biriyim. Yazılarınızı devamlı okurum.. Sizden bir ricam olacak Hi level in 48UHL950 modeli hakkında bir fikriniz var mı vestel 93xx ile aynı mıdır?

• Sn. pesimistick,
    Tv eve kurulunca, solukluk falan hissedilmiyor. Ben bir haftadır kullanıyorum. Her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Sadece teletekst var mı? onu bulamadım. İçin rahat olsun.
  • tartar10 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tartar10.

Daha fazla pimpirik yapmıyorum o halde, fiyat kovalayacacağım birkaç gün bulduğumda alacağım.

Allaha emanet olun hayırlı seneler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pesimistick

Kafayı kırmak üzereyim 2 aylık evliyim tv alamadım karasızlıktan. babamdan 21" 2. televizyonunu aldım tv alana kadar idare etsin diye kaldı öyle

48ua9300 kafamda kesinleşti ancak içime sinmeyen şey diğer tvlerle yanyana olduğunda görüntü çok kaliteli ama sanki bi solukluk var.

En az 10 farklı bayi ve teknomarkette izledim hep aynı şey kendi yayınımı bağladığımda görüntü iyi olur diyorum ama kendimi mi avutuyorum bilmiyorum...

Benzer tereddütlerde olan kardeşlerim şuan ne durumda acaba merak ediyorum.

Bu arada albani gerçekten bilgilerin için çok teşekkürler Allah razı olsun.

Aynı kararsızlıkları bende yaşadım. Allahdan dün ereyon mağazası n11 üzerinden rakiplerinden yaklaşık 200 TL fiyat kırdı ve 5 adet tv ye özel indirim yaptı. Ben de bir gazla tv almış oldum.

Bende teknosa da incelediğimde aynı solukluğu gördüm. Bu konuya da daha önce yazmıştım. vestel tvler arasında o soluk duruyordu sadece görevli ayar yapmakla uğraştı ama düzelmedi.

Ne kadar vestel almayı istesem de Ben içime sinmedi diye gidip 2700 TL verip samsung 48ju6570 aldım.

bakalım TV nasıl çıkacak. Meşhur allayıp pulladıkları Tizen nasıl çıkacak?

• Beyler yazdıklarımı dikkatli okuyun ltf

-93x de 40/48 ok diyeyim,65 olanı sallayın geçin diyeyim!
    -55 ise panel kalitesi/spec. olarak 40/48 den biraz düşüktür!

SW olarak aynısını kullanıyor Vestel ve bazı oynamaları da yapmadığı için,ebat büyüdükçe bu "soluk" dediğiniz durum oluşuyor! 55 böyledir ama falso veya faul bir resim de
    yoktur,tam tersine vivid/sature+aşırı parlak Sony ve Samy gibi de değildir ve daha natural-soft/mat resim veriyor(aslında doğru resim de budur!)

Mağazalarda ki özel hazırlanmış özellikle Sony/LGE/Samy demolarını da sallayın geçin ltf!! ancak bu adamlar laf aramızda işi de çok ibiliyorlar tabiki(üreticilerden bahsediyorum
    yoksa mağazalar bir ot bilmiyorlar)!!

Vestel de tam aksine herifler demo yapmasını bile bilmiyorlar şimdi mağazaya giden bir Samy panellerine bakıyor veya LGE ye bir de Vestele bakıyor ve aynen
    Vestel yanından kaçıyor
    Vestel sanırım paneli satılmasın der gibi davranıyor! ama herifler de şaşırdı ve şu sıralar yoğun biçimde 93x ler gitmeye başladı belki bu ivme adamları uyandırır!

şimdi sonuca gelirsem,çoğu insan "doğru renk" kalitesini bilemiyor ve tam tersine aşırı vivid/sature renklere aşık yaw buna bir de yüksek backlight+brightness
    ayarınıda ekliyor tam renk cümbüşü! ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabiki!! kim hangi markayı beğeniyorsa onu alsın

93x ve CA95x böyle vividvari bir panel kesinlikle değildir,dolayısıyla böyle resimleri sevenler 93x almasın çünkü onlara göre değil bu paneller!

kimileri ise "Dynamic Mode" ile izleme yapıyor bu da külliyen yalnış ama adamın ben yine de zevkine karışamam tabiki

vivid/sature yapmak için de haybeye uğraşmayın ltf olmaz çünkü bu panel de!! bilakis resmi iyice bozarsınız!

ve son olarak panelin DVBTuner resim kalitesi bana çok iyi gelmiyor!!genel de böyledir ama SD ler de iyice çuvallar HD lerde idare eder v.s

panele sıkı bir Receiver bağlarsanız alacağınız resim kalitesi çok daha iyi olacaktır!

++

• Sayın albani tv deki görüntü ayarlarıyla ilgili tavsiyelerde bulunsanızda ona göre en iyi ayarları yapsak size zahmet.Bakın mesela kontrast bende de dinamikte duruyor siz yanlış demişsiniz.İyi yıllar teşekkürler
  • Arkadaşlar ben bu ürünü aldım ama pasif 3d olmadığı için iade etmeyi düşünüyorum(sonradan öğrendim), ürün Cumartesi gelecek almayı düşünen varsa faydalanması için aldığım indirimli fiyata verebilirim 2000TL. Aklınızda bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: agates

Sayın albani tv deki görüntü ayarlarıyla ilgili tavsiyelerde bulunsanızda ona göre en iyi ayarları yapsak size zahmet.Bakın mesela kontrast bende de dinamikte duruyor siz yanlış demişsiniz.İyi yıllar teşekkürler

kardeş yalnış anlayan sensin;ben Pict.Mode>>DYNAMIC den bahsettim bu mode olmaz diye!! senin bahsettiğin normal ayarlardan Backlight/Contrast/Colour/Brightness/Sharpness
    gibi ayarlar olduğu yerdeki değerlerdir!

