Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halted__

quote:

Orijinalden alıntı: ahmett_

merhabalar, VESTEL 48UA9300 modelini uydu alıcısı 4k destekliyor mu? ürünün görüntü kalitesi nasıl ?
    hareketli sahnelerde, maçlarda görüntüde titreme var mı?
    birde tv 3D gözlükleri aktif mi yoksa pasif mi?

15 gunden beri kullaniyorum,
    4k alicili. su anda 4k yayin yapan tek kanal trt ultra hd tv. onun goruntusu hd lerden bariz iyi.
    goruntu kalitesi gayet hos. maclarla ilgim yok ama hareketli goruntulerde nasil diye baktim titreme goremedim.
    gozlukler aktif.

cevap için teşekkürler. dün ürünü biraz baktım ve satıcı gözlükler pasif olduğunu söyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: -MaxPAYNE

Dahili 4 k uydu alıcı maçlarda vs donma yok titreme vesaire yok uygulama kısmı biraz kısıtlı

cevap için sağol. televizyonda büyük çoğunlukla sd ve hd yayınlar ile maçları seyrediyorum.bu konuda başarılı mı? arada sırada netten film, dizi seyrederim.
    tv sd ve hd yayınlarda başarılı mı? smart özelliği iyi mi?
  • quote:

quote:

Dahili 4 k uydu alıcı maçlarda vs donma yok titreme vesaire yok uygulama kısmı biraz kısıtlı

cevap için sağol. televizyonda büyük çoğunlukla sd ve hd yayınlar ile maçları seyrediyorum.bu konuda başarılı mı? arada sırada netten film, dizi seyrederim.

dsmart kullaniyorum kanallarin hemen hemen hepsi hd.
    sd kanallarda goruntu biraz kotu.
    smart i sadece denemek icin actim. kullanisli bir mouse ile iyi is gorecegini dusunuyorum.
    smartlarin genelde agir oldugundan bahsedilmis, bana gore cok da agir degil.
  • quote:

quote:

SD yayınlar 55 inç olduğu için biraz bulanık 49 inç de durum daha iyidir .zaten izlenecek kanalların hepsi hd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agates

quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

@agates

Işık sızmasını kontrol etmedim hocam. Gece kontrol eder yazarım.

@-MaxPAYNE

Evet, sadece volüm ve kanal tuşlarından aydınlatma var.

Yalnız aklıma takılan bir konu var, bilen varsa cevaplarsa sevinirim. Bu TV'nin motion rate ayarı nerede? "Pixellence", "Super Motion Rate" falan diye yazmış Vestel heryere, ama TV'de buna benzer hareketli görüntüleri iyileştirmeye yarayan hiç bir ayar yok. Bu haliyle hareketli görüntü performansı beni pek de memnun etmedi açıkcası.

Ben şu anda kullandığım 48" ten önce 40" alıp iade etmiştim.Onu kurcalarken sanki bir yerde pixellence ile ilgili bir ayar gördüğümü hatırlıyorum fakat bu 48" te bir daha bulamadım onu.Bu akşam tekrar bakayım ona.Ayrıca hareketli görüntülerde ben herhangi bir yavaşlık görmedim gayet akıcı.4k trt de futbol maçında bile gayet akıcıydı.Bu tv nin hoşuma giden tarafı panel albani hocamın dediği gibi renkleri daha doğal orjinale yakın veriyor.Samsung lg ler gibi çeşitli programlarla oynayıp allayıp pullayıp fazlasıyla canlı göz alıcı gerçekçilikten uzak hale getirmiyor.Yakın zamanda samsung ju6070 aldık hem renkleri beğenmedim hem de hareketli görüntülerde atlama var panelde.Karanlıkta siyah ekranda sağ altta hafif ışık sızması haricinde 10 üzerinden 7-8 alır bu panel bence.Bu fiyata bundan iyisi çok zor.

Harici uydu cihazından dahiliye geçtikten sonra hareketli görüntülerde bariz performans artışı yaşadım. Şu haliyle hiç de fena sayılmaz. Fakat yine de spor yayınları için hareketleri yumuşatacak bir algoritma arıyor gözlerim. Yanılmıyorsam Vestel'de "Movie Sense" adıyla bazı TV'lerde mevcutmuş bu özellik, en üst modelde olmaması her türlü büyük eksiklik.

Bu arada bendeki panelde sağ ve sol alt köşelerde hafif ışık sızması mevcut. Ama rahatsızlık verecek seviyede değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: autocar25

649 cazip olabilir fakat site de satıcı için henüz referans görünmüyor.

