Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teknosa üzerinden Vestel 48UA9300 Televizyonu forumdaki bazı arkadaşlardan bilgi alarak aldım. Bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ederim.

Vestel 9300 serisili tvlerin 2 farklı anakarta sahiptir. MB100 ile MB120 Servis menüsünden kontrol edebilirsiniz.

Televizyonuz için güncel yazılımlarıhttps://forum.donanimhaber.com/m_120847911/tm.htm
    Adresinden temin edebilirsiniz.

Vestel 48UA9300 Teknik Özelikleri;
    www.vestel.com.tr
    Televizyon Modelleri ve Fiyatları | Vestel
    http://www.vestel.com.tr/vestel-4k-3d-smart-48ua9300-122-ekran-led-tv

Yukarıdaki linkten TV bilgilerine kontrol edebilirsiniz.

+ Televizyonda 4k 60p hevc desteği mevcut kullanım kılavuzunda yer alıyor ama site teknik bilgilerde yer almıyor.
    + Hdmi 2.0 mevcut.
    + 2 adet usb 3.0 ve 1 adet usb 2.0 mevcut.
    + Optik sesi çıkışı mevcut.
    + VGA üzerinden 1080p destekliyor. HDMI üzerinden 3840 ve 4096 (2160p) 24,25,30,50 ve 60 hz desteklemektedir.
    ( 2160p çözünürlüğü PC de bulunan ekran kartınız desteklemesi gerekmektedir.)
    - DTS Desteği yok. ( lakin açılabiliyor.)
    - PVR Servis menüsünden kapalı. (lakin açılabiliyor.)
    - Netflix destekliyor.

- Air Kumanda kullanışlı değil.

- Servis geldiğinde cihazınızın güncelleştirmeyi unutmayın. (Eski yazılımlarında donma vb zorunlar mevcut.)

- Servis Menüsü girişi için kumanda üzerinden "Menu + 4725" yaparak girebilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
    - 4K 60p ybrcr 4:4:4 için
    DIKKAT ONEMLI

Daha onceki mesajimda tv (40ua9300) nin HDMI dan 4k60hz de sadece ybrcr 4:2:0 verebildigini yazmistim benim bu tv ile ilgili en buyuk sorunumda bu konuydu.

Az once oylesine menuyu kurcalarken kaynaklar isimli bir menu dikkatimi cekti, ben sadece slotlari acip kapadigini saniyordum ama pcnin bagli oldugu HDMI 1 slotunu duzenli den gelismis e getirdikten sonra nvidia oanelindeki butun secenekler acildi (rgp full, ybrcr 4:4:4 vs)

HDMI slotlari fabrika ayarlarinda default olarak kisitlanmis ayarlardan.

Eger en cok kullandiginiz cihazin oldugu hdmi slotunu gelismise getirirseniz bant genisligi arttiriliyor ve butun renk secenekleri aciliyor.

Vestele bu fiyata bu tvyi gercekten iyi yapmis.. Cogu 4k tv hdmi 2.0 dan sadece ybrcr 4:2:0 verebiliyor..

Edit: Full range rgb ye ayarlayinca ten renklerinde sararma yada kirmizilik kayboldu..

Bu bilgiler için @JakX için teşekkür ederiz.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------

TV'nin input lag değerleri crt mönitörle test edildiğinde normal mod da 100 ms, Oyun modunda ise 20-30ms arasındadır.(@ailkem Teşekkür ederiz.)
    (http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=114314271 ve http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=114315099

Ürün hakkında gelen yorumum şu şekildedir;

4K performansı çok güzel sorunsuz.
    HD performansı güzel, 4k ile hd yayın farkını detaylarda fark edebiliyorsunuz.
    SD performansı kanaldan kanala fark gösteriyor boyutuna göre normal.

TV ilk kontrol ettiğimde 4k maç izlediğimde top arkasında az gölge yaparak gidiyordu ama şu anda göremiyorum.
    ekranda ışıklar kapalı iken ışık sızması kontrol ettiğimde sağ ve sol al köşede görünüyor ama gece yada gündüz izlemerinde hiç rahatsız etmiyor beni.