örneğin bazı paneller de Contrast için bahsettiğin şekilde konumları vardır/oluyor ama biz bunuda OFF olmasını veya Standard/Normal v.s olmasını istiyoruz!

ayrıca bu işin en doğru(default gelen) modu da Movie/Film dir!! bu modu değiştirmeyin ve bir süre böyle kalsın! çünkü fabrşkadan oldukça doğru çıkıyor bu ayarlama!

diğer modları da kendinizi ayarlayacaksınız! ayrıca panele ext.Receiver bağlımıdır??? bu da resim kalitesini ciddi etkiler!
    iyi bir Receiver ile alacağınız resim kalitesi panelin dahilisinden daha iyi olacaktır...

öncelikle baclit ayarı da mühimdir!

bunun normal de 1/3 seviyesinde olması gerekiyor(skala 100 ise 33/35 gibi) bunu MOVIE de kullanın
    diğer modlar da 45/50 gibi olabilir)

Colour/Bright ortalarda durabilir

Contrast 80-90 arası gibi(Movide 80/85 gibi)

kullananlar resim atarsa özellikle FILM ler den anlarız manzarayı bir de ayarlarınızı yazın

++

• Panelin 3D desteği de içinde yine yalnış bilgilendirmeler veya bilgi eksikliği vardır,ben panelin bu özelliklerini de yazmıştım

40/48/55 lik paneller "VA" tip olduğu için 3D si SG sistem dir yani "Active" 65lik panel ise "IPS" olduğu için 3D si FPR sistem dir yani "Passive"

92x de böyledir veya CA95x de aynen böyledir!

++
  • Bende 43FA9000 modelinden var. Mağazalarda benim tv ile 8900 yada 9300 model yanyana incelediğimde FA9000 modelinin renkleri çok daha canlı duruyor. Sanırım IPS panel olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca 9000 modelinde ışıklı kumanda varken 9300 modelinde neden eski tip kumanda ile gelmektedir?
  • Dostlar bu tv nin 40 inc olanini aldim ama bende mi sorun var tv nin ekranind abir solukluk var sanki tv nin onunde parlak bir perde var o kalksa super olacak gibi duruyor acaba resim ayarlari mi dogru degil birde ekran gri oldugunda 4 koseden gri bir bulutlanma var ama renkli sahnelerde kayboluyor .

Ayrica teknik servis tv yi ben evde yokken kurmus duvara biraz yuksege asmis bende ayakalrini kurayim dedim icinden 6 adet ayak vidasi cikmadi acaba bu viadalari nerde bulabilirim.

Albani ustad renk ayarlari konusunda yardim edin lutfen evde philips 47 7008k var onun goruntusu daha guzel acaba philips 43 puk 4900 mu alsaydim gem 1230 tl ye geliyordu tv den simdiden sogudum ilk defa evime aldigim bir urunden tam memnum kalamayacagim galiba.
  • Dostlar bu tv nin 40 inc olanini aldim ama bende mi sorun var tv nin ekranind abir solukluk var sanki tv nin onunde parlak bir perde var o kalksa super olacak gibi duruyor acaba resim ayarlari mi dogru degil birde ekran gri oldugunda 4 koseden gri bir bulutlanma var ama renkli sahnelerde kayboluyor .

Ayrica teknik servis tv yi ben evde yokken kurmus duvara biraz yuksege asmis bende ayakalrini kurayim dedim icinden 6 adet ayak vidasi cikmadi acaba bu viadalari nerde bulabilirim.

Albani ustad renk ayarlari konusunda yardim edin lutfen evde philips 47 7008k var onun goruntusu daha guzel acaba philips 43 puk 4900 mu alsaydim gem 1230 tl ye geliyordu tv den simdiden sogudum ilk defa evime aldigim bir urunden tam memnum kalamayacagim galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Panelin 3D desteği de içinde yine yalnış bilgilendirmeler veya bilgi eksikliği vardır,ben panelin bu özelliklerini de yazmıştım

40/48/55 lik paneller "VA" tip olduğu için 3D si SG sistem dir yani "Active" 65lik panel ise "IPS" olduğu için 3D si FPR sistem dir yani "Passive"

92x de böyledir veya CA95x de aynen böyledir!

++

Değerli albani, vaktini bizim soru ve sorunlarımıza ayırdığın için öncelikle teşekkür ederim, ben 48ua9300 aldım ancak henüz kargo aşamasında, bu cihaz ile televizyon yayını izlemeyi düşünmüyorum, PS4 ve film izlemek niyetindeyim, 3d'ye de merakım var ancak aktif gözlükler kafamı çok yoruyor(ben cihazı bilgi eksikliğimden pasif sanarak sipariş ettim) bu şartlar altında ürünü iade edip paramı alabilirim, 49FA9000 serisi ile değişim isteyebilirim(her ikisi de aynı fiyat). Başka bir cihaza da yönelebilirim. Bu şartlar altında ne önerirsiniz?, Bütçede arttırma yapabilirim. Bu iyi dersen aktif maktif idare edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceza2000 -- 1 Ocak 2016; 20:09:53 >

• Eğer 4k sizin için çok önemli değil ise kesinlikle 49fa9000 alın. Renk kalitesi bariz olarak daha iyi. Mağazada yanyana gidip inceleyebilirsiniz. Hemde pasif 3d sistemine sahip bir tv almış olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.