Satıcı Bilgileri: eskontime Yaptığı 1 alışverişten henüz puan almadı.

Risk oldukça yüksek, şahsen önermiyorum.

1 tane kayınpedere almıştık satıcı bugün iptal etmiş ,böyle birşey olacağını tahmin etmiştim.Boşuna uğraştırıyorlar ellerine ne geçiyor anlamıyorum.
  • Cep telefonumda wifi gösterimini etkinleştir seçeneğiyle samsung tv yi görebiliyorum fakat benim vesteli göremiyorum.Tv ayarlarında neyi aktif etmem gerekiyor anlamadım.Görüntü paylaşımı ile ilgili bir ayar vardı o etkin.Başka da birşey göremedim.Yardım lütfen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agates

Cep telefonumda wifi gösterimini etkinleştir seçeneğiyle samsung tv yi görebiliyorum fakat benim vesteli göremiyorum.Tv ayarlarında neyi aktif etmem gerekiyor anlamadım.Görüntü paylaşımı ile ilgili bir ayar vardı o etkin.Başka da birşey göremedim.Yardım lütfen ?

Wireless display kısmına geldikten sonra, telefonun (varsa) miracast kısmından aratarak eşleştirmek gerekiyor. Miracast kısmı yoksa, ilgili video ya da fotoğrafa gelip paylaş kısmından harici ekran seçmek gerek.

En azından bende bu şekilde hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 3 Ocak 2016; 16:58:01 >
  • Televizyonu kendiliğinden kapanıp, açılan var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: qenosit

Televizyonu kendiliğinden kapanıp, açılan var mi?

Önceki yazılımlarla yapıyordu. Yeni yazılımda olmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tgezer kullanıcısına yanıt
    Güncel yazilim ancak kapanip aciliyor, servisi çağırdım ayni yazılımı yükledi... Bazen 2 saatte bir bazen günde 1 yapiyor.

• UA9300 için klavye mouse seti önerebilecek var mı?

Benim tv bir kere youtube de kapanıp açıldı, yazılımı güncelledikten sonra yapmadı bir daha.
  • autocar25 A kullanıcısına yanıt
    Neyse arayalım bir gelsinler full yazılım yükleriz dediler. Bu arada Logitech K400'ler var ben onu kullanıyorum.
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autocar25 -- 5 Haziran 2021; 23:49:53 >
    3D ye alınca kilitlenme bende yazılımla düzeldi.
    Işık sızması olmayan zor bulursun. Az veya çok hepimizde var. Bende tam ortada var.

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autocar25 -- 5 Haziran 2021; 23:50:3 >
  • Ben de bu TV yi aldım kendiliğinden açılıp kapanmasına rastlamadım ayarlar kısmında oto kapanma diye birşey var sanırım ben de 4 saat yazıyor acaba 4 saat boyunca hiçbir işlev yapılmadığında kapanıyor olabilir mi kendiliğinden kapananlar bu ayarı Bi kontrol edebilir TV genel anlamda güzel 2160 Tl ye almıştım

Işık sızması bende de aynı şekilde, ancak kapanma meselesi yazılım işi bence ayrıca servisin pek bir şeyden anladığını sanmıyorum aradım geldiler. playstationın hdmi takılıydı bundan olabilir dediler yeni yazılımı tekrar yüklediler yarın arayalım gelsinler bir daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qenosit -- 4 Ocak 2016; 1:01:57 >
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autocar25 -- 5 Haziran 2021; 23:50:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RID_ONE_54

Ben de bu TV yi aldım kendiliğinden açılıp kapanmasına rastlamadım ayarlar kısmında oto kapanma diye birşey var sanırım ben de 4 saat yazıyor acaba 4 saat boyunca hiçbir işlev yapılmadığında kapanıyor olabilir mi kendiliğinden kapananlar bu ayarı Bi kontrol edebilir TV genel anlamda güzel 2160 Tl ye almıştım

O ayar aynen dediğiniz gibi, tv de hiç bir işlem yapmazsanız o süre sonunda kendi kendine otomatik olarak kapatıyor. Ben onu 2 saat olarak ayarladım, TV karşısında uyup kaldığım için tv kendini kapatıyor. Daha sonra açtığımda da uyarı mesajı veriyor tv otomatik olarak kapandı diye.

Ama aktif olarak kullanırken kendi kendine kapanıp açılıyorsa sorun var demektir. İlk aldığım gün bende de 1 kere oldu, bir daha da olmadı.

WI-FI ile de ilgili bir sıkıntı yok, her açışımda kendi bağlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artemes -- 4 Ocak 2016; 12:10:13 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.