Daha detaylı fotoğraf paylaşımıda bulunacağım.

sormak istediğiniz bir konu olursa cevap vermeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdur -- 15 Aralık 2016; 12:51:14 >

• Hayırlı olsun hocam güle güle kullan.

Bende bu televizyonu almayı düşünüyorum,ilk soruları ben sorayım.

1) Sd ve hd yayınlarda futbol maçı izleme şansınız oldu mu, olduysa performansı nasıl? Görüntüde titreme sorunu falan oluyor mu?

2) Kanal geçişleri hızlı mı?

3) Menü kullanımı nasıl basit mi yoksa karmaşık mı?

4) Smart özelliği nasıl?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, Şimdiden teşekkür ederim.
  • sinanadolu S kullanıcısına yanıt
    1. sd yada hd maç izlemedim sadece 4k izledim. bir sorunla karşılaşmadım. görüntüde titreme hissetmedim.
    2.Kanal geçişleri normal
    3.menü basit
    4.smart özeliği, basit çok iyi değil ama geliştirilebilir. Kablosuzda donma yaşadım ama kablolu bağlantıda sıkıntı yaşamadım ama tarayıcıda bazen donma yapıyor.
  • Teşekkürler hocam.

Hareketli sahnelerde ki (özellikle futbol maçı yayınlarında) performansını izledikten sonra bilgilendirirsen sevinirim en çekindiğim husus o çünkü açıkçası 4K ve smart özellikleri çok çok önemli değil, nasıl olsa smart işlevlerini bilgisayardan halledebiliyorum, 4K'da daha yaygın olmadığından çok önemli değil. Benim için ön planda olan sd ve hd yayınlarda ki görüntü kalitesi.Yine de insan o kadar para vermişken biraz daha verip hepsi olsun istemiyor da değil :)

Hocam ayrıca video oynatmada sorun yaşadın mı ?

Son olarak tekrar alma şansın olsa yine bu televizyonu mu alırsın başka modellere mi bakarsın.
  • takip
  • 1 mesajımda fotoğraflar yükledim.

Futbol ile fazla aram yok ama karşılaştığımda bu konuda sizi haber veririm.

video oynatmada sıkıntı yaşamadım, 1 mesajımdaki desteklediği formatları tam belirten kitapciğı yükledim bakabilirsiniz.
  • Teşekkür ederim hocam paylaştığın fotoğraflar için ayrıca son bi sorum teknosada televizyonu incelerken orada ki çalışan arkadaş panelin lg panel olduğunu söyledi doğrumudur acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vestel UA8900 4K TV İnceleme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdur

Merhabalar,

Teknosa üzerinden Vestel 48UA9300 Televizyonu forumdaki bazı arkadaşlardan bilgi alarak aldım. Bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ederim.

Vestel 48UA9300 Teknik Özelikleri;

