Şimdi Ara

Vestel Venus Kullanıcıları Kulübü (Venus V1/Venus V3) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.678
Cevap
25
Favori
235.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ak74ak77

merhaba arkadaşım. ben de bu 5.0v modelini alma eğilimindeyim. ama kafama takılan bazı şeyler var. çünkü ilk kez akıllı telefonum olacak nasip olursa.. :) akıllı telefonu olan arkadaşlardan edindiğim bilgiye göre 1,2ghz işlemci yavaş diyorlar, internette gezinme, video izleme,resim izleme, facebook da gezinme vs. hız yönünden senin izlenimlerin nelerdir? bir de pil durumu, 5'' ekrana göre pili düşük gibi duruyor, bu konuda izlenimlerin neler? genel olarak memnun olmadığın yönleri neler?
    asus zenfone 5 var, bununla arasında 100tl oynuyor, bu da şeçeneklerim içinde... yanıtlarsan memnun olurum..

Merhaba,1,2 islemci hizi dusuk olabilir ama internette gezinme olayinda bu dusuklugun farkina varamiyorsunuz yani ben bir rahatsizlik yasamadim cok fazla beklentileriniz yoksa video, resim izleme yonunden pek eksiklik cekmedim ses kalitesini daha sonraki modellerde daha iyilestirebileceklerini dusunuyorum ,pil
    normal kullanimda 1,5 gun gidiyor bunu almadan once bende zenfone-5 i arastirdim,pili degismiyor, pilinde isinma problemi bir cok forumda yazilmisti venus te hic isinma hissetmedim, ram 1 gb zenfone de 2gb ama ben asiri islemler yapmiyorum telefonda oyun oynamiyorum fotograf cekerken biraz hissediyorum ama cok onemli degil ,20 gunde telefonu 2 kez yere dusurdum henuz bir problem yasamadim bence en onemlisi Vestel in servis destegini esirgemeyecegini dusunuyorum zira kul lanicilar bu konuda memnun kalmazlarsa daha sonraki satislardanda kendileri memnun kalmaz simdi forumlarda hersey ortada...umarim biraz fikir verebilmisimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaMoVe

Ssk doktoru gibi uzaktan bakmadım elime alıp inceleme fırsatım oldu.

Dikkat etmeniz gereken;
    Kullanıcı arayüzü + Donanım + İşletim sistemi... bu 3ü birbirini tamamladığında kullanılabilir bir cihaz oluyor. Malesef vestel çinden para verilecek bir telefon ithal edememiş.Çok ucuza kaçmışlar.
    Cihazın yük altındaki performansını inceleyecek zamanım olmadı.

O telefon ithal değil. Donanımı ithal. Ayrıca eski donanım dediğiniz 2013 yapımı ve biz 2014 teyiz.

Bazı arkadaşlar 4-5 sene öncesinin donanımı diyorlar da utanmadan. Madem 4-5 sene öncesinin peki neden donanım haberde 2013 yılında haberi yapılmış diye sorarlar insana.

5.5 x modeli biraz daha ucuz olsa alacağım ama işte...
  • 5.0V modelini aldım. Şirket telefonu olarak kullanıyorum. Bu fiyat aralığında bir telefon alınacaktı. Türk malına destek amaçlı aldım. 1 haftadır kullanıyorum. Kendi telefonum Galaxy S3. Onunla karşılaştırırsam ekran kalitesi ve telefon opsiyonları dışında Vestel önde diyebilirim.

Eleştirilecek çok şey var fakat çok ağır giriş yapmak istemiyorum çünkü vestel sektörde daha yeni. O yüzden çok gözüme batan eksiklerden başlamak istiyorum.

Telefonun temaları çok kötü. Nova launcher ı indirip kurdum yoksa bu tema ve pencerelerle telefonun yüzüne bakılmıyor. Pencere biçimleri menü geçişi bu dönem için çok vasat düzeyde. Bildirim panelini beğenmedim. Bildirim panelinde koca yer kaplayan uyku modu, uçak modu butonları orada çok gereksiz. Ve ben kapatamadım. Kapanmıyor sanırım bir an önce yama gelmesi ve kapanıp açılma seçeneği olması lazım. Telefonda ayar ve kişiselleştirme seçenekleri çok kısıtlı hiçbir şey yapılmıyor. Telefonun kendine has hiçbir uygulaması yok. Vestel markette bir iki gereksiz uygulama var. Böyle olmamalıydı. Telefon tamamen play store a emanet. Ekran görüntü kalitesi iyi fakat tuş algısı geç ve ekrana kuvvetli bastığınızda iz bırakıyor. 5 sene önce vardı bu olay telefonlarda bu devirde bu ekrandan telefona koymak büyük bir hata.

İyi yanlarına gelecek olursak performansı beklediğimden daha iyi. Kasası s3 ten daha sağlam ve kaliteli. Tuş basma hissiyatı güzel (yan tuşlar). Şarjı fiyatına göre iyi düzeyde. Ekran görüntü kalitesi iyi. Stabil bir telefon. Ufak tefek eksiklere girmeyeceğim onlar zamanla düzelir. Her şeye rağmen Vestel bence kötü bir giriş yapmadı. Daha ilk serileri. Daha iyi olacaklarına inanıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün akşam çocuklar birkaç oyun yüklemiş ardından bir iki uygulama güncelleme almış sabah telefonu açmaya çalıştım kilit ekranı tepki vermedi ana ekran ise siyah olmuştu en alttaki 3 tuş (geri vs) kaybolmuştu kapatıp açtım düzelmedi pili çıkardım yine düzelmedi fabrika ayarlarına döndürdüm düzeldi... Bu sorunu yaşayan oldumu aranızda...