TEKNİK ÖZELLİKLER VE FONKSİYONLAR :
    Seri4K Ultra HDUltra HDVarSmart TVVarDinamik KontrastUltra Dynamic ContrastWifi UyumluluğuDahili Wi-FiDahili HD Uydu AlıcısıVarDahili 4K Uydu AlıcısıVarDahili HD Karasal Dijital AlıcıVarEnerji SınıfıClass AEkran Boyutu (cm)122Çözünürlük3840x2160Panel TipiSlim LEDAkıllı RehberVarAkıllı TavsiyeVarPixellence Görüntü İyileştirmeVarSuper Motion RateSMR 1000Hzİşlemci4 Çekirdek
    SES :
    Ses Çıkış Gücü2 x 10W +12WSubwooferVar (12W)Dijital Ses ÇıkışıVarSes KalitesiGerman + Nicam Stereo
    BAĞLANTILAR :
    RF Girişi (Karasal/Kablo)VarRF Girişi (Uydu)VarHDMI4USB Bağlantı3Scart Girişi1 SC MiniPC Girişi (VGA)VarDVI Ses GirişiVarKomponent GirişiVarAudio Video (AV) GirişiVarKulaklık ÇıkışıVarEthernet (LAN)VarDahili WiFiVar
    USB Desteklenen Media Formatları
    Usb Videompg, mpeg, .dat, vob, mkv, mp4, mov, avi, asf, wmvUsb Audiomp3, wma, wavUsb Resimjpg, jpeg, png, bmp
    Smart TV Uygulamaları
    Smart Center - Akıllı Ekranlar TeknolojisiVarWeb BrowserVarDLNA UyumluluğuVarSmart RemoteVarSocial TV (Twitter/Facebook)VarTivibuVarLig TVVarDigiPlayVarYouTubeVar
    3D Özellikleri
    3D GörüntüVar3D Dönüştürücü (2D -> 3D)Var3D Dönüştürücü (3D -> 2D)Var
    Tuner
    Uydu AlıcısıVarDijital TunerDVB- T2/C/S2Analog TunerVarEPG (Elektronik Program Rehberi)VarKanal Listesi USB KlonlamaVarCI+Var
    PIXELLENCE ÖZELLİKLERİ :
    Renk İyileştirme AlgoritmasıVarKontrast İyileştirme AlgoritmasıVarKeskinlik Artırma AlgoritmasıVarTen Rengi Algılama ve DüzeltmeVarFull HD Görüntü Algılama ve Gelişmiş DüzenlemeVar
    DİĞER :
    CombfilterVarHem Televizyon Hem Bilgisayar Monitörü Olma ÖzlVarBilgisayar Olarak Çalışırken TV' den Ses AlabilmeVarProgram HafızasıVarTeletextEvet/1000ToptextVarGörüntü SistemiPAL SECAM B/G D/K I/I' L/L'Resim Formatı16:9 / 4:3 / 14:9 / Sinema / Altyazı / ZoomProgramlar Arası Otomatik Ses Seviyesi (AVL)VarÇocuk KilidiVarKablolu Yayınlara UyumVarOtomatik Kanal Arama (PLL)VarOtomatik Kayıt ve Program Arama (APS)VarOSD (Komutlari Ekranda Görerek Verme)VarBir Önceki Programa Tek Tuşla GeçebilmeVarZaman Ayarlı Kapanma (Sleep Timer)VarYayın Bittiğinde Otomatik KapanmaVarİsim VermeVar
    GÜÇ TÜKETİMİ :
    Ortalama Güç Tüketimi71WStand-By Güç Tüketimi0,5 WYıllık Güç Tüketimi (AB Standartları)103kWhGüç Tasarrufu ModuVarVoltaj Aralığı220V-240V AC 50Hz
    ÖLÇÜLER :
    Yükseklik (Ayaklı)692mmYükseklik (Ayaksız)623mmGenişlik (Ayaklı)1081mmGenişlik (Ayaksız)1081mmDerinlik (Ayaklı)260mmDerinlik (Ayaksız)65mmAğırlık (Ayaklı)13,3 KgAğırlık (Ayaksız)12,85 Kg
    Tasarım:
    SlimSlimİnce BezelUltra İnce BezelÖn ÇerçeveKromAyakKromAydınlatmalı LogoVar
    EKSTRA AKSESUAR VE HİZMETLER :
    3D Gözlük4 AdetUzaktan KumandaVarAir MouseVarUzaktan Kumanda İçin PilVarDuvara Monte AparatıVarÜcretsiz MontajVarKullanım KılavuzuVarE-ManualVarÇağrı Merkezi Satışına AçıkEvet
    ÜRÜN KODU :
    ÜrünKodu20270429

Televizyonda 4k 60p hevc desteği mevcut sitede yazmıyor ama kullanım kılavuzunda yazıyor.
    hdmi 2.0 mevcut
    2 adet usb 3.0 ve 1 adet usb 2.0 mevcut.
    optik sesi çıkışı mevcut.

Ürün hakkında gelen yorumum şu şekildedir;

4K performansı çok güzel sorunsuz.
    HD performansı güzel, 4k ile hd yayın farkını detaylarda fark edebiliyorsunuz.
    SD performansı kanaldan kanala fark gösteriyor boyutuna göre normal.

TV ilk kontrol ettiğimde 4k maç izlediğimde top arkasında az gölge yaparak gidiyordu ama şu anda göremiyorum.
    ekranda ışıklar kapalı iken ışık sızması kontrol ettiğimde sağ ve sol al köşede görünüyor ama gece yada gündüz izlemerinde hiç rahatsız etmiyor beni.

Daha detaylı fotoğraf paylaşımıda bulunacağım.

sormak istediğiniz bir konu olursa cevap vermeye çalışırım.

Değerlendirmen güzel olmuş. Tv almak isteyen arkadaşlara seçim konusunda yardımcı olacaktır.

• Bu konuda servis menusune ait fotoğrafta ekledim bakabilirsin.
  • Çok teşekkürler hocam, eline emeğine sağlık. Aklıma takılan birşey olursa rahatsız ederim yine seni
  • muratdur kullanıcısına yanıt
    1. Hotbird FunBox 4K açiliyor mu? (10727 H 30000)
    2. Elle biss şifre giriliyor mu?
    Teşekkürler.
  • eeosman E kullanıcısına yanıt
    Hocam hotbird uydum yok malesef, elle biss girme mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tv almayi dusunuyorum suan 2400 tl ed 4k Teknosada güzel tv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 22 Kasım 2015; 22:35:11 >
  • Arkadaşlar şmyle bir sorunumuz var tv de yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorum youtube yada tarayıcı üzerinden kullandığımda üst üste sayfa yada üst üstr video açtığımda kitleniyor. Birde tekefondan ekran paylaşımı yapamafım yok kaynaklar bölümünde alt sürümlerde mevcut.

• quote:

Arkadaşlar şmyle bir sorunumuz var tv de yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorum youtube yada tarayıcı üzerinden kullandığımda üst üste sayfa yada üst üstr video açtığımda kitleniyor. Birde tekefondan ekran paylaşımı yapamafım yok kaynaklar bölümünde alt sürümlerde mevcut.

Yazılımsal bir sorundur.nasıl tv den memnunmusunuz. görüntü de titreme akıcı sahnelerde takılma donma o 1000 hz nasıl faydası vardır umarım bu arada gerçek paneli 50 hz mi ? Yoksa 100 hz mi?
  • Arkadaşlar bugün sağolsun servis geldi yeni yazılım yükledi sorunlar düzeldi. Bu durumda karşılaşırsanız servis geliyor yazılım yüklemesi gerçekleştiriyor. Detaylı bilgi vereceğim.

Murat bey,
    Aşağıdaki şekilde linkteki yazılımı yükleyebilirsiniz.

Fişi çekiniz.
    Ek’teki yazılım rar’dan çıkarıp. Boş bir usb içerisine yükleyin. USB’yi Tv’ye takın.
    Uzaktan kumandadan ok tuşuna sürekli basılarak tv Ledi hızlı hızlı yanıp sönmeye başlar.
    Yazılım yüklendikten sonra tv ilk kurulum ekranında kendiliğinden açılacaktır.

vesteldriver sitesinden istemiştim sağolsun yeni yazılımı gönderdi, ister servis çağır yükleme yaptırırsınız isterseniz kendiniz yükleme yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdur -- 25 Kasım 2015; 20:35:59 >

• ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Hocam yazılım sorunu düzeltildi sorun yok, görüntüde titreme ile karşılaşmadım yada donma yada takılma raslamadım. 1000 hz yazılımsal ama paneli bilmiyorum ama 100 gibi duruyor
  • quote:

Hocam yazılım sorunu düzeltildi sorun yok, görüntüde titreme ile karşılaşmadım yada donma yada takılma raslamadım. 1000 hz yazılımsal ama paneli bilmiyorum ama 100 gibi duruyor

40ua9300 alayımı hocam sizce ?

• ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    beklentiniz nedir hocam? bu tv'den
  • quote:

beklentiniz nedir hocam? bu tv'den

4k yayın izleme özellikle pc bağlama film izleme oyun oynama herseyi

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.