• Simdi farkettimde 5.5 inc telefon yapmislar 2000 Mah batarya şaka gibi olmus.5.0 inclik modelde bile 2200 Mah bu nasil bi mantik acaba.Kendisinden cok daha buyuk bi telefona daha kucuk batarya koymak acayip.Sanki millete 5.5 inc olan modelimizi almayin 5.0 inc lik modelimizde hem daha yuksek batarya,hemde fiyat olarak daha ucuz der gibi.Ayrica islemci konusunda da S200 nedir yani en azindan 3 modelde S400 u sabitle veya 4.5 ve 5.0 inclik modellere MTK 6572 veya turevi bi islemci koy.En azindan GPU su ise yarar bi sey olur,hic olmasin guncelligini biraz daha korur(PoverVR 544mp2).Vestelin biraz daha calisip daha rekabetci telefonlar yapmasi lazim.Çin istilasi başlamadan ust segmentlerede yonelmesi lazim.Mesela Disvovery ciktiginda piyasada baska telefon varmiydi 600 liraya.Ben hatirliyorum discovery daha piyasaya cikmadan en yakin rakibi S3 du o da 1300-1400 liraydi.Discovery bi cikti 600 den millet hucum etti telefona peynir ekmek gibi gitti telefon.Simdi ciksaydi satarmiydi bu kadar imkansiz.Yuzune bakan olmazdi.Bu nedenle Vestel biraz acele edip kendisine Turkiye pazarinda yer edinmesi lazim.Bence su an en musait olan ust segment var.Orta segment zaten doldu taşti.Moto G ler ,Zenfoneler,Discoveryler diger çinliler.Ust segmentte rekabetci bi telefon yaptimi fiyatida makul tuttu mu su an kullandigim G2 gibi asiri ilgi gorur.Herkes ister vestel gibi Turk markalarinin kar etmesini.Parcalarin bi kismi ithal olsa bile.En azindan Turk markasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre4335 -- 9 Kasım 2014; 0:00:28 >

• yoğurt kullanıcısına yanıt
    virüs olabilirmi acaba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala ithal muhabbeti yapılıyor arkadaşlar, biraz objektif olun lütfen hangi cep telefonu üreticisi komple kendi üretim yapıyor, ? yapmayın be bu kadarda kötülemeyin,
    cihazım 5.0 v ve gayet memnunum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • based.1984 kullanıcısına yanıt
    Tam çözemedim ama virüs olabilir...

Tekrar boyle bi sorun oldumu. ?

• Yok bir daha olmadı...

Google Play Store çöplük gibi oldu hocam yüklenen uygulamalardan kaynaklanan bi sorundur büyük ihtimalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaMoVe

Ssk doktoru gibi uzaktan bakmadım elime alıp inceleme fırsatım oldu.

Dikkat etmeniz gereken;
    Kullanıcı arayüzü + Donanım + İşletim sistemi... bu 3ü birbirini tamamladığında kullanılabilir bir cihaz oluyor. Malesef vestel çinden para verilecek bir telefon ithal edememiş.Çok ucuza kaçmışlar.
    Cihazın yük altındaki performansını inceleyecek zamanım olmadı.

Cihazı "ithal" etmemişler. Cihaz Türkiye'de tasarlanıp Türkiye'de üretildi
  • Şu telefon bi geçmedi elime hala çöp huawei'yi kullanıyorum. Root + rom olayları ne zaman başlar bu telefonda veya Android L desteği alır mı
  • L destegi var Calisiyorlar vestel ekibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi based.1984 -- 10 Kasım 2014; 14:24:32 >
  • Oo çok güzel Cyanogenmod 12 çıkınca bu telefonda çok güzel uyum sağlar sanırım okuduğum kadarıyla vestelin ui'si çöp gibi.
  • Samimiyetimle soyluyorum ben gerek duymuyorum ui bence cok kullanisli

• quote:

Orijinalden alıntı: based.1984

Samimiyetimle soyluyorum ben gerek duymuyorum ui bence cok kullanisli

based.1984 adlı arkadaşa katılıyorum bende de 5.5V modeli var ui gayet kullanışlı. Fotoğraflarda ve videolarda biraz garip göründüğü doğrudur ama gayet hoş bence. Tabi zevk meselesi bunlar beğenmeyenler de olabilir
  • Arkadaşlar telefon yeni elime geçti şimdi 1 tanesi, jelly bean sürümde 5.0 inç olanı, kitkat olarak çıkmamış mıydı bu telefonlar Yeni sistem güncellemeside gözükmüyor

Edit: Ulan vestel 5.5 modele 4.4 veriyosunda 5.0'ları niye 4.3'te bırakıyosun Allah bilir bu telefonlara bir daha güncelleme gelmez İlla custom rom yoluna gidicez yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 13 Kasım 2014; 21:58:00 >
  • Arkadaşlar venüsler 1 ayda 35000 adet satmış... Bu arada yeni silikon kılıflar internette satışa çıkmış bilginize....

• 5.0 lar'da ayda bir guncelleme aliyor 5.0 L destegi alacak cihazlar

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.